Δεδομένα, λευκός ρατσισμός, αντισημιτισμός, covid-19, κοινωνικές ανισότητες και μια παγκόσμια λύση

Δεδομένα, λευκός ρατσισμός, αντισημιτισμός, covid-19, κοινωνικές ανισότητες και μια παγκόσμια λύση

22 Φεβρουαρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:268
Μοίρασέ το

 

«Οι κυβερνήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα για να ελέγξουν τη συμπεριφορά των πολιτών τους, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων ή ομάδων»

 

 

 

 

Ή που θα πάρουμε τα βουνά, ή που θα πάρουμε τα όπλα.
ΤΑ ΚΤΗΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Αλοίμονο αν δεν βρισκόταν από πίσω ο ερ@ετολαός… η σημαία τους δεν κρύβεται…
Οι λευκοί ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν εκμεταλλευτεί την πανδημία του COVID-19 για να πυροδοτήσουν τις φλόγες του ρατσισμού, του μίσους και του αντισημιτισμού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά την έναρξη της 46ης συνόδου του, καθώς ζήτησε παγκόσμια δράση ενάντια στη διακρατική απειλή από αυτόν τον εξτρεμισμό.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο Γκουτέρες είπε ότι ο κίνδυνος των ομάδων που καθοδηγούνται από το μίσος αυξάνεται καθημερινά.
«Η λευκή υπεροχή και τα νεοναζιστικά κινήματα είναι κάτι περισσότερο από εσωτερικές τρομοκρατικές απειλές. Γίνονται μια διακρατική απειλή », είπε στο φόρουμ της Γενεύης. Χωρίς να κατονομάσει χώρες, ο Guterres πρόσθεσε: «Σήμερα, αυτά τα εξτρεμιστικά κινήματα αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή εσωτερικής ασφαλείας σε πολλές χώρες».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φυλετικές εντάσεις σιγόβραζαν κατά την ταραχώδη τετραετή προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο διάδοχός του, Τζο Μπάιντεν είπε ότι η εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από «κακοποιούς, στασιαστές, πολιτικούς εξτρεμιστές και λευκούς ρατσιστές».

«Πολύ συχνά, αυτές οι ομάδες μίσους ενθαρρύνονται από άτομα σε θέσεις ευθύνης με τρόπους που θεωρούνταν αδιανόητοι όχι πολύ καιρό πριν», είπε ο Γκουτέρες. «Χρειαζόμαστε παγκόσμια συντονισμένη δράση για να νικήσουμε αυτόν τον σοβαρό και αυξανόμενο κίνδυνο».
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  πρόκειται να υποβάλει έκθεση στο συμβούλιο στις 18 Μαρτίου σχετικά με τον συστημικό ρατσισμό εναντίον των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής. Αυτή η παγκόσμια έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο του George Floyd στη Μινεάπολη τον περασμένο Μάιο, όταν ένας λευκός αστυνομικός πίεσε τον λαιμό του με το γονατό του για περίπου εννέα λεπτά.

Ο Guterres κατηγόρησε επίσης τις αρχές σε ορισμένες χώρες ότι χρησιμοποιούν την πανδημία του COVID-19 για να αναπτύξουν «έντονες αντιδράσεις ασφαλείας και μέτρα έκτακτης ανάγκης για να συντρίψουν τους διαφωνούντες ».
«Μερικές φορές, η πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες για τον COVID-19 έχει αποκρυβεί – ενώ έχει ενισχυθεί η θανατηφόρα παραπληροφόρηση – ακόμη και από εκείνους που έχουν εξουσία», είπε.
Ο Guterres προειδοποίησε για τη δύναμη των ψηφιακών πλατφορμών και τη χρήση και κατάχρηση των δεδομένων.
«Προτρέπω όλα τα κράτη μέλη να θέσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο των κανονιστικών πλαισίων και της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών», είπε. «Χρειαζόμαστε ένα ασφαλές, δίκαιο και ανοιχτό ψηφιακό μέλλον που δεν παραβιάζει το απόρρητο ή την αξιοπρέπεια».
Ο Γκουτέρες προειδοποίησε επίσης ότι τα ατομικά δικαιώματα έχουν τεθεί σε κίνδυνο από την πανδημία του COVID-19, η οποία δημιούργησε τη δεύτερη πληγή μιας «infodemic – πανδημίας πληροφοριών». Λόγω της πανδημίας, έχουν συγκεντρωθεί δεδομένα από τους ανθρώπους, αλλά «δεν γνωρίζουμε πώς έχουν συλλεχθεί αυτές οι πληροφορίες, από ποιον ή για ποιους σκοπούς», εξήγησε.
«Οι κυβερνήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα για να ελέγξουν τη συμπεριφορά των πολιτών τους, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων ή ομάδων», πρόσθεσε.
Υπάρχει ανάγκη για μια παγκόσμια λύση για την πανδημία, δήλωσε ο Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, σημειώνοντας ότι ο COVID-19 έχει αυξήσει τις ανισότητες παγκοσμίως.

 

Πηγή

Προβολές : 268


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα