Δεν περνάει η ζωή χωρίς εμπόδια!

Δεν περνάει η ζωή χωρίς εμπόδια!

25 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:81
Μοίρασέ το

Ότι αντέχει στο χρόνο μένει, δοκιμάζεται και ζει μέσα σου κάθε λεπτό, τίποτα δε τελειώνει αν δε το αφήσουμε εμείς.

 

 

Γράφει η Βασιλική Κοτλίτσα

 

Δε περνάει η ζωή χωρίς εμπόδια. Δε θεριεύει μέσα μας η δύναμη αν δε πέσουμε αμέτρητες φορές και σηκωθούμε άλλες τόσες.

Δε περνάει ο καιρός χωρίς όμορφες στιγμές, όμορφα λόγια και υπέροχους ανθρώπους με όνειρα μεγάλα. Δεν αντέχεται η απουσία, η μοναξιά η απελπισία αν δε τα νοιώσεις πραγματικά στο πετσί σου. Ζωή λέγονται και αυτά αλλά γραμμένα διαφορετικά.

Δε μηδενίζονται οι αποστάσεις αν δε το θες πραγματικά, ούτε οι γνωστοί γίνονται φίλοι και μετά αδέρφια μιας ολόκληρης ζωής. Δε φιλιώνεσαι αν πρώτα δε τσακωθείς, αν δε ξεσπάσεις και δε φωνάξεις όλα αυτά που θάβεις μέσα σου. Δε περνάει η ζωή αν δε βάζεις λίγο νερό στο κρασί σου και δε κάνεις ένα βήμα παραπάνω.

Δε ξεγελιέται ο έρωτας με την αγάπη ούτε το σ’ αγαπώ, με το “σε έχω ανάγκη”. Λέξεις είναι και αυτές που πρέπει να ειπωθούν την κατάλληλη στιγμή.

Ότι αντέχει στο χρόνο μένει, δοκιμάζεται και ζει μέσα σου κάθε λεπτό, τίποτα δε τελειώνει αν δε το αφήσουμε εμείς.

Δεν ξεγελιέται ο θάνατος με τη ζωή. Ότι είναι να γίνει θα γίνει, ο δρόμος πάντα ανοιχτός είναι και τα σκυλιά είναι δεμένα, απλά εσύ κοίτα να χαμογελάς ακόμα και αν όλα γύρω σου κλαίνε. Δύσκολο το ξέρω, αλλά για να ζήσεις, πρέπει να ελπίζεις. Το γέλιο είναι η ελευθερία σου, η πίστη και η ανεμελιά σου, σε κάθε λακκούβα που θα πέσεις.

Ναι, ζωή είναι και οι λακκούβες. Πότε μικρές και πότε μεγάλες αρκεί να μάθεις να τις προσπερνάς. Μια ζωή από εικόνες, στιγμές, σκηνές με πρωταγωνιστές τους ίδιους μας τους εαυτούς παίζοντας καθημερινά πάνω σε μια κινούμενη άμμο που δε σταματά ποτέ. Ζωή μέσα στη ζωή.

Ότι θα δώσεις μη το σκεφτείς, αλλά και ούτε να το περιμένεις πίσω, γιατί μπορεί και να μη το πάρεις ποτέ, αλλά συνέχισε να ελπίζεις μέσα σου βαθιά, γιατί σίγουρα γύρω σου υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα που ίσως δε πρόλαβες να τους δεις ακόμα.

Ζήσε λοιπόν για το τώρα. Μη σταματάς σε κάθε αύριο που έρχεται ούτε σε κάθε θα δούμε που θα σου ξεφεύγει κατά λάθος από συνήθεια. Προχώρα και φαντάσου, η ζωή έχει και παρακάτω , όλα αυτά που δεν έχεις ζήσει ακόμα.

 

 

Πηγή

Προβολές : 81


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα