Διαβάστε αυτό το κείμενο, αν είστε Ευρωπαίοι θα σας πονέσει, θα υποφέρετε, αλλά πρέπει να το διαβάσετε.

Διαβάστε αυτό το κείμενο, αν είστε Ευρωπαίοι θα σας πονέσει, θα υποφέρετε, αλλά πρέπει να το διαβάσετε.

9 Απριλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,587
Μοίρασέ το

 

 

Κάθε ψευδοδημοσιογράφος που ειδικεύεται στον Covid, το νόμισμα, τα οικονομικά, τα οικονομικά, τη γεωπολιτική, τη διπλωματία, εν ολίγοις κάθε στενοτυπιστής στην υπηρεσία των ελίτ, θα πρέπει να αναγκαστεί να διαβάσει αυτό το κείμενο και να τους κάνει μια γραπτή ερώτηση, με κριτική ανάλυση.

Αυτό το ποιοτικό κείμενο εκθέτει μια άποψη που πονάει, αλλά πρέπει να ξέρετε… αξίζει τον κόπο!

 

 

 

 

Το τι εστί Κίνα, και το πόσο υποφέρει ο κινέζικος λαός, είναι γνωστά…

Η συνεργασία Ρωσίας Κίνας, θα δημιουργήσει μια Νέα Τάξη Πραγμάτων…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση Bruno Bertez

Κάθε ψευδοδημοσιογράφος που ειδικεύεται στον Covid, το νόμισμα, τα οικονομικά, τα οικονομικά, τη γεωπολιτική, τη διπλωματία, εν ολίγοις κάθε στενοτυπιστής στην υπηρεσία των ελίτ, θα πρέπει να αναγκαστεί να διαβάσει αυτό το κείμενο και να τους κάνει μια γραπτή ερώτηση, με κριτική ανάλυση.

Αυτό το ποιοτικό κείμενο εκθέτει μια άποψη που πονάει, αλλά πρέπει να ξέρετε… αξίζει τον κόπο!

 

γραμμένο από Ρώσο.

 

Γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές των κυρώσεων, ξεπερνώντας τον πρώην ηγέτη του Ιράν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βάλει όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι, ακόμη και πυροδοτώντας νάρκες που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά σε αυτές παρά σε εμάς.

Θα αναφέρω, για παράδειγμα, το πάγωμα των δολαρίων και των ευρώ στα αποθεματικά μας. Χάσαμε 300 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα εξοικονομήσουμε ξανά σε περίπου ένα χρόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν χάσει τη φήμη τους επειδή μια αυθαίρετη χρεοκοπία για το δολάριο και το ευρώ θα προκαλέσει αυτόματα τη σταδιακή απόσυρση των δολαρίων και των ευρώ από την κατηγορία των αποθεματικών νομισμάτων.

Τα λεγόμενα «χάρτινα» χρήματα (fiat) είναι στην πραγματικότητα απλώς μια απόδειξη, μια υπόσχεση για παράδοση αγαθών στο μέλλον. Φανταστείτε ότι φέρατε στον Σαμ ένα κάρο κοπριά. Ο Σαμ σου δίνει μια απόδειξη: Εγώ, ο Σαμ Σμιθ, έχω διαβατήριο για τον άλλον, που μένω εκεί, αναλαμβάνω να δώσω στον Βασίλι ένα iPhone 14 σε άριστη κατάσταση. Την επόμενη μέρα, αφού ξυριστείς, έρχεσαι στο Sam για ένα iPhone. Και ο Σαμ σου λέει – είσαι Ρώσος, φύγε από εδώ πριν ζωγραφίσω ένα σεξουαλικό όργανο στην απόδειξη μου.

Αυτό συνέβη με τα δολάρια και τα ευρώ. Όλο το χωριό είδε ότι οι εισπράξεις του Σαμ ήταν αναξιόπιστες, αφού ο Σαμ δεν κράτησε τον λόγο του ως έμπορος.

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν θα επηρεάζονταν το ίδιο εάν το ρούβλι κατέρρεε. Έχουν ήδη παγώσει τα αποθέματα χρυσού άλλων χωρών – Ιράν, Βενεζουέλα, Συρία. Οι επενδυτές ενοχλήθηκαν πολύ από αυτό, γιατί οι επενδυτές δεν ξεγελιούνται, αλλά η κατάσταση ήταν ακόμα διαφορετική: τα ποσά ήταν μικρά σε παγκόσμια κλίμακα και τα χρηματοπιστωτικά συστήματα των χωρών που δέχθηκαν επίθεση κατέρρευσαν αλυσιδωτά μετά την επίθεση των Αμερικανών. Το πάγωμα των αποθεμάτων χρυσού μικρών χωρών που δεν ανταμείφθηκαν θεωρήθηκε όχι ως απάτη, αλλά ως επιθετικότητα, μια αυθαίρετη επίδειξη δύναμης. Οι επενδυτές ήταν έτοιμοι να το δεχτούν.

Αλλά το ρούβλι δεν κατέρρευσε μετά την αμερικανική επίθεση, το αντίθετο. Αυτήν τη στιγμή, γράφω αυτό το άρθρο και το ρούβλι διαπραγματεύεται με περίπου 78 ή 80 ρούβλια ανά δολάριο, που δεν είναι πολύ υψηλότερο από τα 79 ρούβλια ανά δολάριο του Οκτωβρίου και είναι ακόμη υψηλότερο από την κορυφή στην οποία ανέβηκε το δολάριο εν μέσω της νομισματικής κρίσης 2014-2015. 

Στην πραγματικότητα, αγοράσαμε για αυτά τα κλεμμένα 300 δισεκατομμύρια δολάρια μια μοναδική ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουμε το δικό μας αποθεματικό νόμισμα, το ενεργειακό ρούβλι. Ίσως άξιζε τον κόπο και τα πέναλτι.

Οι Αμερικανοί, από την άλλη, αποδείχτηκαν ο άτυχος κυνηγός στο αστείο, ο οποίος γλίστρησε στο άντρο ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Ο κυνηγός ήθελε να πυροβολήσει την αρκούδα που κοιμόταν και πάτησε τη σκανδάλη, αλλά το όπλο έχασε τον στόχο του και η αρκούδα ξύπνησε…

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα χρηματοοικονομικά τους όπλα εναντίον της Ρωσίας, τα επαναφέρουν μόνο αρνούμενοι το πετρέλαιο και την ενέργεια. Αλλά εδώ το παιχνίδι δεν είναι καθόλου υπέρ τους: είναι σαν να προσπαθείς να δαγκώσεις με τα δόντια σου τη ρόδα του αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο λόγος που οι δυτικοί πολιτικοί παλεύουν τώρα με τέτοια υστερία. Η Ρωσία είναι ένα πρόβλημα που καταστρέφει το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα και που δεν μπορούν να το λύσουν.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Δύση βρέθηκε σε μια τόσο αξιοζήλευτη κατάσταση είναι η φυσική αλλαγή στον κόσμο μας. 

Στον 21ο αιώνα, η άλλοτε ισχυρή Δύση φόρεσε ένα δερμάτινο λουρί και στόλισε τον κώλο της με πολύχρωμα φτερά, και η Ανατολή, με επικεφαλής την Κίνα, πήρε σταδιακά τη βιομηχανική και τεχνολογική ηγεσία της Δύσης.

Ας δούμε πώς έχουν αλλάξει οι εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας από διάφορες χώρες με τα χρόνια:

1990 Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ηγέτιδα, η Ιαπωνία είναι η δεύτερη, η Γερμανία είναι η τρίτη. Η Κίνα δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα.

2004 Η Κίνα είναι ο ηγέτης, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά, η Γερμανία και η Ιαπωνία βρίσκονται ακριβώς πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διαφορά μεταξύ πρώτης και τέταρτης θέσης είναι μικρή.

Έτος 2019. Επικεφαλής της Κίνας. Η Γερμανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 3,5 (!) φορές πίσω. Τρίτη η Σιγκαπούρη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην τέταρτη θέση, πίσω από την Κίνα κατά περίπου 5 φορές. Οι εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας της Κίνας υπερβαίνουν τις εξαγωγές των δέκα κορυφαίων δυτικών χωρών μαζί.
Οι άνθρωποι είναι πολύ αδρανείς, ειδικά οι ενήλικες, επομένως οι δυτικοί πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν ψυχικά εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ήταν επί ίσοις όροις. 

Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη 15 χρόνια και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει πίσω, είναι εντελώς απελπισμένες. Διατηρούνται στη ζωή μόνο από την αδράνεια του δολαρίου, το οποίο, πριν από τη χρεοκοπία τον Φεβρουάριο, ήταν από μόνο του αποθεματικό νόμισμα.

Έχετε ακούσει για τον Wenzhou; Να το δείξω στον χάρτη; Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι έτσι. Εν ολίγοις, πρόσφατα ο Wenzhou θεωρήθηκε καθυστερημένος, υπήρχε ακόμη και ο όρος “φτωχός Wenzhou”. Σήμερα, χάρη στον αναζωογονητικό καπιταλισμό, το Wenzhou ανθεί. Υπάρχουν πολλά εργοστάσια διαφόρων βιομηχανιών – για παράδειγμα, η πόλη είναι παγκόσμιο κέντρο για την παραγωγή εξοπλισμού χαμηλής τάσης.

Ακολουθεί ένα βίντεο 1,5 ώρας για εσάς – απλά οδηγείτε ένα αυτοκίνητο στους δρόμους του Wenzhou, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη παρέλασης από ένα τετρακόπτερο με φρεσκοχτισμένους ουρανοξύστες ή άλλες στολισμένες εικόνες για τουρίστες. Έτσι βλέπει την πόλη ο πιο συνηθισμένος άνθρωπος σε καθημερινή βάση.

Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα, το Wenzhou είναι μια μικρή πόλη, ένα τέλμα, ένα περιφερειακό κέντρο της επαρχιακής επαρχίας Zhejiang. 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ασήμαντο για τα κινεζικά πρότυπα, σχεδόν ένα χωριό. 

Η εταιρεία ενδυμάτων Zhejiang Semir Garment (εμπορικά σήματα Semir και Balabala, τα οποία δεν γνωρίζετε, σε αντίθεση με τα fags των Dolce και Gabbana), η εταιρεία υποδημάτων Aima, τα εργοστάσια συσκευών General Electric και Schneider Electric (ναι, ναι, όλα προέρχονται από εκεί ), εδρεύουν στο Wenzhou, όπως και τα χαλυβουργεία του ομίλου Shagang. Έβαλαν ακόμη και το μετρό πριν από τρία χρόνια.

Και για σύγκριση, οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα των κρεοπωλών του ΝΑΤΟ.

Με όλη μου την αγάπη για τους ιστορικούς δρόμους των παλιών πόλεων, αυτή είναι μια απελπιστική επαρχία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκονται πλέον στο επίπεδο που θα τους επέτρεπε να ελπίζουν σε ανταγωνισμό με την Ασία.

Και ενώ κοιτούσαμε μόνο την Κίνα, υπάρχει επίσης η Ινδία, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν ίσο με αυτόν της Κίνας, και όπου η υψηλή τεχνολογία αναπτύσσεται τώρα με πολύ υψηλό ρυθμό. 

Στη Δύση, συνηθίζεται να αστειεύεται για την Ινδία με παραδοσιακές μορφές χιούμορ. Ωστόσο, η Ινδία είναι μεγάλη, από μόνη της έχει περίπου 5 εκατομμύρια προγραμματιστές. Και αφού όλα είναι εντάξει στον καλολαδωμένο ινδικό εγκέφαλο, η ποσότητα αναπόφευκτα μετατρέπεται σε ποιότητα.

Υπάρχει όμως και η Ινδονησία με πληθυσμό 280 εκατομμυρίων. Πακιστάν – 230 εκατομμύρια. Βραζιλία – 210 εκατομμύρια… και σε κάθε χώρα τώρα υπάρχει Διαδίκτυο, υπάρχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, υπάρχουν ευκαιρίες για την κατασκευή εργοστασίων και εργαστηρίων. 

Η Δύση θεωρεί τον εαυτό της «όλο τον κόσμο» μόνο και μόνο επειδή δεν έχει δεχτεί ακόμη μια αρκετά δυνατή γροθιά στη μύτη.

Τυχαίνει η Ρωσία να της προκαλεί αυτό το σοκ: με την πίσω υποστήριξη από την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Και η Δύση δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα εναντίον μας, αφού υστερεί και ως προς τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών.

Δεν διαθέτουμε τόσα πυρηνικά όπλα όπως στη σοβιετική εποχή, αλλά έχουμε αρκετά για να εισαγάγουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Λίθινη Εποχή, αν χρειαστεί. Κατά συνέπεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες ταράζονται σε μια καρέκλα, δαγκώνουν τα νύχια τους, φωνάζουν βρισιές… αλλά και πάλι δεν ξεπερνούν ορισμένα σύνορα.

Η θέση της Αμερικής φαίνεται απελπιστική. 

Η Κίνα ετοιμάζεται να συντρίψει τις Ηνωμένες Πολιτείες οικονομικά, και υπάρχει μικρή πιθανότητα ύφεσης, καθώς η Δύση συμπεριφέρθηκε με απολύτως κτηνώδη τρόπο απέναντι στην Κίνα τους τελευταίους αιώνες, και αφού η Δύση θα αρχίσει ξεκάθαρα να μην σκέφτεται τη συμπεριφορά του μέχρι έχει πάθει πλήρη κρίση. μια πλήρης και καταστροφική ήττα. 

Η Δύση δεν μπορεί να προκαλέσει κρίσιμη ζημιά στην Κίνα, γιατί για αυτό είναι απαραίτητο να απομονωθεί η Κίνα από τη Ρωσία, κάτι που είναι τεχνικά αδύνατο – έχουμε κοινά χερσαία σύνορα με την Κίνα. Προμηθεύουμε την Κίνα με τρόφιμα και υδρογονάνθρακες, είναι υπεραρκετό για μια οικονομική νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών, όποιους αποκλεισμούς κι αν αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δεν υπάρχει τρόπος να καταστρέψουμε πρώτα τη Ρωσία και μετά την Κίνα – στρατιωτικά η Ρωσία είναι πολύ δυνατή,

Ίσως αν οι Αμερικανοί δεν ήταν τόσο επιθετικοί, αν δεν είχαν μετακινήσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, αν δεν είχαν υποδαυλίσει ακούραστα επαναστάσεις και εμφύλιους πολέμους στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ, η ηγεμονία τους θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Ωστόσο, το να ζεις ειρηνικά δεν αφορά τους Αμερικανούς. Είναι ανόητοι, αλαζονικοί και άπληστοι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήγαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με την Ανατολή και, όπως φαίνεται, έχασαν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Θυμάστε, σας είπα ότι θα γίνουμε η κινεζική αιχμή του δόρατος με στόχο την καρδιά της Δύσης; Και αναρωτιέστε γιατί Ρωσία; . Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, δεν θα μπορούσε να φανταστεί διαφορετικά: Η γεωγραφία είναι αναπόφευκτη.

Ο Πούτιν προσπάθησε να δημιουργήσει φιλίες με την Ευρώπη, τους πρόσφερε κάθε είδους επιλογές που θα τους είχαν ωφελήσει – αλλά όχι, δεν πέτυχε. Ακόμα και οι Γερμανοί, λογικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι που υπολογίζουν τα πάντα σε μια αριθμομηχανή, δεν μπορούσαν να μην ενδώσουν στη γενικότερη ευρωπαϊκή ρωσοφοβία.

 

Η Ευρώπη έχει επιλέξει τη μοίρα της. Και διάλεξε τη μοίρα για τη Ρωσία. Αυτό που βλέπετε τώρα είναι ο θάνατος της Ευρώπης. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για πυρηνικά χτυπήματα σε βιομηχανικά κέντρα, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη. 

Σε μια κατάσταση όπου η ευρωπαϊκή βιομηχανία μένει χωρίς φτηνές ρωσικές πηγές ενέργειας και πρώτες ύλες – και η Κίνα θα αρχίσει να λαμβάνει αυτούς τους ίδιους φθηνούς μεταφορείς ενέργειας και πρώτες ύλες, δεν μπορεί να τεθεί θέμα πραγματικού ανταγωνισμού ευρωπαϊκής με την Κίνα. 

Ως αποτέλεσμα, κυριολεκτικά όλα θα καταρρεύσουν κυριολεκτικά εκεί μετά τη βιομηχανία, θα καταρρεύσει η γεωργία, η πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση, θα αρχίσει η πείνα, η ληστεία και το χάος. Δεν πιστεύω καν ότι η μετάβαση στο ναζισμό μπορεί να σώσει αυτά τα κράτη. η παρακμή έχει πάει πολύ μακριά, πάρα πολλά παράσιτα έχουν φτάσει στα ευρωπαϊκά κέρδη,

Και σε όλα οι Ευρωπαίοι θα κατηγορούν τους Ρώσους. Επομένως, θα περπατήσουν πάνω μας, θα χτυπηθούν στο πρόσωπο, θα πλυθούν με αίμα – και θα σκαρφαλώσουν ξανά. 

Σε ένα ορισμένο στάδιο, τα πράγματα θα στραφούν στην υαλοποίηση ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, καθώς και στη βύθιση του «νησιού των κακών» κάτω από τη στάθμη του νερού στη Μάγχη της Γαλλίας. Είναι ηλίθιοι, δεν θα ηρεμήσουν. Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδάσκει τίποτα σε κανέναν.

Κανείς δεν νοιάζεται για την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι απλώς ένα μέρος, ένα πεδίο μάχης όπου η Ρωσία αποφάσισε να πολεμήσει την Ευρώπη. 

Εφάρμοσαν την έννοια της «λίγης αιματοχυσίας σε ξένο έδαφος». Είναι κρίμα για τις ελίτ, αλλά οι ίδιοι φταίνε – ήθελαν πραγματικά να ευχαριστήσουν, να υπηρετήσουν τους ευρωγκέι, και τώρα το έχουν.

Παρεμπιπτόντως, η Ευρώπη αποδέχτηκε πλήρως τους προτεινόμενους όρους και μπήκε στον πόλεμο – τώρα η Τσεχική Δημοκρατία στέλνει περίπου 1000 άρματα μάχης T-72 και BMP-1 από τα αποθέματά της στην Ουκρανία. Τώρα μεταφέρονται σε σιδηροδρομικές πλατφόρμες. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι κακό για εμάς – έχουμε την ευκαιρία να καταστρέψουμε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του φορτίου κατά τη μεταφορά, το υπόλοιπο θα συντριβεί και θα σπάσει και το ΝΑΤΟ θα χάσει άλλα χίλια τανκς. 

Αυτό είναι το νόημα αυτού του πολέμου.

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 1,587


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα