Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική συμμαχία με χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ

Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική συμμαχία με χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ

20 Δεκεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:175
Μοίρασέ το
Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική συμμαχία με χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ

Τον Οκτώβριο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε την έκθεση, «Εθνική στρατηγική για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες», η οποία προσδιόρισε 20 τομείς τεχνολογίας ως κρίσιμους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της ενέργειας, της κβαντικής επιστήμης πληροφοριών, των τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης, ημιαγωγοί και διαστημικές τεχνολογίες.

 

 

Όσο ο κουμμουνισμός υφίσταται στην ανθρωπότητα, πάντα θα αποτελεί το μεγαλύτερο καρκίνωμα, ίδιο με τους εβραιοσιωνιστές που τον κατασκεύασαν.

Η εφεύρεση των τεχνολογιών, αποτελεί ένα αδίστακτο παιχνίδι μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και κυρίως αυτών που ελέγχουν τις μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή των εβραιοσιωνιστών και πάντα θα την πληρώνουν οι λαοί.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτουν ότι το Πεκίνο έχει δημιουργήσει μια τεχνολογική συμμαχία με χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ

 

Το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ενισχύει την συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» (BRI), σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν από μια αξιόπιστη πηγή και αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Epoch Times. Ένας αναλυτής πιστεύει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αντίκρουσης των ενεργειών της Δύσης για περιορισμό της μεταφοράς πνευματικής ιδιοκτησίας στην Κίνα.

Το BRI είναι το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής του Πεκίνου για την οικοδόμηση πολιτικής επιρροής μέσω επενδύσεων σε έργα υποδομής σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.

Ένα από τα έγγραφα υποδηλώνει ότι τον Ιούνιο του 2018, εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το ΚΚΚ ίδρυσε την Συμμαχία σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας ή αλλιώς BRAST (Belt and Road Alliance for Science and Technology), μια υπηρεσία συντονισμού της τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ του Πεκίνου και των χωρών που συμμετέχουν στο BRI.

 

Στις 28 Νοεμβρίου 2018, το τμήμα διεθνούς συνεργασίας του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΚΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι συνεργάζεται με πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας (επίσης γνωστό ως Οργανισμός Συνθήκης της Βαρσοβίας) για τη δημιουργία μιας διεθνούς τεχνολογικής συμμαχίας.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ιδρύθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1955 ως απάντηση στο NATO.

Ήταν μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και επτά κομμουνιστικών κρατών του Ανατολικού Μπλοκ: Αλβανία (αποσύρθηκε το 1968), Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ανατολική Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία. Το Σύμφωνο διαλύθηκε το 1991.

Οι χώρες που αναφέρονται στο κινεζικό έγγραφο είναι η Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία· και 16 χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία.

Διακρατική ομάδα τεχνολογίας

Το BRAST συν-ιδρύθηκε από την Κίνα και το Καζακστάν το 2018 σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν από τη σύνοδο του BRI με θέμα τη διεθνή συνεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BRAST σπάνια αναφέρεται στις επίσημες αναφορές της Κίνας.

Το καταστατικό του οργανισμού δηλώνει ότι τα μέλη του συμβουλίου επιλέγονται από τις χώρες του BRI και είναι εμπειρογνώμονες στους τομείς τους, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματικών ηγετών, πρώην πολιτικών και υψηλών αξιωματούχων.

Η συμμαχία αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα: (1) μαζική διάσκεψη μελών · (2) το Συμβούλιο · (3) τη Γραμματεία · (4) την Επαγγελματική Επιτροπή · (5) η Επιτροπή βιομηχανίας · (6) το Οικονομικό Τμήμα · και (7) το Τμήμα Νομικών Θεμάτων.

Το BRAST εστιάζει στη δημιουργία διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών πλατφορμών· καλλιέργεια ταλέντων και δεξαμενών σκέψης για τα κράτη μέλη· και δημιουργία μεγάλων διεθνών έργων και εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Έρευνας & Ανάπτυξης πάνω σε κρίσιμες τεχνολογίες.

Ο οργανισμός έχει δημιουργήσει συνεργασίες με βιομηχανίες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα με τις προαναφερόμενες χώρες.

 
 
 


Το BRAST διοικείται από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αστυνομία της χώρας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Καζακστάν. Η ηγετική ομάδα εργασίας του BRI επιβλέπει τον οργανισμό και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
 
 
 
 

Τι κρύβεται πίσω από το BRAST;

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας όπως η Huawei, η ZTE και η Hikvision, επικαλούμενες απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) τον Ιούνιο χαρακτήρισε επίσημα την Huawei και τη ZTE ως απειλές εθνικής ασφάλειας, απαγορεύοντας στους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν ένα ομοσπονδιακό ταμείο 8,3 δισ. δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού από τις εταιρείες.

Και οι δύο εταιρείες είναι στενά συνδεδεμένες με το ΚΚΚ και τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, καθώς «υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό στο κινεζικό δίκαιο που τους υποχρεώνει να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai.

Τον Οκτώβριο, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε την έκθεση, «Εθνική στρατηγική για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες», η οποία προσδιόρισε 20 τομείς τεχνολογίας ως κρίσιμους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της ενέργειας, της κβαντικής επιστήμης πληροφοριών, των τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης, ημιαγωγοί και διαστημικές τεχνολογίες.

Ένα μήνα αργότερα, το ΚΚΚ κυκλοφόρησε το «14ο Πενταετές Σχέδιο» (για τα έτη 2021–2025), το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των βασικών τεχνολογικών τομέων της Κίνας όπως ημιαγωγοί, τεχνητή νοημοσύνη, κβαντική επιστήμη πληροφοριών, ολοκληρωμένα κυκλώματα και τεχνολογία αεροδιαστημικής.

Τα προγράμματα των δύο χωρών αλληλεπικαλύπτονται σε πολλούς τομείς.

Ο σχολιαστής υποθέσεων της Κίνας, Λι Λινγί (Li Linyi), σημείωσε ότι τα έθνη που αναφέρονται στα έγγραφα της κινεζικής κυβέρνησης είναι πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι πρώην κομμουνιστικές χώρες, πιστεύει ότι το ΚΚΚ τις στοχεύει για να οικοδομήσει περαιτέρω πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς – ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων περιορισμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Λι είπε ότι ένα νέο «Σύμφωνο της Βαρσοβίας» έχει διαμορφωθεί στο όνομα της παγκόσμιας τεχνολογικής συνεργασίας, μέσω του οποίου το ΚΚΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή τάξη πραγμάτων.

Οι Gu Qinger και Nata συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 175


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα