Δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ: «Είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές πολιτείες»

Δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ: «Είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε τα αποτελέσματα των εκλογών σε πολλές πολιτείες»

20 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:447
Μοίρασέ το
 
 
«Έχουμε τόσα πολλά στοιχεία, που αισθάνομαι σαν να περνάνε μέσα από μάνικα», είπε η Πάουελ, σημειώνοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει.

 
 
 
 
Με όσα πληροφορούμαι τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει ν’ αμφισβητώ όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό, από τη στιγμή που “ΑΛΛΟΙ” ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 

Η πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας Σίντνεϊ Πάουελ, δικηγόρος της εκστρατείας του Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξη πως έχουν εμφανιστεί ακόμη περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία που συμφωνούν με τους ισχυρισμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για νοθεία και παρατυπίες.

«Ετοιμαζόμαστε να ανατρέψουμε τα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές πολιτείες», δήλωσε η Πάουελ, λέγοντας ότι έχει στα χέρια της αρκετά στοιχεία εκλογικής νοθείας ώστε να ξεκινήσει μια εκτεταμένη εγκληματική έρευνα.

«Δεν κάνω σχόλια δίχως να έχω τα αποδεικτικά στοιχεία για να τα υποστηρίξω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το λογισμικό των εκλογών μετέφερε «εκατομμύρια ψήφους» από τον Τραμπ στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

Η Πάουελ παρείχε κυρίως νομικές συμβουλές στον στρατηγό Μάικλ Φλιν το 2019. Εντάχθηκε στη νομική ομάδα του Τραμπ τις τελευταίες ημέρες.

Η Πάουελ είπε ότι ένας πληροφοριοδότης ανέφερε ότι το λογισμικό των εκλογών έχει σχεδιαστεί για να «στήνει εκλογές», λέγοντας ότι «το είδε να συμβαίνει σε άλλες χώρες», αναφερόμενος στα συστήματα ψηφοφορίας Dominion Voting Systems και Smartmatic, και ίσως σε άλλου είδους λογισμικά και μηχανήματα.

«Έχουμε τόσα πολλά στοιχεία, που αισθάνομαι σαν να περνάνε μέσα από μάνικα», είπε η Πάουελ, σημειώνοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει.

«Μπορούν να κολλήσουν έναν φλασάκι στο μηχάνημα [ψηφοφορίας], μπορούν να ανεβάσουν λογισμικό σε αυτό ακόμη και από το Διαδίκτυο… ακόμη και από τη Γερμανία ή τη Βενεζουέλα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις «μπορούν να παρακολουθούν ψηφοφορίες σε πραγματικό χρόνο» και «μπορούν να αλλάζουν ψήφους σε πραγματικό χρόνο» ή οι φερόμενοι ταραχοποιοί μπορούν να «έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε οτιδήποτε».

«Προσδιορίσαμε μαθηματικά τον ακριβή αλγόριθμο που χρησιμοποίησαν – και που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν από την αρχή» και φέρεται να άλλαξε ψήφους υπέρ του Μπάιντεν, σχολίασε η Πάουελ.

Η Πάουελ έκανε επίσης αναφορά σε μια έρευνα του 2019 από τους γερουσιαστές Έιμι Κλομπουτσάρ (Δημοκρατική-Μινεσότα), Ελίζαμπεθ Ουόρεν(Δημοκρατική-Μασαχουσέτη), Ρον Ουάιντεν (Δημοκρατικός-Όρεγκον), καθώς και άλλους Δημοκρατικούς νομοθέτες πάνω στην Dominion Voting Systems, Εκλογικά Συστήματα & Λογισμικά και Hart InterCivic.

Οι γερουσιαστές είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων ψηφοφορίας.

«Έχουμε ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση και την επίδραση των ιδιωτικών επενδύσεων σε πολλούς τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας των εκλογικών τεχνολογιών – αναπόσπαστο μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας του έθνους μας», έγραψαν οι νομοθέτες στις επιστολές τους απευθυνόμενες στις εταιρείες σχεδόν ένα χρόνο πριν.

«Αυτά τα προβλήματα απειλούν την ακεραιότητα των εκλογών μας και καταδεικνύουν τη σημασία των εκλογικών συστημάτων που είναι ισχυρά, ανθεκτικά και όχι ευάλωτα σε επιθέσεις».

Αργότερα στη πρωινή συνέντευξη της Κυριακής, η Πάουελ είπε ότι η ομάδα της «εντόπισε εκλογικές παρατυπίες που είναι ανεξήγητες» σε πολιτείες όπου αξιωματούχοι ακόμα πιστεύουν στην εγκυρότητα των συστημάτων τους.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν, αριστερά, και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε φωτογραφίες. (Getty Images; Reuters)

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή κατάφεραν να ανατρέψουν τουλάχιστον 11 έδρες, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα φαίνεται ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας. Ορισμένοι συντηρητικοί αμφισβήτησαν πώς ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί ταυτόχρονα να δίνει τη δυνατότητα στον Μπάιντεν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, πόσο μάλλον να λάβει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο στην αμερικανική ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της νίκης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

Οι εταιρείες απαντούν

Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη, αποκαλώντας τις προεδρικές εκλογές του 2020 ως τις «πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία», παρά τις πολλαπλές νομικές προσφυγές που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν διάφορες φερόμενες εκλογικές παρατυπίες σε πολλές διαφιλονικούμενες πολιτείες.

«Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτήν τη στιγμή, σε ολόκληρη τη χώρα, οι εκλογικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν και ελέγχουν ξανά ολόκληρη την εκλογική διαδικασία πριν από την οριστικοποίηση του αποτελέσματος,» αναγράφει η δήλωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).

Η Smartmatic, σε δήλωσή της το Σάββατο, είπε ότι δεν έχει δεσμούς με την Dominion Voting Systems.

Η Πάουελ υπονόησε στη συνέντευξη ότι η Smartmatic διευθύνεται από την Dominion.

Η Dominion, τις τελευταίες εβδομάδες, αρνήθηκε επανειλημμένα ότι τα συστήματά της είχαν με κάποιο τρόπο παραβιαστεί.

«Μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, είχαμε ένα κύμα παραπληροφόρησης σχετικά με την Smartmatic και άλλες εταιρείες που παρέχουν εκλογική τεχνολογία στους εκλογικούς αρμόδιους των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε αυτές τις εσφαλμένες δηλώσεις με γεγονότα», έγραψε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι« δεν είχε ποτέ καμιά μετοχή ή οικονομικό μερίδιο στην Dominion Voting Systems».

Η Dominion επίσης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι τα μηχανήματά της μετέφεραν ψήφους από τον Τραμπ στον Μπάιντεν την Ημέρα των Εκλογών και ύστερα.

«Η Dominion Voting Systems αρνείται κατηγορηματικά οποιουσδήποτε ισχυρισμούς σχετικά με τυχόν αλλαγές ψήφου και υποτιθέμενα ζητήματα λογισμικού στα συστήματα ψηφοφορίας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση στο The Denver Post.

«Τα συστήματά μας συνεχίζουν να καταμετρούν αξιόπιστα και με ακρίβεια τα ψηφοδέλτια και οι πολιτειακές και τοπικές εκλογικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως την ακεραιότητα της διαδικασίας».

 

Πηγή

Προβολές : 447


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα