Δικιά σου η ευτυχία, και κάνε την να σου αξίζει..

Δικιά σου η ευτυχία, και κάνε την να σου αξίζει..

18 Νοεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:159
Μοίρασέ το

Θα την βρούμε την ευτυχία. Είτε μόνοι μας είτε με αυτούς που θέλουν να την βρουν μαζί μας. Με αυτούς που έχουν ακόμη τη δύναμη να την βρουν και το θέλουν πραγματικά. Με αυτούς που θέλουν να είναι στη ζωή μας με όποιο τρόπο μπορούν, ακόμη και κλεισμένοι μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους.

 

 

Ευτυχία, δεν σημαίνει να έχεις ότι θέλεις κι όποτε το θέλεις, αλλά να ευγνωμονείς τον Θεό για ότι έχεις στη ζωή σου…

Καλλιόπη

Γράφει η Πράξια Αρέστη

Γιατί πρέπει να υπεραναλύουμε τα πάντα και να ψάχνουμε ανθρώπους όχι για να περάσουμε καλά μαζί τους, αλλά για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και να πραγματοποιήσουμε τα σχέδια που μας εμφύτευσαν στο μυαλό μας όταν ήμασταν παιδιά;

Τι κριτήρια πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να είναι στη ζωή μας; Για να τον αποδεχτούμε; Υπάρχει κανείς τέλειος σ’ αυτόν τον κόσμο; Τότε αυτός ας ρίξει πρώτος τον λίθο. Όταν, όμως, δεν είμαστε καλά εμείς, τα πάντα στους άλλους μας ενοχλούν.

Την ευτυχία σου την χτίζεις μόνος σου. Κι ο άλλος την ευτυχία του την χτίζει μόνος του. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του ευτυχία χωρίς να περίμενει από τον άλλο να κάνει θαύματα για να είναι ο ίδιος καλά.

“Μην λες ψέματα στον εαυτό σου”, μου είπε ο Ψυχολόγος, τις προάλλες. Μα πώς να ζήσω κύριέ μου αν δεν πω ψέματα στον εαυτό μου; Αν δεν φτιάξω εικόνες και πλάνες και αν δεν πάω πίσω σε ωραίες αναμνήσεις;

Αν δεν αφήσω τη φαντασία μου να τρέξει εκεί που θέλει; Αν δεν ονειρευτώ; Δε θα πεθάνω από πλήξη επειδή το λέει η επιστήμη. Δε θα πεθάνουμε μακριά από την ευτυχία επειδή μας το έχουν κάνει τόσο δύσκολο πια να τη βρούμε.

Θα την βρούμε την ευτυχία. Είτε μόνοι μας είτε με αυτούς που θέλουν να την βρουν μαζί μας. Με αυτούς που έχουν ακόμη τη δύναμη να την βρουν και το θέλουν πραγματικά. Με αυτούς που θέλουν να είναι στη ζωή μας με όποιο τρόπο μπορούν, ακόμη και κλεισμένοι μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους.

Δε ζητάμε να μας κάνουν ευτυχισμένους, αυτό θα το καταφέρουμε μαζί. Δε ζητάμε να είναι τέλειοι. Δεν είμαστε ούτε μεις. Αν μας πληγώνουν, όμως, επιτηδευμένα, τότε δεν έχουν καμία σχέση στη ζωή μας. Γιατί μας τραβάνε όλο και πιο μακριά από την ευτυχία μας που είναι ήδη αρκετά δυσεύρετη.

 

Πηγή

Προβολές : 159


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα