«Εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα σας μειώσω το βαθμό!»: Δασκάλα απείλησε μαθητές δημοτικού στη Δράμα

«Εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα σας μειώσω το βαθμό!»: Δασκάλα απείλησε μαθητές δημοτικού στη Δράμα

13 Φεβρουαρίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
- 345 προβολές ( Μέτρηση έως 23:45:21 )

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαγράψει από τους χάρτες των σχολικών βιβλίων την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και στη θέση της έγραψαν «Σκόπια».

Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους μαθητές αλλά και στους γονείς τους.

Κυρίως όμως στους μαθητές, οι οποίοι σε αυτή την τρυφερή ηλικία δεν διστάζουν να τα βάλουν με τον κρατικό μηχανισμό για χάρη της πατρίδας τους.

«Εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα σας μειώσω το βαθμό!»: Δασκάλα απείλησε μαθητές δημοτικού στη Δράμα

 

Θα ήθελα ο αρθρογράφος κύριος Ιωάννης Αμπατζόγλου, να ολοκλήρωνε το θέμα του, γράφοντας και το σημαντικότερο στοιχείο όλων:

Πως το βρώμικο παιχνίδι ΤΣΙΠΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΣΚΟΠΙΑ, δεν έχει να κάνει με τους Αλβανούς και τους Τούρκους των Σκοπίων, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECT NEW JERUSALEM ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, που στοχεύουν σε μετατροπή ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Οι μικροί μαθητές, μας δείχνουν τον δρόμο… κι αυτό σημαίνει πως τους ανατρέφουν σωστοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Πόσοι γονείς άραγε μιλούν στα παιδιά τους για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και θα θυμίσω τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ:

“Το μόνο όνομα με τον όρο Μακεδονία, που είναι αποδεκτό, είναι; ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!”

2 7751539 1855047231232283 7986735714446583450 n

 

 

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικυρώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πλήρως αποδεκτή από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, μιας και η τελευταία είχε δηλώσει από την αρχή και σε όλους τους τόνους ότι θα τη σεβαστεί.

Βέβαια, ο νυν πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προφανώς ξέχασε μόλις ανέλαβε την εξουσία. Αυτά στο πολιτικό πεδίο.

Τι γίνεται όμως στο καθημερινό επίπεδο; Το ότι η κυβέρνηση της χώρας μας όχι μόνο δεν προσφεύγει σε Διεθνείς Οργανισμούς με αίτημα την ακύρωση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, αλλά βοηθάει με όλες της τις δυνάμεις να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση –ως «Βόρεια Μακεδονία»– είναι δεδομένο.

Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες, θα επιτρέψουμε να μας ασκείται πίεση ή και τρομοκρατία προκειμένου να αποδεχθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα να μας επιβάλλουν να την εφαρμόζουμε καθημερινά!

2 7540227 134678107342704 6937048646577076317 n

Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο επειδή, αν και ο ελληνικός λαός –πέραν της πολιτικής εξουσίας– δεχθεί αυτή τη συμφωνία, τότε η πλαστογράφηση της ιστορίας και ο εθνικός μας ακρωτηριασμός θα παγιωθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο –του εξαναγκασμού του λαού μας να πειθαρχήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών– συνέβηκε το πιο κάτω περιστατικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο της Δράμας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γεωγραφίας της πέμπτης τάξης και ενώ ήθελε να προετοιμάσει τους μαθητές για γραπτό τεστ, τους ρώτησε «με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της;» και «ποιες χώρες ανήκουν στη βαλκανική χερσόνησο;».

Κάποιοι μαθητές ανέφεραν ότι μία από τις χώρες αυτές είναι τα Σκόπια.

Στο σημείο εκείνο η δασκάλα τους είπε ότι η χώρα αυτή λέγεται Βόρεια Μακεδονία.

Τότε οι μαθητές τής είπαν «εμείς κυρία θα τα λέμε Σκόπια»

Και η δασκάλα τους απάντησε «εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα το εκλάβω ως λάθος και θα σας μειώσω το βαθμό!».

Στη συνέχεια η δασκάλα έβαλε το γραπτό τεστ στους μαθητές, το οποίο μεταξύ των άλλων περιείχε και τα δύο πιο πάνω ερωτήματα. 

Όλοι οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης έγραψαν ως απάντηση τη λέξη «Σκόπια» αναφερόμενοι στο βαλκανικό σλαβικό κρατίδιο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.

Μετά από λίγες μέρες, η δασκάλα παρέδωσε στους μαθητές τα γραπτά, διορθωμένα και βαθμολογημένα. 

Με έκπληξη οι μαθητές διαπίστωσαν ότι η δασκάλα είχε εκλάβει ως σωστή την απάντηση «Σκόπια».

Το πιο πάνω παράδειγμα αποτελεί μάθημα υψηλής διπλωματίας.

Πράγματι, από τη στιγμή που έχουμε δίκιο σε ένα θέμα (Σκοπιανό) και αντιδρούμε μαζικά (όλοι οι μαθητές ήταν ενωμένοι), ακόμα και εναντίον της εξουσίας (δασκάλα – υπουργείο παιδείας – σχολικά βιβλία) είναι δυνατόν να νικήσουμε.

Και αυτό το τελευταίο δεν είναι θεωρητικό, το έκαναν πράξη οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού του συγκεκριμένου σχολείου της Δράμας!

Πάντως, το θέμα της παραχάραξης της ιστορίας στα σχολικά βιβλία δεν σταματάει στο πιο πάνω περιστατικό, είναι πολύ πιο γενικευμένο.

Τη φετινή σχολική χρονιά, δάσκαλοι και μαθητές αντίκρισαν στους χάρτες του βιβλίου της Γεωγραφίας της πέμπτης δημοτικού, την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Πέραν των αναφορών στα κείμενα, η συγκεκριμένη πλαστογράφηση της ιστορίας έχει περάσει και στους χάρτες των σχολικών βιβλίων.

Πλέον οι μαθητές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να δώσουν μεγάλο αγώνα για να πάνε κόντρα σε δασκάλους, υπουργείο παιδείας και σχολικά βιβλία.

Ουσιαστικά πρέπει να πάνε κόντρα σε ένα σύστημα, το οποίο μάλιστα υποστηρίζεται από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.

Ωστόσο, είναι παρήγορο ότι σε πολλά σχολεία της Ελλάδας έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις από μαθητές αλλά και από γονείς στο θέμα της ανιστόρητης ονομασίας του γειτονικού μας κράτους. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαγράψει από τους χάρτες των σχολικών βιβλίων την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και στη θέση της έγραψαν «Σκόπια».

Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους μαθητές αλλά και στους γονείς τους.

Κυρίως όμως στους μαθητές, οι οποίοι σε αυτή την τρυφερή ηλικία δεν διστάζουν να τα βάλουν με τον κρατικό μηχανισμό για χάρη της πατρίδας τους.

Δεν πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιδράσεις από μαθητές και γονείς. Όποτε παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα και επιχειρείται εξαναγκασμός των μαθητών να αποκαλέσουν Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια, θα πρέπει να καταγγέλλονται είτε σε διάφορα πρόσωπα είτε σε συλλογικότητες που αγωνίζονται πάνω στο θέμα της Μακεδονίας μας.

Μία τέτοια πατριωτική προσπάθεια, με μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες και είναι το Σωματείο με την ονομασία «Επιτροπή Ελληνισμού» και email επικοινωνίας το «[email protected]».

megas alexand ros3

Η Επιτροπή Ελληνισμού είναι στη διάθεση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που θέλει να καταγγείλει τέτοια περιστατικά.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα!

Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας δε θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό!

Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα, τον οποίο δεν πρόκειται να σταματήσουμε, παρά μόνο όταν ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στείλουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που την επινόησαν και την ολοκλήρωσαν.

26805463 486585121735994 6445844649793192230 n

Υ.Γ.1: Βλέπουμε ότι το σύστημα προσπαθεί με βίαιο τρόπο να αφελληνίσει τη νεολαία μας, η οποία αντιστέκεται σθεναρά και αποτελεσματικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νίκη που πέτυχαν οι μικροί μαθητές της πέμπτης δημοτικού είναι τεράστια και θα πρέπει από αυτήν να παραδειγματιστούν πρώτοι από όλους οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Για να το θέσω και λίγο πιο ωμά. 

Εάν οι Έλληνες βουλευτές διέθεταν τον πατριωτισμό και την ελληνική ψυχή αυτών των μικρών μαθητών, η χώρα μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

3 8821399 232124684304502 7481748362941693952 n

Υ.Γ.2: Ακόμα και να υπήρξε κάποιος μαθητής ή μαθήτρια που να υπάκουσε στη δασκάλα και να αποκάλεσε «Βόρεια Μακεδονία» το κράτος των Σκοπίων στο γραπτό τεστ, δικαιολογείται επειδή οι μαθητές και οι μαθήτριες της πέμπτης δημοτικού είναι μικρά παιδιά και είναι φυσικό ορισμένες φορές να υποκύπτουν από φόβο προς τους δασκάλους τους, αλλά και για να μη μειωθεί ο βαθμός τους.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

[email protected]

[email protected]

 

Πηγή

(Visited 344 times, 1 visits today)

Ετικέτες: , , , ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.