Είμαστε πολλά παραπάνω, από την εικόνα των ΜΜΕ

Είμαστε πολλά παραπάνω, από την εικόνα των ΜΜΕ

29 Ιουνίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:98
Μοίρασέ το

Είναι αυτοί που αγωνίστηκαν σαν ήρωες, πείνασαν και στερήθηκαν με μοναδικό τους όνειρο μια Ελλάδα ελεύθερη και εξελιγμένοι.
Και δεν ξέχασαν πως οι θυσίες τους ήταν για το κοινό καλό αυτής της χώρας.

Η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από την εικόνα που θέλουν να πλασάρουν όλα τα ΜΜΕ. Είναι πολλά περισσότερα κι από τους ίδιους τους Έλληνες, μιας και η ιστορία της ξεπερνά τη φήμη της.

 

Ελλάδα, είναι ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που δεν ξέχασαν ποτέ τι σημαίνει… ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ… και γι αυτά αγωνίζονται…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Ιωάννα Ιακωβίδη

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα του Έλληνα, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση, τόσο μου γεννάται η επιθυμία να κόψω κάθε επαφή με τα παραπάνω.

Η Ελλάδα, τα παιδιά της, οι γονείς και οι ηλικιωμένοι της δεν είναι μόνο αγένεια, προώθηση καλλωπισμού και τελειοποίηση ενός κενού δοχείου.
Δεν είναι εγωισμός, παρτικισμός.

Δεν είναι μόνο ο επίκαιρος έρωτας, που τον αφήνεις με την πρώτη δυσκολία,δεν είναι ο τραμπουκισμός και οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας, με δικαιολογία την διεκδίκηση μιας καλύτερης Ελλάδας.
Δεν είναι μόνο γονείς αδιάφοροι που έχουν αντικαταστήσει την γονεϊκοτητα με τα τάμπλετ και τα πλέι στέισον.

Γονείς που αντικατέστησαν τον αρακά με το γρήγορο και έτοιμο φαγητό.
Ηλικιωμένοι που όσο μεγαλώνουν τόσο γίνονται εγωιστές και αγενείς.

Όλα αυτά τα βιντεάκια με νέους να μιλάνε εσκεμμένα με την εκάστοτε ντοπιολαλιά ,αγνοώ τον σκοπό μιας και δε βρίσκω τίποτα αστείο στην κουλτούρα του κάθε τόπου, σχολιάζοντας διάφορα γεγονότα της καθημερινότητας, βιντεάκια με ανθρώπους να προωθούν όλο και περισσότερα προϊόντα καλλωπισμού, γεμίζοντας το κεφάλι του μέσου Έλληνα με την ψευδαίσθηση ότι τα χρειάζεται για να είναι αποδεκτός και ευτυχισμένος, δεν είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας.

Οι Έλληνες δεν είναι μόνο έτσι….

Υπάρχουν και οι γονείς που αγωνίζονται να μεγαλώσουν παιδιά με ηθικές αξίες, απαλλαγμένα από στερεότυπα και μακριά από ψεύτικες ανάγκες που τα οδηγούν στον υπέρκαταναλωτισμό.

Γονείς που μαθαίνουν στα παιδιά τους πως, τα πτυχία και ο πλούτος δεν σε κάνουν σωστό άνθρωπο. Τα μαθαίνουν πως, η γνώση δεν έχει όρια, ξεπερνά κατά πολύ μετά τα σχολεία, ίσως μάλιστα έξω από αυτά να μπορούν να μάθουν πολλά περισσότερα.

Οι Έλληνες είναι και τα παιδιά που στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να γίνουν ευτυχισμένα χωρίς την εικόνα ενός τέλειου σώματος, αλλά ενός χαρακτήρα που συνεχώς εξελίσσεται προς το καλύτερο.

Υπάρχουν και οι Έλληνες που σέβονται τη δημόσια περιουσία και αγωνίζονται με όλες και μόνο τις νόμιμες οδούς ώστε να καταφέρουν να αλλάξουν μια άσχημη και άδικη κατάσταση για όλους.
Είναι αυτοί που λειτουργούν με τη φιλοσοφία του κοινού καλού και όχι μόνο για το προσωπικό ώφελος.

Η Ελλάδα είναι όλοι εκείνοι οι ηλικιωμένοι που μας έμαθαν την προσφορά, ότι η ευτυχία έρχεται μέσα από την καθαρότητα και την αγάπη προς τους άλλους.

Είναι όλοι εκείνοι που παρότι δεν τελείωσαν το σχολείο έχουν την ευγένεια σημαία και ξέρουν πραγματικά τι θα πει παιδεία.

Είναι αυτοί που αγωνίστηκαν σαν ήρωες, πείνασαν και στερήθηκαν με μοναδικό τους όνειρο μια Ελλάδα ελεύθερη και εξελιγμένοι.
Και δεν ξέχασαν πως οι θυσίες τους ήταν για το κοινό καλό αυτής της χώρας.

Η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από την εικόνα που θέλουν να πλασάρουν όλα τα ΜΜΕ. Είναι πολλά περισσότερα κι από τους ίδιους τους Έλληνες, μιας και η ιστορία της ξεπερνά τη φήμη της.

 

Πηγή

Προβολές : 98


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα