ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ... ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ... ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!

20 Οκτωβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:660
Μοίρασέ το

UNCLOS: Έχει και υποχρεώσεις το Δίκαιο Θάλασσας

Πώς η Ελλάδα καταγγέλλει την Τουρκία για παρανομίες, παραβάσεις και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς η ίδια να Χαρτογραφεί και να Καταγράφει τα δικαιώματά της μέσα από το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου.

 
 
Αρχίστε να μετράτε ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, από το 1982 (όχι πως δεν γίνονταν και πιο πριν, αλλά μια και μιλάμε για συγκεκριμένο θέμα και με συγκεκριμένη ημερομηνία, ας το πιάσουμε από εκεί) μέχρι σήμερα, που κυβερνούν ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. … ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
 
Κοινή συνισταμένη ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ή ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ (ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΙ).
 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Τις φωτογραφίες, δεν τις επέλεξα τυχαία…
 
 
 
Η Ελλάδα ως μέρος της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα) έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, διευκρινίζει ο πολύπειρος Χρίστος Ζήνωνος, Υδρογράφος–Χαρτογράφος, Εμπειρογνώμων Καθορισμού Υπεράκτιων Συνόρων, με ενεργό εμπλοκή στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.
 
Ποιες είναι όμως αυτές οι υποχρεώσεις και κατά πόσον η Ελλάδα τις έχει τηρήσει;
 
Οι αναφορές που ακολουθούν σοκάρουν κάθε καλόπιστο, εάν τις αντιπαραβάλει με όσα έχει και όσα δεν έχει κάνει η Ελλάδα για να τηρήσει τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διαρκώς επικαλείται.
 
Ιδού λοιπόν τι αναφέρει ο ειδικός αναφορικά με τις υποχρεώσεις που ξεχνά βολικά η χώρα μας…

Να ετοιμάσει Χάρτες ακρίβειας και Κατάλογο Συντεταγμένων με τις Θαλάσσιες Ζώνες όπως αυτές ορίζονται στο Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και να τις αποστείλει στην Ειδική Επιτροπή των Ωκεανών και του Δικαίου της Θάλασσας.

 
Οι Χάρτες και Συντεταγμένες πρέπει να Καθορίζουν

  1. Τις Γραμμές Βάσης
  2. Το εύρος της Χωρικής Θάλασσας
  3. Την Συνεχόμενη Ζώνη
  4. Την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (που περιέχει και την Υφαλοκρηπίδα).

Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνει και σχετική κήρυξη μέσω της εθνικής νομοθεσίας, όπως παραπέμπει το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο καλεί τα συμβαλλόμενα μέρη της UNCLOS να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία τελικά θα καθοριστεί με την τήρηση των βημάτων που προβλέπουν οι μέθοδοι ειρηνικής επίλυσης των διαφορών (εάν εγερθούν αντιρρήσεις) που προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο Χρίστος Ζήνωνος αναρωτήθηκε για το πώς η Ελλάδα καταγγέλλει την Τουρκία για παρανομίες, παραβάσεις και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς η ίδια να Χαρτογραφεί και να Καταγράφει τα δικαιώματά της μέσα από το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου.

 
Μήπως στην πράξη, με τη στάση μας δηλαδή και παρά τις διακηρύξεις, εμφανιζόμαστε ως Ελλάδα να ακολουθούμε άλλη διαδικασία από αυτή που υπαγορεύει το ισχύων διεθνές δίκαιο…
 
Ακόμη και η αναφορά της Ελλάδας σε “επέμβαση της Τουρκίας μέσα στη ελληνική Υφαλοκρηπίδα” στερείται νομικής βάσης εάν δεν υποστηρίζεται από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!
 
Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη.
 
Επιβάλλεται αρχικά η μονομερής κίνηση και στη συνέχεια της διαδικασίας εγείρονται από άλλες χώρες ενδεχόμενες αντιρρήσεις.
 
Η Ελλάδα ΔΕΝ δικαιολογείται να μην ασκεί τα δικαιώματα αυτά επειδή η Τουρκία επικαλείται όρους Δικαίου που δεν υφίστανται.

Δυστυχώς, το πραγματικό πρόβλημα είναι η φοβική αντιμετώπιση του τουρκικού Casus Belli.

 
Εξαιτίας του η Ελλάδα αγνοεί – εγκαταλείπει βασικά Κυριαρχικά Δικαιώματα, υποχωρώντας σε ένα ιδιότυπο πόλεμο που της έχει κηρύξει η Τουρκία, δημιουργώντας σε βάρος της συνεχώς Τετελεσμένα.
 
Είναι καιρός η Ελλάδα ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ.

https://www.defence-point.gr/news/unclos-echei-kai-ypochreoseis-to-dikaio-tis-thalassas-agapitoi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: https://www.defence-point.gr/news/i-pragmatiki-quot-koyrsa-quot-anamesa-stin-ellada-kai-tin-toyrkia-ton-eximisi-polemon

 

Πηγή

Προβολές : 660


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα