(ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) “Η παράδοση του ελληνικού εναέριου χώρου στην Τουρκία, μέσω ΝΑΤΟ”! ( βίντεο)

(ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) “Η παράδοση του ελληνικού εναέριου χώρου στην Τουρκία, μέσω ΝΑΤΟ”! ( βίντεο)

15 Οκτωβρίου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:571
Μοίρασέ το

 

Ο Γιώργος Ρωμανός με έγγραφα αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία, υπό την αιγίδα του Στόλτενμπεργκ, παραδίδει τον εναέριο χώρο της στην Τουρκία του Ερντογάν.

Η γραπτή αυτή δήλωση αποτελεί και την απόλυτη απόδειξη ότι έγιναν Μυστικές Συνομιλίες, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή του Έλληνος πρέσβεως στο ΝΑΤΟ.

Έχει τεράστια σημασία ότι η «Συμφωνία» αυτή που έγινε κρυφά από την Βουλή των Ελλήνων ΔΕΝ φέρει τις υπογραφές των ΥπΕθα, κ. Παναγιωτόπουλου και ΥπΕξ κ. Δένδια.

Πώς μπορεί το ΝΑΤΟ, ένας πολυεθνικός οργανισμός και η Τουρκία να εξαναγκάζουν την Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί κυριαρχικά τον δικό της εθνικό εναέριο χώρο και να μην αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροπλάνα τα οποία πετούν, άλλοτε οπλισμένα και άλλοτε όχι, μέχρι και πάνω από τις στέγες σπιτιών σε κατοικημένα ελληνικά νησιά;

Οι Μυστικές Συνομιλίες και οι ολιγαρχικές δεσμεύσεις, στην κατά τα άλλα «Δημοκρατία» μας, απέβησαν διαχρονικά εθνικά καταστροφικές.

Με τέτοιες πολιτικά μιαρές «τεχνικές» δεν εξανδραποδίζεται μόνο το δημοκρατικό Πολίτευμα και καταργείται το Σύνταγμά μας, αλλά οδεύουμε ολοταχώς σε εθνικό ακρωτηριασμό.

 

 

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ’ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ.

Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΕΒΡΑΙΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΟ 2005, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ.

 

 
 

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Τα γεγονότα καλπάζουν σε βάρος της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα.

Η σκόπιμη, αφού παρατηρείται συνεχώς, αδράνεια και η αποσιώπηση εναλλάσσονται με την παραπληροφόρηση και τις Μυστικές Συνομιλίες στις οποίες έχουμε αναφερθεί πρόσφατα.

Έτσι συσσωρεύτηκε πλέον μια σειρά εθνοκτόνων ζητημάτων που οδηγούν την Ελλάδα σε βέβαιη απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Θα επικεντρωθούμε μόνο σε όσα διακυβεύονται στον αέρα.

Κορυφαίο γεγονός των αρχών του Οκτωβρίου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο ΔΕΝ έφερε στη Βουλή των Ελλήνων, ως όφειλε, αλλά προσπάθησε έως και να το εξαφανίσει, είναι αυτό που μάθαμε από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ, το οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος, την 1η Οκτωβρίου 2020, στην επίσημη Ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, στον σύνδεσμο: https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_178523.htm, όπου μεταξύ άλλων λέει: «Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού ‘‘Μηχανισμού Αποσυμπίεσης’’ (Deconfliction Mechanism), που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, την οποία αποδέχονται και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ

Φυσικά, έτσι, η Τουρκία αποκτά συγκυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο και το Αιγαίο, διότι δεν υπάρχει πολεμικό καράβι που να επιχειρεί χωρίς αεροπορική κάλυψη.

H ανάρτηση της 1ης Οκτωβρίου 2020, στο επίσημο site του ΝΑΤΟ (βλ. σύνδεσμο).

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επιβεβαιώνει τις ελληνο-τουρκικές «συναντήσεις» (sic), αναφέρεται στον ‘‘Μηχανισμό Αποσυμπίεσης’’ (Deconfliction Mechanism), και μιλά για: «εποικοδομητική δέσμευση Ελλάδας και Τουρκίας, την οποία αποδέχονται και οι δύο Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ(Εντοπισμός υλικού και δημιουργία εικόνας: Γ. Ρωμανός).

Η γραπτή αυτή δήλωση αποτελεί και την απόλυτη απόδειξη ότι έγιναν Μυστικές Συνομιλίες, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή του Έλληνος πρέσβεως στο ΝΑΤΟ. Έχει τεράστια σημασία ότι η «Συμφωνία» αυτή που έγινε κρυφά από την Βουλή των Ελλήνων ΔΕΝ φέρει τις υπογραφές των ΥπΕθα, κ. Παναγιωτόπουλου και ΥπΕξ κ. Δένδια. ΟΜΩΣ, ΔΕΣΜΕΥΕΙ την Ελλάδα εντός ΝΑΤΟ.

 

Τι είναι ο «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης»

(Deconfliction Mechanism)

Το τερατούργημα του όρου «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» αποτελεί κατ’ εξοχήν στρατιωτικό/επιχειρησιακό όρο που ανήκει στην λογοτεχνία (!) του ΝΑΤΟ. Ως επινοημένος όρος ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ του Οργανισμού μπορεί να εξυπηρετήσει καθαρά πολιτικούς σκοπούς. Στην περίπτωση της Ελλάδος, εάν εφαρμοστεί, θα αποκόψει τελείως την χώρα μας –εντός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου– από τις ισχύουσες Διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίες καθορίζουν σχεδόν επί έναν αιώνα την Εναέρια Εθνική Κυριαρχία της. Ανάλογο, διεθνώς παράνομο τέχνασμα εφαρμόστηκε και στην «Συμφωνία των Πρεσπών», όπου με μία εσωτερική, εντός Ελλάδος και Σκοπίων, απολύτως παράνομη διαδικασία παρακάμφθηκε το Διεθνές Δίκαιο, η Σύμβαση της Βιέννης, 1969, και οι διεθνώς ισχύουσες Βασικές Αρχές (Αληθείας, Καλής Πίστεως, κ.α.) για νόμιμη Σύναψη Συμφωνιών.

Ο όρος «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» (Deconfliction Mechanism) ΔΕΝ αποτελεί έγκριτο διεθνοδικαιικό όρο, καθώς σε επίπεδο διπλωματίας ή διεθνών σχέσεων χρησιμοποιείται σπανίως ή καθόλου!

Και ενώ χρησιμοποιείται ΕΝΤΟΣ του ΝΑΤΟ όχι μόνο ΔΕΝ παράγει Δίκαιο, αλλά αντιθέτως το καταστρατηγεί!

Στις τεχνικές/επιστημονικές πλευρές του θέματος έχει ενδελεχώς αναφερθεί γραπτώς και προφορικώς, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννης Θ. Μάζης, ενώ υπήρξαν και κάποιες άλλες αναφορές στο Διαδίκτυο.

Παρά την τεράστια σημασία του ζητήματος ΔΕΝ το πρόβαλαν τα «μεγάλα» ιδιωτικά ή κρατικά κανάλια της τηλεόρασης, όπως και οι αντίστοιχα «μεγάλες» εφημερίδες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχοντας απολύτως επίγνωση του τι πράττει (γιατί δεν διεκδικεί το πολιτικά ακαταλόγιστο) φόρτωσε την ευθύνη της εκπόνησης γραπτών εκθέσεων, υπογραφής κειμένων και Μυστικών Συνομιλιών στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της χώρας μας, στο ΝΑΤΟ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση αρχικά προσπάθησε να μεταθέσει την ευθύνη αυτής της εθνικά απαράδεκτης (τουλάχιστον…) υπογραφής και πράξης στην ανωτάτη ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, πράγμα που τελικά, ευτυχώς, ΔΕΝ κατάφερε.

Όμως, ήδη δημιουργήθηκε, μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, «προηγούμενο» ύπαρξης «Μηχανισμού Αποσυμπίεσης» για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μεταξύ κρατών μελών (!)

Τα σχετικά έγγραφα απεστάλησαν σε ΟΛΑ τα ξένα κράτη/μέλη, ενώ κρατήθηκαν μυστικά από τα κόμματα της Βουλής και τον ελληνικό λαό.

 

Κρίσιμη ανασκόπηση γεγονότων

 

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου 2020, όταν συγκεκριμένη αμερικανική ελίτ στο ΝΑΤΟ, (αδιαφορώντας για όσα λέει περί του Οργανισμού ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Τραμπ) διέταξε τον κ. Στόλτενμπεργκ να επιβάλει εκβιαστικά στην Ελλάδα ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ τις Μυστικές Συνομιλίες με την Τουρκία.

Κατόπιν του έδωσαν συγκεκριμένα αμερικανο-νατοϊκά εγχειρίδια με την διαταγή να τα εφαρμόσουν οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι Ελλάδος και Τουρκίας. Τα σχετικά εγχειρίδια που εντοπίσαμε είναι τα εξής:

1. Το Διακλαδικό Εγχειρίδιο των ΕΔ των ΗΠΑ με τίτλο Joint Publication JP 3-52 «Joint Airspace Control», 13 Nov. 2014. Και,

2. Το επίσημο Εγχειρίδιο όρων του ΝΑΤΟ: (AAP-6/2019), και στο AAP-15(2013) «NATO GLOSSARY OF ABBREVIATI¬ONS USED IN NATO DOCUMENTS AND PUBLICATIONS».

3. Η κοινή έκδοση: ΝΑΤΟ-EU-UΝ, ως «Informal Interorganiza¬tional Military Glossary of Abbreviations, Terms and Definitions related to Conflict Prevention (CP) and Defence and Related Security Capacity Building (DCB)», ΝΑΤΟ-EU-UΝ, 13 Feb. 2015, και

4. Το: EU-NATO Cooperation on Counter Terrorism», Friends of Europe, June 2019.

Το Διακλαδικό Εγχειρίδιο των ΕΔ των ΗΠΑ, με τίτλο Joint Publication JP 3-52 «Joint Airspace Control», 13 Nov. 2014, στο οποίο ορίζεται ο «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» (Deconfliction Mechanism), με τον οποίον η Ελλάδα συμφώνησε να παραδοθεί στην Τουρκία, μέσω ΝΑΤΟ, η συγκυριαρχία/έλεγχος του ελληνικού εναέριου χώρου -FIR. (Εντοπισμός υλικού και δημιουργία εικόνας: Γ. Ρωμανός).

Η πρώτη σελίδα του Διακλαδικού Εγχειρίδιου των ΕΔ των ΗΠΑ, με τίτλο Joint Publication JP 3-52 «Joint Airspace Control», 13 Nov. 2014, στο οποίο ορίζεται ο «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» (Deconfliction Mechanism).

Υπογράφει ο Davint Lee Goldfein, (Ντέιβιντ Λι Γκολντφάιν) Υποστράτηγος, Διευθυντής της USAF, Διακλαδικό Επιτελείο. (Εντοπισμός υλικού και δημιουργία εικόνας: Γ. Ρωμανός).

Αφού όλα αυτά δόθηκαν έτοιμα προς εφαρμογή στον κ. Στόλτενμπεργκ, αμέσως μετά του αφαιρέθηκε το δικαίωμα εποπτείας των Μυστικών Συνομιλιών, τις οποίες ανέλαβε προσωπικά ο αντιπρόεδρος (και όχι ο πρόεδρος…) της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Αμερικανός αντιπτέραρχος Scott Kainswarten (Σκοτ Κάιντσβαρτεν), με ταυτόχρονο παραγκωνισμό του Βρετανού πτεράρχου Stuart Pitch (Στιούαρτ Πιτς). Έτσι, ώστε, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την όλη «εργασία» ανέλαβαν και εκτέλεσαν οι Αμερικανοί ιθύνοντες που ελέγχουν το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο «Μηχανισμός Αποσυμπίεσης» (Deconfliction Mechanism) εφαρμόστηκε κατά τις αεροπορικές επιχειρήσεις Ρωσίας και ΗΠΑ στο πόλεμο στη Συρία, τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press (AP), η «Deconfliction line», μεταξύ Ρωσίας–ΗΠΑ, χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποφευχθεί μια εναέρια πολεμική σύγκρουση των δύο χωρών, όταν επιχειρούσαν πάνω από μία τρίτη κυρίαρχη χώρα, την Συρία.

Σημειώνουμε πως άδεια τέτοιων επιχειρήσεων η Συρία είχε δώσει ΜΟΝΟ στην Ρωσία και ΟΧΙ στις ΗΠΑ.

Έχει τεράστια σημασία το ότι δυο ξένες δυνάμεις (η μία ενεργώντας παράνομα) αποδέχθηκαν ένα μηχανισμό ανάγκης για να μη εμπλακούν μεταξύ τους πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο ενός τρίτου ανεξάρτητου κράτους.

Όμως τι σχέση έχει με την Ελλάδα αυτή η διεθνώς παράνομη διαδικασία του «Μηχανισμού Αποσυμπίεσης» πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο του ευρισκόμενου σε πόλεμο ανεξάρτητου κράτους της Συρίας;

Ποια η ομοιότητα με τον ελληνικό εναέριο χώρο τον οποίο καταπατά μονίμως η Τουρκία;

Πώς μπορεί το ΝΑΤΟ, ένας πολυεθνικός οργανισμός και η Τουρκία να εξαναγκάζουν την Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί κυριαρχικά τον δικό της εθνικό εναέριο χώρο και να μην αναχαιτίζει τα τουρκικά αεροπλάνα τα οποία πετούν, άλλοτε οπλισμένα και άλλοτε όχι, μέχρι και πάνω από τις στέγες σπιτιών σε κατοικημένα ελληνικά νησιά;

Οι Μυστικές Συνομιλίες και οι ολιγαρχικές δεσμεύσεις, στην κατά τα άλλα «Δημοκρατία» μας, απέβησαν διαχρονικά εθνικά καταστροφικές.

Με τέτοιες πολιτικά μιαρές «τεχνικές» δεν εξανδραποδίζεται μόνο το δημοκρατικό Πολίτευμα και καταργείται το Σύνταγμά μας, αλλά οδεύουμε ολοταχώς σε εθνικό ακρωτηριασμό.

 

Πηγή

Προβολές : 571


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα