ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ... Η ΑΥΓΗ, ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ “ΑΠΛΥΤΑ” ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ... GPO: Καλογρίτσας – Θεοδωρικάκος, δεν χώρισαν ποτέ

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ... Η ΑΥΓΗ, ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ “ΑΠΛΥΤΑ” ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ... GPO: Καλογρίτσας – Θεοδωρικάκος, δεν χώρισαν ποτέ

10 Ιουλίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:289
Μοίρασέ το

Αναζητώντας τα στοιχεία της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όπως αυτά εμφανίζονται στις σχετικές λίστες του ΕΣΡ, προκύπτει ότι τόσο ο Χρ. Καλογρίτσας όσο και ο Τ. Θεοδωρικάκος δεν έχουν χάσει την επαφή με την GPO αφού στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας κυριαρχούν μέλη των οικογενειών τους.

 

 

Συγκοινωνούντα δοχεία και τρανταχτή απόδειξη, ότι στο χρήμα και στην εξουσία, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι για το σανοφάγο πόπολο… όχι γι αυτούς. Φανταστείτε τέτοια άτομα, τι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετά από τέσσερα χρόνια πραγματοποιεί ξανά δημοσκοπήσεις

– Αναζητώντας τα στοιχεία της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όπως αυτά εμφανίζονται στις σχετικές λίστες του ΕΣΡ, προκύπτει ότι τόσο ο Χρ. Καλογρίτσας όσο και ο Τ. Θεοδωρικάκος δεν έχουν χάσει την επαφή με την GPO αφού στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας κυριαρχούν μέλη των οικογενειών τους

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας, κατασκευαστής και επίδοξος καναλάρχης το 2016, που χαρακτηρίστηκε τότε από τη Ν.Δ. και τα φιλικά της μίντια ως η επιτομή της «νέας διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ» και ως ο αναξιόπιστος επιχειρηματίας με τα βοσκοτόπια. Σήμερα ο Χρ. Καλογρίτσας μετατρέπεται από τους ίδιους στον πλέον αξιόπιστο κατήγορο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκτός από τον επιχειρηματία, τους τελευταίους μήνες είχαμε ακόμη μια επανεμφάνιση στη δημόσια σφαίρα.

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια αδραναποίησης, είδαμε την GPO να πραγματοποιεί ξανά δημοσκοπήσεις από τις 27 Απριλίου, για λογαριασμό των «Παραπολιτικών» του Γ. Κουρτάκη αλλά και των “Νέων” του Β. Μαρινάκη.

 

Πορείες παράλληλες, συχνά συγκλίνουσες

 

«Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος, με τον οποίο είναι συνέταιροι», επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα καταλογίζει ο Χρ. Καλογρίτσας.

«Ο κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι και είναι απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών.

Η αλήθεια είναι ότι η γνωριμία Καλογρίτσα – Θεοδωρικάκου πάει αρκετά χρόνια πίσω, στο ταραχώδες τέλος της δεκαετίας του 1980, όταν ο σημερινός υπουργός και έμπιστος συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ και ο Χρ. Καλογρίτσας εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη».

Με πορείες άλλοτε κοινές, άλλοτε παράλληλες τη δεκαετία του ’90 -επιτομή του οπορτουνισμού, όπως θα έλεγαν οι παλιότεροι-, οι δυο άνδρες συναντιούνται ξανά το 1999 και στις αρχές του 2000 στήνουν μαζί την εταιρεία GPΟ, που μεσουρανεί, με πιο έντονη παρουσία στο ΜEGA και στον ΔΟΛ, έως την αδρανοποίησή της.

 

Αποχώρηση Θεοδωρικάκου και αδρανοποίηση της GPO

 

Η επί της ουσίας αναστολή λειτουργίας της GPO συμπίπτει με την αποχώρηση του Τ. Θεοδωρικάκου από τη θέση του προέδρου, όπως προκύπτει από το πρακτικό του Δ.Σ., στις 16.7.2016 και όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του. Είναι η περίοδος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκλεγεί στην ηγεσία της Ν.Δ. και ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών παίρνει πρωταγωνιστική θέση στο επιτελείο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέση που κεφαλαιοποιήθηκε με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και από εκεί με την ανάληψη του κομβικού χαρτοφυλακίου του υπουργείου Eσωτερικών.

Η “εξαφανισμένη” εταιρεία

Πίσω στην εταιρεία δημοσκοπήσεων, τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τερζόγλου, έως τότε διευθύνων σύμβουλος και άνθρωπος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Τ. Θεοδωρικάκου, όπως προκύπτει από το πρακτικό της 29.07.2016 που δημοσιεύται στο ΓΕΜΗ στις 18.06.2018. Η GPO λοιπόν αδρανοποιείται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το site της εταιρείας είναι εκτός λειτουργίας και υποδέχεται τους επισκέπτες με το εξής μήνυμα: Νέο site, νέες τεχνολογίες, ίδια αξιοπιστία. Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα.

Ταυτόχρονα παραπέμπει στη σελίδα της GPΟ στο Facebook, όπου η τελευταία ανάρτηση είναι ένα ερωτηματολόγιο από το 2018 σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, ιδίως σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της Βόρειας Μακεδονίας.

Η διεύθυνση που εμφανίζεται είναι λίγο πιο δίπλα από το «στρατηγείο» των επιχειρήσεων του Χρ. Καλογρίτσα στην οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη.

 

Σταθερή παρουσία της οικογένειας Καλογρίτσα και της συζύγου του υπουργού

Αναζητώντας τα στοιχεία της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όπως αυτά εμφανίζονται στις σχετικές λίστες του ΕΣΡ, προκύπτει ότι τόσο ο Χρ. Καλογρίτσας όσο και ο Τ. Θεοδωρικάκος δεν έχουν χάσει την επαφή με την GPO.

Αν και οι ίδιοι δεν εμφανίζονται, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον η μετοχική σύσταση της εταιρείας.

Για παράδειγμα, το 2016 η οικογένεια Καλογρίτσα κατέχει τη μερίδα του λέοντος.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Καλογρίτσας κατέχει 25%, η Ηλέκτρα Καλογρίτσα 25%, η Κωνσταντίνα Καλογρίτσα 25%, και το υπόλοιπο 25% η Ειρήνη Μαυρίδου, σύζυγος του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το 2018 o Ιωάννης Καλογρίτσας αποχωρεί, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις δυο αδερφές του, Ηλέκτρα και Κωνσταντίνα, που μοιράζονται από 25%, σύνολο 50%, ενώ η συμμετοχή της Ειρήνης Μαυρίδου αυξάνεται από 25% στο 40%. 10% κατέχει ο Αθανάσιος Αθανασίου, του Προκόπη.

 

Ποιος πήρε το 40% που κατείχε η Ειρήνη Μαυρίδου στην GPO

 

Εαν αναζητήσει κανείς σήμερα στο site του ΕΣΡ τη μετοχική σύνθεση της GPO, θα διαπιστώσει ότι παραμένει ακριβώς η ίδια, με μόνη διαφορά την αποχώρηση της Ειρήνης Μαυρίδου, με τον Πάτροκλο Κουδούνη να κατέχει πλέον το 40%.

Μια κίνηση που έχει να κάνει προφανώς με την υπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο οικονομολόγος, πρώην στέλεχος της Alco, μέλος στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. από το 2016, εμφανίζεται να αρθρογραφεί στο site του Κ. Μπογδάνου -τον οποίο πάντρεψε πέρυσι- meaculpa.gr.

 

Πολέμιος του Τσίπρα και “συνταξιδιώτης” του Θεοδωρικάκου

Ενδεικτικά, μερικοί τίτλοι δικών του κειμένων:

«Μεθυσμένος ή ξεφτιλισμένος ο Τσίπρας;».

«Είναι απλά άτιμος. Κι ένας άτιμος άνθρωπος είναι ικανός να προδώσει τα πάντα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Ακόμα και τη χώρα του…», έγραφε για τον τότε πρωθυπουργό. «Νέο κεφάλαιο πολιτικής αλητείας γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ!».

Με έντονη παρουσία σε εκδηλώσεις της Ν.Δ., σε ομιλίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ -δημοσιευμένα δημόσια στο Facebook- ο Π. Κουδούνης εμφανίζεται να συνοδεύει συχνά σε εκδηλώσεις τον Τ. Θεοδωρικάκο.

Τον Οκτώβριο του 2017 είναι ομιλητές σε συζήτηση που οργανώνει το Ινστιτούτο Εθνικής Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Tsing Hua του Πεκίνο, ενώ, ένα χρόνο αργότερα, μιλούν μαζί σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ στη Ρόδο.

 

Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας

Είναι τελικά συνεταίροι Καλογρίτσας και Θεοδωρικάκος; Τα γεγονότα δείχνουν πως η μεταξύ τους σχέση δεν διεκόπη ποτέ.

Άμεσα ή έμμεσα.

Την ίδια στιγμή, προκύπτει ακόμη ένα ερώτημα σε σχέση με την GPO.

Είναι αλήθεια όσα διατείνεται επιχειρηματίας που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και δραστηριοποιείται σε υποπρακτορείο διανομής Τύπου του «Άργους», πως «μπαίνει» στην GPO με στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων;

 

Πηγή

Προβολές : 289


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα