Εισαγγελέας έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Επιμένω ότι είναι αθώοι αλλά... χωρίς ελαφρυντικά»!

Εισαγγελέας έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Επιμένω ότι είναι αθώοι αλλά... χωρίς ελαφρυντικά»!

9 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:413
Μοίρασέ το

“Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.”

Και το θεατρικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού, καλά κρατεί…

Πόσους λάθρο κουβάλησαν στην ηπειρωτική χώρα, είπαμε;

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;

Για να μείνουμε ήσυχοι το λέω βρε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Εγκληματική οργάνωση, δεν είναι ρε, με την έννοια του όρου που τους δικάσατε.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

ΤΑ ΚΟΥΜ ΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ;

ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ;

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΣΤΕ, ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟ.

 

Υ.Γ.2. Ναζιστής και Σατανιστής ο Μιχαλολιάκος, και κυρίως αυτός που υλοποίησε το σχέδιο του σιωνισμού ώστε κάθε ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, αλλά και ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, (η αγάπη προς την Πατρίδα), να χαρακτηρίζεται ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ “ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠ”, ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, που αμφιβάλω αν τον γνώριζαν όλοι οι βουλευτές του.

Υ.Γ.3. Η δεύτερη φωτό, είναι επιλογή μου.

 

 

Η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιμένει στην αρχική της εισήγηση ότι οι πρώην βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου είναι αθώοι αλλά προχώρησε στη μετέπειτα εισήγηση για την μη αναγνώριση ελαφρυντικών, γιατί όπως είπε, η δεύτερη εισήγηση έπρεπε να είναι σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας της έδρας κ. Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε και έλαβε το λόγο με αφορμή, όπως είπε, τις λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε χθες από συνηγόρους υπεράσπισης λόγω της πρότασής για απόρριψη ελαφρυντικών σε όσους έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τόνισε αρχικά ότι θα τοποθετηθεί με αφορμή τη «σφοδρή επίθεση» που δέχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης και τις αιχμές που είπε άφησαν για εκείνη περί αλλαγή πλεύσεως της, λόγω αλλαγής του κλίματος που διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου περί της ενοχής.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας είπε:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

 

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο».

 

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει τον περασμένο Δεκέμβριο στο δικαστήριο να κριθεί ένοχος από τους 68 αρχικά κατηγορούμενους της υπόθεσης μόνο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Αντίθετα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχής, κλπ.

Το αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι υπάρχουν ελαφρυντικά ή όχι έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί η αναγνώριση ελαφρυντικών συνεπάγεται μειωμένες ποινές για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Αρκεί να αναφερθεί πως για το αδίκημα της διεύθυνσης «εγκληματικής οργάνωσης» (για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παππάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης.

Αν όμως, αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές πέφτουν σημαντικά και κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης. Αντιστοίχως, για όσους καταδικάσθηκαν για ένταξη σε «εγκληματική οργάνωση» το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξη.

Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό οι ποινές ξεκινούν από 1 έτος και φτάνουν τα 5 έτη κάθειρξης. Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας προβλέπονται ισόβια ενώ για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών πολυετείς καθείρξεις.

 

Να πούμε επίσης πως από τις ποινές αφαιρούνται οι δεκαοκτώ μήνες προφυλάκισης. Δηλαδή αν κάποιος πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών τότε μετά την αφαίρεση των 18 μηνών θα εκτίσει ποινή έξι μηνών.

 

Πηγή

Προβολές : 413


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα