ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. Σε ρόλο... ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ, η απάντηση Τσιόδρα, στην εξώδικη πρόσκληση του δικηγόρου κ. Ν. Αντωνιάδη. Ο έγκριτος δικηγόρος, καθίζει στο σκαμνί και το FACEBOOK! (βίντεο)

17 Ιουνίου, 2020 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,690
Μοίρασέ το

“ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ” !!

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ” !!

“ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 26 ΕΙΜΑΙ…” !!

Με τίτλο: “Επιτέλους ένας δικηγόρος, έπραξε το καθήκον του. Απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στον Σωτήρη Τσιόδρα. “ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ”!!!”, πριν λίγες μέρες, είχα αναρτήσει την εξώδικη επιστολή του δικηγόρου κ. Νίκου Αντωνιάδη, προς τον Σωτήρη Τσιόδρα, με την οποία του ζητούσε να πάρει άμεσα θέση στην επίσημη δημόσια επιστημονική παραδοχή  του Π.Ο.Υ., ότι ο Κορωνοϊός, ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ! (εδώ η σχετική προηγούμενη ανάρτηση)

Έπεσα έξω στην άποψή μου πως ο … δεξιός ψάλτης, δεν θα απαντούσε…

Στην ουσία όμως, η απάντησή του, ήταν όχι απλώς παιδαριώδης, αλλά και … “απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”… έτσι για να χρησιμοποιήσω και ένα κομμάτι από την παράκληση του Χριστού πάνω στον σταυρό του μαρτυρίου…

Στην ουσία η απάντηση του Τσιόδρα προς τον δικηγόρο κ. Νίκο Αντωνιάδη, ήταν…”άλλοι φταίνε όχι εγώ”!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ, ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ.

“Δεν φταίω εγώ, η κυβέρνηση λάμβανε τις αποφάσεις… εγώ, είμαι ένας από τους 26 της επιτροπής”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, γράφει στην απαντητική αποστολή του και μου θύμισε εκείνο το στιγμιότυπο από την ταινία “ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ”, με τους αείμνηστους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ… (θα το βάλω στο τέλος της ανάρτησης, για να το θυμηθείτε…)

Την θυμάστε την  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ και την παρέα της;;;

Μήπως θυμάστε πως Ο ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ;;;

Μια απάντηση που παραπέμπει σε… “ανθρωπάκι ανεύθυνο, άβουλο, μικρόψυχο και μικροπρεπές” και ουδόλως στον… “επιστήμονα” που επί τρεις μήνες με τις καθημερινές του παρουσιάσεις και τον φόβο που ενέσπειρε στον ελληνικό λαό, συνέβαλε στα μέγιστα όχι μόνον στην ολοκληρωτική καταστροφή της ήδη χιλιοτραυματισμένης οικονομίας μας, αλλά κυρίως στις νέες ατέλειωτες ουρές ανέργων και φτωχευθέντων ελλήνων επιχειρηματιών και εργαζομένων, αγνώστου αριθμού ψυχικά καταβεβλημένων συμπατριωτών μας από την καραντίνα, οι οποίοι προσφεύγουν σε ψυχιάτρους και σε φάρμακα, αλλά ενδεχομένως και στον θάνατο ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ.

Η ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ, και η παραπομπή της επιστολής του δικηγόρου κ. Νικολάου Αντωνιάδη στην… επιτροπή, στην ουσία, για κάθε ένλογο άνθρωπο, σημαίνει πολλά.

Είναι βέβαιο πως η νομικώς κατοχυρωμένη επιστολή του κ. Αντωνιάδη, έχει θορυβήσει τα μάλα τον Τσίοδρα και την … “επιτροπή των λοιμωξιολόγων”, και … Κύριος οίδε, τι θα απαντήσουν.

Η τελευταία παράγραφος της απάντησης Τσιόδρα, δείχνει πως … ΦΟΒΑΤΑΙ…

“Θα σας παρακαλούσα να δεχθείτε την θέση της επιτροπής”, γράφει στην απαντητική του επιστολή ο Τσιόδρας… και υποψιάζομαι πως δεν γνωρίζει τι εστί… ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.

Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια της… αποποίησης των ευθυνών…, καθώς και την συνέχεια των όσων πολύ ενδιαφέροντων  παραθέτει στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, ο κ. Νίκος Αντωνιάδης και αφορούν  τις νομικές ενέργειες που έχει καταθέσει κατά του FACE BOOK και των “αστυφυλάκων της σκέψης” εν Ελλάδι.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ:

“ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ” !!

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ” !!

“ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ 26 ΕΙΜΑΙ…” !!

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 26 ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ !!

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ !!

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΠΡΕΠΕ, ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ !!

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε χθες το βράδυ στην εξώδικη πρόσκλησή μου, με την οποία του ζητάω να λάβει θέση επί της δημόσιας παραδοχής του Π.Ο.Υ. περί της μη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

Οι “τίτλοι” της απάντησής του είναι οι τίτλοι της παρούσας αναρτήσεώς μου. Θα μπορέσετε άλλωστε να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα, καθώς εν συνεχεία παραθέτω πρώτα το κείμενο της εξωδίκου προσκλήσεώς μου, αμέσως μετά το κείμενο της απάντησης του κ. Τσιόδρα, την οποία αποστέλλει επίσης σε όλην την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και τέλος τη δική μου απάντηση στον κ. Τσιόδρα, η οποία απεστάλη στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του.

Δεν μπορώ, τέλος, παρά να αναφερθώ σε όλους όσοι αμφισβήτησαν, καλόπιστα ή κακόπιστα, την σοβαρότητα, την αξία, τη σημασία και την αποτελεσματικότητα των εξωδίκων κινήσεων και ενεργειών μου.

Τόσο η προ ημερών απάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αντίστοιχη εξώδικη πρόσκλησή μου (και η οποία θα αξιοποιηθεί τα μέγιστα στο πλαίσιο της μήνυσης που έχω καταθέσει για την παραβίαση των μέτρων στα χάπενινγκ του Μαξίμου και της Ομονοίας), όσο και πρωτίστως η απάντηση του κ. Τσιόδρα, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της σοβαρότητας και της αποτελεσματικότητας των ενεργειών αυτών.

Παρόμοια σοβαρότητα έχει, και θα είναι εξίσου αποτελεσματική, η κίνησή μου κατά της Facebook. Σήμερα σκόπευα να ανεβάσω ένα κείμενο για να σας εξηγήσω τη στόχευση αυτής της κίνησης.

Ο κ. Τσιόδρας ανέτρεψε τον φεϊσμπουκικό προγραμματισμό μου…

Με δύο λόγια θα σας πω ότι ο στόχος και ο σκοπός δεν είναι να απαντήσει η εταιρεία “Teleperfomance” που εργάζεται ως “αστυφύλακας” της Facebook στη χώρα μας.

Μου είναι αδιάφορο αν απαντήσει.

Εάν δεν απαντήσει, αυτό θα συνιστά σιωπηρή αποδοχή της αστικής και ποινικής ευθύνης της έναντι εμού.

Το “παιχνίδι” όλο το έχω μεταφέρει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, τον Διευθυντή της οποίας θα ζητήσω να δω προσωπικά, καθώς το θέμα της παραβίασης των συνταγματικών ελευθεριών μας από τη Facebook μάς αφορά όλους, όπως έχω άλλωστε διαπιστώσει και από την ανταπόκρισή σας στη χθεσινή ανάρτησή μου και τα σχόλιά σας.

Ο σκοπός είναι λοιπόν να αποκαλυφθούν οι δράστες της διαγραφής της επίμαχης ανάρτησής μου για το σκάνδαλο των 20 εκατομμυρίων στα Μ.Μ.Ε. “φαντάσματα” κ.λπ, μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη της διαγραφής αυτής.

Σας διαβεβαιώ ότι, εν αντιθέσει με άλλα ηλεκτρονικά εγκλήματα που χειρίζομαι, αυτή είναι μία πολύ εύκολη δουλειά για τη Δίωξη.

Δεδομένης εν συνεχεία της ταυτότητας των δραστών, εκτός της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους, η οποία θα πάρει τον τελικό δρόμο της, θα είμαι σε θέση πλέον να ασκήσω αγωγή κατά των συνεργατών της Facebook στην Ελλάδα.

Εκεί, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς πρόκειται για έγκλημα που τελέστηκε δια του Τύπου, η Facebook στην Ελλάδα θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στη δίκη αυτή.

Γιατί; Γιατί διαφορετικά, σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δικάζεται ερήμην και η αγωγή γίνεται υποχρεωτικά δεκτή στο σύνολό της. Οπότε, θα επιλέξει το μη χείρον βέλτιστον: Να παρουσιαστεί στη δίκη.

Και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του facebook στην Ελλάδα, που η εταιρεία αυτή θα υποχρεωθεί να ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Για όλα αυτά που σας έχουν εξοργίσει, για όλα αυτά που σας έχουν κάνει να αγανακτήσετε.

Για όλα αυτά για τα οποία αισθάνεστε ότι είστε όμηροι της Facebook, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να αντιδράσετε.

Αυτό όμως ήταν μέχρι εδώ. Και αυτό είναι υπόσχεση δική μου έναντι όλων σας.

Πίσω στον κ. Τσιόδρα όμως, για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα της ανάρτησης.

Παραθέτω τα κείμενα της εξωδίκου προσκλήσεώς μου, της απάντησης του κ. Τσιόδρα, και της δικής μου απάντησης στον κ. Τσιόδρα, και εν αναμονή της επίσημης θέσης της επιτροπής των 26, τα συμπεράσματα για την “αλληλογραφία” μου με τον κ. Τσιόδρα είναι δικά σας…

1) Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ:

Nikos Antoniadis <[email protected]>
Προς:[email protected]
Πέμ, 11 Ιουν στις 7:24 π.μ.

Παρακαλώ να παραδοθεί στον κ. Σωτήριο Τσιόδρα.

Ακολουθεί επίδοση με δικαστικό επιμελητή.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ

Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών, οδός Ματρώζου 2 & Πιπεροπούλου.

ΠΡΟΣ

Σωτήριο Τσιόδρα, Ιατρό-Λοιμωξιολόγο, κάτοικο Αθηνών, εκ της ιδιότητάς του τού εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, οδός Αριστοτέλους αρ. 17.
____________________________________________

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, η επιδημιολόγος Μαρία Βαν Κερχόφε (Maria Van Kerkhove), ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. (Acting Head of Emerging Diseases), στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ο.Υ., ανακοίνωσε ότι ο Π.Ο.Υ. κατέληξε, μετά από έρευνα εβδομάδων, συγκεντρώνοντας στοιχεία από όλες τις χώρες, στο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ (“Εξαιρετικά σπάνια”).

Όπως είναι τοις πάσι γνωστό, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για το lock down στη χώρα, με τις δραματικές συνέπειες που αυτό είχε σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, κατόπιν ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ.

Επίσης, και όλα τα επί μέρους μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19, προ, κατά τη διάρκεια, και μετά από το lock down, επιβλήθηκαν πάλι κατόπιν δικών σας εισηγήσεων.

Όπως επίσης είναι γνωστό, η απόφαση για το lock down ελήφθη επί τη βάση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, είτε αυτοί είχαν διαγνωσθεί είτε όχι. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις λοιμωξιολογίας, ότι το lock down και τα λοιπά μέτρα δεν ελήφθησαν για την προστασία μας από τους συμπτωματικούς αλλά από του Α-συμπτωματικούς, αφού είναι αυτονόητη η αυτοπροστασία μας από τους συμπτωματικούς, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις ιώσεων, της κοινής γρίπης αποτελούσης το πλέον χαρακτηριστικό και κλασικό παράδειγμα.

Πέραν των όσων έχουν έως τώρα λάβει χώρα, η καθημερινότητά μας και αυτή τη στιγμή που λαμβάνετε την παρούσα, έχει αποκλειστικά και σε όλα τα επίπεδά της διαμορφωθεί με βάση το ανωτέρω δεδομένο.

Παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Ο.Υ. περί της ΜΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, έλαβε χώρα προ δύο ήδη ημερών, εσείς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ, καίτοι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ προς τούτο.

Δεν έχετε λάβει θέση, καίτοι η δημόσια αυτή παραδοχή του Π.Ο.Υ., τις ανακοινώσεις και τις επιστημονικές θέσεις του οποίου επικαλείστο σταθερά καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να δικαιολογήσετε τις σχετικές εισηγήσεις σας προς την κυβέρνηση, έχει προφανέστατα ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Πέραν των κατακλυσμιαίων συνεπειών της για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ μέχρι σήμερα για το ΤΩΡΑ. Αλλάζει δραματικά σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ για τις σημερινές συνθήκες της ζωής μας, συνολικά και σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Παρά ταύτα, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, και δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. εξακολουθούμε και ζούμε υπό συνθήκες μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Σας καλώ όπως απαντήσετε ΕΓΓΡΑΦΩΣ εάν υιοθετείτε το περιεχόμενο της δημόσιας ανακοίνωσης του Π.Ο.Υ. περί μη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

Σε περίπτωση που την υιοθετείτε, να μου απαντήσετε για ποιο λόγο δεν έχετε έως τώρα παρέμβει προς την κατεύθυνση της ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΟΥΝ επι τη βάση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς.

Εάν θεωρείτε ότι η επιστημονική ως άνω θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι εσφαλμένη, να αναφέρετε τους ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ για τους οποίους την απορρίπτετε, δεδομένου ότι έως σήμερα όλες τις εισηγήσεις τις κάνατε ακολουθώντας τις επιστημονικές θέσεις του Π.Ο.Υ.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αναλόγως του περιεχομένου της εγγράφου απαντήσεώς σας, επί των συνθηκών υπό τις οποίες εισηγηθήκατε το lock down, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Π.Ο.Υ., ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, ότι ήταν σε εξέλιξη σχετική έρευνα του Π.Ο.Υ. προκειμένου να αποφανθεί επιστημονικά επ’ αυτού, και ότι ήδη προ δύο ημερών κατέληξε σε ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ να είναι ότι εν τέλει ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ, και ότι ως εκ τούτου η απόφαση για το lock down ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ, με τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή είχε σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και στον ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στον κ. Σωτήριο Τσιόδρα, κάτοικο Αθηνών, οδός Αριστοτέλους αρ. 17, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2020
Ο Εξωδίκως Προσκαλών Δικηγόρος

Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

2) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΟΔΡΑ:

Sotirios Tsiodras …
Προς:[email protected],ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,Γενικος Γραμματεας Δημόσιας Υγειας,Vassilis Kikilias,Vassilis Kontozamanisκαι 3 ακόμη…
Τρί, 16 Ιουν στις 9:26 μ.μ.
Αθήνα 16 Ιουνίου 2020

Προς τον κο Νικόλαο Αντωνιάδη, Δικηγόρο Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494…

Οφείλω να σας δηλώσω ότι παρέλαβα το ηλεκτρονικό σας μήνυμα υπό την μορφή εξωδίκου δηλώσεως έμπλεος απορίας. Προεχόντως δεν κατανοώ την εξώδικη πρόσκλησή σας προς το πρόσωπό μου, αναφορικά με το εκφερόμενο ερώτημα σχετικά με επιστημονικά δεδομένα για την μετάδοση του νέου κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Τα επιστημονικά δεδομένα και ειδικά επ’ αυτών ερωτήματα χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο ειδική επιτροπή 26 εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή έχει ορισθεί με την υπ’ αρ. Α1β/Γ.Π.οικ.11180 απόφαση του Υπουργού Υγείας με θέμα «Συγκρότηση και ορισμός μελών στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 20/2/2020 με αντικείμενο την αποσαφήνιση της εκάστοτε επιστημονικής θέσης στα ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσφατη πανδημία. Ως σαφώς συνάγεται το αντικείμενο της δράσης της είναι αμιγώς επιστημονικό και συμβουλευτικό σε ένα ειδικό πεδίο της επιστήμης. Συνεπώς η επιτροπή διατηρεί αποκλειστικά και μόνο επιστημονικό ρόλο για θέματα που αφορούν την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, με τη διαμόρφωση επιστημονικής γνώμης, χωρίς να διαθέτει εκ του νόμου καμία αποφασιστική εξουσία επ’ αυτών.

Επειδή παρά ταύτα ο ίδιος υπό τη διττή μου ιδιότητα ως μέλος της Επιτροπής αλλά και εκ της ακαδημαϊκής μου ιδιότητας, αισθάνομαι την ανάγκη απαντήσεως σε επιστημονικής φύσεως ερωτήματα όταν διατυπώνονται από εύλογο ενδιαφέρον, όπως φρονώ ότι είναι το δικό σας, έθεσα το επιστημονικό σκέλος των ερωτημάτων σας στην αρμόδια επιτροπή ήδη από τις 11 Ιουνίου 2020 για να διαμορφωθεί μία επ’ αυτού επιστημονική απάντηση.

Θα σας παρακαλούσα να δεχθείτε την θέση της επιτροπής επί του θέματος στο οποίο αναφέρεστε, με επίσημη επιστολή που θα πάρετε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας η οποία και συντονίζει την λειτουργία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Με εκτίμηση
Σωτήρης Τσιόδρας
Λοιμωξιολόγος

S Tsiodras, MD, PhD, FIDSA
Professor of Medicine and Infectious Diseases
email2: …

3) Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ:

Nikos Antoniadis <[email protected]>
Προς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
,
Γενικος Γραμματεας Δημόσιας Υγειας
,
Vassilis Kikilias
,
Vassilis Kontozamanis
,
Pa Prez
και 3 ακόμη…

Τετ, 17 Ιουν στις 1:23 μ.μ.

Προς τον κ. Σωτήριο Τσιόδρα, Λοιμωξιολόγο

Σε απάντηση του από 16.6.2020 και ώρα 9:26 μ.μ. ηλεκτρονικού μηνύματός σας, σας αναφέρω τα κάτωθι:

Κατ’ αρχήν οφείλω να σας αναγνωρίσω το γεγονός ότι εν τέλει απαντήσατε στην από 11.6.2020 εξώδικη πρόσκλησή μου, αν και η σοβαρότητα των επιστημονικών ερωτημάτων που σας έθεσα με αυτήν, τα οποία έχουν ταυτόχρονα εξίσου σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, δεν θα σας επέτρεπε να την αγνοήσετε.

Δηλώνετε “έμπλεος απορίας”, καθώς “προεχόντως” δεν κατανοείτε το γεγονός ότι τα ανωτέρω ερωτήματα τα έθεσα απευθείας σε σας. Θα ανέμενα να αναφέρετε και για ποιον άλλον λόγο “απορήσατε”, δεδομένου ότι η επιλογή της λέξης “προεχόντως” ξεκάθαρα σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα σημεία στην ενέργειά μου ή στο περιεχόμενο του εξωδίκου που σας προκάλεσαν “απορία”. Εν τέλει, όμως, στην πράξη, και από το περιεχόμενο της απαντήσεώς σας, προκύπτει ότι μόνο η επιλογή του προσώπου σας σάς προκάλεσε “απορία”, αφού επί της ουσίας της εξωδίκου προσκλήσεώς μου αναγνωρίζετε ότι τα ερωτήματα που σας έθεσα είναι πολύ σοβαρά, γεγονός που αποδεικνύεται από την απόφασή σας να τα παραπέμψετε στην “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες”, της οποίας είστε το πλέον προβεβλημένο μέλος, προκειμένου αυτή να λάβει επίσημη θέση επί των ερωτημάτων και να κοινοποιήσει αυτήν σε μένα. Το γεγονός δε της αναγνώρισης της σοβαρότητας των ερωτημάτων μου δικαιολογεί απόλυτα τη “μομφή” που σας απηύθυνα για το άλλο γεγονός, το ότι δηλαδή δεν έχετε λάβει ακόμη θέση, χωρίς να χρειαστεί προς τούτο να λάβετε την εξώδικη πρόσκλησή μου, επί της επίσημης δημόσιας παραδοχής του Π.Ο.Υ., δια της επικεφαλής του αρμοδίου τμήματός του, Maria Kerhove, ότι ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται απο ασυμπτωματικούς, καίτοι έως και σήμερα όλες οι εισηγήσεις της επιτροπής ακολουθούσαν κατά γράμμα τις υποδείξεις του Π.Ο.Υ.

Εις ό,τι αφορά τώρα στην επιλογή του προσώπου σας για την αποστολή της ως άνω εξωδίκου προσκλήσεώς μου, οφείλω πλέον εγώ με τη σειρά μου να δηλώσω “έμπλεος απορίας” για την απορία σας αυτή.

Και αυτό, διότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης επί της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης βασίζονταν, και εξακολουθούν και βασίζονται, στις επιστημονικές εισηγήσεις της ως άνω επιτροπής. Της επιτροπής αυτής είστε βεβαίως ένα εκ των 26 μελών της, πλην όμως είναι επίσης τοις πάσι γνωστό, ότι είστε το πλέον προβεβλημένο μέλος αυτής και ότι στην πράξη έχετε ταυτιστεί με την επιτροπή αυτή, τόσο λόγω της ιδιότητάς σας όσο και λόγω της εμπειρίας σας στη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων (σας θυμίζω την περίπτωση των εκατομμυρίων εμβολίων που προμηθεύτηκε παλαιότερα το Υπουργείο Υγείας επί Υπουργού Δημητρίου Αβραμόπουλου, για την εντιμετώπιση προηγούμενης υγειονομικής κρίσης), έχετε από την πρώτη στιγμή αναδειχθεί στον “εθνικό μας γιατρό”, το σύνολο δε των Υπουργών της Κυβέρνησης, μηδέ του ιδίου του κ. Πρωθυπουργού εξαιρουμένου, αναφέρονταν σταθερά στο δικό σας πρόσωπο για να αιτιολογήσουν και να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει, και εξακολουθούν και λαμβάνουν, για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Αποφάσεις με δραματικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας και τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών της, του ερωτήματος περί της τήρησης ή μη της αρχής της αναλογικότητας κατά τη διαχείριση αυτή της κρίσεως, κυριαρχούντος πλέον στον δημόσιο διάλογο. Η επιλογή άλλωστε της Κυβέρνησης να σας ορίσει εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας επί του νέου κορωνοϊού, ενισχύει τα μέγιστα το ανωτέρω σκεπτικό και δικαιολογεί απόλυτα την επιλογή του προσώπου σας για την αποστολή της εξωδίκου προσκλήσεώς μου.

Εις ό,τι αφορά στον “αμιγώς επιστημονικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα των εισηγήσεων της επιτροπής” και της μη αποφασιστικής (“καμμίας”) εξουσίας της επιτροπής επί των αποφάσεων της Κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, επιτρέψτε να σημειώσω ότι διακρίνω μία προσπάθεια απόσεισης των δικών σας ευθυνών και της επιτροπής εν γένει, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση, με τις οποίες επήλθε σοβαρός περιορισμός των ατομικών ελευθεριών μας και προκλήθηκε πολύ σημαντική οικονομική ζημία στους πολίτες και στην ελληνική οικονομία εν γένει, τις επιπτώσεις της οποίας βέβαιον είναι ότι δεν έχουμε ακόμα διαπιστώσει σε όλο τους το μέγεθος.

Θεωρώ απολύτως κατανοητή και ανθρώπινη, αλλά όχι θεμιτή την απόσειση αυτή των ευθυνών, των δικών σας και της επιτροπής συνολικά, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Και δεν είναι ούτε δικαιολογημένη, δεδομένου ότι, ναι μεν τύποις την αποφασιστική αρμοδιότητα την είχε ξεκάθαρα η Κυβέρνηση, πλην όμως, όπως τόσο ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός όσο και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει, για τη λήψη όλων συνολικά των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, ακολουθούσαν πιστά τις δικές σας επιστημονικές εισηγήσεις. Άλλως, καταταργείται η έννοια, το νόημα, η σημασία και ο ρόλος των επιστημονικών εισηγήσεων εν γένει. Ώστε είναι λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο ότι τις αποφάσεις αυτές τις λαμβάνατε εν τοις πράγμασι εσείς, κ. Τσιόδρα. Εσείς και η επιτροπή, της οποίας, επαναλαμβάνω, είσασταν εξ αρχής και παραμένετε το πλέον προβεβλημένο μέλος της.

Και επειδή εσείς με τη σειρά σας ακολουθούσατε τις υποδείξεις του Π.Ο.Υ., σας απηύθυνα την εξώδικη πρόσκλησή μου, προκειμένου να λάβετε θέση επί της δημόσιας παραδοχής του περί της μη μεταδοτικότητας του νέου κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, και είτε να την αποδεχθείτε, απαντώντας στα επιπλέον ερωτήματα που δημιουργούνται εκ της αποδοχής αυτής, και τα οποία σας έθεσα με την εξώδικη πρόσκλησή μου, είτε να την απορρίψετε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απορρίπτετε ΕΙΔΙΚΑ αυτήν την επιστημονική θέση του Π.Ο.Υ., με την οποία ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζουμε για τον νέο κορωνοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα και γι αυτές που καθορίζουν τη ζωή μας τώρα, ενώ μέχρι σήμερα ακολουθούσατε κατά γράμμα τις υποδείξεις του, όπερ μάλλον απολύτως λογικό και φυσιολογικό.

Ακόμη, για να προλάβω την επιτροπή, σημειώνω ότι ουδεμία διάψευση υπήρξε από τον Π.Ο.Υ. της δημόσιας παραδοχής του, παρά τα όσα αναληθή περί του αντιθέτου δημοσιεύτηκαν σε διάφορα γνωστά και μη εξαιρετέα sites, επικαλούμενα “ανώνυμες πηγές” του Π.Ο.Υ. To μόνο που υπήρξε ήταν μία διευκρίνιση της κ. Kerhove ότι το δείγμα από το οποίο προέκυψε το επιστημονικό ως άνω συμπέρασμα είναι ακόμα μικρό και η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Λογικό και κατανοητό. Και έντιμο. Πλην όμως, είναι και η μοναδική επίσημη μελέτη του Π.Ο.Υ. επί της μεταδοτικότητας ή μη του νέου κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς, ενώ αντίστοιχη μελέτη περί της μεταδοτικότητάς του (στην οποία βασίστηκαν όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν μέχρι σήμερα) ουδέποτε υπήρξε. Θεωρώ δε, με την απλή λογική και με βάση την κοινή πείρα για παρόμοιες εν εξελίξει έρευνες στη σύγχρονη ιστορία, ότι το συμπέρασμα από το έως τώρα δείγμα που έχει συγκεντρώσει ο Π.Ο.Υ. είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως απίθανο, να ανατραπεί…

Τέλος, αναφερόμενος στην αναγνώριση εκ μέρους σας του “εύλογου ενδιαφέροντός μου” για τη διατύπωση των ερωτημάτων που σας απηύθυνα (τα οποία στην πράξη αποδεικνύεται ότι τα θεωρείτε πολύ σοβαρά, ώστε να τα θέσετε υπόψη των 26 μελών της επιτροπής, προκειμένου να λάβει επίσημη θέση επ’ αυτών, άλλως θα αγνοούσατε την εξώδικη πρόσκλησή μου ή θα περιοριζόσασταν σε μία τυπική απάντηση), σας διαβεβαιώ ότι είναι πράγματι έτσι.

Αν ήθελα, άλλωστε, κ. Τσιόδρα, να “λαϊκίσω” και να σας δημιουργήσω “δυσκολίες”, θα σας απηύθυνα πολλά άλλα ερωτήματα που προβληματίζουν την κοινή γνώμη, όπως π.χ. για την αντιφατική στάση σας απέναντι στη χρήση μάσκας, για την μεταδοτικότητα του νέου κορωνοϊού από τα παιδιά (που αφορά στον πυρήνα του ερωτήματος περί της μεταδοτικότητας ή μη από ασυμπτωματικούς), ή θα σας ζητούσα να λάβετε θέση επί γεγονότων που έλαβαν ευρύτατη δημοσιότητα και προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της κοινής γνώμης και ιδιαίτερο προβληματισμό για τον πραγματικό βαθμό επικινδυνότητας του νέου κορωνοϊού. Τέτοια ήταν π.χ. η κινητή συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, την ίδια ώρα που επιβάλλονταν σε όλη τη χώρα πρόστιμα για ήσσονος βαρύτητας παραβάσεις, όπως επί παραδείγματι στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο Αίγιο (δεδομένης και της ιδιαίτερα προβεβλημένης ιδιαίτερης σχέσης σας με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία), η εικόνα του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, και των εκατοντάδων πολιτών, Ελλήνων και αλλοδαπών, στα εγκαίνια του συντριβανιού της Πλατείας Ομονοίας, και η εικόνα πολλών δημοσίων προσώπων, ΜΗΔΕ ΥΜΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, σε δημόσιες συναθροίσεις ή σε κλειστούς χώρους, χωρίς τη χρήση προστατευτικών μέτρων.

Είναι απολύτως βέβαιον ότι τα ερωτήματα αυτά, τα οποία έχω δημόσια θέσει μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook, θα σας προκαλούσαν ιδιαίτερα προβλήματα…

Ευχαριστώντας σας για την απάντησή σας στην εξώδικη πρόσκλησή μου, και αναμένοντας την επίσημη θέση της επιτροπής των 26 εμπειρογνωμώνων, ήτοι και υμών (δεδομένου δε ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας από την ημέρα που θέσατε στην επιτροπή τα ερωτήματά μου, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία για τη λήψη της σχετικής απόφασης), επιτέψετε μου να επισημάνω, εν κατακλείδι, ότι την ευθύνη, κ. Τσιόδρα, για το σύνολο των αποφάσεων και των μέτρων που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση τη φέρετε αποκλειστικά εσείς και η επιτροπή των υπολοίπων 25 εμπειρογνωμώνων, και όχι η Κυβέρνηση.

Άλλως, τα ερωτήματα θα τα απηύθυνα στην Κυβέρνηση και όχι σε σας, ή εσείς θα με παραπέμπατε σ’ αυτήν. Πρόκειται άλλωστε, κ. Τσιόδρα, για ερωτήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την οποία θεωρώ ότι εκφράζω μέσα από την κίνησή μου αυτή να σας θέσω ερωτήματα, τα οποία πρωτίστως πρέπει να απαντηθούν στον ελληνικό λαό και όχι σε μένα.

Με εκτίμηση

Νίκος Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών

 

 

 

 

 

Πηγή

Και το βίντεο που σας υποσχέθηκα…

 

 

 

 

Προβολές : 1,690


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα