ΕΚΤΑΚΤΟ. Τι υπέγραψε πριν λίγο ο Πούτιν;;; ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ... (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ. Τι υπέγραψε πριν λίγο ο Πούτιν;;; ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ... (βίντεο)

9 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,895
Μοίρασέ το

Παραθέτω στο τέλος του βίντεο τι εισάγει η Ελλάδα από την Ρωσία…

Κάν’ τε προμήθειες σε τρόφιμαααααααααααα

Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας… κοινώς την κάναμε από κούπες…

Με το τελευταίο διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν, έρχεται τέτοια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, που ούτε καν φανταζόμαστε…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Παραθέτω στο τέλος του βίντεο τι εισάγει η Ελλάδα από την Ρωσία… 

Κάν’ τε προμήθειες σε τρόφιμαααααααααααα

 

 

Οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Ρωσία 

Και μπορεί οι επιδόσεις της ρωσικής βότκας στην ελληνική αγορά να είναι γρίφος για γερούς λύτες, πιο ξεκάθαρη είναι η εικόνα των ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στην χώρα μας από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές εισαγωγές το 2020 άγγιξαν σε αξία τα 2,9 δισ. ευρώ ενώ κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2021 διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26,6%.

Συγκεκριμένα, τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τα προϊόντα που εισάγει η χώρα μας καταλαμβάνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο εξάμηνο του 2021, τη μεγαλύτερη συμβολή σε αξία εισαγωγών είχαν τα λάδια από πετρέλαιο ή από ασφαλτούχα ορυκτά (680.984.111 ευρώ και ποσοστό συμμετοχής 41,9%), τα ακατέργαστα λάδια από πετρέλαιο ή από ασφαλτούχα ορυκτά ( 339.950.129 ευρώ και ποσοστό 20,9%), τα αέρια πετρελαίου/αέριοι υδρογονάνθρακες (296.452.632  ευρώ και 18,2%), το αργίλιο σε ακατέργαστη μορφή (119.453.343 ευρώ και ποσοστό 7,3%) και ο χαλκός και τα κράματά του (66.349.821 αι 4,1%).

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των τροφίμων, το ίδιο διάστημα η Ελλάδα εισήγαγε 82.644.590 κιλά από σιτάρι και σιμιγδάλι, τα οποία μεταφράζονται σε αξία σε 20.063.014 ευρώ καθώς και 85.072.763 κιλά από καλαμπόκι, που σε αξία άγγιξε τα 19.790.414 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο αξίας εισαγωγών κατέγραψαν προϊόντα όπως ο οπτάνθρακας (+13.865%), τα σχοινιά από χάλυβα (+11.660,3%), το καλαμπόκι (+1.748%), το θείο (+1.007,7%), πολυμερή αιθυλενίου (+379,8%) και η άνυδρη αμμωνία (+217,2%).

Επιπλέον,  αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των λιπασμάτων ορυκτών ή χημικών του  και μόλυβδου σε ακατέργαστη μορφή, προϊόντα τα οποία δεν είχαν παρουσιάσει εισαγωγές το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες μειώσεις αξίας εισαγωγών κατέγραψαν τα απορρίμματα σιδήρου/χάλυβα (-68,4%), τα πολυμερή προπυλενίου (-37,1%) και τα χαρτό/χαρτόνια κραφτ.

 

Πηγή απόσπασμα

Προβολές : 1,895


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα