Εμβόλια: Γιατί πρέπει να αποσυρθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας (ΕΠΕ)

Εμβόλια: Γιατί πρέπει να αποσυρθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας (ΕΠΕ)

21 Αυγούστου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:548
Μοίρασέ το

Κρύψτε τις παρενέργειες λέει…

Ας πεθαίνει ο κόσμος, αλλά εσείς μη το λέτε;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εμβόλια: Γιατί πρέπει να αποσυρθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας (ΕΠΕ)

Γράφει ο Apostolos Zervas, Παιδίατρος, με προϋπηρεσία στο ΛΟΙΜΩΔΩΝ, Επιστημονικός Συνεργάτης Παιδιατρικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ

#Θερμή_παράκληση προς τους φίλους μου στο διαδίκτυο, να διαβάσουν την ανάρτηση του κ. #Ιωάννη_Καβαλιώτη, Παιδιάτρου – Λοιμωξιολόγου, πρώην Διευθυντού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι εξαίρετος επιστήμων και άνθρωπος και μάλιστα ο #πλέον_ειδικός σε θέματα λοιμώξεων και εμβολιασμών, υπήρξε μάλιστα #δάσκαλος μου κατα την διάρκεια της εξειδίκευσης μου στο #Λοιμωδών κατα την διετία 1984 – 86 ..

#ΜΙΑ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΤΗΣ_ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ_ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ_ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΕΠΕ) , #Η_ΟΠΟΙΑ_ΠΡΕΠΕΙ_ΝΑ_ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ !

Θα ήθελα να σχολιάσω μια περίεργη ανακοίνωση (08-2021) της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας (ΕΠΕ) για τον εμβολιασμό παιδιών κατά της Covid-19

1. Η ανακοίνωση μπερδεύει λίγο τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού με τα παλαιά γνωστά και ασφαλή εμβόλια των παιδιών, τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση, προστατεύουν από λοιμώδη και άλλα νοσήματα.

Σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν μπόρεσα να βρω ποιο μη λοιμώδες νόσημα προστατεύεται από εμβόλιο.

Τώρα αν μου πουν ότι προστατεύει από τον καρκίνο, θα πω ότι βασικά προστατεύει από το παθογόνο που προκαλεί την λοίμωξη και στη συνέχεια η λοίμωξη έχει πιθανότητα μετατροπής σε καρκίνο.

Άρα στόχος είναι η λοίμωξη αυτή καθαυτή.

2. Την αξία των παλαιών εμβολίων ουδείς αμφισβητεί και ειδικά οι παιδίατροι και όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική επίπτωση τους στη δημόσια υγεία. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει κατ΄ουδένα τρόπο με την όποια δυσπιστία προς νέα εμβόλια που έχουν μελετηθεί προς το παρόν σε μικρό αριθμό παιδιών και που μελετώνται ακόμη, έστω και σε τεράστιο αριθμό ληπτών (ενήλικες).

Την τελική αξία αυτών των εμβολίων θα την δούμε μελλοντικά όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για όλες τις επιπτώσεις τους, άμεσες, έμμεσες, μακροχρόνιες κλπ. Μην μπερδεύουμε λοιπόν τα γνωστά καλά παλιά εμβόλια με τα νέα υπό έλεγχο, ή όπως λέει η λαϊκή θυμοσοφία «μην μπερδεύουμε τα λάχανα με τα φασόλια».

3. Η ανακοίνωση συνεχίζει με μια παντελώς απαράδεκτη φράση: «Αναφορικά με την Covid-19, θα πρέπει να τονίζουμε τις δυσάρεστες συνέπειες της νόσου και όχι τις σπανιότατες παρενέργειες των εμβολίων, που ήδη οδήγησαν στην αχρήστευση ενός αποτελεσματικού εμβολίου .»

#Απαράδεκτον..

Κρύψτε τις παρενέργειες λέει…

Μα η πειθώ για εμβολιασμό στηρίζεται στη γνώση, στην παράθεση όλων των δεδομένων προς τον λήπτη. Τώρα η ΕΠΕ μας μιλά για το αντίθετο, μην λέτε τα στραβά.

Αυτό είναι άραγε που αχρήστευσε το εμβόλιο, όπως λέει η ΕΠΕ; Πως μπόρεσαν οι σπανιότατες παρενέργειες να αχρηστεύσουν ένα εμβόλιο; Το εμβόλιο ουσιαστικά αποσύρθηκε από τόσες χώρες επειδή οι γιατροί έλεγαν τις παρενέργειες και δεν τις έκρυβαν;

Ή επειδή το εμβόλιο προκαλούσε τόσο έντονα φαινόμενα ώστε δεν μπορούσαν να αποκρυβούν. Αυτή είναι η άποψη της ΕΠΕ λοιπόν;

Ας πεθαίνει ο κόσμος, αλλά εσείς μη το λέτε;

4. Στη συνέχεια τονίζεται ότι δεν επετεύχθη τείχος ανοσίας λόγω άρνησης εμβολιασμού των ηλικιωμένων. Τι απλούστευση! Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά και να φθάσουμε τείχος ανοσίας στο 90%. Να τα δεχθούμε αυτά;

Μα δεν ξέρει η ΕΠΕ ότι με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν μπορεί να επιτευχθεί #τείχος #ανοσίας;

Ακόμη και να υπήρχε τέτοια μικρή δυνατότητα, ώσπου να εμβολιασθούν όλοι, οι προηγούμενοι μισοί θα είχαν χάσει την άμυνα τους (με βάση στοιχεία των εταιρειών), άρα μονίμως το τείχος θα ήταν ελλειμματικό.

5. Παρακάτω στην ανακοίνωση παρατίθεται μια άσχετη φράση, ασύνδετη με το όλο κείμενο, που μιλά για το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο και που επιπλέον δίνει λανθασμένα (για να μην πω ψευδή) στοιχεία.

Δεν θα υπεισέλθω σε πολλούς αριθμούς. Θα αναφέρω μόνο ότι στις ΗΠΑ (εκεί αναφέρεται και η ΕΠΕ) μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021 έχουν αναφερθεί 4404 περιστατικά (το ποσοστό συχνότητας ας το βρει ο συντάκτης της ανακοίνωσης και φυσικά δεν έχει σχέση με το 15% που λέει ο ίδιος) και 37 θάνατοι (θνητότητα 0.8%).

6. Η ανακοίνωση συνεχίζει ακάθεκτα: «δυστυχώς το διάστημα αυτό (εννοεί αρχάς Μαϊου 2021) υπερτονίζονταν οι τυχόν παρενέργειες (περικαρδίτιδα-μυοκαρδίτιδα 12 περιπτώσεις ανά 1.000.000, που αυτοϊώνται σε 5-6 ημέρες).»

Από ποιους άραγε υπερτονίζονταν οι παρενέργειες; Σε πρόσφατες μελέτες η #μυοκαρδίτιδα αναφέρεται με συχνότητα 48 έως και 55 περιστατικά ανά 1.000.000. Καθόλου αμελητέα συχνότητα.

Η ΕΠΕ αγνοεί μάλλον (ή ίσως εσκεμμένα) ότι οι δυο εταιρείες έστειλαν προσωπική επιστολή σε όλους τους γιατρούς όπου προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, και συνιστούσαν την προσοχή τους για τα συμπτώματα.

Μάλιστα η επιστολή έλεγε ότι η παρενέργεια αυτή ήταν παρόμοιας φύσης και εξέλιξης με την ανάλογη παρενέργεια στον γενικό πληθυσμό. Βέβαια, κατά την ΕΠΕ η μυοκαρδίτιδα είναι αυτοϊώμενη γενικώς και βραχείας διάρκειας και χωρίς ποτέ να έχει επιπτώσεις. Τι να κάνουμε. ΕΠΕ είναι, ίσως γνωρίζει καλύτερα !

7. Ο συντάκτης συνεχίζει: «Θα έπρεπε να μην υπερτονίζονται οι περικαρδίτιδες ως παρενέργειες από το εμβόλιο, αλλά οι θάνατοι και οι περικαρδίτιδες από τη νόσο».
Πάλι το ίδιο. Μη μιλάτε αγαπητοί μου γιατροί. Δεν χρειάζεται να έχετε άποψη.

Και εδώ με τη λέξη «θάνατοι» τίθεται το μεγάλο θέμα, καθώς από τη νόσο πεθαίνεις (σε μεγαλύτερες ηλικίες φυσικά),

 • αν αρρωστήσεις,
 • αν νοσηλευθείς,
 • αν βαρύνει η νόσος,
 • αν εισαχθείς στην εντατική,
 • αν διασωληνωθείς,
 • αν δεν απαντήσεις στην αγωγή.

Πολλά «αν» μαζεύονται. Και ένα ερώτημα όμως. Φάρμακα γιατί δεν εισάγονται, τα οποία θα εξουδετέρωναν πολλά από τα «αν»;

Στη νόσο όπως είδαμε χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να φτάσεις σε άσχημη κατάληξη. Σε ένα υγιές παιδί χωρίς υποκείμενα νοσήματα πως πας να του χορηγήσεις υποχρεωτικά ένα εμβόλιο που το ίδιο προκαλεί θάνατο; Και ας μην το αρνηθούν οι της ΕΠΕ.

Περίπου 19.000 #θάνατοι μετά εμβόλιο ανακοινώθηκαν στην Ευρώπη από τον ΕΜΑ. Σας λέω οι μισοί να ήταν από εμβόλιο. Ας πούμε ακόμη λιγότερο από τους μισούς.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία αποδέχεται να πεθάνει ένα υγιές παιδί από το εμβόλιο;

Στις ΗΠΑ ήδη έχουν αναφερθεί θάνατοι σε παιδιά μετά από εμβολιασμό. Αποδέχεται λοιπόν ότι κατά την παρασκευή εμβολίων υπάρχει η πιθανότητα, η δυνατότητα αυτό να προκαλεί θανάτους και να τεθεί σε κυκλοφορία;

Που το είδαν αυτό οι διοικούντες την ΕΠΕ και πως το δέχονται; Υπάρχουν τέτοια συμβάντα (και δη χιλιάδες) από τα παλιά εμβόλια;

Και μην πουν ότι αν δεν εμβολιασθούν τα παιδιά θα κινδυνεύσουν οι μεγαλύτεροι. Άλλη παραπλάνηση. Πλέον είναι γνωστό ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι το ίδιο προσλαμβάνουν και το ίδιο μεταδίδουν. Το ίδιο ιικό φορτίο έχουν.

Βέβαια, ισχυρίζονται ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρότερα. Ας περιμένουμε, ο χρόνος κυλά και θα δείξει τι ακριβώς συμβαίνει.

 

8. Η ανακοίνωση της ΕΠΕ κλείνει με την ενθουσιώδη προτροπή να εμβολιασθούν άμεσα τα παιδιά 12-17 ετών και στη συνέχεια εκείνα των 5-12 ετών (προοδευτική πολύ η ΕΠΕ). Ζητάνε εμβόλιο ακόμη και για ηλικίες όπου αυτό δεν δοκιμάστηκε. Μπράβο ! Μόνο που η επιστήμη δεν θέλει «προχω-» ενέργειες, αλλά βήματα σταθερά ..

Προς ενημέρωση συμπληρώνω τα παρακάτω:

Στις 19 Ιουλίου 2021 όλοι οι επαγγελματίες υγείας της χώρας μας, έλαβαν επίσημη ενημέρωση από τις εταιρείες BIONTECH/#PFIZER και #MODERNA BIOTECH SPAIN, S.L. για τα σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, για τα οποία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να ενημερώνουν τους εμβολιασθέντες για πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες παρενέργειες και πως θα αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα σε περίπτωση που νιώσουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή αίσθημα παλμών.

 

Ωστόσο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ προτρέπει τους παιδίατρους να ακολουθήσουν άλλη τακτική. ΕΥΓΕ στην ιατρική δεοντολογία!

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν έστω και ένα παιδί υποστεί βλάβη ή ακόμα και θάνατο μετά τον εμβολιασμό του, καθώς και όλα τα έξοδα μιας πιθανής νοσηλείας, που πιθανόν να χρειαστούν, από την στιγμή που οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν #δικαστική_ασυλία και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που παίρνει τις αποφάσεις, το #ακαταδίωκτο;

Με τι εμπιστοσύνη δηλ. η ίδια η μητέρα, να αναλάβει αυτή τη μεγάλη ευθύνη για τη ζωή του παιδιού της, που δεν είναι ειδική, που δεν έχει την ικανότητα να κρίνει, όταν η ίδια η εταιρεία που το παράγει, η επιτροπή και οι ειδικοί που το προτείνουν, απαλλάσσονται από αυτήν τη μέγιστη ευθύνη και μας λένε και ευθαρσώς μην μιλάτε για τις παρενέργειες;

 

Πηγή

Προβολές : 548


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα