Ενημέρωση προς τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO και τους φίλους των σελίδων μου

Ενημέρωση προς τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO και τους φίλους των σελίδων μου

11 Ιανουαρίου, 2021 23 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:929
Μοίρασέ το
Ενημέρωση προς τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO και τους φίλους των σελίδων μου

 

Ας μιλήσουμε για τους … κακόβουλους που έβαλαν σημάδι τα ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO.

Ενημέρωση προς τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO και τους φίλους των σελίδων μου

Η παρακάτω αναφορά, είναι από τον τεχνικό της ομάδας υποστήριξης του ιστολογίου μου, που μετά το χακάρισμα, που σας είχα αναφέρει λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα την πρωτοχρονιά, αν και επανήλθε χάριν στις συντονισμένες προσπάθειες των τεχνικών μου, εξακολουθεί να δέχεται σωρεία επιθέσεων από κακόβουλα λογισμικά.

Σε όλους εσάς, που εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε και να επισκέπτεστε τα ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ.INFO και τους φίλους των σελίδων μου στο f.b., v.k., mewe, και όλους όσους μου εκφράζουν με πολλούς τρόπους την συμπαράστασή τους, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς. 

Και φυσικά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς και τους τεχνικούς μου που με στηρίζουν και απέδειξαν πως πάνω απ’ όλα, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

 

Και ένα μήνυμα στον κακόβουλο εισβολέα που δεν σεβάστηκε ούτε την φιλοξενία μου, και που γνωρίζω ότι με παρακολουθεί αν και με διέγραψε από φίλη στην σελίδα του στο face book … (αυτό το άρθρο κάτι θα σου λέει)

ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΙΧΝΗ… να πλένεσαι…  

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σύντομη τεχνική αναφορά για τις δυσλειτουργίες. 

 

Όπως όλοι οι συχνοί επισκέπτες γνωρίζετε, το παρόν ιστολόγιο ATTIKANEA.INFO, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα δυσλειτουργίας.

Διάφορες επιθέσεις και δολιοφθορές κάθε είδους, όχι μόνο κυβερνητικές, αλλά και ιδιωτικών παρανόμων συμφερόντων, από αυτοματοποιημένα δίκτυα χάκερ αλλά και ενέργειες αυτοματοποιημένης συλλογής περιεχομένου, συνέβαλαν στην υπερβολική φόρτωση του συστήματος.

Παρόλο που έγινε μία μικρή αναβάθμιση (και που σκοπεύουμε να γίνει μεγαλύτερη σύντομα), αποδείχτηκε ότι οι επιθέσεις ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαία από τις μερικές χιλιάδες κόσμου που ακολουθεί το ιστολόγιο.

Χαρακτηριστικά, σε λιγότερο από 24 ώρες όπου έχουμε ενεργοποιήσει την προστασία από τις αυτοματοποιημένες αιτήσεις εξυπηρέτησης, πλησιάζουμε τις 20.000 επιθετικές και πλαστές  αιτήσεις ιστοσελίδων, όταν ο πραγματικός όγκος αιτήσεων από αληθινούς αναγνώστες είναι, στην χειρότερη περίπτωση, ο μισός. 

 

 

Επιπρόσθετα οι επιθέσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να υπάρχουν πολλαπλές αιτήσεις από την ίδια συσκευή , ακριβώς στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Παρόλο που σήμερα, με την επιπρόσθετη προστασία, είχαμε αρκετές χιλιάδες αιτήσεις ιστοσελίδων που φόρτωσαν ευχάριστα το ιστολόγιο σε λίγο μεγαλύτερο επίπεδο από χτες, χάρις την δική σας εμπιστοσύνη και συμμετοχή, η ταχύτητα ανταπόκρισης ήταν σαφώς καλύτερη. 

Οι αριθμοί δεν είναι αιτήσεις ιστοσελίδας, καθώς μια μόνο ιστοσελίδα μπορεί να θέσει αρκετές αιτήσεις περιεχομένου στον εξυπηρέτη (ΣΕΡΒΕΡ), αλλά είναι μια χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης.

Σήμερα, με πραγματική κίνηση ανθρώπων και όχι ρομπότ, σε λίγο περισσότερα επίπεδα από χτες, η ταχύτητα εξυπηρέτησης ήταν καλύτερη. 

Αυτό σημαίνει ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες για να γονατίσουν τους πόρους του συστήματος και να σέρνεται, χωρίς πραγματική μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας.   

 

Χακαρισμένες συσκευές παγκοσμίως, που εν αγνοία του κατόχου τους συμμετέχουν σε ένα πασίγνωστο πρόβλημα στο διαδίκτυο, χειροτερεύουν την κατάσταση. 

Στην παρούσα χρονική στιγμή λοιπόν, επειδή δεν τριπλασιάστηκαν ακόμη οι αναγνώστες του ιστολογίου, αλλά πρόκειται για κεκαλυμμένη επίθεση που αποτρέπει τους αληθινούς επισκέπτες να έχουν μια ομαλότερη εμπειρία, κρίθηκε απαραίτητο εχθές το βράδυ να υπάρχει επιπλέον πρόσθετη εξακρίβωση , που καθυστερεί την αρχική είσοδο στο ιστολόγιο.

Αν και κάθε περίπτωση κάθε συσκευής που κάνει αίτηση στο ιστολόγιο , αξιολογείται αυτοματοποιημένα με διαφορετικό τρόπο, υπάρχει μία βασική συμπεριφορά από εσάς για να αποφύγετε, το κατά δύναμη, την χρονοβόρα διαδικασία με τις σωστές φωτογραφίες που πρέπει να επιλέξετε. 

Όταν λοιπόν βλέπετε το μήνυμα στην Αγγλική, κατά την είσοδό σας, ότι ελέγχεται ο φυλλομετρητής  σας, τότε κουνήστε το ποντίκι ή κάντε κλικ μερικές φορές στην οθόνη της φορητής συσκευής σας, ώστε να βοηθήσετε το σύστημα να αναγνωρίσει ανθρώπινη συμπεριφορά το γρηγορότερο.

Εις αναμονή λοιπόν περαιτέρω αναβαθμίσεων , σας ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και ηθικό ακμαιότατο μέσα στις δυσκολίες. 

 

Ένας τεχνικός από την ομάδα υποστήριξης. 

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 929


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα