Εξέλιξη «βόμβα»! ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ...

Εξέλιξη «βόμβα»! ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ...

17 Μαρτίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:709
Μοίρασέ το

Ο «μπαμπούλας» της Τουρκίας φέρνει για πρώτη φορά αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ πριν.

 

 

 

 

 

Αντιλαμβάνεστε φυσικά τι σημαίνει αυτό…

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ.

Θα γίνουν και επισήμως, ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Γι αυτό σχολιάσα σε προηγούμενη ανάρτηση, πως τα κλαψουρίσματα της αστυνομίας, περί προστίμων κ.λ.π. άλλες καταστάσεις θα φέρουν… και μάλιστα τις συντομεύουν.

Και σ΄αυτή την περίπτωση, αντιλαμβάνεστε τι μας περιμένει…

Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία – Ούτε οι «μπαλοθιές» των Τούρκων…

Ο οργανισμός φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων πιέζει προς όλες τις πλευρές ώστε να έχει οπλίσει τους φρουρούς του μέχρι το καλοκαίρι. Αιτία οι πυροβολισμοί από την πλευρά της Τουρκίας στον Έβρο, οι οποίοι φέρονται πως στοχεύουν τους αστυνομικούς της FRONTEX.

Αν τελικά ο στόχος επιτευχθεί, θα είναι η πρώτη φορά που οπλισμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα υπηρετούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή την Ελλάδα και ως εκ τούτου μπαίνουν οι βάσεις για την δημιουργία ,εκ των πραγμάτων, πολυεθνικών -εν αρχή συνοριακών- αστυνομιών στην Ευρώπη.

Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός (πολυεθνικός) Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συνδράμει τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ.

Έχει από 1 500 αξιωματικούς από κράτη μέλη που επιχειρούν σε ολόκληρη την ΕΕ ανά πάσα στιγμή.

Για την ενίσχυση της ικανότητάς του να παρακολουθεί νέες και ραγδαία εξελισσόμενες συνθήκες το κέντρο επιχειρήσεων του Frontex, που είναι αρμόδιο για την παρακολούθηση των εξωτερικών συνόρων, πλέον λειτουργεί σε καθημερινή και 24ωρη βάση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Euobserver, η υπηρεσία με έδρα την Βαρσοβία, βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής βάσης, ώστε τα μέλη της να μπορούν να οπλοφορούν. Ο οργανισμός κατάφερε να φέρουν όπλο οι αξιωματούχοι που υπηρετούν στην Πολωνία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί αλλού.

 

 

Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, δήλωσε ωστόσο ενώπιον των ευρωβουλευτών πως έχει επιτύχει μια «συμφωνία – γέφυρα» με την Αθήνα έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας να μπορούν να φέρουν όπλο σε αποστολές στην Ελλάδα!

Φυσικά αυτό δεν θα συμβεί μόνο στην χώρα μας, καθώς το πλάνο είναι να επιτευχθούν παρόμοιες «συμφωνίες – γέφυρες» έως το καλοκαίρι με άλλα κράτη μέλη που φιλοξενούν τις αποστολές της Frontex.

Εκτός από την Ελλάδα, η Frontex δραστηριοποιείται στα Κανάρια Νησιά, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία. Λειτουργεί επίσης στα χερσαία σύνορα στη Βουλγαρία, καθώς και στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Η μεγαλύτερη μονάδα της παραμένει στην Ελλάδα, όπου έως και 800 αξιωματικοί της Frontex είναι τοποθετημένοι, καθώς υπάρχει ο «μπαμπούλας» της Τουρκίας, με αναφορές για Τούρκους στρατιώτες να ρίχνουν πυροβολισμούς στον αέρα στα ελληνικά χερσαία σύνορα στον ποταμό Έβρο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 709


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα