Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση: Σκηνικό Παγκοσμίου Πολέμου στο ουκρανικό έδαφος – Στο παρά 5 χρήσης χημικών όπλων (βίντεο)

16 Μαρτίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Τι δυνάμεις μεταφέρουν ΗΠΑ και Ρωσία

Για πρώτη φορά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έχει στοιχεία πως η Ουκρανία ετοιμάζει πρόκληση με χρήση χημικών όπλων.

«Έχουμε πληροφορίες ότι με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών προετοιμάζει πρόκληση χρησιμοποιώντας δηλητηριώδεις ουσίες εναντίον αμάχων».

«Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της Ουκρανίας»

 

 

 

Αποφασισμένοι οι αόρατοι μαριονετίστες να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα… πως αλλιώς θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, αν δεν τρομοκρατηθούν οι λαοί;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

 

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση στο ουκρανικό έδαφος μετά και τις ανακοινώσεις ΗΠΑ-Βρετανίας-ΝΑΤΟ για παροχή τεράστιας ποσότητας αντιαεροπορικών, αντιαρματικών οπλικών συστημάτων και drones στον ουκρανικό Στρατό.

Το ΝΑΤΟ παρέδωσε όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία για να εφαρμόσει η ίδια Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εισέλθουν στην Ουκρανία και 20.000 μισθοφόροι για να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου.

Στο έδαφος της Ουκρανίας έχουμε πλέον το πρόπλασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου:

H Ρωσία απαντά με μεταφορές ενισχύσεων από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια, τον Στόλο Ειρηνικού, 40.000 στρατιώτες από Συρία, Αρμενία, και ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες. Το νούμερο ξεπερνά ακόμη και τις προβλέψεις του WarNews247 για 30.000 μισθοφόρους.

Αυτές οι δυνάμεις θα προστεθούν στους 190.000 Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται μέσα στην Ουκρανία.

Όμως το πιο σημαντικό είναι η ρωσική ανακοίνωση πως επίκειται χρήση χημικών όπλων από τον ουκρανικό Στρατό και η αντίδραση του ΣΕΑ των ΗΠΑ, Τ. Σάλιβαν.

Είμαστε στο παρά 5 της χρήσης χημικών όπλων στο ουκρανικό έδαφος. Ανεξάρτητα του ποιος θα τα χρησιμοποιήσει, η χρήση χημικών όπλων θα αναγκάσει το ΝΑΤΟ να εισέλθει στην Ουκρανία. Είναι η “κόκκινη γραμμή” της Συμμαχίας και έχει δεσμευτεί γι αυτό.

Από κει και πέρα θα είμαστε τυχεροί αν η Ρωσία δεν κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων προκειμένου να ανακόψει τις τεράστιες δυνάμεις που συσσωρεύονται στο ουκρανικό έδαφος, κάτι που προβλέπεται και από το στρατιωτικό της δόγμα.

Στην καλύτερη περίπτωση η Ουκρανία θα διχοτομηθεί οριστικά με την Δύση να κρατά την δυτική Ουκρανία και στην χειρότερη θα έχουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ρωσία: Επίκειται χρήση χημικών όπλων – Απειλές ΗΠΑ

Για πρώτη φορά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έχει στοιχεία πως η Ουκρανία ετοιμάζει πρόκληση με χρήση χημικών όπλων.

«Έχουμε πληροφορίες ότι με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών προετοιμάζει πρόκληση χρησιμοποιώντας δηλητηριώδεις ουσίες εναντίον αμάχων».

«Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Ιγκόρ Κονασένκοφ».

Στην συνέχεια ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του κατά την διάρκεια της οποίας τον προειδοποίησε για τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Την επικοινωνία και την ανταλλαγή απειλών για επικείμενη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων επιβεβαίωσε αργότερα και ο Λευκός Οίκος.

 

Λίστα: Aντιαεροπορικά, αντιαρματικά και drone στην Ουκρανία

Όπως ανέφερε πριν το WarNews247, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300, Osa-ΑΚΜ και Strela.

Η Σλοβακία συμφώνησε είναι η χώρα που συμφώνησε να παραχωρήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 που διαθέτει στην Ουκρανία. Προς το παρόν, την αεράμυνα της χώρας αναλαμβάνει η Γερμανία με την Ολλανδία οι οποίες θα στείλουν Patriot PAC-3

Το ερώτημα πλέον είναι πως θα μεταφερθούν οι S-300 στην Ουκρανία.

Παράλληλα οι ΗΠΑ παραχωρούν Switchblade drones. Το Switchblade είναι ένα ελαφρύ περιφερόμενο πυρομαχικό με συνολικό βάρος περί τα 2,5 κιλά και βεληνεκές 10 χλμ. Eίναι εξοπλισμένο με loitering munitions κατά εχθρικών στόχων.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Ben Wallace, επιβεβαίωσε πως η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με το αντιαεροπορικό σύστημα Starstreak. To Starstreak είναι ένα φορητό σύστημα αεράμυνας με πυραύλους μικρού βεληνεκούς MANPADS που κατασκευάστηκε από τη βρετανική θυγατρική της Thales.

Το μέγιστο βεληνεκές του Starstreak είναι τα 7.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Πεντάγωνο: “Το ΝΑΤΟ στέλνει S-300 & 9Κ33 OSA στην Ουκρανία – Η Ρωσία διέκοψε κάθε επικοινωνία” – Πιέσεις σε Ελλάδα

Η λίστα είναι η εξής:

 • 800 Stinger
 • 2.000 Javelins
 • 1.000 ελαφριά αντιαρματικά όπλα
 • 6.000 αντιαρματικά ΑΤ-4
 • 100 Drones Switchblade
 • 5.000 αυτόματα όπλα
 • 1.000 πιστόλια
 • 400 πυροβόλα και 400 καραμπίνες
 • 25.000 κράνη και 25.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα

Η Ελλάδα παραδίδει

• 20 000 AK-47
• 815 αντιαρματικούς πυραύλους RPG-18
• 122 πυραύλους RM-70 MLRS

Η Ρωσία στρατολογεί 40.000 μισθοφόρους στην Συρία – Μεταφέρει δυνάμεις από Οσσετία

Η Ρωσία προσθέτει περισσότερες δυνάμεις και προμήθειες στην Ουκρανία για να αντικαταστήσει τις απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία έχει καταρτίσει καταλόγους 40.000 μαχητών του συριακού στρατού και των συμμαχικών του πολιτοφυλακών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Ρώσοι αξιωματικοί, σε συντονισμό με το συριακό στρατό και συμμαχικές του πολιτοφυλακές, άνοιξαν γραφεία στρατολόγησης στις ζώνες που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας.

«Περισσότεροι από 40.000 Σύροι έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ρώσοι αξιωματικοί έχουν εγκρίνει την υποψηφιότητα 22.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν. Οι μαχητές αυτοί προέρχονται είτε από μονάδες του τακτικού συριακού στρατού είτε από τις τάξεις φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών που έχουν εκπαιδευτεί από τους Ρώσους και έχουν πείρα σε μάχες μέσα σε πόλεις.

Σε μια χώρα όπου οι στρατιώτες κερδίζουν από 13 ως 32 ευρώ το μήνα, η Ρωσία τους υπόσχεται ένα μισθό 1.100 δολαρίων (1.000 ευρώ) για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Έχουν επίσης δικαίωμα σε 7.700 δολάρια αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού, ενώ η οικογένειά τους θα πάρει 16.500 δολάρια, σε περίπτωση θανάτου τους στη μάχη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Άλλοι τουλάχιστον 18.000 μαχητές θα τεθούν υπό την καθοδήγηση της  ομάδας Βάγκνερ, μιας ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας παραστρατιωτικών που έχει σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Προς το παρόν, η Ρωσία μεταφέρει δυνάμεις από την Νότια Οσσετία.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

 

 

Πηγή

Προβολές : 363


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα