Επίσημο Μοντέλο της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: Το τρίτο κύμα COVID θα σκοτώσει ή θα νοσηλεύσει το 60 έως 70% των ανθρώπων που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Επίσημο Μοντέλο της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: Το τρίτο κύμα COVID θα σκοτώσει ή θα νοσηλεύσει το 60 έως 70% των ανθρώπων που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

8 Μαΐου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Επίσημο Μοντέλο της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: Το τρίτο κύμα COVID θα σκοτώσει ή θα νοσηλεύσει το 60 έως 70% των ανθρώπων που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Η μοντελοποίηση δείχνει ότι όταν εμφανιστεί το τρίτο κύμα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα αφορούν κυρίως όσους έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί τόσα πολλά ευάλωτα άτομα, και όχι στο γεγονός ότι το εμβόλιο τους βλάπτει».

Επίσημο Μοντέλο της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου: Το τρίτο κύμα COVID θα σκοτώσει ή θα νοσηλεύσει το 60 έως 70% των ανθρώπων που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κορυφαίου οργανισμού μοντελοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου το τρίτο κύμα της αιχμής του COVID-19 θα νοσηλεύσει και θα σκοτώσει το 60 έως 70% των ανθρώπων που πήραν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το έγγραφο υποδηλώνει ότι στην αναζωπύρωση τόσο των νοσηλειών όσο και των θανάτων θα κυριαρχήσουν όσοι έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, αποτελώντας περίπου το 60% και 70% του κύματος αντίστοιχα.

Η μοντελοποίηση (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη) παρουσιάστηκε στο κορυφαίο επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο του Ηνωμένου Βασιλείου Sage από μία από τις υποομάδες του, την Επιχειρησιακή Επιστημονική Ομάδα Μοντελοποίησης Πανδημικής Γρίπης, (SPI-M-O).

Αυτή η επιτροπή ακαδημαϊκών έχει κάνει εργασίες μοντελοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και έχει εξετάσει τον αντίκτυπο που θα έχει ο εμβολιασμός στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τις λοιμώξεις και τους θανάτους.

Τα πορίσματά της υποδηλώνουν ότι ένα τρίτο κύμα είναι αναπόφευκτο, αλλά ότι το μέγεθος της αύξησης των κρουσμάτων εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, την ταχύτητα με την οποία θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέες παραλλαγές στη μετάδοση και την ασθένεια.

Υποστηρίζει ότι η αναζωπύρωση τόσο των νοσηλειών όσο και των θανάτων θα “κυριαρχείται από εκείνους που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου”.

“Η διατήρηση μιας μεγάλης μείωσης της μετάδοσης από τέτοια μέτρα μετά τη λήψη του Βήματος 4 [τα σχέδια της Αγγλίας για την άρση όλων των περιορισμών από τις 21 Ιουνίου] είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μειώσει το μέγεθος της επακόλουθης αναζωπύρωσης.

Αυτή η πιο πρόσφατη μοντελοποίηση ενισχύει αυτό το εύρημα, καθώς η χαμηλότερη τήρηση των βασικών μέτρων και η επακόλουθη αυξημένη μετάδοση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κορύφωση κοντά σε κλίμακα με εκείνη που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2021″.

Το έγγραφο εξετάζει μια σειρά από πιθανότητες για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Covid καθώς χαλαρώνουμε τους περιορισμούς πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι.

Λαμβάνει υπόψη μια σειρά από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων από το Πανεπιστήμιο του Warwick, το Imperial College του Λονδίνου και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

«Σενάρια με μικρή μείωση της μετάδοσης μετά το βήμα 4 [πλήρης άρση των περιορισμών που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο στην Αγγλία] ή με απαισιόδοξες αλλά αληθοφανείς παραδοχές για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μπορεί να οδηγήσουν σε αναζωπύρωση των νοσηλειών παρόμοιας κλίμακας με τον Ιανουάριο του 2021».

Το έγγραφο υποδηλώνει ότι η αναζωπύρωση τόσο των νοσηλειών όσο και των θανάτων θα κυριαρχείται από όσους έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, αποτελώντας περίπου το 60% και 70% του κύματος αντίστοιχα.

«Η αναζωπύρωση τόσο των νοσηλειών όσο και των θανάτων κυριαρχείται από εκείνους που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, αποτελώντας περίπου το 60% και το 70% του κύματος αντίστοιχα.

Αυτό μπορεί να αποδοθεί στα υψηλά επίπεδα πρόσληψης στις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, με αποτέλεσμα οι αποτυχίες ανοσοποίησης να ευθύνονται για περισσότερες σοβαρές ασθένειες από ό,τι τα μη εμβολιασμένα άτομα».

Αποτελέσματα του κεντρικού σεναρίου του μοντέλου Warwick, που δείχνουν την ηλικία και την κατάσταση εμβολιασμού των ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο (αριστερά) ή πεθαίνουν (δεξιά) με την πάροδο του χρόνου. Τα πάνω γραφήματα είναι απόλυτοι αριθμοί, τα κάτω γραφήματα είναι αναλογίες.

Μόλις δημοσιοποιήθηκε το μοντέλο οι «ελεγκτές γεγονότων» (Fact-checkers) προσπάθησαν να διαψεύσουν και να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι το 60-70% όσων πήραν 2 δόσεις στα εμβόλια θα κυριαρχήσει στο τρίτο κύμα.

Ακολουθεί η «ετυμηγορία» της Grace Rahman του Full Fact:

«Η μοντελοποίηση δείχνει ότι όταν εμφανιστεί το τρίτο κύμα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα αφορούν κυρίως όσους έχουν εμβολιαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τότε θα έχουν εμβολιαστεί τόσα πολλά ευάλωτα άτομα, και όχι στο γεγονός ότι το εμβόλιο τους βλάπτει».

Και όμως, οι ελεγκτές γεγονότων επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν έχουν καμία σχέση με το τρίτο κύμα.

Ωστόσο, θα αφήσουμε τους αναγνώστες μας να αποφασίσουν.

Διαβάστε το έγγραφο ΕΔΩ.

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 1,151


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα