Επιτέλους! Νομικό τετελεσμένο στην Ε.Ε.(Εφετείο Πορτογαλίας) για την ΑΠΑΤΗ με την αναξιοπιστία των ΤΕΣΤ και την καραντίνα.

Επιτέλους! Νομικό τετελεσμένο στην Ε.Ε.(Εφετείο Πορτογαλίας) για την ΑΠΑΤΗ με την αναξιοπιστία των ΤΕΣΤ και την καραντίνα.

21 Νοεμβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:818
Μοίρασέ το
Επιτέλους! Νομικό τετελεσμένο στην Ε.Ε.(Εφετείο Πορτογαλίας) για την ΑΠΑΤΗ με την αναξιοπιστία των ΤΕΣΤ και την καραντίνα.

 

Η απόφαση έδειξε ότι κάθε αναγκαστική καραντίνα, που εφαρμόζεται σε υγιείς ανθρώπους, θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματός τους στην ελευθερία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι δικαστές έκριναν ότι ένα μόνο θετικό τεστ PCR δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική διάγνωση μόλυνσης .

Επιτέλους! Νομικό τετελεσμένο στην Ε.Ε.(Εφετείο Πορτογαλίας) για την ΑΠΑΤΗ με την αναξιοπιστία των ΤΕΣΤ και την καραντίνα.

Εφετείο στην Πορτογαλία έχει αποφανθεί ότι η διαδικασία PCR δεν είναι αξιόπιστη δοκιμασία για το Sars-Cov-2 ( COVID ), και συνεπώς οποιαδήποτε επιβεβλημένη καραντίνα με βάση αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι παράνομη.

 

Περαιτέρω, η απόφαση έδειξε ότι κάθε αναγκαστική καραντίνα, που εφαρμόζεται σε υγιείς ανθρώπους, θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματός τους στην ελευθερία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι δικαστές έκριναν ότι ένα μόνο θετικό τεστ PCR δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική διάγνωση μόλυνσης .

Οι ιδιαιτερότητες της υπόθεσης αφορούν τέσσερις τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα από τη Γερμανία – όλοι τους είναι ανώνυμοι στο αντίγραφο της υπόθεσης – οι οποίοι μπήκαν σε καραντίνα από την περιφερειακή υγειονομική αρχή.

Από τους τέσσερις, μόνο ένας είχε δοκιμαστεί θετικά για τον ιό, ενώ οι άλλοι τρεις θεωρήθηκαν απλώς «υψηλού κινδύνου μόλυνσης» με βάση την εγγύτητα με το θετικό άτομο. Και οι τέσσερις, τις προηγούμενες 72 ώρες, είχαν δοκιμαστεί αρνητικά για τον ιό πριν αναχωρήσουν από τη Γερμανία.

Στην απόφασή τους, οι δικαστές Margarida Ramos de Almeida και Ana Paramés αναφέρθηκαν σε αρκετές επιστημονικές μελέτες. Ειδικότερα, αυτή η μελέτη των Jaafar et al. ,
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603
η οποία διαπίστωσε ότι – κατά την εκτέλεση δοκιμών PCR με 35 κύκλους ή περισσότερους – η ακρίβεια μειώθηκε στο 3%, πράγμα που σημαίνει ότι έως το 97% των θετικών αποτελεσμάτων θα μπορούσε να είναι ψευδώς θετικά.

Η απόφαση  φτάνει στο συμπέρασμα ότι, με βάση την επιστήμη που διαβάζουν, κάθε δοκιμή PCR που χρησιμοποιεί πάνω από 25 κύκλους είναι εντελώς αναξιόπιστη.

Οι κυβερνήσεις και ιδιωτικά εργαστήρια έχουν πολύ σφιχτά χείλη σχετικά με τον ακριβή αριθμό των κύκλων που εκτελούνται κατά την δοκιμή PCR, αλλά είναι γνωστό ότι μερικές φορές να είναι τόσο υψηλό όπως 45 .

Ακόμα και ο επικεφαλής του CDC, Anthony Fauci έχει δηλώσει δημοσίως ότι οτιδήποτε πάνω από 35 είναι εντελώς άχρηστο ”.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη και σημαντική δικαστική απόφαση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ με αυτόματη μετάφραση παρακάτω.

Ας ελπίσουμε ότι θα εμπνεύσει τον υγιή νομικό κόσμο της χώρας.

Google Traduction

 

Συσχέτιση μεταξύ 3790 Ποσοτικής Αντίδρασης Αλυσίδας Πολυμεράσης – Θετικά Δείγματα και Θετικές Καλλιέργειες Κυττάρων, Συμπεριλαμβανομένων του 1941 Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο

Κλινικές μολυσματικές ασθένειες , ciaa1491, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1491
 
 
 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ – Το ξέσπασμα της πανδημίας της νόσου του κοροναϊού 2019 (COVID-19) λόγω του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου coronavirus 2 (SARS-CoV-2) κηρύχθηκε πανδημία στις 12 Μαρτίου 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας [ 1 ].

Ένα σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με το ξέσπασμα ήταν η συσχέτιση του ιικού φορτίου RNA που ελήφθη μετά από αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης αντίστροφης μεταγραφής (RT-PCR) και εκφράστηκε ως κατώφλι κύκλου (Ct) με μεταδοτικότητα και ως εκ τούτου διάρκεια εξόδου από τις επαφές και απόρριψη από εξειδικευμένο μολυσματικό θάλαμοι ασθένειας.

Αρκετές πρόσφατες δημοσιεύσεις, βασισμένες σε περισσότερες από 100 μελέτες, προσπάθησαν να προτείνουν μια τιμή Ct και τη διάρκεια της εξώθησης, με συναίνεση περίπου Ct> 30 και τουλάχιστον 10 ημέρες, αντίστοιχα [ 2–5 ].

Ωστόσο, σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στοΚλινικές μολυσματικές ασθένειες , οι Bullard et al ανέφεραν ότι οι ασθενείς δεν μπορούσαν να μεταδοθούν με Ct> 25 καθώς ο ιός δεν ανιχνεύθηκε σε καλλιέργεια πάνω από αυτήν την τιμή [ 6 ].

Αυτό το όριο στη συνέχεια αναφέρθηκε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με ένα μέλος του Γαλλικού Επιστημονικού Συμβουλίου Covid-19 ως πιθανή τιμή πάνω από την οποία οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί [ 7 ].

Στην αρχή της επιδημίας, συσχετίσαμε τις τιμές Ct που ελήφθησαν χρησιμοποιώντας την τεχνική PCR με βάση την ενίσχυση του γονιδίου Ε και τα αποτελέσματα της καλλιέργειας [ 8 ].

Από την αρχή της πανδημίας, έχουμε πραγματοποιήσει 250 566 SARS-CoV-2 RT-PCR για 179 151 ασθενείς, εκ των οποίων 13 161 (7,3%) θετικά.

Μέχρι το τέλος Μαΐου, 3790 από αυτά τα δείγματα, που αναφέρθηκαν ως θετικά σε ρινοφαρυγγικά δείγματα, εμβολιάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν για καλλιέργεια όπως περιγράφηκε προηγουμένως [ 8].

Από αυτά τα 3790 εμβολιασμένα δείγματα, 1941 προϊόντα απομόνωσης SARS-CoV-2 μπορούσαν να ληφθούν μετά τον πρώτο εμβολιασμό ή έως και 2 τυφλές υποκαλλιέργειες.

Η συσχέτιση μεταξύ των τιμών του σαρωτή και της θετικότητας της κουλτούρας μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε ότι η εικόνα που λαμβάνεται με 10 φορές περισσότερες απομονώσεις από ό, τι στην προκαταρκτική μας εργασία (1941 έναντι 129) δεν αλλάζει σημαντικά ( Σχήμα 1 ).

Μπορεί να παρατηρηθεί ότι σε Ct = 25, έως 70% των ασθενών παραμένουν θετικοί στην καλλιέργεια και ότι σε Ct = 30 αυτή η τιμή μειώνεται στο 20%. Στο Ct = 35, η τιμή που χρησιμοποιήσαμε για να αναφέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για PCR, <3% των καλλιεργειών είναι θετικές.

Η τιμή Ct μας 35, αρχικά βασίστηκε στα αποτελέσματα που ελήφθησαν από το RT-PCR σε αρνητικά δείγματα ελέγχου στο εργαστήριό μας και τα αρχικά αποτελέσματα καλλιεργειών [ 8], επικυρώνεται από τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται εδώ και συσχετίζεται με αυτό που προτάθηκε στην Κορέα [ 9 ] και στην Ταϊβάν [ 10 ].

Θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ότι οι υποκαλλιέργειες, ειδικά η πρώτη, επιτρέπουν ένα αυξανόμενο ποσοστό απομόνωσης ιού σε δείγματα με τιμές Ct, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές οι υψηλές τιμές Ct συσχετίζονται κυρίως με χαμηλά ιικά φορτία.

Από την κοόρτη μας, πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε και να καθορίσουμε τη διάρκεια και τη συχνότητα της απόρριψης ζωντανών ιών σε ασθενείς κατά περίπτωση, στις σπάνιες περιπτώσεις όταν η PCR είναι θετική μετά από 10 ημέρες, συχνά σε Ct> 30 .

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι σπάνιες περιπτώσεις δεν πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις για τη δημόσια υγεία.

Φιγούρα 1.
Ποσοστό θετικών ιογενών καλλιεργειών σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης κοροναϊού 2 - θετικών ρινοφαρυγγικών δειγμάτων από ασθενείς με νόσο κοροναϊού 2019, σύμφωνα με την τιμή Ct (απλή γραμμή).  Η διακεκομμένη καμπύλη υποδεικνύει την καμπύλη πολυωνυμικής παλινδρόμησης.  Συντομογραφίες: Ct, κατώφλι κύκλου;  Πολυ., Πολυώνυμο.

 

Ποσοστό θετικών ιογενών καλλιεργειών σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης κοροναϊού 2 – θετικών ρινοφαρυγγικών δειγμάτων από ασθενείς με νόσο κοροναϊού 2019, σύμφωνα με την τιμή Ct (απλή γραμμή).

Η διακεκομμένη καμπύλη υποδεικνύει την καμπύλη πολυωνυμικής παλινδρόμησης. Συντομογραφίες: Ct, κατώφλι κύκλου; Πολυ., Πολυώνυμο.

Σημειώσεις

Ηθική έγκριση. Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε από την ηθική επιτροπή μόλυνσης του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Méditerranée. Όλοι οι ασθενείς παρείχαν ενημερωμένη συγκατάθεση σύμφωνα με τη Διακήρυξη του Ελσίνκι.

Οικονομική υποστήριξη. Αυτή η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Investissements d’avenir (Investments for the Future) που διαχειρίζεται το Agence Nationale de la Recherche (Γαλλική Εθνική Υπηρεσία για την Έρευνα · αναφορά: Méditerranée Infection 10-IAHU-03) και από το Région Provence -Alpes-Côte d’Azur και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Fond Europen de Recheche et de developmentpement (FEDER) PRIMI.

Πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων. Ο DR αναφέρει επιχορηγήσεις από την Hitachi High-Tech Corporation εκτός του υποβληθέντος έργου. Όλοι οι άλλοι συγγραφείς δεν αναφέρουν πιθανές συγκρούσεις. Όλοι οι συγγραφείς έχουν υποβάλει τη φόρμα ICMJE για αποκάλυψη πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Έχουν αποκαλυφθεί συγκρούσεις που θεωρούν οι συντάκτες σχετικές με το περιεχόμενο του χειρόγραφου.

 

Πηγή

πηγή

Προβολές : 818


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα