ΕΡΕΥΝΑ. Μετάλλαξη του ιού του ΚΚΚ επηρεάζει τους εμβολιασμένους περισσότερο από τους μη εμβολιασμένους

ΕΡΕΥΝΑ. Μετάλλαξη του ιού του ΚΚΚ επηρεάζει τους εμβολιασμένους περισσότερο από τους μη εμβολιασμένους

17 Απριλίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:912

 

Τελικά, μήπως οι εμβολιασμένοι είναι … εργοστάσια παραγωγής ιών;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ βρήκε ότι ένα στέλεχος της Νοτίου Αφρικής του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) επηρεάζει άτομα εμβολιασμένα με το εμβόλιο της Pfizer περισσότερο από τους μη εμβολιασμένους.

Η έρευνα, που ακόμα δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες, δείχνει ότι το στέλεχος Β.1.351 του ιού – επίσης γνωστού ως νέος κορωνοϊός – ανιχνεύθηκε οκτώ φορές περισσότερο σε εμβολιασμένους με αυτό το εμβόλιο σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, ή 5,4 τοις εκατό έναντι 0,7 τοις εκατό.

Οι Υπηρεσίες Υγείας Κλαλίτ, ένας κορυφαίος πάροχος υγείας του Ισραήλ, βοήθησε επίσης στην έρευνα.

«Βρήκαμε ένα δυσανάλογα υψηλότερο ποσοστό του Νοτιοαφρικανικού στελέχους μεταξύ ανθρώπων που είχαν εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση, σε σύγκριση με την μη εμβολιασμένη ομάδα», είπε ο Αντί Στερν του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ.

«Αυτό σημαίνει ότι το στέλεχος Νοτίου Αφρικής είναι ικανό, σε έναν βαθμό, να διασπάσει την προστασία του εμβολίου.»

Η έρευνα εξέτασε 400 ανθρώπους που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech και είχαν κολλήσει το στέλεχος της COVID-19 και τους σύγκρινε με τον ίδιο αριθμό ανθρώπων που υπήρξαν φορείς και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται επίσης στο Ισραήλ, αλλά δεν συμπεριελήφθη στην έρευνα.

«Είναι η πρώτη παγκοσμίως που βασίζεται σε δεδομένα πραγματικού κόσμου, και δείχνει ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό κατά του στελέχους Νοτίου Αφρικής, σε σύγκριση τόσο με τον αρχικό ιό όσο και με το στέλεχος Βρετανίας», είπε ο καθηγητής Ραν Μπάλισερ, διευθυντής έρευνας στο Κλαλίτ, σύμφωνα με δημοσιογραφικά άρθρα.

Ο Στερν είπε ότι τα ευρήματα της έρευνας αποτέλεσαν έκπληξη.

«Βάσει προτύπων συμπεριφοράς στον γενικό πληθυσμό, θα αναμέναμε μόνο μία περίπτωση του στελέχους Νοτίου Αφρικής, αλλά είδαμε οκτώ», είπε ο Στερν στην εφημερίδα Times of Israel.

«Προφανώς, αυτό το αποτέλεσμα δεν με χαροποίησε.» Πρόσθεσε: «Ακόμα κι αν το στέλεχος Νοτίου Αφρικής διασπά την προστασία του εμβολίου, δεν έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ στον πληθυσμό.»

Το στέλεχος Νοτίου Αφρικής αποτελεί λιγότερο του ένα τοις εκατό όλων των φορέων COVID-19 στο Ισραήλ, ανέφερε το AFP, με πηγή την έρευνα.

«Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, αν και δίνει υψηλή προστασία, πιθανότατα δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας κατά του στελέχους Νοτίου Αφρικής (Β.1.351) του κορωνοϊού», λέει η έρευνα.

Το Ισραήλ, αυτόνομα, έχει αρχίσει ένα έτσι αποκαλούμενο σύστημα «διαβατηρίου εμβολιασμού» που δίνει προνόμια στους εμβολιασμένους.

Τέτοια συστήματα έχουν δεχθεί επίκριση από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, λέγοντας πως είναι μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα, και πιθανόν να δημιουργήσουν ένα σύστημα δύο τάξεων, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ανθρώπων.

Η Epoch Times αιτήθηκε σχόλιο από την Pfizer.

 

Πηγή

Προβολές : 912

Ετικέτες: , , , ,

Στηρίξτε τα Αττικα Νέα , η βοήθειά σας είναι πολύτιμη.Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal, πατώντας ακριβώς απο πάνω, στο μπανεράκι

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.