Ερευνες απο την αστυνομία για την διαχείρηση του κορονοιού στα σπίτια του Γάλλου υπουργού Υγείας, πρώην πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων

Ερευνες απο την αστυνομία για την διαχείρηση του κορονοιού στα σπίτια του Γάλλου υπουργού Υγείας, πρώην πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων

21 Οκτωβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:189
Μοίρασέ το

 

Οι έρευνες «θα αυξήσουν τη δυσπιστία των ανθρώπων», δήλωσε ο Δρ. Λούντοβιτς Τόρο, που ήταν μεταξύ των γιατρών, των ασθενών COVID-19, του προσωπικού της φυλακής, των αστυνομικών και άλλων που υπέβαλαν περισσότερες από 90 νομικές καταγγελίες την άνοιξη σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

 

 

 

Πιστεύω να έχετε αντιληφθεί πως το Κούλι, ακολουθεί ότι ακριβώς κάνει και το Εμμανουέλε στη Γαλλία…

ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ…

Μόνο που εδώ, κανείς αστυνομικός δεν θα ερευνήσει τα σπίτια του Κικιλια, του Χαρδαλιά… και λοιπών Γκαουλάιτερ…

Η “ελληνική ” αστυνομία, όχι μόνον “γλυφει”… τις πολιτικές και λοιπες εξουσίες…αλλά αποτελεί και τους πραίτωρες του κάθε Μητσοτάκη… 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η γαλλική αστυνομία ερεύνησε τα σπίτια του υπουργού Υγείας, του πρώην πρωθυπουργού και άλλων ανώτερων αξιωματούχων την Πέμπτη σε έρευνα για την διαχείρηση της κυβέρνησης στην παγκόσμια πανδημία κοροναϊού.

Οι αυριανές έρευνες, επιβεβαιωμένες από το Υπουργείο Υγείας, έρχονται καθώς η Γαλλία αγωνίζεται ενάντια σε μια επανεμφανιζόμενη επιδημία που έχει πλέον γεμίσει το ένα τρίτο των μονάδων εντατικής θεραπείας της χώρας με ασθενείς με COVID-19 και δοκιμάζει ξανά την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε απαγορεύσεις κυκλοφορίας για περίπου 20 εκατομμύρια άτομα στην περιοχή του Παρισιού και οκτώ άλλες γαλλικές μητροπολιτικές περιοχές από την Παρασκευή το βράδυ για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την παλίρροια.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex βρίσκεται επίσης υπό έρευνα στο πλαίσιο της έρευνας.

Το Νομικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας είναι ένα νομικό όργανο που ασχολείται με αξιώσεις υπουργικών παραβάσεων και παραβάσεων εκ μέρους άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.

Το δικαστήριο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας από τη γαλλική κυβέρνηση λίγο μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Edouard Philippe.

Τόσο ο κ. Edouard Philippe, όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας Agnes Buzyn βρίσκονται υπό έρευνα, όπως και οι διάδοχοί τους, μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν από γιατρούς και συνδικάτα.

Η έρευνα απειλεί να αναζωπυρώσει την κοινή απογοήτευση για μια κυβέρνηση που κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο κοινό σχετικά με τα αποθέματα μάσκας, υποτιμώντας τις ανάγκες δοκιμών και υπερεκτιμώντας την ικανότητα της Γαλλίας να εξουδετερώσει την πανδημία – όχι μία φορά, αλλά τώρα δύο φορές.

Περίπου 1.000 διαμαρτυρόμενες νοσοκόμες, γιατροί και άλλο προσωπικό του δημόσιου νοσοκομείου βαδίστηκαν στο Παρίσι την Πέμπτη για να απαιτήσουν περισσότερες επενδύσεις, προσωπικό και υψηλότερους μισθούς μετά από χρόνια περικοπής κόστους.

“Είμαστε κουρασμένοι!” διαβάζετε σε πολλά πανό.

Οι έρευνες «θα αυξήσουν τη δυσπιστία των ανθρώπων», δήλωσε ο Δρ. Λούντοβιτς Τόρο, που ήταν μεταξύ των γιατρών, των ασθενών COVID-19, του προσωπικού της φυλακής, των αστυνομικών και άλλων που υπέβαλαν περισσότερες από 90 νομικές καταγγελίες την άνοιξη σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ένα ειδικό γαλλικό δικαστήριο για τη δίωξη υπουργών της κυβέρνησης διέταξε έρευνα ως αποτέλεσμα των καταγγελιών τους.

Μεταξύ εκείνων των οποίων τα σπίτια ερευνήθηκαν την Πέμπτη περιλαμβάνονται ο υπουργός Υγείας Olivier Veran, ο προκάτοχός του Agnes Buzyn, ο πρώην πρωθυπουργός Edouard Philippe, ο σημερινός επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας της χώρας Jerome Salomon και ο Sibeth Ndiaye, πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης.Ερευνήθηκε επίσης το γραφείο του Veran.

Ο Δρ. Ο Toro δεν έχει ακόμα μάσκες υψηλής προστασίας για την πρακτική του, εννέα μήνες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος ιών στη Γαλλία. Και λέει ότι βλέπει περισσότερους ασθενείς με συμπτώματα COVID-19 τώρα από ό, τι έκανε την άνοιξη.

Αυτός και άλλοι γιατροί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα στο κοινό νωρίτερα κατά τη διάρκεια του έτους, όταν ανώτεροι αξιωματούχοι είπαν ότι οι μάσκες του κοινού δεν ήταν απαραίτητες, ακόμη και όταν αγωνίζονταν να εξασφαλίσουν αρκετή προμήθεια για γαλλικά νοσοκομεία εν μέσω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης.

«Θα έπρεπε να μας έλεγαν ότι δεν υπήρχαν μάσκες. Αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα », είπε. “Αρνήθηκαν να πουν την αλήθεια.”

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η έγκαιρη καθοδήγησή της για τη μη χρήση μάσκας βασίστηκε στην περιορισμένη κατανόηση του νέου κοροναϊού εκείνη την εποχή.

Ερωτηθείς για τις έρευνες της Πέμπτης, ο σημερινός πρωθυπουργός Jean Castex δεν θα σχολιάσει την έρευνα, αλλά είπε ότι είχε «απόλυτη» εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας ότι κάνει τη δουλειά του.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει μικτά μηνύματα σχετικά με τον ιό.

Εκτός από την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη εθνική απαγόρευση των δημοσίων γάμων, ακόμη και όταν ο πρόεδρος ενθάρρυνε τους Γάλλους να ταξιδέψουν ως συνήθως για τις επερχόμενες φθινοπωρινές σχολικές διακοπές.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει 12.000 αστυνομικούς για την επιβολή της νέας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και θα δαπανήσει άλλα 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πλήγηκαν περισσότερο από τους τελευταίους περιορισμούς.

«Οι συμπατριώτες μας πίστευαν ότι αυτή η κρίση υγείας ήταν πίσω μας», είπε ο Castex. “Αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε ξανά κανονικά όσο ο ιός είναι εδώ.”

Νωρίτερα φέτος, οι κάτοικοι της κοινότητας του Plaintel κοντά στην πόλη Saint-Brieuc, μαζί με την ένωση Solidaires Côtes d’Armor, κατηγόρησαν την κυβέρνηση επειδή επέτρεψε σε ένα τοπικό εργοστάσιο που παρήγαγε μάσκες να κλείσει το 2018.

Το εργοστάσιο, ανήκε στις Η.Π.Α. Η εταιρεία Honeywell, όχι μόνο έκλεισε και μετακόμισε τις δραστηριότητές της, αλλά και κατέστρεψε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των μασκών.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε προηγουμένως παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια μάσκες από το εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της επιδημίας H1N1 το 2009.

Η Γαλλία, μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάστηκαν να ζητήσουν αποστολές μασκών από την Κίνα κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της επιδημίας, αλλά πολλές από τις μάσκες και άλλος ιατρικός εξοπλισμός που προέρχονταν από την Κίνα δεν πληρούσαν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπρεπε να επιστραφούν.

ΠΗΓΈΣ

French police search homes of health minister, ex-PM

French Health Minister, Ex-PM Have Homes Raided in Coronavirus Investigation

French police raid ministers’ homes in pandemic investigation

 

Πηγή

Προβολές : 189


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα