Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!

Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!

24 Ιουνίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!
Τα αναπάντητα ερωτήματα ενισχύουν το σενάριο που λέει ότι η επιστολή αυτή προέκυψε από μεμονωμένους ρασοφόρους, οι οποίοι ενήργησαν αυτόκλητα, ενδεχομένως μετά και από υποδείξεις / πιέσεις του πολιτικού παράγοντα που έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα «εμβολιασμού».Βλέπουμε πρωτοφανή πράγματα να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.Το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας έχει διαλυθεί.Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πια.Η εντολέας της ΔΙΣ, η Ιερά Σύνοδος, δεν συνέρχεται και η ΔΙΣ έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο μιας κλίκας ρασοφόρων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση.

Ερωτήματα γύρω από την επιστολή «της ΔΙΣ» προς την Εκκλησία της Κύπρου για τον Μητρ. Μόρφου!

Για ποιά “εκκλησία” μιλάμε;

Γι αυτή που παρέδωσε τα πάντα στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και στον Οικουμενισμό;

Για ποιούς αρχιεπισκόπους και για ποιούς μητροπολίτες;

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ;

Αυτούς που υπέκυψαν στον διάβολο;

Γι αυτούς που συμμετείχαν στο Κολυμπάρι;

Γι αυτούς που έκλεισαν τις εκκλησιές σ’ όλες τις Θρησκευτικές μας εορτές;

Για τους μασκοφορούντες;

Γι αυτούς που μας κουνάνε το χέρι να ζευγαρώσουμε με τους λαθροεισβολείς;

Γι αυτούς που υποτάχθηκαν στο ψεύτικο ολοκαύτωμα;

Γι αυτούς που η διαστροφή καλύπτεται από τα ράσα τους;

Γι αυτούς που συνεκκλησιάζονται με τους παπικούς;

Γι αυτούς που δεν λένε λέξη για τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ;

Γι αυτούς που ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ “ΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΩΣ … ΕΒΡΑΙΟΙ;

ΑΛΟΙΜΟΝΟ… ΑΛΟΙΜΟΝΟ… ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΙ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

«Η Εκκλησία της Ελλάδας εκφράζει παράπονο στην Κυπριακή Εκκλησία…»

 

«Παράπονο για ποιμαντική εισπήδηση στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο εκφράζει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το παράπονο διατυπώνεται με επιστολή που εστάλη στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την οποία υπογράφει ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που μελέτησε το ζήτημα.…»

[Πηγή Βίντεο στο youtube]

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες» τους, μας είπαν, η ΔΙΣ έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την υπογραφή του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας «που μελέτησε το ζήτημα»!

Η επιστολή αυτή δεν είναι δημοσιευμένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κατηγορία «Επιστολές της Ιεράς Συνόδου».

Επίσης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν ανέφερε τίποτε επί του θέματος στο Δελτίο Τύπου της τελευταίας συνεδρίας της.

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτηματικά ως προς ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ αυτής της επιστολής.

Ειπώθηκε μάλιστα ότι ο Αρχιεπίσκοπος που υπογράφει την επιστολή «μελέτησε το ζήτημα.…»

Μελέτησε και υπέγραψε, μας λένε. Τί πάει να πει «μελέτησε το ζήτημα»; Μόνος του το μελέτησε;

Τα αναπάντητα ερωτήματα ενισχύουν το σενάριο που λέει ότι η επιστολή αυτή προέκυψε από μεμονωμένους ρασοφόρους, οι οποίοι ενήργησαν αυτόκλητα, ενδεχομένως μετά και από υποδείξεις / πιέσεις του πολιτικού παράγοντα που έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα «εμβολιασμού».

Βλέπουμε πρωτοφανή πράγματα να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας έχει διαλυθεί.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πια.

Η εντολέας της ΔΙΣ, η Ιερά Σύνοδος, δεν συνέρχεται και η ΔΙΣ έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο μιας κλίκας ρασοφόρων που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση.

Είδαμε το εξοργιστικό που ανέφερε η ΔΙΣ σε Δελτίο Τύπου, ότι θα σχηματίσει φακέλους εναντίον δύο παραδοσιακών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πιο πιθανό είναι ότι το κάνουν για εκφοβισμό.

Ποιά άλλη απόδειξη όμως χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ΔΙΣ τελεί υπό κατάληψη;

Και σα να μην μας έφτανε όλο αυτό βγαίνουν και διάφοροι Μητροπολίτες με αυτοκρατορικό αέρα και μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή στις Συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας, εννοώντας αυτό το πράγμα!

Να κάνουμε δηλαδή υπακοή σε αυτούς που έχουν καταλάβει την ΔΙΣ και με μαϊμού συνεδριάσεις την χρησιμοποιούν σα βιτρίνα για να κουνάνε τη βεντάλια στον Καίσαρα.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι τον προηγούμενο μήνα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, φωτογραφίζοντας τον Μητροπολίτη Μόρφου όπως και άλλους, είχε πει σε κήρυγμά του πόσο εμπιστεύεται το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας και ότι η κρίση που διανύουμε ανέδειξε μία παθογένεια, όπως την ονόμασε, στην Εκκλησία, το ότι κάποιοι συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, Μητροπολίτη, Πνευματικό και δεν υπακούν στην «Εκκλησία ως σύνολο»!

Δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε όταν έχουμε κρίσεις, και λέμε, α αυτό το οποίο είπε η σύνοδος δεν είναι σωστό, το δικό μου ήταν σωστό. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική απόφαση της Συνόδου.

Έτσι λέγω ότι αυτή η πανδημία ανέδειξε μερικές παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Που συγκεντρώνονται μερικοί γύρω από έναν γέροντα, γύρω από έναν πνευματικό, γύρω από έναν μητροπολίτη, αλλά δεν είναι ούτε ο ένας μητροπολίτης, ούτε ο ένας γέροντας, ούτε ο ένας πνευματικός. Είναι η Εκκλησία ως σύνολο, και όσοι υπακούν στην Εκκλησία ποτέ δεν πάνε χαμένοι. Πάντα θα έχουν ωφέλεια στη ζωή τους.

Τώρα τί ακριβώς εννοούσε με εκείνο το «Εκκλησία ως σύνολο» μόνο εκείνος το ξέρει.

Στην Εκκλησία γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα ο Σεβασμιώτατος ότι δεν κοιτάμε αριθμούς, πλειοψηφίες και σύνολα αλλά την Καθολική Αλήθεια που ενίοτε έχει εκφρασθεί και από έναν μόνο άνθρωπο όταν όλοι οι άλλοι είχαν πέσει στην αίρεση.

Πάντως φωτογράφισε τον Μητροπολίτη Μόρφου (μαζί με άλλους) ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά του που το ποίμνιο συγκεντρώνεται γύρω του και δεν εμπιστεύεται τις μυστικές συμφωνίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς.

Όσο για αυτό το Συνοδικό σύστημα που εμπιστεύεται, δηλαδή που εμπιστεύεται την φίμωση της Ιεράς Συνόδου και την χειραγώγηση της ΔΙΣ για να επικυρώνει κάθε φορά τις συναλλαγές του Αρχιεπισκόπου με το πολιτικό κατεστημένο, δυστυχώς δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση.

Ας θυμηθούμε την αρθρογραφία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου πριν συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για το Ουκρανικό.

Τόσο πολύ εμπιστευόταν την απόφασή της! Αλλά και μετά την έκτακτη ΙΣΙ για το Ουκρανικό ας θυμηθούμε πως η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χωρίς να ψηφίσει!!

Όλη αυτή η ιστορία που εφηύραν για δήθεν «ποιμαντική εισπήδηση»! ήταν ένας πολιτικά ορθός τρόπος για να πουν… Πανιερώτατε κάνε στην άκρη… μας χαλάς τη σούπα!

Αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας όντως αναδεικνύουν μία τεραστίων διαστάσεων παθογένεια: το πόσο βαθιά διέφθειρε τον κλήρο η πολιτεία.

 

Πηγή

Προβολές : 497


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα