Ερώτημα προς τους κ.κ. Εισαγγελείς της Ελλάδος, Πρωτοδικών, Εφετών, Αρείου Πάγου.

Ερώτημα προς τους κ.κ. Εισαγγελείς της Ελλάδος, Πρωτοδικών, Εφετών, Αρείου Πάγου.

9 Ιουλίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοιράστε το

- 708 προβολές ( Μέτρηση έως 01:02:35 )

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου: “Ερωτώ λοιπόν εσάς, τους επιβλέποντες την Έννομη Τάξη της Πατρίδος μας: συμβιβάζεται, από άποψη κειμένης νομοθεσίας εν τω συνόλω της, να υποχρεώνεται από το Κράτος ένας πολίτης να προβεί σε κάποια πράξη και ταυτόχρονα να είναι αυτός και μόνον και κατ’ αποκλειστικότητα υπεύθυνος για τα αποτελέσματα της πράξεως αυτής; Είτε αφορούν τον ίδιο, είτε συγγενικά του πρόσωπα, είτε όποιον τρίτο έχει έννομα δικαιώματα απορρέοντα εκ των αποτελεσμάτων της υποχρεωτικής αυτής πράξεως;”

 

Ερώτημα προς τους κ.κ. Εισαγγελείς της Ελλάδος, Πρωτοδικών, Εφετών, Αρείου Πάγου.

 

Θα παραπέμψω την αγαπημένη φίλη Κατερίνα Χατζηθεοδώρου στις δυο πρόσφατες αναρτήσεις μου με θέμα ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”. (εδώ και εδώ)

Θα την παραπέμψω και στο λογότυπο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Εκεί θα λάβει τις απαντήσεις της.

Και θα την ρωτήσω: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η … “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”;

ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, δεν έχει καμία σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών και εισαγγελέων.

 

 

Ευσεβάστως προς το θεσμικό σας λειτούργημα, σας υποβάλλω ένα ερώτημα νομικής φύσεως που αναδύθηκε στη συνείδηση μου, αλλά δεν μπορώ να το απαντήσω με νομικούς όρους, επειδή δεν κατέχω τη νομική επιστήμη. Πολιτικός μηχανικός και Παιδαγωγός σπούδασα, με το δεύτερο να υπερτερεί κατά πολύ στην ψυχή μου μου έναντι του πρώτου.

Ερωτώ λοιπόν εσάς, τους επιβλέποντες την Έννομη Τάξη της Πατρίδος μας: συμβιβάζεται, από άποψη κειμένης νομοθεσίας εν τω συνόλω της, να υποχρεώνεται από το Κράτος ένας πολίτης να προβεί σε κάποια πράξη και ταυτόχρονα να είναι αυτός και μόνον και κατ’ αποκλειστικότητα υπεύθυνος για τα αποτελέσματα της πράξεως αυτής; Είτε αφορούν τον ίδιο, είτε συγγενικά του πρόσωπα, είτε όποιον τρίτο έχει έννομα δικαιώματα απορρέοντα εκ των αποτελεσμάτων της υποχρεωτικής αυτής πράξεως;

Κύριοι κύριοι Εισαγγελείς, εδώ, όπως πολύ καλύτερα από εμένα κατανοείτε, ανακύπτει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα, σχετιζόμενο με το ερώτημα που σας υπέβαλα, τέτοιας δυναμικής που ακόμα και αν αγνοήσετε το ερώτημα μου, αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσετε εν τη πράξει ως νομικό ογκόλιθο, περασμένο με σχοινί γύρω από το λαιμό πολλών που νομίζουν ότι μπορούν να καταλύσουν εντελώς το Νομικό Δίκαιο της Ελλάδος, Συνταγματικό, Ποινικό και Αστικό, χωρίς να υποστούν τις έννομες συνέπειες της κατάλυσης αυτής.

Είμαι βέβαιη ότι κατανοήσατε ποια αναδυόμενη κατάσταση επιβολής συγκεκριμένης πράξεως στους πολίτες εκ μέρους του Κράτους αφορά το υποβληθέν προς εσάς ερώτημα. Και όχι μόνον εγώ,  η υποβάλλουσα το ερώτημα, αλλά ολόκληρος ελληνικός λαός αναμένει την απάντηση σας, τόσον θεωρητικά όσον και εν τη εκτελέσει των υψηλών καθηκόντων σας.

Διατελώ μετά τιμής προς τον υψηλό θεσμικό ρόλο σας.

 

Αικατερίνη Αλεξανδράτου – Χατζηθεοδώρου.

 

 

(Visited 707 times, 1 visits today)

Ετικέτες: ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Μοιράστε το