ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ «ΤΑΒΑΝΙ» ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ «ΤΑΒΑΝΙ» ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

29 Οκτωβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:453
Μοίρασέ το

 ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ… ΒΑΘΙΑ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…

 

 
Έχουμε αντιληφθεί πια, πως ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ.
ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΩΣ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
 
Και σήμερα, θέλουν να τους αφανήσουν.
 
ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ.
 
ΑΠΑΞ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠ, ΕΣ ΑΕΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.
 
Αυτοί που τον εμπιστεύθηκαν ήταν απλά ΗΛΙΘΙΟΙ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
xrisi-avgi

 

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις φυλακές που κρατούνται η διευθυντική ομάδα και τα μέλη τη Χρυσής Αυγής.

Τι συνέβη;

Ακόμα μεγαλύτερες ποινές για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και τους επίδοξους δολοφόνους του Αιγύπτιου ψαρά ζητά ο εισαγγελέας Εφετών που σήμερα άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης τους.

Η ποινή κάθειρξης των 13 ετών που επιβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους 5 εκ των 6 καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (μόνη εξαίρεση ο Ματθαιόπουλος με ποινή 10 ετών) μπορεί να «αγγίζει» το «ταβάνι» της ανώτατης προβλεπόμενης ποινής που είναι τα 15 χρόνια, για τον εισαγγελέα Στέλιο Κωσταρέλλο, ωστόσο, οι ποινές είναι χαμηλές για την τιμωρία εκείνων που ενορχήστρωναν μια πολυποίκιλη εγκληματική δράση.

Ο κ.Κωσταρέλλος που έχει πλήρη γνώση της ογκώδους δικογραφίας και του αποδεικτικού υλικού της ακροαματικής διαδικασίας των 5,5 ετών καθώς ήταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας στο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής, άσκησε σήμερα έφεση τόσο για τις ποινές των 7 της ηγετικής ομάδας όσο και για τις ποινές όσων καταδικάσθηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου ψαρά Αμπουσίντ Εμπάρακ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Γερμενής, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος, όταν δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, κινδυνεύουν και πάλι με την ανώτατη ποινή κάθειρξης που είναι τα 15 χρόνια.

Ομοίως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (το οποίο μετά την εισαγγελική έφεση δεν δεσμεύεται από το άρθρο 470 του ΚΠΔ που προβλέπει ότι το Εφετείο δεν μπορεί να επιβάλει μεγαλύτερη από την πρωτόδικη ποινή), μπορεί να επιβάλει μεγαλύτερες ποινές και στους κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας Εφετών αναπτύσσει στην έφεση του ένα σκεπτικό κόλαφο για τους 7 καταδικασθέντες ως διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει:

 «Οι καταδικασθέντες ασκούσαν πλήρη κυριαρχία πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα ( ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών κ.λπ.) αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα. Οι καταδικασθέντες δεν χρειαζόταν να γνωρίζουν τον «εκτελεστή» ούτε να δώσουν ρητά την εντολή αφού τα εκτελεστικά όργανα ήταν «αντικαταστά».

Όσο για τις ποινές στους καταδικασθέντες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, ο κ.Κωσταρέλλος αναφέρει στην έφεση του:

 « Το δικαστήριο δεν στάθμισε ορθά το βαθμό εγκληματικής διάθεσης των δραστών αφού:

α) τα αίτια που τους ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκαν ήταν ταπεινά, υποταγμένοι απόλυτα στην βούληση των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής Αυγής,

β) προέβησαν στην πράξη χωρίς την παραμικρή αφορμή και

γ) ο σκοπός τους ήταν ανθρωποκτόνος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.»

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί δημόσια από τον τότε βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Δεν ασκήθηκε έφεση για άλλους βουλευτές, Φύσσα και ΠΑΜΕ

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε έφεση για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίες έπιασαν ή «άγγιξαν» την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή που είναι τα 5 χρόνια.

Ομοίως δεν άσκησε έφεση για τις ποινές των καταδικασθέντων για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε για όσους καταδικάσθηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ.Κωσταρέλλος δεν έκανε αποδεκτό ούτε το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για άσκηση έφεσης στη μετατροπή της κατηγορίας εκείνων που τους επιτέθηκαν σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα που παραγράφεται το φθινόπωρο του 2021) από την αρχική της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε χαμό και ταραχή στις φυλακές που κρατούνται οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες…

 

 

Πηγή

Προβολές : 453


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα