Εσύ, θα εμβολιαστείς με τα εμβόλια της PFIZER, που το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καταδίκασε να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολλάρια για δόλιο μάρκετινγκ;;;

Εσύ, θα εμβολιαστείς με τα εμβόλια της PFIZER, που το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καταδίκασε να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολλάρια για δόλιο μάρκετινγκ;;; (UPD)

2 Ιουλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Εσύ, θα εμβολιαστείς με τα εμβόλια της PFIZER, που το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καταδίκασε να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολλάρια για δόλιο μάρκετινγκ;;;

 

Το Υπ. Δικαιοσύνης (Η.Π.Α) Ανακοινώνει τον Μεγαλύτερο Διακανονισμό Απάτης Υγείας στην Ιστορία του.

Η Pfizer θα πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το δόλιο μάρκετινγκ

 

Εσύ, θα εμβολιαστείς με τα εμβόλια της PFIZER, που το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καταδίκασε να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολλάρια για δόλιο μάρκετινγκ;;;

Γι αυτή την  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΑ, ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,  ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΙΟ-ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΤΗΛΕΡ ΤΗΣ PFIZER;;;;

ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;;;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1.  Κι εσείς, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Π#$Η ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

Υ.Γ.2. Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω ή πατήστε εδώ

 Υ.Γ.3 Δείτε το μεταφρασμένο κείμενο από το Έγγραφο  ή Δείτε το αυθεντικό αγγλικό κείμενο PDF που αποτυπώνει την ιστοσελίδα του υπουργείου των Η.ΠΑ ή δείτε με τα ίδια σας τα μάτια την απόφαση στον σύνδεσμο από το ίδιο το υπουργείο των Η.Π.Α

Justice Department Announces Largest Health Care Fraud Settlement in Its…
American pharmaceutical giant Pfizer Inc. and its subsidiary Pharmacia & Upjohn Company Inc. (hereinafter togeth…

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009
Το Υπ. Δικαιοσύνης Ανακοινώνει τον Μεγαλύτερο Διακανονισμό Απάτης Υγείας στην Ιστορία του

Η Pfizer θα πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το δόλιο μάρκετινγκ

Ουάσινγκτον – Ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer Inc. και η θυγατρική της Pharmacia & Upjohn Company Inc. (εφεξής “Pfizer”) συμφώνησαν να πληρώσουν 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, τον μεγαλύτερο διακανονισμό απάτης στον τομέα της υγείας στην ιστορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επίλυση εγκληματικών και αστική ευθύνη που απορρέει από την παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Pharmacia & Upjohn Company συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για παραβίαση του νόμου για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά για εσφαλμένη σήμανση της Bextra με την πρόθεση να παραπλανήσει . Το Bextra είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που η Pfizer απέσυρε από την αγορά το 2005. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά, μια εταιρεία πρέπει να προσδιορίσει τις σκοπούμενες χρήσεις ενός προϊόντος στη νέα εφαρμογή φαρμάκων στο FDA. Μόλις εγκριθεί, το φάρμακο δεν μπορεί να διατεθεί στο εμπόριο ή να προωθηθεί για τις λεγόμενες “εκτός ετικέτας” χρήσεις – δηλαδή, οποιαδήποτε χρήση δεν προσδιορίζεται σε μια αίτηση και έχει εγκριθεί από την FDA. Η Pfizer προώθησε την πώληση του Bextra για πολλές χρήσεις και δόσεις που το FDA αρνήθηκε να εγκρίνει συγκεκριμένα λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια. Η εταιρεία θα καταβάλει ποινικό πρόστιμο 1,195 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποινικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για οποιοδήποτε θέμα. Η Pharmacia & Upjohn θα χάσει επίσης 105 εκατομμύρια δολάρια, για συνολική ποινική επίλυση 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την επίλυση ισχυρισμών σύμφωνα με τον αστικό νόμο περί ψευδών ισχυρισμών ότι η εταιρεία προώθησε παράνομα τέσσερα φάρμακα – Bextra. Geodon, ένα αντι-ψυχωτικό φάρμακο? Zyvox, ένα αντιβιοτικό. και Lyrica, ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο – και προκάλεσε την υποβολή ψευδών ισχυρισμών σε κυβερνητικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης για χρήσεις που δεν ήταν ιατρικά αποδεκτές ενδείξεις και συνεπώς δεν καλύπτονταν από αυτά τα προγράμματα. Ο αστικός διακανονισμός επιλύει επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Pfizer πλήρωσε λάθη στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να τους παρακινήσει να συνταγογραφήσουν αυτά, καθώς και άλλα, φάρμακα. Το ομοσπονδιακό μερίδιο του αστικού διακανονισμού είναι 668.514.830 $ και το μερίδιο κρατικής Medicaid του αστικού διακανονισμού είναι 331.485.170 $. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διευθέτηση απάτης στην ιστορία κατά μιας φαρμακευτικής εταιρείας.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Pfizer συμφώνησε επίσης να συνάψει μια εκτεταμένη συμφωνία εταιρικής ακεραιότητας με το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Αυτή η συμφωνία προβλέπει τη θέσπιση διαδικασιών και αναθεωρήσεων για την αποφυγή και τον άμεσο εντοπισμό συμπεριφοράς παρόμοιας με εκείνη που προκάλεσε αυτό το ζήτημα.

Οι αγωγές εναντίον πληροφοριοδοτών που κατατέθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις  περί ψευδών ισχυρισμών ( False Claims Act ) που εκκρεμούν στην Περιφέρεια της Μασαχουσέτης, στην Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβανίας και στην Ανατολική Περιφέρεια του Κεντάκυ, πυροδότησαν αυτήν την έρευνα. Ως μέρος του σημερινού ψηφίσματος, έξι καταγγέλλοντες θα λάβουν πληρωμές συνολικού ύψους άνω των 102 εκατομμυρίων δολαρίων από το ομοσπονδιακό μερίδιο της πολιτικής αποκατάστασης.

Τα γραφεία των εισαγγελέων των ΗΠΑ για την περιφέρεια της Μασαχουσέτης, την ανατολική περιφέρεια της Πενσυλβανίας και την ανατολική περιφέρεια του Κεντάκι, και το αστικό τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης χειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις. Το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Μασαχουσέτης οδήγησε την ποινική έρευνα της Bextra. Η έρευνα διεξήχθη από το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή για το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), το FBI, την Υπηρεσία Εγκληματικών Ερευνών Άμυνας (DCIS), το Γραφείο Ποινικών Ερευνών για τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Γραφείο Ποινικών Ερευνών Βετεράνων (VA), το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή για το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή για την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USPS),

«Ο σημερινός ορόσημος διακανονισμός είναι ένα παράδειγμα των συνεχιζόμενων και εντατικών προσπαθειών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία του αμερικανικού κοινού και την ανάκτηση χρημάτων για το ομοσπονδιακό ταμείο και το κοινό από εκείνους που επιδιώκουν να κερδίσουν κέρδος μέσω απάτης. Δείχνει έναν από τους πολλούς τρόπους ποια ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε συνεργασία με το κράτος και τους τοπικούς συμμάχους της, μπορεί να βοηθήσει τον αμερικανικό λαό σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί είναι περιορισμένοι και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται “, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Tom Perrelli. “Αυτός ο διακανονισμός αποτελεί απόδειξη του τύπου της ευρείας, συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών και με τους πολιτειακούς και τοπικούς εταίρους μας που βρίσκεται στον πυρήνα της προσέγγισης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιβολή του νόμου.”

“Αυτός ο ιστορικός διακανονισμός θα επιστρέψει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Medicare, Medicaid και άλλα κυβερνητικά ασφαλιστικά προγράμματα, διασφαλίζοντας το μέλλον τους για τους Αμερικανούς που εξαρτώνται από αυτά τα προγράμματα”, δήλωσε η Kathleen Sebelius, Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών “Το Υπουργείο Υγείας και η Human Services θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες να συνεργαστεί με τους κυβερνητικούς της εταίρους για να διώξει την απάτη οπουδήποτε μπορούμε να την βρούμε. Αλλά θα αναζητήσουμε επίσης νέους τρόπους για την πρόληψη της απάτης πριν συμβεί. Η υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ σημαντική για να αφήσει ένα δολάριο να πάει απόβλητα.”

“Η παράνομη συμπεριφορά και η απάτη από φαρμακευτικές εταιρείες θέτει τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο, αλλοιώνει τις ιατρικές αποφάσεις των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση”, δήλωσε ο Τόνι Γουέστ, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Αστικής Διεύθυνσης. “Αυτή η συμφωνία αστικού διακανονισμού και έκκλησης της Pfizer αντιπροσωπεύει ένα ακόμη παράδειγμα για το ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν, όταν μια φαρμακευτική εταιρεία βάζει τα κέρδη μπροστά από την ευημερία των ασθενών.

“Το μέγεθος και η σοβαρότητα αυτού του ψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου ποινικού προστίμου ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα και το εύρος των εγκλημάτων της Pfizer“, δήλωσε ο Mike Loucks, ενεργός εισαγγελέας των ΗΠΑ για την περιφέρεια της Μασαχουσέτης. “Η Pfizer παραβίασε το νόμο για εκτεταμένη χρονική περίοδο. Επιπλέον, την ίδια στιγμή η Pfizer βρισκόταν στο γραφείο μας διαπραγματεύοντας και επιλύοντας τους ισχυρισμούς για εγκληματική συμπεριφορά από την τότε νεοαποκτηθείσα θυγατρική της, Warner-Lambert, η ίδια η Pfizer παραβίαζε τις άλλες δραστηριότητές της αυτοί οι ίδιοι νόμοι. Το σημερινό τεράστιο πρόστιμο δείχνει ότι τέτοια κατάφωρη και συνεχής παραβίαση του νόμου δεν θα γίνει ανεκτή. ”

“Αν και αυτοί οι τύποι ερευνών είναι συχνά μακροχρόνιοι και περίπλοκοι και απαιτούν πολλούς πόρους για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων, το FBI δεν θα αποτρέπεται από το να συνεχίσει να διασφαλίζει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες διεξάγουν επιχειρήσεις με νόμιμο τρόπο”, δήλωσε ο Kevin Perkins, βοηθός διευθυντή του FBI, Criminal Ερευνητικό τμήμα.

“Αυτό το ψήφισμα προστατεύει το FDA στη ζωτική του αποστολή να διασφαλίσει ότι τα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Όταν οι κατασκευαστές υπονομεύουν τους κανόνες του FDA, παρεμβαίνουν στην κρίση ενός γιατρού και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών”, σχολίασε ο Michael L. Levy, δικηγόρος των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβανίας. “Το κοινό εμπιστεύεται τις εταιρείες να εμπορεύονται τα φάρμακα τους για χρήσεις που έχει εγκρίνει η FDA και εμπιστεύεται ότι οι γιατροί χρησιμοποιούν ανεξάρτητη κρίση. Τα ομοσπονδιακά δολάρια υγείας θα πρέπει να δαπανούνται μόνο σε αποφάσεις θεραπείας που δεν μολύνονται από παραπληροφόρηση από κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για την κατώτατη γραμμή”.

“Αυτός ο διακανονισμός καταδεικνύει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επιδίωξη παραβιάσεων του νόμου περί ψευδών αξιώσεων και την ανάκτηση δολαρίων φορολογουμένων για τα προγράμματα Medicare και Medicaid”, σημείωσε ο Jim Zerhusen, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την ανατολική περιφέρεια του Κεντάκι.

“Αυτός ο ιστορικός διακανονισμός δίνει έμφαση στη δέσμευση της κυβέρνησης για εταιρική και ατομική λογοδοσία και διαφάνεια σε ολόκληρη τη φαρμακευτική βιομηχανία”, δήλωσε ο Daniel R. Levinson, Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών. “Η συμφωνία εταιρικής ακεραιότητας απαιτεί από τα ανώτερα στελέχη της Pfizer και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να συμπληρώνουν τις ετήσιες πιστοποιήσεις συμμόρφωσης και ανοίγει την Pfizer σε μεγαλύτερο δημόσιο έλεγχο απαιτώντας από αυτήν να κάνει λεπτομερείς γνωστοποιήσεις στον ιστότοπό της. Αναμένουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αυξήσει την ακεραιότητα στο μάρκετινγκ φαρμακευτικών προϊόντων.”

“Η εκτός σήμανσης προώθηση φαρμακευτικών φαρμάκων από την Pfizer επηρέασε σημαντικά την ακεραιότητα του συστήματος TRICARE, του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του Υπουργείου Άμυνας”, δήλωσε ο Sharon Woods, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνητικής Υπηρεσίας Άμυνας. “Αυτή η παράνομη δραστηριότητα αυξάνει το κόστος των ασθενών, απειλεί την ασφάλειά τους και επηρεάζει αρνητικά την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σε περισσότερα από εννέα εκατομμύρια στρατιωτικά μέλη, συνταξιούχους και τις οικογένειές τους που βασίζονται σε αυτό το σύστημα. Οι σημερινές κατηγορίες και ο διακανονισμός καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη δέσμευση του Άμυνας Η Ερευνητική Υπηρεσία και οι συνεργάτες της για την επιβολή του νόμου θα διερευνήσουν και θα διώξουν αυτούς που κάνουν κατάχρηση των προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης εις βάρος των φορολογουμένων και των ασθενών.

“Οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αξίζουν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών φαρμάκων, που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς”, δήλωσε ο Patrick E. McFarland, Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ. “Ο σημερινός διακανονισμός υπενθυμίζει στη φαρμακευτική βιομηχανία ότι πρέπει να τηρεί αυτά τα πρότυπα και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των ομοσπονδιακών οργανισμών επιβολής του νόμου να ακολουθήσουν ακατάλληλη και παράνομη συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους καταναλωτές υγειονομικής περίθαλψης”

“Η απάτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην Ταχυδρομική Υπηρεσία. Μόνο αυτή η υπόθεση επηρέασε περισσότερους από 10.000 ταχυδρομικούς υπαλλήλους στην αποζημίωση των εργαζομένων που έλαβαν θεραπεία με αυτά τα φάρμακα”, δήλωσε ο Τζόζεφ Φιν, Ειδικός Υπεύθυνος για το Γραφείο Γενικών Επιθεωρητών της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας: “Πέρυσι η Ταχυδρομική Υπηρεσία πλήρωσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παροχές αποζημίωσης των εργαζομένων σε ταχυδρομικούς υπαλλήλους που τραυματίστηκαν κατά την εργασία τους”

Πολιτική Διεύθυνση
Αριθμός Δελτίου Τύπου:
09-900

Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
950 Pennsylvania Avenue, ΒΔ
Washington, DC 20530-0001

 

Πατήστε παρακάτω για να ενεργοποιήσετε το έγγραφο. 

Justice Department Announces Largest Health Care Fraud Settlement in Its History _ OPA _ Department of Justice

 

Justice Department Announces Largest Health Care Fraud Settlement in Its History

 

Pfizer to Pay $2.3 Billion for Fraudulent Marketing

 

WASHINGTON – American pharmaceutical giant Pfizer Inc. and its subsidiary Pharmacia & Upjohn Company Inc. (hereinafter together “Pfizer”) have agreed to pay $2.3 billion, the largest health care fraud settlement in the history of the Department of Justice, to resolve criminal and civil liability arising from the illegal promotion of certain pharmaceutical products, the Justice Department announced today.

Pharmacia & Upjohn Company has agreed to plead guilty to a felony violation of the Food, Drug and Cosmetic Act for misbranding Bextra with the intent to defraud or mislead. Bextra is an anti-inflammatory drug that Pfizer pulled from the market in 2005. Under the provisions of the Food, Drug and Cosmetic Act, a company must specify the intended uses of a product in its new drug application to FDA. Once approved, the drug may not be marketed or promoted for so-called “off-label” uses – i.e., any use not specified in an application and approved by FDA. Pfizer promoted the sale of Bextra for several uses and dosages that the FDA specifically declined to approve due to safety concerns. The company will pay a criminal fine of $1.195 billion, the largest criminal fine ever imposed in the United States for any matter. Pharmacia & Upjohn will also forfeit $105 million, for a total criminal resolution of $1.3 billion.

In addition, Pfizer has agreed to pay $1 billion to resolve allegations under the civil False Claims Act that the company illegally promoted four drugs – Bextra; Geodon, an anti-psychotic drug; Zyvox, an antibiotic; and Lyrica, an anti-epileptic drug – and caused false claims to be submitted to government health care programs for uses that were not medically accepted indications and therefore not covered by those programs. The civil settlement also resolves allegations that Pfizer paid kickbacks to health care providers to induce them to prescribe these, as well as other, drugs.

The federal share of the civil settlement is $668,514,830 and the state Medicaid share of the civil settlement is $331,485,170. This is the largest civil fraud settlement in history against a pharmaceutical company.

As part of the settlement, Pfizer also has agreed to enter into an expansive corporate integrity agreement with the Office of Inspector General of the Department of Health and Human Services. That agreement provides for procedures and reviews to be put in place to avoid and promptly detect conduct similar to that which gave rise to this matter.

Whistleblower lawsuits filed under the qui tam provisions of the False Claims Act that are pending in the District of Massachusetts, the Eastern District of Pennsylvania and the Eastern District of Kentucky triggered this investigation. As a part of today’s resolution, six whistleblowers will receive payments totaling more than $102 million from the federal share of the civil recovery.

The U.S. Attorney’s offices for the District of Massachusetts, the Eastern District of Pennsylvania, and the Eastern District of Kentucky, and the Civil Division of the Department of Justice handled these cases. The U.S. Attorney’s Office for the District of Massachusetts led the criminal investigation of Bextra. The investigation was conducted by the Office of Inspector General for the Department of Health and Human Services (HHS), the FBI, the Defense Criminal Investigative Service (DCIS), the Office of Criminal Investigations for the Food and Drug Administration (FDA), the Veterans’ Administration’s (VA) Office of Criminal Investigations, the Office of the Inspector General for the Office of Personnel Management (OPM), the Office of the Inspector General for the United States Postal Service (USPS), the National Association of Medicaid Fraud Control Units and the offices of various state Attorneys General.

“Today’s landmark settlement is an example of the Department of Justice’s ongoing and intensive efforts to protect the American public and recover funds for the federal treasury and the public from those who seek to earn a profit through fraud. It shows one of the many ways in which federal government, in partnership with its state and local allies, can help the American people at a time when budgets are tight and health care costs are increasing,” said Associate Attorney General Tom Perrelli. “This settlement is a testament to the type of broad, coordinated effort among federal agencies and with our state and local partners that is at the core of the Department of Justice’s approach to law enforcement.”

“This historic settlement will return nearly $1 billion to Medicare, Medicaid, and other government insurance programs, securing their future for the Americans who depend on these programs,”said Kathleen Sebelius, Secretary of Department of Health and Human Services”The Department of Health and Human Services will continue to seek opportunities to work with its government partners to prosecute fraud wherever we can find it. But we will also look for new ways to prevent fraud before it happens. Health care is too important to let a single dollar go to waste.”

“Illegal conduct and fraud by pharmaceutical companies puts the public health at risk, corrupts medical decisions by health care providers, and costs the government billions of dollars,” said Tony West, Assistant Attorney General for the Civil Division. “This civil settlement and plea agreement by Pfizer represent yet another example of what penalties will be faced when a pharmaceutical company puts profits ahead of patient welfare.”

“The size and seriousness of this resolution, including the huge criminal fine of $1.3 billion, reflect the seriousness and scope of Pfizer’s crimes,” said Mike Loucks, acting U.S. Attorney for the District of Massachusetts. “Pfizer violated the law over an extensive time period. Furthermore, at the very same time Pfizer was in our office negotiating and resolving the allegations of criminal conduct by its then newly acquired subsidiary, Warner-Lambert, Pfizer was itself in its other operations violating those very same laws. Today’s enormous fine demonstrates that such blatant and continued disregard of the law will not be tolerated.”

“Although these types of investigations are often long and complicated and require many resources to achieve positive results, the FBI will not be deterred from continuing to ensure that pharmaceutical companies conduct business in a lawful manner,” said Kevin Perkins, FBI Assistant Director, Criminal Investigative Division.

“This resolution protects the FDA in its vital mission of ensuring that drugs are safe and effective. When manufacturers undermine the FDA’s rules, they interfere with a doctor’s judgment and can put patient health at risk,” commented Michael L. Levy, U.S. Attorney for the Eastern District of Pennsylvania. “The public trusts companies to market their drugs for uses that FDA has approved, and trusts that doctors are using independent judgment. Federal health dollars should only be spent on treatment decisions untainted by misinformation from manufacturers concerned with the bottom line.”

“This settlement demonstrates the ongoing efforts to pursue violations of the False Claims Act and recover taxpayer dollars for the Medicare and Medicaid programs,” noted Jim Zerhusen, U.S. Attorney for the Eastern District of Kentucky.

“This historic settlement emphasizes the government’s commitment to corporate and individual accountability and to transparency throughout the pharmaceutical industry,” said Daniel R. Levinson, Inspector General of the United States Department of Health and Human Services. “The corporate integrity agreement requires senior Pfizer executives and board members to complete annual compliance certifications and opens Pfizer to more public scrutiny by requiring it to make detailed disclosures on its Web site. We expect this agreement to increase integrity in the marketing of pharmaceuticals.”

“The off-label promotion of pharmaceutical drugs by Pfizer significantly impacted the integrity of TRICARE, the Department of Defense’s healthcare system,” said Sharon Woods, Director, Defense Criminal Investigative Service. “This illegal activity increases patients’ costs, threatens their safety and negatively affects the delivery of healthcare services to the over nine million military members, retirees and their families who rely on this system. Today’s charges and settlement demonstrate the ongoing commitment of the Defense Criminal Investigative Service and its law enforcement partners to investigate and prosecute those that abuse the government’s healthcare programs at the expense of the taxpayers and patients.”

“Federal employees deserve health care providers and suppliers, including drug manufacturers, that meet the highest standards of ethical and professional behavior,” said Patrick E. McFarland, Inspector General of the U.S. Office of Personnel Management. “Today’s settlement reminds the pharmaceutical industry that it must observe those standards and reflects the commitment of federal law enforcement organizations to pursue improper and illegal conduct that places health care consumers at risk.”

“Health care fraud has a significant financial impact on the Postal Service. This case alone impacted more than 10,000 postal employees on workers’ compensation who were treated with these drugs,” said Joseph Finn, Special Agent in Charge for the Postal Service’s Office of Inspector General. “Last year the Postal Service paid more than $1 billion in workers’ compensation benefits to postal employees injured on the job.”

 

Πηγή

Προβολές : 585


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα