ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

13 Οκτωβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:736
Μοίρασέ το

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ

 
 
 
Από εκεί, δεν θα περάσει κουνούπι… από τα νησιά μας που έχουν βυθιστεί από τους λάθρο, και με την ενδοχώρα, που βρίσκονται εγκαταστημένα τα λαθρομουσλίμια, τι γίνεται;;;
 
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ;;;
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
gkka_10_1512_page_1_image_0001

 

Ο Έβρος μέρα με τη μέρα μετατρέπεται κυριολεκτικά σε απόρθητο φρούριο, με τα χερσαία σύνορα της χώρας να γίνονται απροσπέλαστα ειδικά στις “καυτές” περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού όταν η κρίση με την Τουρκία κορυφώθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε μέρα.

Οι τεχνικές εταιρίες που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν τα τρία νέα τμήματα φράχτη εργάζονται εντατικά, έχουν ήδη ολοκληρώσει τις βοηθητικές εργασίες όπως διάνοιξη δρόμων και εκκαθαρίσεις με στόχο τους επόμενους μήνες-ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες- να προχωρήσουν στο κυρίως κατασκευαστικό έργο.

Όμως ανεξάρτητα με τις εργασίες για τους νέους φράχτες που αφορούν κυρίως τις περιοχές όπου τα σύνορα είναι χερσαία,  ο Στρατός Ξηράς έχει επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή αγώνα δρόμου για να θωρακίσει κάθε μέτρο πάνω στο ποτάμι.

Εκατοντάδες παλιές ράγες από γραμμές του σιδηροδρόμου έχουν παραχωρηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις Ένοπλες Δυνάμεις με τα συνεργεία των τεχνικών Μονάδων του Στρατού Ξηράς να έχουν πάρει “φωτιά” και να τις μετατρέπουν σε απροσπέλαστα εμπόδια ακόμα και από τεθωρακισμένα.

Οι ράγες κόβονται, συγκολούνται και με χρήση συρματοπλέγματος τοποθετούνται σε καίρια σημεία πάνω στις όχθες του Έβρου. Τα οχυρωματικά έργα στην παραποτάμια περιοχή αποτελούν το πρώτο από μια σειρά αποτρεπτικά μέτρα για όσους επιχειρήσουν να περάσουν το ποτάμι είτε με τα πόδια όταν η στάθμη πέφτει είτε με πλωτά μέσα τους χειμερινούς μήνες.

Ταυτόχρονα, έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί όλες οι υπερυψωμένες σκοπιές και έχουν εξοπλιστεί με θερμικές κάμερες που δίνουν συνεχώς “ζωντανή” εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων Αστυνομίας και Στρατού στη Νέα Βύσσα.

Στα σχέδια των δυνάμεων ασφαλείας του Έβρου είναι η κατασκευή δύο ακόμη τέτοιων κέντρων επιχειρήσεων το ένα στα Βόρεια στην περιοχή του Σουφλίου και το δεύτερο στο Νότιο Έβρο στην περιοχή των Φερών.

Επιπλέον, το Δ’ Σώμα Στρατού εκσυγχρονίζει όλα τα φυλάκια τα οποία έχουν την ευθύνη της επιτήρησης των συνόρων με πρώτο το Εθνικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές ενώ προγραμματίζεται και κατασκευή νέου φυλακίου σε περιοχή του Βόρειου Έβρου.

Τις επόμενες ημέρες έως τα τέλη Οκτωβρίου αναλαμβάνουν πλήρη υπηρεσία οι 400 νέοι συνοριοφύλακες, οι οποίο εκπαιδεύτηκαν εντατικά τους τελευταίους μήνες από τους παλαιότερους συναδέλφους τους. Έτσι η δύναμη των συνοριοφυλάκων μόνο στον Έβρο ξεπερνά πλέον τους 1500.

Μέσα στο 2021 αναμένεται η πρόσληψη ακόμη 800 συνοριοφυλάκων για τις ανάγκες του Έβρου ενώ ακόμη 400 θα προσληφθούν για να ενισχύσουν τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

Στρατός Ξηράς, ΕΛΑΣ και συνοριοφύλακες έχουν ενισχυθεί με drones για την επιτήρηση των συνόρων από τον αέρα αλλά και με νέα οχήματα για να περιπολούν πάνω στο ποτάμι.

Πολύτιμα αποδεικνύονται τα γιγαντιαία τεθωρακισμένα Typhoon τα οποία ήδη χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ για να ελέγχει δυσπρόσιτες περιοχές.

Ας ελπίσουμε ότι την ώρα της κρίσης, όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στους απέναντι και θα προστατευτεί η εθνική κυριαρχία.

 

Πηγή

Προβολές : 736


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα