ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Έρχεται συμφωνία Τουρκίας – Ισραήλ που θα εξαφανίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου;

ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Έρχεται συμφωνία Τουρκίας – Ισραήλ που θα εξαφανίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου;

19 Αυγούστου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,431
Μοίρασέ το

 

ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙ

 

Έρευνα της Χρυσούλας Μπουκουβάλα

Συγγραφέας, ερευνήτρια, διαχειρίστρια του ιστολογίου aperopia.fr , του πρώτου ελληνικού ιστολογίου για τον διανθρωπισμό και τον μετανθρωπισμό.

15.8.2020

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ζητούν πλέον ωμά Ελλάδα και Κύπρος να χαρίσουν στη Τουρκία τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, βαφτίζοντας περιοχές που τους ανήκουν νόμιμα, ως “αμφισβητούμενες”.

Και το ξεπούλημα με το πιστόλι στον κρόταφό μας, ετοιμάζονται να το ονομάσουν πονηρά “μορατόριο”.

Για ποιο λόγο όμως δεχόμαστε τόσο άθλιες πιέσεις στις οποίες πρέπει να υπακούσουμε;

Μα διότι μας απειλούν, έμμεσα και άμεσα, καθώς είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που τα ενεργειακά συμφέροντα που διακυβεύονται στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κολοσσιαία.

Εμείς όμως, πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο, διότι αυτές οι απαιτήσεις δεν θα σταματήσουν παρά μόνο μέχρι να εκλείψουμε ως λαός. Κι αυτό μόνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να το κάνουν και η σύναψη νέων συμμαχιών.

Αφορμή για την παρούσα έρευνα υπήρξε η Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ. Το γεγονός ότι η συμφωνία είναι ανολοκλήρωτη, ότι ο καθορισμός της σταματάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ανατολικά της Ρόδου και όχι σε κάποιο άλλο, και τέλος, ότι δεν επεκτείνεται ανατολικότερα ενώ θα μπορούσε, αποτέλεσε πηγή μεγάλου προβληματισμού για τη γράφουσα.

Η βρώμικη στάση του ΝΑΤΟ και των Βρυξελλών απέναντί μας, σε συνδυασμό με τη μη ανακήρυξη ΑΟΖ με τη Κύπρο, τη γελοία άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραδεχτεί ότι το Ορούτς Ρεΐς παραβιάζει κάθε μέρα την εθνική μας κυριαρχία, και τη διαφοροποίηση της στάσης της Γαλλίας, με οδήγησε αναγκαστικά στο να διερευνήσω την ενεργειακή κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τι συμβαίνει με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου; Μήπως κάποιος άλλος έχει επίσης συμφέροντα στη περιοχή, κάτι που εξηγεί γιατί η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι “κολοβή”, αλλά ο γρίφος λύνεται ως δια μαγείας αν βάλουμε πάνω στο χάρτη με τις δύο υπάρχουσες συμφωνίες, το χάρτη ακόμα μίας, αθέατης μέχρι τώρα;

Μιας συμφωνίας Τουρκίας – Ισραήλ που ρίχνει τις συμφωνίες του αγωγού East Med στον κάλαθο των αχρήστων; Ας δούμε κατά πόσον ευσταθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Τα ελληνικά κοιτάσματα-μαμούθ νοτίως της Κρήτης

Στη χώρα μας πέραν των κοιτασμάτων του Ιονίου Πελάγους, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που μπορεί να γίνουν εκμεταλλεύσιμα και να μας κάνουν ενεργειακά αυτόνομους, είναι η δομή κοιτασμάτων Τάλως http://www.topontiki.gr/article/349201/diplasio-apo-tis-kyproy-koitasma-ydrogonanthrakon-stin-kriti-symfona-me-endeixeis, που πήρε το όνομά της από το χάλκινο ρομπότ που προστάτευε τη Κρήτη κατά την αρχαιότητα από τους εχθρούς της.

Ο Τάλως που βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ, εκτιμάται ότι, αν επιβεβαιωθεί με περεταίρω έρευνες, περιέχει περίπου 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και που όταν θα γίνει εκμεταλλεύσιμος θα καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς για …70 χρόνια, αποδεσμεύοντάς μας από κάθε ξένη εξάρτηση.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις και για άλλα κοιτάσματα, νοτιοανατολικά της Κρήτης, μέσα στη περιοχή που εμβολίζει η τουρκο-λιβυκή συμφωνία.

H πλήρης έκταση του Τάλω δεν έχει ακόμα διερευνηθεί και υπάρχουν ενδείξεις ότι απλώνεται και μέσα στη λιβυκή ΑΟΖ. Επειδή όμως βρίσκεται σε πολύ μεγάλο βάθος, απαιτούνταν επιπλέον έρευνες και επιβεβαιώσεις, για τις οποίες διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αδρανούσαν πολύ ύποπτα.

Μήπως γιατί είχαν συμφέρον να συνεχίσουμε να αγοράζουμε υπερτιμολογημένο φυσικό αέριο από τη Τουρκία, και ανεμογεννήτριες από τους Γερμανούς, γι’ αυτό έκλεισαν και τις λιγνιτικές μονάδες της Πτολεμαΐδας;

Οι εταιρείες που έχουν σύμβαση για έρευνες στον Τάλω είναι μία κοινοπραξία της Exxon Mobil, της Total με διαχειριστή τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

 

Η δομή Τάλως.

Πέραν τούτου, στα όρια της ελληνικής και της λιβυκής ΑΟΖ υπάρχουν άλλα δύο κοιτάσματα που εκτιμώνται ως το δεύτερο μεγάλο κοίτασμα βιογενούς φυσικού αερίου στον κόσμο. https://slpress.gr/oikonomia/giati-i-toyrkia-vazei-podi-sto-livyko-eni-kai-bp-vlepoyn-terastia-koitasmata/

Γι’ αυτά τα κοιτάσματα έχουν αδειοδοτηθεί οι εταιρείες BP και ΕΝΙ.

 

Με κίτρινο χρώμα δύο γιγαντιαία κοιτάσματα της λιβυκής ΑΟΖ. Με τους αριθμούς 1 και 2 οι περιοχές του Τάλω.

Αυτές οι ανακαλύψεις εξηγούν γιατί η Τουρκία έσπευσε να συνάψει τη συμφωνία με τη Λιβύη που, αν ποτέ επιβληθεί, η Τουρκία θα υφαρπάξει και τα δικά μας και τα λιβυκά κοιτάσματα και μετά θα μας πουλάει το φυσικό αέριο που θα μας έχει βουτήξει!

Τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και η Τουρκία

Εκτός από τα δικά μας, βρέθηκαν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε περιοχές που ανήκουν στη Κύπρο, στη Συρία, στο Λίβανο, στo Iσραήλ, στη Παλαιστίνη, και στην Αίγυπτο. Μια πραγματική ενεργειακή πλημμύρα.

Ορισμένα από αυτά είναι τόσο μεγάλα, που όχι μόνον θα κάλυπταν τις ανάγκες του κράτους στο οποίο ανήκουν για δεκαετίες, αλλά θα αρκούσαν και για εξαγωγές στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο.

Και λέμε Ευρώπη (και ιδίως Γερμανία), διότι είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στη περιοχή που μέχρι τώρα προέρχεται κυρίως από τη Ρωσία.

Με τα κοιτάσματα όμως της Ανατολικής Μεσογείου η Ευρώπη θα μείωνε κατά πολύ την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία, κάτι που επιθυμεί διακαώς η Ουάσινγκτον και βεβαίως το ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία επιμένει να μην αποδέχεται ότι όλος αυτός ο αμύθητος πλούτος δεν της ανήκει.

Θεωρεί τον εαυτό της συνεχιστή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ την Ελλάδα και τη Κύπρο γιουσουφάκια της, και σφουγγοκωλάριες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ωστόσο, για να ξανακάνει ανασύσταση της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ανάγκη του δικού μας ζωτικού θαλάσσιου χώρου.

Επειδή όμως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις χρωστούν παλαιόθεν στην Τουρκία πολλές εκδουλεύσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, έχουν μαζί της συναλλαγές στρατιωτικού εξοπλισμού, άλλα εμπορικά συμφέροντα και δεν θέλουν να τη δουν να φεύγει οριστικά από το ΝΑΤΟ, όπως απειλεί, ανέχονται να παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο.

Άλλωστε κι αυτές το ίδιο κάνουν…

Ο αγωγός East Med και τα κοιτάσματα του Ισραήλ

Από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, στο Ισραήλ ανήκουν το γιγαντιαίο κοίτασμα Λεβιάθαν, το μικρότερο Ταμάρ, ένα τμήμα του κυπριακού Αφροδίτη, το Νταλίτ και κάποια μικρότερα.

Στην Αίγυπτο ανήκει το επίσης γιγαντιαίο Ζορ και πολλά άλλα. Πραγματικά, όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα, όλη η βόρεια ακτή της Αιγύπτου βρίθει από κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αλλά και στη Κύπρο ανήκει αληθινό χρυσωρυχείο: τα κοιτάσματα Αφροδίτη, Ονησιφόρος, Γλαύκος και Καλυψώ που θα πρέπει να αρχίσει να τα εκμεταλλεύεται.

Θα την αφήσουν όμως;

 

Κοιτάσματα της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Και ο Λίβανος έχει τα δικά του (που δεν απεικονίζονται εδώ), αλλά μέρος τους διεκδικεί το Ισραήλ. Σ’ αυτά τα πλαίσια ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι έγινε φονική ρίψη πυραύλου στη Βηρυττό και ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη …ξεχασμένης νιτρικής αμμωνίας.

Το Λεβιάθαν είναι τόσο μεγάλο που το Ισραήλ, χώρα που δεν είχε κανέναν ενεργειακό πόρο μέχρι τώρα όπως και η Κύπρος, δεν είχε τι να το κάνει. Μάλιστα δε, για να ολοκληρωθούν οι έρευνές του είχε κάνει έκκληση στους απανταχού Εβραίους να επενδύσουν, με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση του Λεβιάθαν να είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ από την εποχή της ίδρυσής του.

Όχι μόνο το Λεβιάθαν φτάνει να κάνει το Ισραήλ ενεργειακά αυτόνομο, αλλά δεδομένης της περιορισμένης κατανάλωσης της χώρας, και για πολλές εξαγωγές πέραν της Ευρώπης.

Ωστόσο, το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ήδη γεμάτο με φτηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως της γειτονικής Αιγύπτου, της Κύπρου, και πάνω απ’ όλα της Ρωσίας, και το κυριώτερο, να λύσει το πρόβλημα της ασφάλειας.

Με δεδομένες τις πιέσεις της Ουάσινγκτον προς τις Βρυξέλλες για απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία, το σχέδιο ήταν το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν να εξαχθεί στην Ευρώπη μαζί με αυτό της Κύπρου μέσω του πολυδιαφημισμένου αγωγού East Med.

Για λόγους ασφαλείας εξ αρχής το τερματικό του αγωγού έπρεπε να βρίσκεται εκτός χωρικών υδάτων Ισραήλ. Ο East Med θα έφτανε στη Κυπριακή Δημοκρατία, από εκεί στην Ελλάδα, έπειτα στην Ιταλία και στη Βουλγαρία και εν συνεχεία στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχέδιο διαδρομής του αγωγού East Med.

Μάλιστα δε η σχετική συμφωνία υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα με φανφάρες μεταξύ των τριών πρωθυπουργών: του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, και επικυρώθηκε εν συνεχεία από τα αντίστοιχα κοινοβούλια.

Η Ιταλία όμως που ήταν και άμεσα ενδιαφερόμενη, δεν υπέγραψε.

Ο East Med είχε επίσης ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ευθύς εξ αρχής: το ότι το κόστος κατασκευής του και της μεταφοράς του φυσικού αερίου ήταν οικονομικά και διαχειριστικά ασύμφορο και για το Ισραήλ και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επωμίζονταν το μεγαλύτερο μέρος του.

Το ρωσικό αέριο είναι φθηνότερο και η Αίγυπτος διαθέτει ήδη έτοιμους υπερσύγχρονους τερματικούς σταθμούς για υγροποίηση και εξαγωγή αερίου. Ωστόσο, οι ποσότητες του Λεβιάθαν είναι τόσο μεγάλες που επιτρέπουν η διαδικασία εξαγωγής του να κοστίσει ακριβότερα.

Στο παραπάνω πρόβλημα είχε προστεθεί και το ότι αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, είχαν εκφράσει δισταγμούς στη προοπτική να εφοδιάζονται από έναν αγωγό που το αέριό του θα προερχόταν μερικώς από μια χώρα που δεν αναγνωρίζει η Τουρκία (Δημοκρατία της Κύπρου) και που διεκδικεί την ΑΟΖ της.

Το άλλο σενάριο που μπορούσε να υιοθετήσει το Ισραήλ ήταν να το εξάγει μέσω Αιγύπτου που είχε ήδη έτοιμα τερματικά μετατροπής του σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, οπότε θα μπορούσε να μεταφέρεται στην Ευρώπη με δεξαμενόπλοια.

Ωστόσο, το Ισραήλ επέλεξε τη λύση του East Med μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Μήπως δεν είχε τότε μελετήσει καλά όλες τις παραμέτρους που άλλωστε μπορούν να αλλάξουν ανά πάσαν στιγμήν με βάση τις κινήσεις των υπολοίπων περιφερειακών παικτών;

Επομένως, ποια διαδρομή θα επιλέξει το Ισραήλ, εξαρτάται τελικά από τα γεωστρατηγικά συμφέροντα που διακυβεύονται ανεξαρτήτως αν έχει υπογράψει συμφωνίες ή όχι.

Μήπως υπήρχε άλλος τρόπος να είναι όλοι ευχαριστημένοι από τα μέρη που θα περνούσε ο αγωγός και να μειωθεί το κόστος;

Μήπως αυτός ο άλλος τρόπος θα απάλλασσε, επί της ουσίας, την ΕΕ και το Ισραήλ από τα έξοδα, που τελικά θα τα πλήρωναν οι …χρήσιμοι ηλίθιοι Ελλάδα και Κύπρος, αλλά με άλλο τρόπο που θα εξυπηρετούσε και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απειλούσε διαρκώς να φύγει από το ΝΑΤΟ σέρνοντας μαζί της και το Πακιστάν;

Οι λύσεις να περνούσε από το Λίβανο και τη Συρία είχαν αναγκαστικά απορριφθεί διότι πρόκειται για εχθρικές προς το Ισραήλ ζώνες, γεμάτες αστάθεια. Το ίδιο και από τα Κατεχόμενα, διότι δεν τα αναγνωρίζει κανένα κράτος, πλην της Τουρκίας.

Εκτός και αν…

Τουρκο-ισραηλινή συμφωνία εν όψει;

Η Τουρκία βλέποντας όλους τους άλλους “παίκτες” στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και κυρίως την Ελλάδα, τη Κύπρο και το Ισραήλ να ανακαλύπτουν αμύθητες ενεργειακές πηγές, αισθανόταν περιορισμένη στα παράλιά της.

Γι’ αυτό το 2012 δημοσίευσε έναν χάρτη που περιλάμβανε 17 θαλάσσια οικόπεδα εκ των οποίων τέσσερα ήταν χαραγμένα εντός της ελληνικής ΑΟΖ και τρία εντός της κυπριακής.

Μη βρίσκοντας ανταπόκριση από καμμιά πετρελαιϊκή εταιρεία για να προχωρήσει τις έρευνές της στις επικαλυπτόμενες περιοχές, και θέλοντας να εξοβελίσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, αποφάσισε να τις κάνει μόνη της μέσω της κρατικής της εταιρείας ΤΡΑΟ (Turkish Petroleum), αγοράζοντας μάλιστα ερευνητικά και γεωτρητικά σκάφη.

Ένα απ’ αυτά ήταν το Φατίχ (Fatih) που ανήκε μερικώς σε εταιρεία της οικογενείας της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου https://www.kathimerini.gr/967289/article/epikairothta/ellada/h-peripeteia-enos-plwtoy-gewtrypanoy με την ονομασία Deep Sea Metro II. Χωρίς αυτό η Τουρκία δεν μπορούσε να “τρυπήσει” στα νερά της Κύπρου.

Κάποια στιγμή που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, έχοντας ήδη έτοιμες σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου στις νότιες ακτές της η Τουρκία εικάζεται ότι συμφώνησε με το Ισραήλ https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/872951/analysi-i-toyrkia-thelei-symfonia-kai-me-to-israil-chartes να περάσει το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν στην Ευρώπη μαζί με της Κύπρου μέσω …Τουρκίας.

Για να γίνει αυτό όμως θα ήταν αναγκαία μία εσπευσμένη “λύση” του Κυπριακού είτε βάσει ενός νέου σχεδίου Ανάν διότι ο αγωγός δεν μπορούσε να περνάει από ένα μόρφωμα μη αναγνωρισμένο από την ΕΕ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Τουρκία, δεδομένου ότι είχε ήδη τις αναγκαίες υποδομές, θα συνέβαλε μεν οικονομικά στον East Med μειώνοντάς το κόστος κατά πολύ, αλλά αρπάζοντας τη περιουσία των Ελληνοκυπρίων.

Στη πραγματικότητα βέβαια, η Τουρκία δεν θα πλήρωνε τίποτε από τη τσέπη της, εφόσον θα υφάρπαζε από τη Κυπριακή Δημοκρατία ενεργειακούς πόρους πολλαπλάσιας αξίας.

Κατά τη γνώμη της γράφουσας λοιπόν, υπό τις υποδείξεις της Ουάσινγκτον ο Ερντογάν προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια της Κύπρου, πρέπει να συμφώνησε ως αντάλλαγμα από τις Βρυξέλλες, εις βάρος των συνήθων υποζυγίων Ελλάδας-Κύπρου, τα παρακάτω:

  • Τη λύση του Κυπριακού όπως τη θέλει η Ουάσινγκτον και οι Βρετανοί,
  • Την απουσία οικονομικών κυρώσεων απέναντί της,
  • Να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδράσει στρατιωτικά και να αποδεχτεί μέσω μορατόριων τη τουρκο-λιβυκή και τη τουρκο-ισραηλινή συμφωνία που θα ακρωτηριάζουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα,
  • Να πείσουν τη κυπριακή κυβέρνηση να μην αντιδράσει και να αποδεχτεί τη τουρκο-ισραηλινή συμφωνία, χαρίζοντας επί της ουσίας εθνική κυριαρχία και πόρους στη Τουρκία και στο Ισραήλ,
  • Επικοινωνιακό παραμύθιασμα για την εκτρωματική λύση του Κυπριακού, και πόσο μεγάλα θα είναι τα ωφέλη της εκτροπής του East Med προς την Τουρκία, αντί στην Ελλάδα.

Στη δε Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ εύλογα μπορεί κανείς να εικάσει ένα σενάριο στο οποίο ο Ερντογάν υποσχέθηκε απρόσκοπτη «ανθρωπιστική» βοήθεια στη Συρία, στο Ιράκ και στο Ιράν, κατευνασμό της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και ποιος ξέρει τι άλλο.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο ορκισμένος εχθρός του ελληνισμού, Χένρυ Κίσινγκερ, είχε κάποτε εκτιμήσει ότι “μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, η Τουρκία μπορεί να υποκαταστήσει σημαντικό μέρος του ρόλου των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αρκεί να μη θίξει ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.” («Kissinger Sees Greater Role for Turkey», 12 Δεκέμβρη 2011, «Wall Street Journal»).

Και πράγματι αυτό ακριβώς κάνει η Τουρκία. Τα ενισχύει.

Επομένως, η γράφουσα δεν θεωρεί καθόλου απίθανο να πραγματοποιηθούν αυτά τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν ευρέως εδώ και αρκετό διάστημα. Οπότε, ίσως οι Ιταλοί να μην υπέγραψαν εξ αιτίας όλου αυτού του παρασκήνιου και για κάποιους άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε.

 

Ελληνική ΑΟΖ με βάση το Σύμφωνο για το Δίκαιο της Θάλασσας  των μέσων αποστάσεων. Το κλειδί για τη γειτνίασή μας με τη κυπριακή ΑΟΖ είναι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Επικαιροποιημένη τoυρκo-λιβυκή συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ.

Υποθετική τουρκο-ισραηλινή συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ. Σε περίπτωση που η Τουρκία και το Ισραήλ υπογράψουν, το Ισραήλ θα ελέγχει ολόκληρο το κυπριακό τμήμα του οικόπεδου 12, τα περισσότερα τμήματα των 8, 9 και 11, ενώ η Τουρκία θα ελέγχει τα 7, 8, και 10.

Αν υλοποιηθούν όλα αυτά, η Τουρκία θα απεγκλωβιστεί επιτέλους από την ακτογραμμή της υφαρπάζοντας μια τεράστια θαλάσσια ελληνοκυπριακή περιοχή, αποκτώντας μεγάλο στρατηγικό βάθος στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του Κίσινγκερ.

Στα πλαίσια της “υποκατάστασης” των ΗΠΑ στη περιοχή, δημοσιεύματα που διακίνησαν οι Τούρκοι, παρουσιάζουν ένα tweet φερόμενο να προέρχεται από λογαριασμό του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών https://energypress.gr/news/oriothetisi-aoz-me-israil-theloyn-oi-toyrkoi-os-apantisi-se-symmahia-toy-kakoy, που τονίζει ότι:

“Eίμαστε περήφανοι για τις διπλωματικές μας σχέσεις με την Τουρκία και ελπίζουμε οι δεσμοί μας να γίνουν πιο δυνατοί στο μέλλον. Στέλνουμε όλη μας την αγάπη στους Τούρκους ακόλουθους του Tweeter”…

 

Το παραπάνω tweet δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν από τη πενταμερή Κοινή Διακήρυξη μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 11.5.2020 η οποία καταδίκαζε τη “πειρατική” συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο,

Όλως περιέργως όμως εκείνη τη Κοινή Διακήρυξη δεν την υπέγραψε το Ισραήλ.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται επίσης ότι την επoμένη της πενταμερούς, το Kέντρο Ρωσικών Σπουδών του πανεπιστημίου Μπιλκέντ στην Άγκυρα, δήλωσε κι αυτό με tweet του ότι “σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θέλει να υπογράψει με την Τουρκία συμφωνία παρόμοια με της Λιβύης για την ΑΟΖ”.

 

Ενώ λοιπόν εδώ και καιρό κυκλοφορούν ευρέως χάρτες συμφωνίας Τουρκίας – Ισραήλ για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ τους, η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση εξακολουθούν να μη προχωρούν σε μεταξύ τους ανακήρυξη ΑΟΖ.

Προς τι λοιπόν αυτή η ολιγωρία; Μήπως γιατί ετοιμάζεται νέο σχέδιο Ανάν και ο East Med δεν θα περάσει ποτέ από τη Κυπριακή Δημοκρατία όπως τη ξέρουμε, ούτε από την Ελλάδα;

Η γράφουσα δεν είναι γεωπολιτική αναλύτρια. Ωστόσο, κάθε νοήμων πολίτης έχει δικαίωμα να ερευνά, και όποιος μελετάει διεξοδικά τη συμπεριφορά όλων αυτών των παικτών το τελευταίο διάστημα (όση βέβαια αφήνουν να φαίνεται επίσημα), την αντιφατικότητα της συμπεριφοράς της ελληνικής κυβέρνησης και τους χάρτες των τριών συμφωνιών, δεν μπορεί παρά να εξάγει το συμπέρασμα ότι κάτι πολύ άσχημο ετοιμάζεται εις βάρος του Ελληνισμού Κύπρου και Ελλάδας.

Το σήμα κινδύνου σήμανε από το γεγονός ότι τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τελευταία το Ισραήλ να δηλώνει ολοπρόθυμο μεν να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, αλλά με …αέρα κοπανιστό, δηλαδή δίχως να παράσχει καμμία στρατιωτική βοήθεια.

Επισήμως το Ισραήλ διαψεύδει τη πιθανότητα υπογραφής τουρκο-ισραηλινής συμφωνίας για ΑΟΖ ως αβάσιμες φήμες. https://www.tanea.gr/2020/05/14/world/to-israil-diapseydei-ta-peri-ypografis-symfonias-aoz-me-tin-tourkia/

Μπορούμε όμως να έχουμε εμπιστοσύνη σε κράτη που δεν έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας ότι θα το σεβαστούν; Δεν μπορούμε. Και αυτά τα κράτη τυχαίνει να είναι οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Λιβύη, και το …Ισραήλ.

Το πως προσδοκούν οι ΗΠΑ, οι “εταίροι” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ, και η Τουρκία, να γίνουν ανεκτά όλα αυτά χωρίς να προκαλέσουν κύμα αντιδράσεων από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, μεγάλο κύμα αντισημιτισμού και χωρίς να υπάρχει στρατιωτική απάντηση εκ μέρους της Ελλάδας, αποτελεί τροφή για σκέψη.

Μήπως επειδή ξέρουν καλά ότι το “μαγαζί” της ΕΕ πάει για διάλυση, οπότε όποιος προλάβει, αρπάζει ωμά ό,τι μπορεί;

Μήπως γιατί η συμφωνία Τουρκίας – Ισραήλ, προκειμένου να μην εγείρει γενική κατακραυγή, στη πραγματικότητα θα ενσωματωθεί μέσα σε “μορατόρια” που θα περιορίζουν τη κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ εκεί ακριβώς που θέλουν, ώστε να είναι αθέατη;

Όσο για το άρθρο 42 της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το ενεργοποιήσει ποτέ. Μην ξεγελιόμαστε λοιπόν από πονηρά δημοσιεύματα, διότι όπως είπαμε η Τουρκία είναι ο ντόπιος επιστάτης των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε όλη τη περιοχή.

Αυτό το έγκλημα λοιπόν ευελπιστούν να το καταπιούμε με σύρσιμο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να φαίνεται η διαδικασία δίκαιη στη παγκόσμια κοινή γνώμη, όπου βεβαίως θα δικαιωθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ.

To αν όλα αυτά είναι κακόβουλες φήμες της Τουρκίας θα δείξει μόνο το αποτέλεσμα. Και μάλιστα σύντομα.

Ψεύτικη αλληλεγγύη των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ προς τη χώρα μας με αέρα κοπανιστό. Aπαράδεκτη και κατάπτυστη ανακοίνωση για μορατόριο συνεκμετάλλευσης σε καθαρά ελληνικές και κυπριακές περιοχές που τις χαρακτηριζει «αμφισβητήσιμες». Αντί η ΕΕ να καταδικάσει τη Τουρκία για τις παράνομες απαιτήσεις της, μας ζητάει να της χαρίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γιατί να μην αμφισβητήσουμε κι εμείς τα υποτιθέμενα δικά της

Το κουτί της Πανδώρας

Aν γίνει πραγματική σύρραξη Ελλάδας – Τουρκίας και όχι γιαλαντζί, θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και όλη η Ανατολική Μεσόγειος θα αναφλεγεί. Είναι προς το συμφέρον μας κάτι τέτοιο;

Εδώ που φτάσαμε, πρέπει υποχρεωτικά να αμυνθούμε με νύχια και με δόντια, διότι και θα μας κομματιάσουν και θα μας τα πάρουν όλα. Κανείς δεν εκτιμάει τους οσφυοκάμπτες και τους δειλούς.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί, Εθνικής Άμυνας, υπουργοί Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, αλλά και οι εισαγγελείς μετά τη μεταπολίτευση, που όσοι είναι εν ζωή, θα πρέπει να συλληφθούν με τη κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος και της εσχάτης προδοσίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξοδεύει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων για να ταΐζει από το προϋπολογισμό του τους λαθρομετανάστες, https://www.usay.gr/politiki/posa-edose-to-ypoyrgeio-ethnikis-amynas-gia-hot-spot/

αντί να εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με τα απαραίτητα για περίπτωση επίθεσης των Τούρκων. Οι ανομίες του πολιτικού μας προσωπικού έχουν φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη όσο η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί αντιστροφή εννοιών, λέγοντας άλλα και διατάσσοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις να παραμείνουν άπρακτες.

Και ο τελευταίος ανυποψίαστος πολίτης έχει πλέον καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά.

Θέση του Ορούτς Ρεΐς που σημειώσαμε στις 15.8.2020, ανήμερα της Παναγίας, ώρα 16.00 μ.μ. Είναι αυτές οι συντεταγμένες “διεθνή ύδατα” ή μήπως ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Θέση του Mπαρμπαρός στις 16.02 μ.μ.,15.8.2020 μέσα στα επίσημα αδειοδοτημένα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα.

Μαζί με τη παράνομη τουρκο-λιβυκή συμφωνία που τέμνει την εξ ίσου παράνομη τουρκο-ισραηλινή, αν ποτέ αυτή υλοποιηθεί, οι δύο “συμμαχικές” χώρες θα έχουν εξαφανίσει ταχυδακτυλουργικά όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στη περιοχή.

Βέβαια, το πάνω χέρι στη περιοχή το έχουν οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή τα funds που κατέχουν τις πετρελαιϊκές εταιρείες και ακολουθούν οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες.

Το μυστήριο της μερικής συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Γιατί λοιπόν η συμφωνία με την Αίγυπτο αφήνει “μελλοντικά προσδιορίσιμες” όλες τις περιοχές που όλως περιέργως υπερκαλύπτει η φημολογούμενη τουρκο-ισραηλινή συμφωνία;

Γιατί οι χαράξεις των ορίων είναι τόσο δυτικά και όχι ανατολικότερα, αφήνοντας μια τεράστια περιοχή μέχρι το όριο των ΑΟΖ Κύπρου-Αιγύπτου ακάλυπτη;

Επίσημος χάρτης ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου.

Γιατί άραγε ο προσδιορισμός ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σταματάει ανατολικά, ακριβώς στο σημείο που ξεκινάει η τουρκο-ισραηλινή συμφωνία, κόβοντας τη Ρόδο στο συγκεκριμένο σημείο; Προσέξτε τα σημεία Α Β του χάρτη.

Μήπως γιατί η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή να μη προβεί σε καμμία ενέργεια πριν οριοθετήσει η Τουρκία ΑΟΖ με το Ισραήλ; Μήπως γιατί μετά θα πάμε στη Χάγη και θα υπογράψουμε ένα εξευτελιστικό μορατόριο με τη Τουρκία;

Άλλωστε το προβλέπει πονηρά η παράγραφος δ) του Άρθρου 1 της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για ΑΟΖ:

“δ) Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου (Α) μπορεί να αναθεωρηθούν προς τα ανατολικά, και του σημείου (Ε) προς τα Δυτικά, με συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, σε περίπτωση μελλοντικής οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με άλλα ενδιαφερόμενα γειτονικά κράτη, υπό την προϋπόθεση ότι η αναθεώρηση περιορίζεται στη περίπτωση αυτή στο σημείο (Α) προεκτεινόμενο προς τα Ανατολικά και στο σημείο (Ε) προεκτεινόμενο προς τα Δυτικά.

ε) Μη θιγόμενης της διάταξης του Άρθρου 1 δ), εάν οποιοδήποτε από τα δύο Μέρη διεξάγει διαπραγματεύσεις με σκοπό την οριοθέτηση της Αποκλειστικής του Οικονομικής Ζώνης με άλλο Κράτος που μοιράζεται με τα δύο Μέρη τις θαλάσσιες ζώνες τους, το Μέρος αυτό προτού καταλήξει σε τελική συμφωνία με το τρίτο κράτος, θα ενημερώσει και θα διαβουλευθεί με το άλλο Μέρος”.

Και τα ενδιαφερόμενα γειτονικά κράτη που μοιράζονται με τα δύο μέρη τις θαλάσσιες ζώνες τους είναι η Τουρκία και το Ισραήλ που γειτνιάζει με την Αίγυπτο.

Αποκαλυπτική εικόνα που συνέθεσε η γράφουσα.

 Επικάλυψη των τριών συμφωνιών. Εάν βάλουμε τους τρεις χάρτες σε επαλληλία ιδού τι συγκλονιστικό αναδύεται: η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο ανατολικά της Ρόδου σταματάει ακριβώς στο σημείο που τέμνεται με τη φερόμενη τουρκο-ισραηλινή οριοθέτηση ΑΟΖ και τα σημεία του υδρογραφικού χάρτη Α Β συμπίπτουν ακριβώς με τα όρια F E που θέλει η Τουρκία να φτάσε η ΑΟΖ της.

Οι χάρτες των δύο τουρκικών συμφωνιών Τουρκίας – Λιβύης και Τουρκίας – Ισραήλ εφαρμόζουν τόσο καλά ο ένας πάνω στον άλλο με εκείνον της Ελλάδας – Αιγύπτου, που θάλεγε κανείς ότι σχεδιάστηκαν από την ίδια υπηρεσία.

Αποτύπωση των οικοπέδων που έχει αδειοδοτήσει για έρευνες και εκμετάλλευση η Κυπριακή Δημοκρατία.

Και όσο μαγειρεύονται όλα αυτά, oι Ελλαδίτες ασχολούνται με το επικοινωνιακό τέχνασμα της …επακούμβησης της φρεγάτας Λήμνος από το Ορούτς Ρεΐς, που δεν ήταν παρά ξεκάρφωμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για να μη τις δέρνει ο κόσμος όπου τις συναντάει.

Διότι ουδόλως πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο κυβερνήτης του Λήμνος δεν έκανε παρά απλώς το καθήκον του, αυτό για το οποίο ορκίστηκε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πληρώνονται για να είναι αργόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε παραφρονήσει τελείως;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ό,τι φληνάφημα και να προφασίζεται, δεν καταφέρνει πλέον να πείσει τη μεγαλύτερη μερίδα του λαού ότι υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα και όχι τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον, της Άγκυρας, και βεβαίως των μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων που κατέχουν σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κόσμου, όπως η Black Rock που τυγχάνει να είναι ο κοινός ιδιοκτήτης των Total, Exxon Mobil και Shell.

Και επειδή γνωρίζει ότι δεν μας πείθει, η φερόμενη ως πανδημία Covid-19, όπως σε κάθε κυβέρνηση παγκοσμίως, είναι το μεγάλο της όπλο.

Μην απορήσετε λοιπόν αν παρά το μικρό αριθμό νεκρών, δείτε εκτεταμένα lock-down που θα διαλύσουν εντελώς την οικονομία και θα τσακίσουν το φρόνημα των πολιτών, ώστε να ακινητοποιηθούν και να μείνουν απαθείς μπροστά στην παράβαση καθήκοντος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στη Χάγη και στα αισχρά «μορατόρια» που θα υπογράφονται.

Το ιερό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι άνομες συμφωνίες ξένων μυστικών υπηρεσιών με τη Τουρκία, και οι ανομολόγητες ομερτά μεταξύ πετρελαιϊκών εταιρειών και ντόπιων ελίτ, μετατρέπουν την ανακάλυψη ενεργειακών πόρων σε κατάρα για τους λαούς.

Ανακάλυψη που θα μπορούσε να ανορθώσει τα μέγιστα την ελληνική και την κυπριακή οικονομία και να τις κάνει ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο λάμποντας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Στο σημείο όμως που έχει φτάσει η πατρίδα μας μετά το συνεχόμενο σφυροκόπημά της με “ασύμμετρες” απειλές εδώ και 12 χρόνια, οι Έλληνες δεν έχουν πια τίποτε να περιμένουν, πέραν του τέλους τους.

Η Ελλάδα μπορεί να πολεμήσει, ακόμα και αν το τούρκικο θεριό βρυχάται. Και πρέπει να το κάνει, διότι διαφορετικά ο θάνατός της είναι προδιαγεγραμμένος.

Αν αντιδράσει έστω και τώρα, ο ελληνισμός θα σωθεί, όσο κι αν επιμένουν οι πεμπτοφαλαγγίτες που πληρώνει η Τουρκία και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες να τσιρίζουν για το αντίθετο.

Λύσεις υπάρχουν και αυτές στηρίζονται στην άμεση αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη σύναψη συμμαχιών με άλλους μεγάλους διεθνείς παίκτες που δεν θα μας συμπεριφέρονται κατά τέτοιον άθλιο τρόπο.

Επειδή λοιπόν η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έχει διαχρονικά αποδείξει ότι μισεί τη μητέρα Ελλάδα και δεν έχει κανέναν σεβασμό στα ιερά και τα όσια της, κάτι που επιβεβαίωσε και προσφάτως, αφαιρώντας την ελληνική σημαία από το Προεδρικό Μέγαρο https://www.estianews.gr/kentriko-thema/upostoli-simaias-sto-proedriko-megaro/, οι μόνες που μπορούν να διασώσουν την ιστορική συνέχεια και τη τιμή της πατρίδας μας είναι τελικά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Έλληνες πολίτες είναι ψυχικά καταβεβλημένοι μετά από τα δεκαετή μνημόνια και τη συστηματική εξαπάτηση των πολιτικών τους, την ανεργία, αλλά και τον τρόμο μήπως νοσήσουν από κορωνοϊό.

Κάθε απόπειρα μαζικών ειρηνικών διαδηλώσεων προκειμένου να καταγγείλουν την εσχάτη προδοσία που επιτελείται μπροστά στα μάτια όλων, κινδυνεύει να πνιγεί στην αστυνομική βία και να αποδειχτεί αναποτελεσματική.

Αντιθέτως, τυχόν αποφασιστική αντεπίθεση εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την σοβούσα αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του λαού για την εν εξελίξει εθνική προδοσία, θα τον κάνουν να αναθαρρήσει, να σηκωθεί επιτέλους όρθιος και να γεμίσει ξανά αυτοπεποίθηση, οπότε η καθολική στήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται δεδομένη.

Μια στρατιωτική σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας θα διέλυε την ετοιμόρροπη και διεφθαρμένη Ευρωένωση, θα τράνταζε το ΝΑΤΟ και θα άνοιγε της πύλες της κολάσεως σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Αντί λοιπόν να προχωρήσουμε στην ομαδική μας αυτοκτονία, ας απαντήσουμε με ένα Μολών Λαβέ, με ένα νέο “αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων”, τόσο μεγάλο, όσο ολόκληρο το Αιγαίο, που λυσσωδώς θέλουν να μας αφαιρέσουν.

Διότι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι συνυφασμένοι με το πανάρχαιο λίκνο τους: το μυθικό Αιγαίο μας και τα νησιά του. Η σημειολογική και μεταφυσική αξία του Αιγαίου είναι τόσο μεγάλη για τον Έλληνα, που αν του το αφαιρέσουν δεν έχει πλέον λόγους να ζει. Εκτός κι αν έχει αφελληνιστεί.

Αν λοιπόν αυτό το κείμενο το διαβάζετε αξιωματικοί, ανώτεροι ή κατώτεροι δεν έχει σημασία, σας απευθύνω απεγνωσμένη έκκληση να κάνετε το καθήκον σας υπερασπίζοντας την εθνική μας κυριαρχία.

Ήρθε η ώρα να διαλέξετε.

Σας καλώ να αποτρέψετε την εν εξελίξει προδοσία των πολιτικών μας.

Σας καλώ να σταματήστε να εμπαίζετε τους φορολογούμενους συμπολίτες σας που πληρώνουν για άμυνα έναντι της Τουρκίας το μισό ΑΕΠ της χώρας από το υστέρημά τους.

Σας καλώ να σταματήστε να φτύνετε πάνω στους ποταμούς αίματος των προγόνων σας που πέθαναν για να λέγεστε κι εσείς Έλληνες.

Δείτε καλά τον παρακάτω χάρτη, και αποθηκεύστε τον στη μνήμη σας: η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών μας σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή εσείς, θα καταργηθείτε. Ούτε τους τούρκικους απόπατους δεν θα σας δίνουν να καθαρίσετε, καταλάβετέ το.

 

Δείτε καλά και τον παρακάτω, για να καταλάβετε πόση Κρήτη, που από κάτω της κείται ο Τάλως, ο πανάρχαιος φύλακάς της, θα μείνει μετά τα “μορατόρια”:

Η Κρήτη όπως τη θέλουν οι Τούρκοι, κατά τα τρία τέταρτα τουρκική και το ένα τέταρτο ελληνική, αλλά χωρίς κανένα από τα νησάκια της, ώστε να αρπάξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο το κοίτασμα Τάλως και όσα βρίσκονται νοτιοανατολικά.

Αντιληφθείτε ότι μας επιτίθενται συντονισμένα σε όλα τα μέτωπα, όχι μόνο γιατί έχουμε κορυφαία γεωστρατηγική θέση παγκοσμίως, γιατί είμαστε μία από τις πλουσιώτερες χώρες στον κόσμο στον αγροδιατροφικό τομέα έχοντας πολύ καλό κλίμα κατάλληλο να καλλιεργήσει τα ευλογημένα μεσογειακά τρόφιμα, σε φυσικό κάλλος, σε βιοποικιλότητα, σε μήκος ακτογραμμών, σε καθαρές θάλασσες γεμάτες αλιεύματα, αλλά κυρίως γιατί έχουμε τεράστιους ενεργειακούς πόρους, ηλιακή και αιολική ενέργεια, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, αλλά και σπάνιες γαίες και άλλα στοιχεία απαραίτητα για τη βαρειά βιομηχανία και τους πυρηνικούς εξοπλισμούς, όπως το ουράνιο.

 

Η Θράκη μας είναι γεμάτη από κοιτάσματα ουρανίου, χρυσού και άλλων μετάλλων. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που τη διεκδικεί η Τουρκία εγείροντας θέμα ανύπαρκτης τουρκικής μειονότητας που δήθεν καταπιέζουμε, ενώ η πολιτική μας ηγεσία αδρανεί επί δεκαετίες απέναντι σ’ αυτά τα άνομα σχέδια.

Αποτυπώστε λοιπόν τη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης που μοιράζουν οι Τούρκοι και εγείρουν ζήτημα τουρκικής μειονότητας, γιατί το ΝΑΤΟ και άλλοι άσπονδοι εχθροί μας δεν φυτεύουν τυχαία στη πατρίδα μας μικρά Κόσοβα:

 

Όχι, η Κύπρος, η Θράκη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου και η Κρήτη δεν κείνται μακράν. Όλα όσα ζητούν οι εχθροί μας να μας κόψουν είναι μέλη του ίδιου σώματος: του ελληνισμού.

Είτε κατάγεστε από τα μέρη που θα τουρκοποιηθούν, είτε όχι, πρέπει να κάνετε το καθήκον σας. Επαναφέρετε στην τάξη όσους συναδέλφους σας και όσους πολιτικούς στέκονται εναντίον της πατρίδας μας. Τώρα αμέσως.

Αν δεν το κάνετε, θα αφήσετε τον άμαχο ελληνικό πληθυσμό απροστάτευτο, βορά στα μικρά Κόσοβα που μας φύτεψαν με την ανοχή σας, όσο εσείς καθαρίζατε τις τουαλέτες των ΚΥΤ για τους λαθρέποικους.

Και επειδή κανείς δεν αγαπάει τους προδότες, αν αδρανήσετε, όταν θα έρθει νομοτελειακά η στιγμή που θα ορθωθούν οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και θα συναφθούν νέες διεθνείς συμμαχίες, ας φροντίσουν όλοι όσοι συναίνεσαν σε τέτοια εγκλήματα, να έχουν βρει από τώρα σε ποια βαθιά λαγούμια θα κρυφτούν. Αν προλάβουν.

 

ΠΗΓΕΣ:

 

Israel’s Energy Dilemma: More Natural Gas Than It Can Use or Export

https://www.nytimes.com/2019/07/05/business/energy-environment/israel-natural-gas-offshore.html

 

Israel’s double game with Turkey in the eastern Mediterranean.

Tel Aviv seeks to rebuild diplomatic relations with Ankara while strengthening ties with Greece and Cyprus
https://atalayar.com/en/content/israels-double-game-turkey-eastern-mediterranean

 

War: It’s all about the oil and gas, and who controls (and profits from) it

https://diorealskills.org/2012/10/09/war-its-all-about-the-oil-and-gas-and-who-controls-and-profits-from-it/

 

Energy Relations between Turkey and Israel http://podem.org.tr/en/researches/energy-relations-between-turkey-and-israel/

 

Could Israel Lose the Energy Prize in the Eastern Mediterranean? http://adam.curry.com/art/1484204245_qYMTjwZX.html

 

Chevron deal ends Israel’s energy isolation

https://asiatimes.com/2020/07/chevron-deal-ends-israels-energy-isolation/

 

Chevron can lift Israel’s Leviathan gas field on to global stage, partner says

https://energy.economictimes.indiatimes.com/news/oil-and-gas/chevron-can-lift-israels-leviathan-gas-field-on-to-global-stage-partner-says/77404608?redirect=1

 

Turkey, Israel gas cooperation lucrative for capitalizing on East Med resources

https://www.dailysabah.com/energy/2019/12/17/turkey-israel-gas-cooperation-lucrative-for-capitalizing-on-east-med-resources

 

Major US energy deal could shake up Israeli gas fields

https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/07/israel-us-arab-chevron-noble-energy-leviathan-tamar-gas.html

 

Israel to start pumping gas from Leviathan, making country an energy powerhouse

https://www.timesofisrael.com/start-of-leviathan-natural-gas-production-seen-as-major-milestone-for-israel/

 

Εναλλακτικά Σενάρια Ασφαλειοποίησης της Ενέργειας στο Τρίγωνο Τουρκίας, Ισραήλ, Κύπρου

https://www.researchgate.net/publication/266910900_Enallaktika_Senaria_Asphaleiopoieses_tes_Energeias_sto_Trigono_Tourkias_Israel_Kyprou

 

Γιατί η Τουρκία βάζει πόδι στο Λιβυκό – ENI και BP βλέπουν τεράστια κοιτάσματα

https://slpress.gr/oikonomia/giati-i-toyrkia-vazei-podi-sto-livyko-eni-kai-bp-vlepoyn-terastia-koitasmata/

 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος https://www.efsyn.gr/politiki/151244_blackrock-i-etaireia-stin-opoia-anikei-o-kosmos

 

BlackRock — Wikipédia FR

https://fr.wikipedia.org/wiki/BlackRock

 

Israël s’en tient à l’accord de délimitation de la frontière maritime avec Chypre, selon l’ambassadeur

http://french.xinhuanet.com/2020-06/20/c_139152550.htm

 

“Βόμβες” από Ισραήλ: Όχι συμφωνία με την Τουρκία, δεν θα ακυρώσουμε ότι υπογράψαμε με την Κύπρο | Hellasjournal.com
https://hellasjournal.com/2020/08/vomves-apo-israil-ochi-simfonia-me-tin-tourkia-den-tha-akirosoume-oti-ipograpsame-me-tin-kipro/

 

Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ στην κρίση με την Τουρκία

https://www.real.gr/politiki/arthro/sto_pleuro_tis_elladas_to_israil_stin_krisi_me_tin_tourkia_fotografies-661678/

 

Όλα τα μυστικά του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Τάλως» της Κρήτης – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=figS3GKRYZQ

 

Τάλως: Το σούπερ κοίτασμα στα Νότια της Κρήτης και οι «ορέξεις» της Άγκυρας

https://www.iellada.gr/ellada/talos-soyper-koitasma-sta-notia-tis-kritis-kai-oi-orexeis-tis-agkyras

 

Το άρθρο της ερευνήτριας – συγγραφέως Χρυσούλας Μπουκουβάλα, βάζει φωτιά σε κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ.

Εύχομαι να φτάσει σε κάθε ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ, και να αναλάβει ο καθένας τους τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΟΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Είναι τιμή για μένα, που ως διαχειρίστρια των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, η Χρυσούλα Μπουκουβάλα, μου εμπιστεύθηκε το συγκλονιστικό της άρθρο, κατ’ αποκλειστικότητα.

Προβολές : 1,431


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα