Ε, όχι και…μεγαλειώδης νίκη κύριοι, αυτό το επιφανειακό και ημιτελές κρεσέντο Δένδια!

Ε, όχι και…μεγαλειώδης νίκη κύριοι, αυτό το επιφανειακό και ημιτελές κρεσέντο Δένδια!

19 Απριλίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:370
Μοίρασέ το

Ο Θεός ΔΕΝ προστατεύει το «Ψευτορωμαίϊκο» κύριοι!

Προστατεύει την ΕΛΛΑΔΑ!

Ας το έχουν υπόψη τους όσοι έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον Δένδια.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΟ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Μην ξεχνάτε πως δικηγόρος του Ρότσιλντ, που είναι το αφεντικό της Ελλάδας, είναι ο Δένδιας. Και τίποτα δεν κάνει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, χωρίς δικές του διαταγές.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Θετικό υπέρ της Ελλάδας και Δένδιας + Δικηγόρος Ρότσιλντ + Μασσονία + Χαζαρία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Υ.Γ.2. Πολύ σύντομα, θα δημοσιεύσω και κάποιους νεόκοπους “σωτήρες”, οι οποίοι πολύ φοβάμαι πως θα εκπέσουν του υψηλού βάθρου που τους ανέβασε ο λαός, θεωρώντας τους ως … πατριώτες.
Γιατί πατριωτισμός και … “ΔΕΝΔΙΑ-ισμός, ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.
Ε, όχι και…μεγαλειώδης νίκη κύριοι, αυτό το επιφανειακό και ημιτελές κρεσέντο Δένδια!
Μήπως σε αυτόν τον τόπο, έχουμε εντελώς γίνει λιώμα, που αρπαζόμαστε πλέον από τα …μαλλιά μας;
Είναι δυνατόν να πιστέψουμε εις…βάθος ότι ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ο Δένδιας είχε εντολή άνωθεν(!) να σηκώσει…ανάστημα και είπε τα…αυτονόητα μπροστά σε όλη την τουρκική νομενκλατούρα;
Όχι βέβαια!
Η «ραγιαδοσύνη» που δέρνει όλον αυτόν τον συρφετό των ανίκανων και δειλών ανθρωπάριων είναι πολύ βαθιά ριζωμένη, για να μπορεί κάποιος να τους την αφαιρέσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο!
Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Κατ’ αρχάς, να ζητήσω άπειρες συγνώμες για το ότι καθυστέρησα το 2ο μέρος του πονήματος μου «Ομοφυλοφιλία. Το 4ο βήμα για πριν την οριστική και δίχως επιστροφή υποταγή».
Ευελπιστώ πως θα είναι έτοιμο σε μερικές μέρες. Η καθυστέρηση έλαβε χώραν, λόγω έκτακτων δικών μου υποχρεώσεων μαζί με κάτι…απομεινάρια από το προηγούμενο πρόβλημα υγείας που με είχε ταλαιπωρήσει τον τελευταίο καιρό.
Κι επειδή η επικαιρότητα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αυτή τη χώρα που ταλανίζεται από τα…πάντα σχεδόν και ειδικότερα μετά από το απίστευτο προχθεσινό «σόου» στην Άγκυρα, θαρρώ πως η ανάγκη για περαιτέρω ανάλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε, προηγείται των άλλων θεμάτων.
Προτού όμως πάμε στο ζουμί και στα γεγονότα, ας δούμε τι συνέβη τις τελευταίες μέρες που…άλλαξαν την ροή της Ιστορίας, όσον αφορά την πορεία του «Ψευτορωμαίϊκου».

Η Μονομαχία Σημίτη – Κ. Καραμανλή που πυροδότησε το «φυτίλι»

Στις 4 Απριλίου, πριν απο δεκαπέντε μέρες περίπου, ο πρώην πρωθυπουργός και…αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης, γράφει νέο άρθρο στα (αγαπημένα του) «Νέα» και αυτή τη φορά, εν μέσω μάλιστα και των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, αποφασίζει να τα…χώσει άσχημα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον για…αδέξιους και άστοχους χειρισμούς τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα ελληνοτουρκικά και τον «έδειξε» ως τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο που η χώρα, αντί να ακολουθήσει τη δική του γραμμή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, την παραμέρισε επιδεικτικά και εφάρμοσε μιαν άλλη, εντελώς (κατά τον Σημίτη) λανθασμένη(!), με αποτέλεσμα 20 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων διερευνητικών επαφών μέχρι σήμερα, η κατάσταση να έχει φτάσει σχεδόν σε…αδιέξοδο.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν αξίζει καν τον κόπο να το σχολιάσουμε το γεγονός αυτό, μιας και σχεδόν το σύνολο του λαού μας, γνωρίζει επ’ ακριβώς πού οδηγούσε η προδοτική πολιτική Σημίτη.
Κι αν κάποιος είναι όντως υπεύθυνος γι’ αυτή τη σημερινή κατάσταση, ασφαλώς κι αυτός δεν είναι ο Καραμανλής.
Τέσσερις μέρες αργότερα, ο «θιγόμενος» Κώστας Καραμανλής, που στο μεταξύ παρακολουθούσε σχεδόν άπραγος την ολισθηρή πορεία της χώρας προς μια νέα συνθήκη τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο και τις θαλάσσιες ζώνες μας, αποφασίζει να …σπάσει την «αιώνια» σιωπή του, ακολουθώντας κατά κάποιον τρόπο την πορεία Σαμαρά, ο οποίος κι αυτός είχε παρέμβη πριν κάτι μήνες για τα ίδια θέματα σε βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».
Οι δηλώσεις-απάντηση του Καραμανλή στον Σημίτη, έπεσαν σαν …βόμβα με θερμοβαρική κεφαλή πάνω στα κεφάλια των εθνομηδενιστών του Μαξίμου και προκάλεσαν νέο πανικό στον ήδη πανικοβλημένο Μητσοτάκη.
Ο πρώην πρωθυπουργός τα είπε…όλα, καθαρά και ξάστερα.
Όχι μόνο είπε την καθαρή αλήθεια για τα τεκταινόμενα στο Ελσίνκι το «καταραμένο» ‘99, αλλά και ξεμπρόστιασε εντελώς τον Σημίτη, αλλά προχώρησε κι ακόμη παραπέρα.
Τον κατηγόρησε τόσο για την θεωρία των «γκρίζων ζωνών», θεωρία που ο ίδιος την έδωσε στο πιάτο των Τούρκων (αληθές), όσο και για την ΑΟΖ που είχε τοποθετήσει εξ αρχής ο ίδιος στο…ράφι.
Και κατέληξε, με στεντόρεια φωνή θα έλεγα, λέγοντας πως «…για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία, ούτε τη θέτουμε στην κρίση κανενός», απορρίπτοντας έτσι ακόμη και την «γραμμή» της παραπομπής οποιουδήποτε εθνικού θέματος στο Δικαστήριο της Χάγης.
Ο Σημίτης, παντελώς εκνευρισμένος και γενικώς αιφνιδιασμένος με την εξέλιξη που πήρε η ιστορία αυτή (δεν περίμενε σε καμμιά περίπτωση παρέμβαση Καραμανλή, επειδή ο τελευταίος σιωπούσε – μυστηριωδώς, είναι η αλήθεια – ακόμη και στην περίπτωση των Πρεσπών) αναγκάστηκε να…ψελλίσει κάτι ασυνάρτητα και μετά…βουβαμάρα.
Τα δύο αυτά γεγονότα προκάλεσαν τρομερή αμηχανία στο Μαξίμου και σε συνδυασμό με τις ήδη παρεμβατικές «βόμβες» Σαμαρά πριν λίγους μήνες, τα «καμπανάκια» που είχαν αρχίσει να χτυπάνε εδώ και καιρό για το κατάντημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισαν να γίνονται…βροντερές καμπάνες.
Ο κίνδυνος για το «Ψευτορωμαίϊκο» ήταν και είναι ακόμη εμφανής. Πηγές μέσα από το Μαξίμου (βάσει σχετικών ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Δημοκρατία») έλεγαν πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν τη ΝΔ με ποσοστό σχεδόν…κάτω του 20% και την δημοτικότητα Μητσοτάκη σε ελεύθερη πτώση.
Κι εγώ προσωπικά, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω, ως προς την εγκυρότητα της είδησης αυτής, γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία, λόγω κυρίως των παντελώς αποτυχημένων μέτρων για τον κορωναϊό, αλλά και φυσικά για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και φυσικά και της οικονομίας. Τίποτε απολύτως δεν πήγαινε καλά.
Ήρθε και η υπόθεση Καραϊβάζ σαν κερασάκι στη τούρτα και…όλα πήραν χρώμα βαθύ γκρίζο για την κυβέρνηση των…αρίστων.

Η επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία που έφερε τα…πάνω – κάτω

Ο Δένδιας δεν πήγε…μόνος του στην Τουρκία. Δηλαδή αφ’ εαυτού του. Αφ’ ενός ήταν …υποχρέωση μέσα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και αφ’ ετέρου, υπήρχε και πρόσκληση από τον Υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα υποσχόταν (ο ίδιος ο Τούρκος) και…εξαιρετική υποδοχή.
Στο μεταξύ, όλες οι μη κυβερνητικές φωνές (κυρίως αυτές του διαδικτύου) βοούσαν για το τι ακριβώς πρόκειται να συζητήσει ο δικός μας Υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του και μάλιστα υπό τη σκιά των καθημερινών και επαναλαμβανόμενων απειλητικών δηλώσεων κυρίως του Ερτογάν εναντίον μας.
Μάλιστα πριν από τέσσερις ή πέντε μέρες, ο ίδιος ο Ερτογάν είχε απειλήσει εμμέσως πριν σαφώς, με «Αττίλα 3» τη Κύπρο, αν δεν…σεβαστούμε λέει την Τουρκία.
Μ’ άλλα λόγια δηλαδή, αν δεν…υποκύψουμε στις απαιτήσεις του για δύο κράτη στη μεγαλόνησο (πώς αλλιώς άλλως τε θα αρπάξει την ΑΟΖ της Κύπρου) και αν δε δεχτούμε την διχοτόμηση του Αιγαίου και την αποστρατικοποίηση των νήσων.
Εν ολίγοις, ο Δένδιας πήγαινε ως πρόβατο επί…σφαγή στην «τράπεζα» των Τούρκων και μάλιστα παραμονές της έναρξης του Ραμαζανίου.
Ό,τι καλύτερο ήγουν για τους Τούρκους, για επικοινωνιακή τροφή στο πεινασμένο πλήν φανατισμένο…πόπολο.
Ο Δένδιας μ’ άλλα λόγια, πήγαινε για να ακούσει τις νέες απειλές για πλήρη υποταγή, ειδ’ άλλως…μαχαίρι και να …έφευγε κι ευχαριστημένος.
Προτού συναντηθεί λοιπόν ο Δένδιας με τον Τσαβούσογλου, έμαθε ξαφνικά ότι θα …γινόταν δεκτός και από τον ίδιο τον Ερτογάν στο…σαράϊ του, του ενός δίς ευρώ κόστους, με τα 700 δωμάτια και τα χρυσά πόμολα στις πόρτες.
Ο Έλληνας Υπουργός στη συνάντηση αυτή φαινόταν ότι αισθανόταν άβολα. Δεν μάθαμε ποτέ τι ειπώθηκε μεταξύ των. Προφανώς κάτι ή κάποια πράγματα που μάλλον δεν ήταν ευχάριστα για τ’ αυτιά του.
Πάντως, ό,τι κι αν έγινε, ο Ερτογάν αποκλείεται να τον …κουβάλησε στο Παλάτι για να μοιραστεί μαζί του τα νέα…ανέκδοτα για τις «ξανθιές».
Προφανώς θα ήθελε να του δείξει ότι εκείνος είναι ο Σουλτάνος μιας νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι ο Δένδιας είναι εκπρόσωπος μιας χώρας…υποτελούς σε αυτόν. Και ότι καλά θα έκανε να μεταφέρει και στον πρωθυπουργό του τα…σχετικά από την νέα «Υψηλή Πύλη».
Στη συνέχεια, πήρε το δρόμο για το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και τη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου. Και αφού κάθησαν όλοι μαζί, Δένδιας, Τσαβούσογλου και συνοδείες τους στη μεγάλη τράπεζα, οι πόρτες…έκλεισαν ερμητικά.
Απολύτως τίποτε δεν διέρρευσε για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Και μετά…ήρθαν οι «μέλισσες» της κεντρικής πρες-κόνφερανς.
Πρώτος μίλησε ο Τσαβούσογλου. Και …τι δεν είπε! Τι για διεθνές δίκαιο αλά Τούρκα, τι για μειονοτικά ζητήματα, τι για…αποστρατικοποιήσεις και παρανομίες της Ελλάδας. Μόνο σφετεριστές στο ίδιο μας το σπίτι δεν μας αποκάλεσε ο …συμπαθής χοντρούλης.
Κι εκεί που βλέπαμε τον Δένδια να …περιμένει με τη σειρά του να…απαντήσει με …φιλοφρονήσεις και ευχολόγια για…σεβασμό στα διεθνή δίκαια και τις παραπομπές στις Χάγες (τα…γνωστά ντροπιαστικά δηλαδή), ξαφνικά…τον διακόπτει από το κρεσέντο του και τον…κολλάει στον τοίχο!
Όχι βέβαια με τον τρόπο που θα έπρεπε (παρέλειψε αρκετές …μικρές αλλά σημαντικότατες λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκαια της Ελλάδας και τα νομικά καθεστώτα που τα διέπουν), αλλά κι ακόμη αυτά που είπε, τα…περιληπτικά δηλαδή, αρκούσαν για να κάνουν τον τουρκαλά…Τούρκο και να τον γεμίσουν σύγχυση, αμηχανία και εκνευρισμό.
Τι συνέβη λοιπόν και …άλλαξε άρδην όλο το σκηνικό, αλλά και ο ίδιος ο Δένδιας; Έγινε ξαφνικά…ένθερμος πατριώτης; «Επαναστάτησε» εναντίον του «Ψευτορωμαίϊκου» και του αρχηγού του; Τον έπιασε …ξαφνική κρίση ελλαδίτιδας;
Θυμήθηκε σε μια στιγμή τον δάσκαλο του στο Δημοτικό που μιλούσε με συγκίνηση για το ‘21 και το έπος του ‘40 και τον έπιασε κρίση πατριδοφροσύνης;
Τι;
Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Τίποτε απολύτως από τα παραπάνω. 

Η…αλήθεια, κρύβεται «εκεί έξω»(;)

Ο Δένδιας, ούτε πατριώτης είναι, ούτε πατριδοφροσύνη έχει, ούτε συγκινήθηκε από καμμιά ανάμνηση των παιδικών του χρόνων. Είναι ένας πάρα πολύ καλός δικηγόρος, με ειδίκευση σε θέματα διεθνών σχέσεων και διεθνούς δικαίου και τίποτε άλλο.
Ένα απλό «πιόνι» που μπορεί να εκτελεί επάξια τις «αποστολές» που του αναθέτουν. Ακόμη κι ως Υπουργός των Εξωτερικών.
Και ως…εντολοδόχος λοιπόν του Μητσοτάκη εν προκειμένω, ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ από το πανικόβλητο «αφεντικό» του!
ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΙΣ.
 
Δηλαδή, να μη σηκώσει «κεφάλι» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ακούγοντας κάθε ταπεινωτική απαίτηση από τους Τούρκους και κάθε απειλή και να…το σηκώσει όταν τον βλέπουν όλες οι κάμερες! Γιατί αυτό θα είναι ό,τι καταγραφεί στις διεθνείς κάμερες που θα ήταν στραμμένες προς τα πρόσωπα και των δύο. ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…αλλά με τη σχετική…ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ! 
Αυτό ήταν το σχέδιο εξ’ αρχής και που είχε στόχο τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
 
Απο χτές το πρωί και μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα συστημικά και καλοπληρωμένα «παπαγαλάκια» του «Ψευτορωμαίϊκου» …πανηγυρίζουν(!) για τη…μεγάλη νίκη!
«Γκόλ …εκτός έδρας», κραύγαζε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
«Ελληνικός Θρίαμβος μέσα στο άντρο της Τουρκίας», ζητωκραύγαζε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Και άλλα πολλά τέτοια…ανατατικά, πατριωτικά και…ποδοσφαιρικά.
Εγώ προσωπικά θα το χαρακτήριζα…κόλπο γκρόσσο του Μητσοτάκη. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για απλή…στάχτη στα μάτια, που στοχεύει ευθέως προς τρείς κατευθύνσεις:

1.Στο να «αφοπλίσει» ευγενικά και…βελούδινα, τους δύο μεγάλους της ΝΔ Σαμαρά και Καραμανλή, που εκπροσωπούν την πατριωτική πτέρυγα του κόμματος αλλά και την αληθινή ΝΔ. Αμφότεροι και οι δύο, βλέποντας τον εθνικό κατήφορο που είχε πάρει το κόμμα, προσπάθησαν να διαχωρίσουν τις θέσεις τους, ο καθείς από τη δική του πλευρά. Και ταυτόχρονα με τις κινήσεις τους (συνέντευξη Σαμαρά στην «Καθημερινή» για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά, δηλώσεις Καραμανλή κατά Σημίτη και υπογράμμιση του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νέες Πρέσπες για Αιγαίο και ΑΟΖ) έστειλαν μηνύματα απειλητικά στο Μαξίμου τέτοια μάλιστα, που ενείχαν ακόμη και ανατροπή Μητσοτάκη.

2.Στο να προσπαθήσει να λειάνει τις πληγές από τις παταγωδώς αποτυχημένες ενέργειες με τα διαρκή λόκντάουν, την πλήρη ισοπέδωση της οικονομίας και την οριστική καταστροφή της μεδαίας τάξης και

3.Ως πρελούδιο για τις πρόωρες εκλογές που ετοιμάζει και μάλιστα σύντομα, θορυβημένος τα μάλα τόσο από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις που έφτασαν στα χέρια του που έφερναν το κόμμα Τράγκα να αγγίζει ή να ξεπερνάει το ποσοστό του 10% και τη ΝΔ κάτω από 20%, όσο κι από τις νέα γεγονότα με την εκτέλεση Καραϊβάζ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να προλάβει την οριστική κατάρρευση του. 

Είναι τόσο, μα ΤΟΣΟ οφθαλμοφανέστατα τα πράγματα, που αποκλείουν κάθε άλλου είδους εξήγηση.

Ο Δένδιας, παρά τις …φιλότιμες προσπάθειες του στο να παραστήσει τον… «νταή» στον ήδη ψευτονταή Τσαβούσογλου, παρέλειψε…αρκετές κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούσαν το νομικό πλαίσιο των συνθηκών που καλύπτουν την Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν έγινε επίτηδες ή όχι. Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι τα…πυροτεχνήματα που εξαπέλυσε, μερικά από αυτά ήταν…άσφαιρα. Και κανά δυό από αυτά και άκρως επικίνδυνα.
Εξ όσων αναφέρει το εγκυρότατο ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στο Militaire.gr, ο Δένδιας «παρασυρόμενος» από τον…εκνευρισμό του αλλά και την αγωνία του στο να μην παρεκτραπούν εντελώς τα πράγματα και χαθεί η…μπάλλα, έδωσε στο «πιάτο» νομικό και πολιτικό επιχείρημα στον Ερτογάν, παραδεχόμενος ότι …πράγματι τα νησιά μας είναι στρατικοποιημένα, επειδή απειλούνται από…κάπου, ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης επιτρέπει μόνο ναυτικές βάσεις εκεί και οχυρωματικά έργα.
Επίσης ο Δένδιας, δεν ανέφερε τις χιλιάδες επί χιλιάδων παραβιάσεις των Τούρκων με τις υπερπτήσεις τους πάνω από συγκεκριμένα νησία, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος κλπ παρά υπογράμμισε τις 400 υπερπτήσεις των Τούρκων επί ελληνικού εδάφους χωρίς συγκεκριμενοποίηση. Και δεν ανέφερε καν το άρθρο 3 της Σύμβασης του Σικάγου του 1945, που απαγορεύει ρητά στα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν πάνω σε εδάφη νησιών τρίτης κυρίαρχης χώρας (Ελλάδα).
Επίσης, απάντησε και λάθος για τα 10ν.μ. εθνικού εναερίου χώρου. Ο υπουργός ανέφερε μεν ότι το σχετικό ελληνικό προεδρικό διάταγμα εφαρμόζεται από το 1931, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στη Σύμβαση του Σικάγο 1945  και στο Σύμβαση- Δίκαιο της Θάλασσας ,οι οποίες  το 1947 και 1996  κυρωθήκαν από τη Βουλή με νόμο και που, δυστυχώς, ορίζουν ότι κάθε χώρα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία στο έδαφος και στα χωρικά ύδατα και στον υπερκείμενο εναέριο χώρο.
Θα μου πείτε, «έλα μώρε τώρα, ψιλά γράμματα, σάμπως οι Τούρκοι μέσα στη παραληρηματική τους γραμμή, θα έπαιρναν τοις μετρητοίς τα μισολόγια;»
Όοοοχι αγαπητοί μου, έχουν σημασία μεγάλη οι λεπτομέρειες, ακόμη και η πιο μικρή και ασήμαντη, για κάποιον που αμύνεται με χίλιες δυό δυνάμεις από έναν που επιτίθεται κατά βούληση.

Τι πέτυχε τελικά ο Δένδιας και τι συνέπειες θα έχει το…κόλπο γκρόσο Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης, πήρε μεγάλο ρίσκο με αυτό που σχεδίασε να γίνει ως…τυχαίο (και ατυχές) γεγονός, υπαιτιότητι της (και καλά, δήθεν)Τουρκίας .

Βασικός του στόχος, ήταν μέσω του Δένδια, να πετύχει όλα τα παραπάνω που ανέφερα, αλλά σε καμμιά περίπτωση να μη κινδυνέψει η σχέση του με τη Μέρκελ. Και αυτό το τελευταίο πιθανόν να είναι και η αιτία, που τα…μπουρδούκλωσε σε κάποια πράγματα. Να υπάρξει περιθώριο να μη τιναχτούν όλα στον αέρα και εκνευριστεί η καγκελαρία και…κόψει τις χρηματικές ροές.

Όπως ξέρουμε, στις 27 του παρόντος μηνός, επίκειται η νέα Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό.
Μεχρι πού θα το πάει το…παραμύθι ο αρχηγός του «Ψευτορωμαίϊκου»;
Θα επαναλάβει ο Δένδιας τις…προχτεσινές του «μαγκιές» ή θα τιναχτεί και η Πενταμερής στον αέρα;
Ευχής έργον φυσικά είναι να τιναχτούν όλα αυτά που μας σέρνουν σε ταπεινωτικές συνθήκες στον αέρα.
Αλλά θα γίνει αυτό αβρόχοις ποσί για την Ελλάδα ή θα μας…κάτσουν πάλι σε κανά σκαμνί κατηγορούμενου και θα μας επιβάλλουν δια της βίας τετελεσμένα;
Οσον αφορά τον ίδιο τον Δένδια, άκουσα πως…απέκτησε λέει..πόντους όσον αφορά τη…διαδοχή στην ηγεσία της ΝΔ.
Ότι πιθανόν να γίνει ο ίδιος κάτι σαν…πολιορκητικός κριός, που θα ρίξει την πύλη του κάστρου του Μητσοτακέϊκου και θα το εξοβελίσει από την ΝΔ.
Αμφότερες κωμικές φαντασιακές εκλάμψεις.
Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει τις πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης. Τόσο η Πενταμερής για το Κυπριακό, όσο και η επικύρωση των Σκοπιανών μνημονίων, δεν βγαίνουν χωρίς τη συναίνεση Σαμαρά και Καραμανλή, παρά τη θρασύτατη επίθεση με μορφή άμεσης απειλής που εξαπέλυσε ο – πρώην μακεδονομάχος και νύν…πρεσπολάγνος – Άδωνις Γεωργιάδης εναντίον τους χτές στη Βουλή λέγοντας πως «Όποιος αμφισβητήσει τη συνθήκη που επικύρωσε το ελληνικό κοινοβούλιο δεν λέγεται πατριώτης, αλλά…απατεώνας και ψεύτης!!!».
Ούτε φυσικά πρόκειται, τουλάχιστον προς στιγμήν, να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται η γραμμή ΕΛΙΑΜΕΠ-Σημίτη για τα εθνικά θέματα.
Άρα, εφ’ όσον παρεκκλίνει της γραμμής αυτής ο Μητσοτάκης για να σώσει το δικό του τομάρι, αυτομάτως αυτό, τον βάζει στο στόχαστρο. Και τα συμφέροντα που πρόκειται να θιγούν από αυτό του το…ατόπημα, δεν πρόκειται να το ανεχθούν.
Επομένως, οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ και ο Δένδιας απλώς άναψε το φυτίλι.
Ειλικρινά, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος Έλληνας του κόσμου, όταν δω το «Ψευτορωμαίϊκο» να καταρρέει. Και όλα δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.
Όσο για τον τίτλο που έδωσα στο αποψινό μου άρθρο, το πιστεύω ακράδαντα.
Μόνο ο Θεός θα μπορούσε να «σχεδιάσει» αυτή την εξέλιξη, που δίνει ένα ψείγμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας στην πιο τρανή, αλλά και συνάμα την πιο τραγική χώρα στον πλανήτη.
Μια εξέλιξη, που ίσως φέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα περιμένουμε να δούμε στην συνέχεια της εξέλιξης της.
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να σώσει τον Μητσοτάκη και τον συρφετό του. Ο Θεός έχει αποφασίσει προ καιρού να τους τελειώσει.
Άλλως τε, προϋπόθεση για να έλθει το αληθινό «Ρωμαίϊκο», έτσι όπως το προφήτευσε ο μέγας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πρίν από 300 κοντά χρόνια, είναι πρώτα η πτώση του «Ψευτορωμαίϊκου».
Και δεν θα αργήσει η ώρα. Είναι κοντά. Τόσο κοντά, όσο και η ανάκτηση της Πόλης.
Y.Γ. 1  Ο γιατρός Κώστας Βαρδάκας, μας πληροφορεί για ένα ακόμη θαυμαστό γεγονός που έχει να κάνει με την Μεγίστη Παναγιά την Παρηγορήτρα στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα.
Η εικόνα Της, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει να δακρύζει από τις 8 του περασμένου Σεπτέμβρη (την ημέρα δηλαδή των γενεθλίων Της) ως σήμερα, αλλά παράλληλα κάνει και Θαύματα!
Μια γυναίκα με καρκίνο στο στήθος, θεραπεύτηκε μόλις προσκύνησε την δακρυσμένη Εικόνα Της! Και όχι μόνον αυτό.
Οι μεγάλες κανδήλες πάνω από την Εικόνα κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών, κουνιόταν πέρα δώθε σαν να φυσούσε…άνεμος μέσα στην εκκλησία! Αν αυτά δεν είναι τρανταχτά Θεοσημεία, τότε τι είναι;
ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Όχι οι…εντολοδόχοι Δένδιες και οι όποιοι όψιμοι…δελφίνοι του «Ψευτορωμαίϊκου».
Περισσότερα για το θέμα στο άρθρο του γιατρού στο konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com
Υ.Γ. 2  Ο Τσαβούσογλου σε λίγο καιρό – και βοηθούντος και του …γκόλ που έφαγε από τον Δένδια – θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν.
Στη θέση του θα επανέλθει η γνωστή μας πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ, υπεύθυνη για το επεισόδιο στα Ίμια το 1996 που σημάδεψε την νεότερη Ιστορία μας με μαύρη σελίδα.
Εκτός αυτών, ο πολύς… «συμπαθής» χοντρούλης, έφαγε άλλο ένα χαστούκι από τους – εξισλαμισμένους Έλληνες – Τουρκοκυπρίους, όταν πληροφορήθηκε κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στα Κατεχόμενα, ότι το «συνταγματικό» ψευδοδικαστήριο ακυρώνεται η αρμοδιότητα του «Γραφείου Θρησκευμάτων» να διεξάγει μαθήματα αποστήθισης του Κορανίου.
Την είδηση τη δίνει η γερμανική Ντόιτσε Βέλλε και δεν επιδέχεται διάψευσης.
Η απόφαση αυτή που ελήφθη από το συγκεκριμένο φορέα, λήφθηκε υπό το σκεπτικό της οπωσδήποτε διατήρησης της κοσμικότητας  και προστασίας αυτής για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
Τα νέα έφτασαν στ’ αυτιά του Ερτογάν, ο οποίος μαινόμενος, απείλησε με …κυρώσεις την κοινότητα λέγοντας πως «Αν οι Τουρκοκύπριοι δεν διορθώσουν το «λάθος», τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε…άλλου είδους μέτρα». 
Τι εννοεί; Θα το μάθουμε σύντομα.
Παρέμβαση δική μου: ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ. Έλα μου όμως ότι τα σχέδια Του δεν …συνάδουν με αυτά του Ερτογάν!
Διότι οι Τουρκοκύπριοι είναι Έλληνες στο γένος και το DNA. Και θα ξαναγίνουν χριστιανοί. Και θα ενσωματωθούν αρμονικά στο ελληνικό σύνολο, όταν αποχωρήσουν με το καλό οι Τούρκοι. Κι αυτό θα γίνει επίσης πολύ σύντομα.
Υ.Γ. 3 Οι Ρώσοι απείλησαν τους Τούρκους με τη…Κων/πολη, ως απόρροια της έντονης παρουσίας των δεύτερων στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας. Και οι Ρώσοι, δεν λένε τίποτε στη τύχη, ούτε λόγια του αέρα. Λέτε να πλησιάζουμε στα πολυπόθητα γεγονότα;

 

Πηγή

Προβολές : 370


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα