“Ζητάμε να εξαιρεθούν όλοι οι δικαστές, πλην της Εισαγγελέως”. Τα πάνω κάτω, φέρνει η πρόταση Πλεύρη – Λαγού, στο δικαστήριο  της Χρυσής Αυγής..

“Ζητάμε να εξαιρεθούν όλοι οι δικαστές, πλην της Εισαγγελέως”. Τα πάνω κάτω, φέρνει η πρόταση Πλεύρη – Λαγού, στο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής..

12 Οκτωβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:639
Μοίρασέ το

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέλαβε δικηγόρος του Γιάννη Λαγού – Ποιος είναι, τι δήλωσε

Η απίστευτη δήλωση του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνου Πλεύρη για τη Γαλλική Επανάσταση.

Ο βίος ενός αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Τους χάλασε το … αφήγημα και τους σχεδιασμούς καταδίκης;

Το βέβαιο είναι, πως ως νομικός ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, είναι εξαιρετικός.

Τους ξετίναξε όλους και… τελικά αρχίζω να πιστεύω πως μπορεί όλα ν’ ανατραπούν, εντός ή εκτός συνόρων.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέλαβε δικηγόρος του Γιάννη Λαγού - Ποιος είναι, τι δήλωσε

Το δικαστήριο που συνεδρίαζε σήμερα Δευτέρα για την αναγνώριση ή όχι των ελαφρυντικών στους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, διέκοψε λίγο πριν την τελική ανάγνωση της απόφασης, όταν ο Γιάννης Λαγός ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου.

 

Δικηγόρος του Γιάννη Λαγού είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος φτάνοντας στο Εφετείο της Αθήνας δήλωσε σχετικά:

 

Ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικαστεί“.

 

“Ζητάμε να εξαιρεθούν όλοι, πλην της Εισαγγελέως”

Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου, πλην της εισαγγελέως της Εδρας: υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων“, είπε και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου ο κ. Πλεύρης είπε:

Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Οι εφημερίδες γράφουν σε σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες; Δεν κάνατε μια δήλωση.

Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις“.

Η αναφορά του για τις λεσβίες “που καταδικάσατε”

“Το Δικαστήριο σας δεν είναι όπως με τις λεσβίες που καταδικάσατε, (η πρόεδρος μειδίασε σε αυτό σημείο) είναι αμιγώς ποινικό, δεν είναι πολιτικό, δε δικάζεται ούτε η Δημοκρατία ούτε ο ναζισμός. Κακώς η ΠτΔ, που είναι και δικαστής επευφήμησε την απόφαση”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης.

Η αναφορά του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού αφορά σε υπόθεση στην οποία η πρόεδρος Λεπενιώτη τον είχε καταδικάσει πρωτόδικα επειδή είχε αποκαλέσει ψυχανώμαλη την εντολέα που εκπροσώπησε άλλος δικηγόρος το 2011.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι δικηγόρος, υπήρξε πολιτικός ενώ είναι και αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους ναζί.

Γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα, τελείωσε τη Γαλλική Σχολή του Λεοντείου Λυκείου και έλαβε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας πτυχίο Πολιτικών Επιστημών, και συνέχισε τις σπουδές του σε Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας.

Επίσης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Το 1965 ίδρυσε την ακροδεξιά οργάνωση 4η Αυγούστου.

Το “Κόμμα 4ης Αυγούστου” ήταν μια ολιγομελής ομάδα ατόμων νεαρής ηλικίας με αρχηγό τον Κώστα Πλεύρη. Οι λεγόμενοι τεταρταυγουστιανοί ήταν οργανωμένοι με στρατιωτική δομή και ανάλογη πειθαρχία σε πυρηνάρχες, ομαδάρχες, τομεάρχες και φαλαγγάρχες.

Τον Ιανουάριο του 1965 ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε εκδώσει το βιβλίο του “Αντιδημοκράτης”, στο οποίο υποστήριζε μια δική του παραλλαγή του εθνικοσοσιαλισμού.

Στις 4 Αυγούστου του 1965 κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας της οργάνωσης, που ανέφερε ότι προωθούσε τις “φυλετικές ιδέες” και στόχευσε στην κατάργηση των δημοκρατικών ιδεών.

Στελέχη της “4ης Αυγούστου” υπήρξαν πολλές προσωπικότητες της άκρας δεξιάς, όπως ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μετά τα Ιουλιανά το κόμμα του κ. Πλεύρη ξεκίνησε να προπαγανδίζει ανοιχτά την ανάγκη επιβολής δικτατορίας.

Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας ο Πλεύρης διετέλεσε καθηγητής στη Σχολή Γενικής Μορφώσεως του Αρχηγείου Στρατού και καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής, όπου δίδασκε πολιτική κοινωνιολογία.

Ήταν στενός συνεργάτης και κουμπάρος του Ιωάννη Λαδά και διορίστηκε, επί υφυπουργίας του, γραμματέας του ιδιαίτερου γραφείου του.

Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Παπαδόπουλου.

 

Το Δεκέμβριο του 1976 διατάχθηκε η σύλληψή του μετά την επίθεση ακροδεξιών σε δημοσιογράφους κατά την κηδεία του χουντικού βασανιστή Μάλλιου.

Σύμφωνα με κατοπινή αυτογραφική εξιστόρηση του Πλεύρη, όταν πληροφορήθηκε από ένα διοικητή ενός αστυνομικού τμήματος και παλιό μαθητή του στη Σχολή Αστυνομίας ότι καταζητείται, κατάφερε να αποφύγει την άσκηση δίωξης εις βάρος του διοχετεύοντας παραπλανητικά μέσω πληροφοριοδοτών του ψευδείς πληροφορίες σε δημοσιογράφους σε δημοσιεύματα των οποίων βασίστηκε το βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Το 1977 ο Πλεύρης δικάστηκε ως ηθικός αυτουργός των πράξεων του Αριστοτέλη Καλέντζη, ο οποίος είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο με την κατηγορία του βομβιστή. Ο Καλέντζης καταδικάστηκε σε 12αετή φυλάκιση, ενώ ο Πλεύρης αθωώθηκε με αποτέλεσμα, μετά την καταδίκη του, ο Καλέντζης να κατηγορεί τον Πλεύρη ότι τον είχε καταδώσει στην ΚΥΠ και δημοσίευσε την κατάθεση του Πλεύρη στον ανακριτή όπου ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 1976 είχε υποβάλει αναφορά στην αστυνομία ότι ο Καλέντζης μαζί με το Μιχαλολιάκο κ.ά. είχαν συστήσει ομάδα που θα προέβαινε σε παράνομες ενέργειες.

Το 1999 ο Κώστας Πλεύρης ίδρυσε το Πολιτικό Κόμμα Πρώτη Γραμμή, με το οποίο συμμετείχε στις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Εκτός από τον Πλεύρη, οι εκλογικοί υποψήφιοι του κόμματος είχαν περιλάβει το 1999 τους: Παναγιώτα Αντωνοπούλου, Νικόλαο Μιχαλολιάκο και Μιχάλη Αρβανίτη. Πήρε 48.500 ψήφους, ποσοστό 0,75%.

 

Στις εθνικές εκλογές του 2000 σύναψε συνεργασία με τον Μάκη Βορίδη και το κόμμα του, το Ελληνικό Μέτωπο, καθώς και με κάποια πρώην στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τη συνεργασία, η προσπάθειά του έληξε άδοξα, καθώς κατάφερε να αποσπάσει μόνο το 0,18% των ψήφων (12.125).

Αυτό είχε συνέπεια τη διάλυση της Πρώτης Γραμμής.

Ο Πλεύρης και πολλά από τα πρώην μέλη της εντάχθηκαν στον ΛΑΟΣ, ενώ άλλα συμμετείχαν στην ίδρυση της Πατριωτικής Συμμαχίας.

Στις Εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών, βγαίνοντας πρώτος από το Κόμμα σε σταυρούς, όμως ο ΛΑΟΣ με 2,2% δεν εξέλεξε Βουλευτή. Κατόπιν αυτού ο Κώστας Πλεύρης αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση, εντασσόμενος άτυπα στον ΛΑΟΣ.

Πηγή

Προβολές : 639


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα