Η αληθινή φιλία, μιλάει μόνο τη γλώσσα της αλήθειας!

Η αληθινή φιλία, μιλάει μόνο τη γλώσσα της αλήθειας!

20 Μαρτίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:177
Μοίρασέ το
Θέλουν δουλειά οι σχέσεις, θέλουν αγάπη, κατανόηση, υπομονή, μα πάνω απ’ όλα θέλουν αλήθεια. Αλήθεια απ’ αυτή τη σκληρή, την άκαμπτη, μα και διάφανη. Αλήθεια απ’ αυτήν που πονάει, αλλά λυτρώνει. Απ’ αυτήν που διαλύει, αλλά γιατρεύει.

ΑΛΗΘΕΙΑ, σημαίνει απόρριψη του εγωϊσμού σου. Γιατί διαφέρουν οι … ΑΛΗΘΕΙΕΣ…
Και μπορεί από κάποιους φίλους ν’ απογοητεύεσαι… τη έννοια της φιλίας όμως, μην την αρνηθείς.
Και να θυμάσαι; όταν πίσω από έναν φίλο κλείνει η πόρτα, μια άλλη θ’ ανοίξει… 
Πέρασέ με μεγαλύτερη συνειδητότητα και μεγαλύτερη εμπειρία…
Καλλιόπη

Γράφει η Κική Γιοβανοπούλου

 

Δύσκολα βάζω ανθρώπους στην καρδιά μου, αλλά αν το κάνω γινόμαστε ένα, γίνονται κομμάτι μου.

Ένα κομμάτι μου που αγαπώ, φροντίζω και προσέχω σαν κι εμένα την ίδια. Ένα κομμάτι που θα σταθώ στο πλάι του ότι κι αν συμβεί, ένα κομμάτι για το οποίο χωρίς δεύτερη σκέψη θα μπω μπροστά, να φάω εγώ τη σφαίρα.

Αληθινή φιλία. Δύσκολο, αλλά μπορεί να υπάρξει. Υπάρχει όμως σχέση που μπορεί να επιβιώσει στο χρόνο και να διατηρηθεί αναλλοίωτη χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς προβλήματα, χωρίς παύσεις;

Θέλουν δουλειά οι σχέσεις, θέλουν αγάπη, κατανόηση, υπομονή, μα πάνω απ’ όλα θέλουν αλήθεια. Αλήθεια απ’ αυτή τη σκληρή, την άκαμπτη, μα και διάφανη. Αλήθεια απ’ αυτήν που πονάει, αλλά λυτρώνει. Απ’ αυτήν που διαλύει, αλλά γιατρεύει.

Η πραγματική φιλία, μιλάει μόνο τη γλώσσα της αλήθειας.

Οι διπλωματίες, τα ψέματα και οι ψευτοκολακείες, δεν έχουν θέση ανάμεσα σε δυο φίλους.

Γιατί ο αληθινός φίλος δεν θα σου χρυσώσει το χάπι, δεν θα σε παραμυθιάσει για να μην στεναχωρηθείς, δεν θα σου πει δυο λόγια του αέρα για να μην πάρει την ευθύνη.

Ο αληθινός φίλος θα σου πει τα πράγματα με το όνομά τους κι ας ξέρει πως ίσως σε πονέσει.

Ο αληθινός φίλος θα είναι το αντικειμενικό τρίτο μάτι κι ας ξέρει πως ίσως δεν σου αρέσει αυτό που θα ακούσεις.

Κι αν πονέσεις, θα σ’ αγκαλιάσει. Κι αν ματώσεις, θα σε φροντίσει. Κι αν λυγίσεις, θα σε κρατήσει. Κι αν πέσεις, θα ξαπλώσει δίπλα σου. Θα μείνει εκεί, άυπνος φρουρός, φροντιστής και συνοδοιπόρος, γεμάτος αγάπη, κατανόηση, μα πάνω απ’ όλα αλήθεια.

 

 

Πηγή

Προβολές : 177


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα