Η αξιοπρέπεια άνθρωπε μήτε πουλιέται μήτε (εξ)αγοράζεται.

Η αξιοπρέπεια άνθρωπε μήτε πουλιέται μήτε (εξ)αγοράζεται.

24 Οκτωβρίου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:196
Μοίρασέ το
 

Χαρακτηρίζει όμορφους εσωτερικά ανθρώπους , ευαίσθητες ψυχές , ώριμα συναισθηματικές υπάρξεις.

Αναγνωρίζεται μονάχα από εκείνα τα διαλεχτά πλάσματα που την κατέχουν ενώ είναι δύσκολο να την κατανοήσουν όσοι δε γνωρίζουν καν την έννοιά της.

 
 
 
Τα όρια που βάζει ο καθένας μας στη ζωή του, αναδύουν και το άρωμα της αξιοπρέπειας που έχει…
 
 
Καλλιόπη
 

 

Γράφει η Άρτεμις Βαμβουνάκη

 

Έμαθα στη ζωή μου από παιδί να ζω αξιοπρεπώς. Η οικογένειά μου ήταν εκείνη που μου έδωσε αξίες και ερεθίσματα και μου δίδαξε πως να προχωράω στη ζωή μου.

Ποτέ μου δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ ανθρώπους, συναισθήματα ή πληγωμένες καταστάσεις. Προσέφερα ανιδιοτελώς τον εαυτό μου στους άλλους, πληγωνόμουν συχνά, συγχωρούσα με πάθος κι ύστερα προσπαθούσα ξανά από την αρχή.

Όσες φορές χρειάστηκε έπαιρνα το καπελάκι μου και αποχωρούσα , πάντοτε με ψηλά το κεφάλι, από ανούσιους ανθρώπους και άρρωστες καταστάσεις, πάντοτε “αξιοπρεπώς”

Γιατί η αξιοπρέπεια άνθρωπε μήτε πουλιέται , μήτε εξαγοράζεται .Κανένας άνθρωπος δε κατάφερε να αγοράσει λιγάκι από αυτήν μα ούτε και να την πουλήσει σε αυτούς που δε την κατέχουν.

Η αξιοπρέπεια μαθαίνεται από την παιδική ηλικία κι ύστερα γίνεται κομμάτι του εαυτού σου, ένα με το είναι σου κι συνεχώς σε ακολουθεί πιστά στις προκλήσεις της ζωής.

Χαρακτηρίζει όμορφους εσωτερικά ανθρώπους , ευαίσθητες ψυχές , ώριμα συναισθηματικές υπάρξεις.

Αναγνωρίζεται μονάχα από εκείνα τα διαλεχτά πλάσματα που την κατέχουν ενώ είναι δύσκολο να την κατανοήσουν όσοι δε γνωρίζουν καν την έννοιά της.

Η διαφορά βρίσκεται ανάμεσα σε όσους ανθρώπους αποτελεί κομμάτι της ύπαρξής τους και σε εκείνα τα ανθρωπάκια που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να την εξαγοράσουν με δόλο από τους γύρω τους.

Πράγμα όμως κι ακατόρθωτο γιατί βρωμάει μπόχα σαν είναι ψεύτικη από μακριά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 196


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα