Η ιατρικό-πολιτική χούντα εξαφάνισε την γρίπη.

Η ιατρικό-πολιτική χούντα εξαφάνισε την γρίπη.

8 Απριλίου, 2021 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:512
Μοίρασέ το
Η ιατρικό-πολιτική χούντα εξαφάνισε την γρίπη.
Και είναι φυσικό γιατί κάθε αρρώστια που θα τύχει να πάθουμε, κάτι δηλαδή φυσιολογικό, το φορτώνουν στον κοροδοιό.
Άντε δηλαδή και να έχεις γρίπη, θα σου πουν ότι είναι κοροδοιός.

Αναρωτιέμαι από πού πρέπει να ξεκινήσει το σφάξιμο ο … δήμιος…
Από τους “γιατρούς”, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έστησαν κ@λο στις ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, ή απο τους πολιτικούς σιωνιστές, ή από τους δημοσιοκάφρους;;;
Ή μήπως από τους δικαστές;;;
Θα χυθεί πολύ αθώο αίμα εξ αιτίας όλων των προαναφερόμενων συμμοριών.
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Κάποια στιγμή όλα θα τελειώσουν και τότε … ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Η ιατρικό-πολιτική χούντα εξαφάνισε την γρίπη.

Ούτε ένας δεν αρρώστησε στη Ελλάδα.

Πολλοί Έλληνες κατεβάζουν αμάσητο το σανό που παρέχει η Ιατρο-Πολιτική Χούντα.

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό γρίπης στην Ελλάδα! Η μάχη και η τελική επικράτηση του κορωναϊού. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που υπήρχε το περασμένο φθινόπωρο όσον αφορά τις…. αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ήταν η πιθανή χρονική σύμπτωση της πανδημίας και ειδικότερα της νόσου covid-19 με την επέλαση της γρίπης η οποία στη χώρα μας παρατηρείται το τρίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος. 
Ο φόβος είχε να κάνει τόσο με τα συγγενή συμπτώματα των δύο ιώσεων, κάτι που θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και με την περαιτέρω επιβάρυνση των υγειονομικών δομών, ακόμη και των ιδιωτικών ιατρείων.
Τελικά, οι φόβοι αυτοί αποδείχθηκαν ευτυχώς, παντελώς αβάσιμοι.
Ο λόγος είναι ότι στη μάχη μεταξύ των δύο ιών, του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και αυτού της γρίπης, επιβεβαιώθηκε ο νόμος της φύσης, καθώς ο ισχυρότερος επικράτησε, εξαφανίζοντας πλήρως τον ασθενέστερο.
Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό γρίπης στην Ελλάδα, ενώ απειροελάχιστος είναι ο αριθμός κάποιων σποραδικών κρουσμάτων παγκοσμίως.
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Γεωργία Γκιούλα, το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο εδρεύει στο εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, δεν εντόπισε ούτε ένα θετικό δείγμα γρίπης. 
«Το ίδιο συνέβη και με το Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ και παγκοσμίως, τα περιστατικά είναι ελάχιστα».
Όπως επισημαίνει η ίδια «αυτό συμβαίνει πρώτη φορά. Δεν υπήρξε άλλη χρονιά που να μην είχαμε θετικά δείγματα και μάλιστα, ορισμένες φορές, με περισσότερα του ενός στελέχη.  Κάθε χρόνο ελέγχουμε περίπου χίλια δείγματα από τα οποία το 30% με 35% βγαίνουν θετικά. Φέτος δεν βρήκαμε απολύτως κανένα».
Σύμφωνα με την κ. Γκιούλα η γρίπη είχε παρουσιάσει κάμψη και πέρυσι καθώς, το κρίσιμο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020 είχε ήδη κάνει την εμφάνισή της η πανδημία και είχε επιβληθεί και το πρώτο lockdown. 
Εξηγώντας την εξαφάνιση της γρίπης η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής του ΑΠΘ την αποδίδει στα μέτρα προστασίας για την πανδημία, τη χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, αλλά και στο παρατεταμένο lockdown, από τον Νοέμβριο έως και τώρα.
«Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι τα σχολεία, τα οποία ευνοούν τη μετάδοση της γρίπης, παρέμειναν κλειστά».
Κανένα περιστατικό γρίπης δεν αντιμετώπισε φέτος η παθολόγος Πέγκυ Μελίδου.
«Δεν θυμάμαι ανάλογο προηγούμενο», σημειώνει. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «εκτός της γρίπης και άλλοι ιοί, αναπνευστικοί κυρίως, αλλά όχι μόνον, έχουν επίσης εξαφανιστεί φέτος.
Θυμάμαι μόνον τρία περιστατικά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από τα οποία, μάλιστα, τα δύο αποδείχθηκε ότι σχετίζονταν με τον κορωνοϊό». 
Η κυρία Μελίδου αναφέρει, ωστόσο, ότι στη πανδημία, υπάρχουν και επιπτώσεις.
«Βλέπουμε να αυξάνονται άλλου είδους παθήσεις όπως για παράδειγμα η υπέρταση, κι αυτό οφείλεται κυρίως στο άγχος που έχει προκληθεί εξ αιτίας της πανδημίας».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλήρης εξαφάνιση της γρίπης έγινε αισθητή και στα φαρμακεία.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης «όλα τα σκευάσματα τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση της γρίπης, όπως σιρόπια, σπρέι, καραμέλες κ.ά. έμειναν αδιάθετα στα ράφια. Τα περισσότερα απ’ αυτά λήγουν οπότε θα πεταχτούν».
Και είναι φυσικό γιατί κάθε αρρώστια που θα τύχει να πάθουμε, κάτι δηλαδή φυσιολογικό, το φορτώνουν στον κοροδοιό.
Άντε δηλαδή και να έχεις γρίπη, θα σου πουν ότι είναι κοροδοιός.

Πηγή

Προβολές : 512


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα