Η κατοικία μετά πισινός της Αικατερίνης,το ντύσιμο που βλέπετε στο …Μέγαρο ,τα πανάκριβα “Χόγκαν”, ο φτωχός πρόεδρος Μουχίκα, η μυλωνού και οι πραματευτάδες…

Η κατοικία μετά πισινός της Αικατερίνης,το ντύσιμο που βλέπετε στο …Μέγαρο ,τα πανάκριβα “Χόγκαν”, ο φτωχός πρόεδρος Μουχίκα, η μυλωνού και οι πραματευτάδες…

8 Μαρτίου, 2021 29 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,048
Μοίρασέ το

Συμπεραίνουμε ότι η πρόεδρος θα ήθελε να την συγκρίνουν και στο χαλί όχι με το μαύρο χάλι, αλλά με τον πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης.

Η Σακελλαροπούλου, είναι άνευ συγκρίσεως και μάλιστα με μια προσωπικότητα που η ταπεινότητα και το δίκαιο ήταν στον χαρακτήρα του.
Κι όπως θα έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, αν ζούσε: “Απ’ το χάλι ως το χαλί, μια κακογουστιά δρόμος”…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Τι σχέση έχει μωρέ, η ΕΛΛΑΔΑ, με την Ουραγουάη;
Αλλά θα μου πεις, έτσι που μας κατάντησαν ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, γίναμε χειρότεροι και από την Ουραγουάη…
Υ.Γ.2. Χριστέ μου, τι μεγάλες αμαρτίες πληρώνει τούτος ο λαός, έχοντας ως κυβερνήτες ότι πιο βρώμικο, ότι πιο ανήθικο, ότι πιο κακόγουστο υπάρχει;;;
Υ.Γ.3. Και έχει και σύντροφο το Κατερινιώ… Πάναγιά μου… ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ… ακόμα και το μυαλό μου αρνείται…
Η κατοικία μετά πισινός της Αικατερίνης,το ντύσιμο που βλέπετε στο …Μέγαρο ,τα πανάκριβα “Χόγκαν”, ο φτωχός πρόεδρος Μουχίκα, η μυλωνού και οι πραματευτάδες…
Από

Γιάννης Ντάσκας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε , ελέω κυριάκου πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατευθείαν απο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας,το οποίο δίκαζε και δικάζει υποθέσεις άμεσες συνδεδεμένες με την πολιτκή και πολιτικούς.

Ο σύντροφός της ήταν κι αυτός δικαστής και παραιτήθηκε για να εργαστεί σε μεγάλο δικηγορικο γραφείο που παίρνει κρίσιμες υποθέσεις μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών.

Τον προσέλαβε κι αυτόν στο προεδρικό Μέγαρο ως άμισθο σύμβουλο.

Η κ.Σακελλαροπούλου εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί της προεδρικής “πίστας” στη ρόδο για την γιορτή της ενσωμάτωσης.

Δεν είναι ακριβώς χάλι…

Ούτε παπούτσια απο τα εκατομμύρια λαθραία αντίγραφα που πωλούνται στους δρόμους.

Ετσι θέλουμε να πιστεύουμε…

Εχουν σήμα “Χόγκαν” και τα “Χόγκαν” κοστίζουν πάνω απο τον βασικό μισθό ή τη βασική σύνταξη των πολιτών.

Το γούστο δεν κοστίζει.Ούτε αγοράζεται.Καθένας το κουβαλάει μαζί του.

Συμπεραίνουμε ότι η πρόεδρος θα ήθελε να την συγκρίνουν και στο χαλί όχι με το μαύρο χάλι, αλλά με τον πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα της Ουρουγουάης.

Πριν γίνει πολιτικός ήταν αντάρτης,φυλακίστηκε για χρόνια ,έγινε αγρότης πολιτικός και όταν ΕΞΕΛΕΓΗ απο το λαό (και όχι απο τον Κυριάκο)πρόεδρος εξακολούθησε και έμενε στην αγροικία του και φορούσε τα δικά του ρούχα.

Δωριζε το …90% του μισθού του προέδρου που έπαιρνε,εκινείτο με μια σακαράκα και ως πρόεδρος και δεν υπήρχαν φρουρές πουθενά.

Διαβάστε πως τον περιγράφει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ,δείτε τις φωτογραφίες και κάντε τις συγκρίσεις:

 

O Χοσέ Μουχίκα (José Alberto Mujica Cordano, γνωστός και ως El Pepe) είναι πολιτικός και αγρότης από την Ουρουγουάη, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος της χώρας από το 2010 έως το 2015.

Ως πρόεδρος έγινε γνωστός για τον εξαιρετικά ταπεινό τρόπο ζωής του, το παρελθόν του ως αντάρτης και τις προοδευτικές του πολιτικές.

Ο Μουχίκα υπήρξε αντάρτης της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης Τουπαμάρος και ήταν φυλακισμένος για 12 χρόνια κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας της Ουρουγουάης στις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Ως μέλος του αριστερού συνασπισμού “Διευρυμένο Μέτωπο“, υπηρέτησε ως Υπουργός Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Αλιείας από το 2005 έως το 2008. Ως υποψήφιος του Διευρυμένου Μετώπου, κέρδισε τις Προεδρικές Εκλογές του 2009 με ποσοστό 54.63%.

Έχει περιγραφεί ως “ο πιο ταπεινός ηγέτης του κόσμου”, λόγω του λιτού τρόπου ζωής του και το γεγονός ότι δώριζε περίπου 90% του μηνιαίου του μισθού ως Πρόεδρος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.[5]

Ο Μουχίκα έχει επαινευτει για τις αλλαγές που έκανε ως πρόεδρος, όπως η νομιμοποίηση της άμβλωσης και του γάμου ομοφυλόφιλων, η αποποινικοποίηση της κάνναβης, η αναδιανομή του πλούτου και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 250%.

Κατά τη διακυβέρνησή του, το ποσοστό ανεργίας έπεσε από 13% σε 7% και το ποσοστό φτώχειας από 40% σε 11%.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του BBC Ουάιρ Ντέιβις, στη λήξη της θητείας του Μουχίκα, η χώρα είχε “μια σχετικά υγιή οικονομία και μια κοινωνική σταθερότητα που οι μεγαλύτεροι γείτονες θα μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν”.

Είναι νυμφευμένος από το 2005 με την νυν Αντιπρόεδρο της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτισσα Τουπαμάρο, Λουσία Τοπολάνσκι.

Μένουν σε μια φάρμα στα περίχωρα του Μοντεβιδέο, όπου καλλιεργούν χρυσάνθεμα (όταν ο Μουχίκα εκλέχθηκε Πρόεδρος, αρνήθηκε να κατοικήσει στο Προεδρικό Μέγαρο και παρέμεινε στην φάρμα του για όλη του τη θητεία).

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1935.

Από νεαρή ηλικία ήταν ενεργός στους κόλπους του Εθνικού Κόμματος.

Εν συνεχεία όμως μεταπήδησε στην αντάρτικη δράση και έγινε μέλος του αριστερού κινήματος Τουπαμάρος στη δεκαετία του 1960.

Στόχος του κινήματος ήταν η ανατροπή της τότε κυβέρνησης.

Το 1972 συνελήφθη και μετά από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 μεταφέρθηκε σε στρατιωτική φυλακή, όπου παρέμεινε έγκλειστος επί 14 χρόνια.

Επί δύο και πλέον χρόνια μάλιστα ήταν υπό περιορισμό στον πυθμένα ενός πηγαδιού.[6]

Κατά την περίοδο της φυλάκισής του κατάφερε να διατηρήσει επαφές με άλλα κορυφαία στελέχη των Τουπαμάρος.

Το 1985 ο Μουχίκα απελευθερώθηκε έπειτα από την επιστροφή της δημοκρατίας και την συνακόλουθη γενική αμνηστία, με την οποία απελευθερώθηκαν όλοι οι φυλακισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κρατουμένων.

Ο Μουχίκα επιλέχθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2008 από το έκτακτο συνέδριο του Διευρυμένου Μετώπου ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και στις 28 Ιουνίου 2009 κέρδισε και το χρίσμα για να είναι υποψήφιος τις προεδρικές εκλογές του 2009, με υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Ντανίλο Αστόρι.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2009 προηγήθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό 47,9% έναντι 29% για τον πρώην πρόεδρο, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε.

Στον δεύτερο και τελικό γύρο, που διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου, ο Μουχίκα εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 52,3% των ψήφων έναντι 43,5% για τον Λακάγιε[7].

Η ορκωμοσία του στο ύπατο αξίωμα έγινε την 1η Μαρτίου του 2010[8].

Έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ συμφωνίας για ελεύθερο εμπόριο με τις ΗΠΑ”

Αυτά γράφονται για τον φτωχό πρόεδρο της Ουρουγουάης.

Είναι η χώρα στην οποία ξέπλυνε χρήματα ο δικός μας  Καραβέλας, στενός φίλος της Νέας Δημοκρατίας και καταζητούμενος ,αφού κρύβεται κάπου στη Γερμανία με προστασία Ελλήνων πολιτικών Καραβέλας.

Εχει ένα θέρετρο εκεί στην Ουρουγουάη ,πολύ ακριβό.

Ο Καραβέλας ήταν μαζί με τον Χριστοφοράκο ένα απο τα λαδοτήρια της ΖΗΜΕΝΣ.

Ολοι έμειναν ατιμώρητοι ,γιατί οι Ελληνες πολιτικοί ποδηγέτησαν και την Ελληνική Δικαιοσύνη να κυνηγάει κάποιους Αγιάννηδες των δυτικών προαστείων μην τυχόν και δεν έκοψαν απόδειξη σε πορτοκαλάδες και πέφτει έξω η οικονομία μας…

Σε ένα πολύ ορεινό χωριό των Τζουμέρκων εμφανίστηκαν κάποια στιγμή και έμποροι,πραματευτάδες να αγοράσουν μήλα.

Δίπλα τους πήγε και κάθισε ένας χωριανός φορώντας…”Χόγκαν”.

Ρώτησαν οι πραματευτάδες ποιός είναι και τους απάντησαν ότι ήταν ο άντρας της μυλωνούς του χωριού που ήθελε να ανεβάσει το πρεστίζ του μαζί τους…

 

Πηγή

Προβολές : 1,048


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα