Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ.

3 Μαρτίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:469
Μοίρασέ το

 Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

Το πόσο στενές επαφές διατηρούσε ο Βαγγ. Βενιζέλος με το ζεύγος Κούρκουλα – Παναγιωτάκη αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε το σπίτι των τελευταίων στο Κολωνάκι για να παραθέτει δείπνα υψίστης σημασίας και να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Και αυτό γιατί συμπίπτει με την περίοδο που ο Διον. Παναγιωτάκης έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά την πληρωμή των δανείων που έλαβε από αυτή.

Συγκεκριμένα, ενώ η τράπεζα όφειλε να καταγγείλει τα δάνειά του, τα οποία δεν αποπληρώνονταν επί χρόνια, ενώ πολλά εξ αυτών ήταν ακάλυπτα, δεν το είχε κάνει.

 

 

 

 

“Εκλεκτικές φιλίες” και διαφορετικές συμπεριφορές και ως προς τους δανειολήπτες…

Αν έχεις φίλο τον Βενιζέλο, και είσαι του ιδίου γονιδίου, γλυτώνεις το δάνειο.

Αν είσαι πολίτης ΓΑΜΑ κατηγορίας και Έλληνας, σου παίρνουν το σπίτι ή την μικροεπιχείρηση.

ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ αγαπητοί αναγνώστες …

ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.

Κι αν όλους αυτούς δεν τους ρίξουμε στον Καιάδα, θα μας τελειώσουν.

 

Καλλιόπη Σουφλή

603ba2cd825e6313ad2389a2

 

Αλλοθι στον Δημήτρη Λιγνάδη πρόσφερε με την κατάθεσή του στη 19η ανακρίτρια ο καλός του φίλος Διονύσης Παναγιωτάκης.

Αξιο απορίας είναι ωστόσο το γεγονός ότι ο ίδιος πριν από περίπου 20 ημέρες δήλωνε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι γνώριζε διάφορα απ’ όσα συνέβαιναν στο θέατρο.

Ως μάρτυρες του σκηνοθέτη και ηθοποιού εμφανίστηκαν στη Δικαιοσύνη ο θεατρικός παραγωγός, ιδιοκτήτης της Αθηναϊκά Θέατρα ΑΕ και του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διον. Παναγιωτάκης και η ηθοποιός πρώην σύζυγός του και πρώην υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη Ελένη Κούρκουλα, η οποία προσφάτως είχε δηλώσει ότι «ο κάθε Ελληνας ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος».

Αμφότεροι στενοί φίλοι τού κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έσπευσαν κατόπιν πρόσκλησης του Αλέξη Κούγια να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τον Δ. Λιγνάδη, σε αντίθεση με δύο άλλους προτεινόμενους από τον συνήγορο του Λιγνάδη μάρτυρες, οι οποίοι εγκαίρως εξέδωσαν ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι αφενός δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, αφετέρου δεν είχε ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους ώστε να καταθέσουν.

Κατέθεσαν στις αρχές μόνο την πληροφορία

Οι Διον. Παναγιωτάκης και Ελ. Κούρκουλα κατέθεσαν ότι τον Αύγουστο του 2015, περίοδο κατά την οποία ένας από τους καταγγέλλοντες κατηγορεί τον Λιγνάδη ότι τον βίασε στην Επίδαυρο, βρίσκονταν μαζί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στην Ιθάκη.

Οι δυο τους αρκέστηκαν να καταθέσουν στις αρχές την παραπάνω πληροφορία χωρίς να ρωτηθούν για οτιδήποτε άλλο.

«Xείρα βοηθείας» στον Δημήτρη Λιγνάδη έσπευσαν να παράσχουν ο Διονύσης Παναγιωτάκης και η πρώην σύζυγός του Ελένη Κούρκουλα

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και σε ερώτηση κατά πόσο περίμενε να υπάρξει αυτό το τσουνάμι καταγγελιών δήλωσε γνώστης διάφορων περιστατικών τα οποία λάμβαναν χώρα στους κόλπους του θεάτρου.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πολλά απ’ αυτά τα ξέρουμε όλοι που ασχολούμαστε μ’ αυτήν τη δουλειά. Εγώ κάνω 35 χρόνια αυτήν τη δουλειά. Τα έχουμε ακούσει. Αλλά όταν αυτοί στους οποίους έχουν συμβεί δεν σε εξουσιοδοτούν να τα επικοινωνήσεις, να τα πεις, να τα διορθώσεις, λες “δεν μου πέφτει λόγος”».

Ο Διον. Παναγιωτάκης παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη ότι «οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη, γιατί αυτά τα πράγματα γίνονταν στους χώρους μας. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και άλλα πολλά περιστατικά τα οποία δεν γνωρίζετε».

«Νιώθω λίγο ένοχος γιατί αυτό το πράγμα το ήξερα και ίσως δεν είχα το θάρρος να το πω. Από την άλλη νιώθω μια χαρά που επιτέλους θα τακτοποιηθεί ο χώρος. Με αυτούς για τους οποίους γνώριζα απέφυγα να συνεργαστώ.

Ομως με ανθρώπους για τους οποίους καταγγέλλονται πράγματα έχει τύχει να συνεργαστώ» κατέληξε.

Για την ιστορία, πάντως, στο θέατρο Παλλάς, ιδιοκτησίας Παναγιωτάκη, ο Λιγνάδης είχε ανεβάσει την παράσταση «Μπίλλυ Ελιοτ», ενώ σκηνές του θεατρικού ομίλου Παναγιωτάκη έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορες από τις οντισιόν του προφυλακισθέντος ηθοποιού και σκηνοθέτη.

 

Οι φίλοι με το «χρυσό» παρελθόν

 

Ο θεατρικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του Action 24 δεν απασχολεί πρώτη φορά την επικαιρότητα.

Ηδη από τον Απρίλιο του 2018 εταιρεία με την επωνυμία Global Tree ΑΕ, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Διον. Παναγιωτάκης, είχε συμμετάσχει με ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εφημερίδας.

Ο Παναγιωτάκης ωστόσο είναι γνωστός και εξαιτίας των σχέσεων του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, γεγονός που φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η πρώην σύζυγός του Ελ. Κούρκουλα.

Ο θεατρικός παραγωγός κατόρθωσε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας να χαρακτηριστεί πολιτικός παράγοντας μπαίνοντας σε ιδιότυπο πολιτικό λόμπι.

Πώς να μην ανοίγει η καρδιά του Διον. Παναγιωτάκη όταν είναι μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο; Ενα δείπνο του τελευταίου τον Μάιο του 2017 στο σπίτι του (παρουσία του Σαμαρά και του Μιχάλη Σάλλα) στάθηκε η αφετηρία για τη διευθέτηση δανείου του το οποίο κανονικά έπρεπε να έχει καταγγελθεί

Το πόσο στενές επαφές διατηρούσε ο Βαγγ. Βενιζέλος με το ζεύγος Κούρκουλα – Παναγιωτάκη αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε το σπίτι των τελευταίων στο Κολωνάκι για να παραθέτει δείπνα υψίστης σημασίας και να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα δείπνο τον Μάιο του 2017 στο οποίο πέραν των δύο οικοδεσποτών παρευρέθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς –εν ενεργεία τότε– Μιχάλης Σάλλας.

Και αυτό γιατί συμπίπτει με την περίοδο που ο Διον. Παναγιωτάκης έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά την πληρωμή των δανείων που έλαβε από αυτή.

Συγκεκριμένα, ενώ η τράπεζα όφειλε να καταγγείλει τα δάνειά του, τα οποία δεν αποπληρώνονταν επί χρόνια, ενώ πολλά εξ αυτών ήταν ακάλυπτα, δεν το είχε κάνει.

Την εποχή ωστόσο που ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών ο Παναγιωτάκης είχε συνάψει και δύο χρυσοφόρες συμβάσεις με εταιρεία στοιχημάτων.

Οπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc το 2012, αφορούσαν τη μετάδοση δευτεροκλασάτων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αντί συνολικού τιμήματος που άγγιζε το 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο η αγορά έκρινε τότε ιδιαιτέρως υψηλό.

 

Πηγή

Προβολές : 469


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα