Η ΚΡΑΥΓΗ μιας εκπαιδευτικού για το μάντρωμα στην τάξη μασκοφορεμένων παιδιών…

Η ΚΡΑΥΓΗ μιας εκπαιδευτικού για το μάντρωμα στην τάξη μασκοφορεμένων παιδιών…

28 Αυγούστου, 2020 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:441
Μοίρασέ το

 

Εμείς ως εκπαιδευτικοί, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, ένα παιχνίδι εις βάρος μας και εις βάρος όλης εν τέλει της κοινωνίας.

 

 
 
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΧΕΤΕ ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
 
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
 
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
=1

 

Σκέφτομαι… ναι τα καταφέρνω ακόμα– σκέφτομαι, ότι δεν έγινα εκπαιδευτικός για να… εκτελώ εντολές άνωθεν, αλλά κατωθεν, δηλαδή αποφάσεις που ευνοούν και υποστηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα: μαθητές, δασκάλους, γονείς.


Το μάντρωμα στην τάξη μασκοφορεμένων παιδιών, που δεν βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας λόγω του χώρου και μεγάλου αριθμού τους, δεν εξασφαλίζει την προστασία της Εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αντιθέτως εκθέτει παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς σε μια κατάσταση υψηλής επικινδυνότητας και υψηλής ευθύνης από την άλλη, που δεν είναι σε θέση και ούτε πρέπει να σηκώσουν.

Η μάσκα είναι η κορυφή του παγόβουνου και δεν εξασφαλίζει τίποτα, αντιθέτως βλάπτει, αν δεν αλλάξει ο αριθμός και η λειτουργική οργάνωση του σχολικού χώρου.

Η κυβέρνηση μετακυλιει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές τη δική της τεράστια ευθύνη. Και το κάνει χωρίς ντροπή και με πλάτες. Με καλοταισμένες μιντιακες πλάτες.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, ένα παιχνίδι εις βάρος μας και εις βάρος όλης εν τέλει της κοινωνίας.

Σκεφτείτε μόνο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, αν σε μια σχολική μονάδα, νοσησουν σοβαρά μαθητες ή έχουμε ακόμα και θύματα…
Η κυβέρνηση? Όχι!

Η ευθύνη θα πέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και οι κυβερνώντες θα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω, κατά την προσφιλή τους τακτική.

Συνελεύσεις λοιπόν από τα κάτω, από 1η Σεπτέμβρη, για να προστατέψουμε εμείς τους εαυτούς μα και τους μαθητές μας…

Οι από πάνω Δεν θα το κάνουν! Δεν τους αφορά, εμάς αφορά!

Αγωνιστείτε σήμερα συνάδελφοι για το αύριο των παιδιών μας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό και μόνο αυτή είναι η δική μας ευθύνη. –

 

Πηγή

Προβολές : 441


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα