Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου Σχεδιάζει να Λανσάρει τη Νέα Τεχνολογία Ψηφιακής Ταυτότητας τον Απρίλιο του 22, στο Πλαίσιο της ΔΥΣΤΟΠΙΚΗΣ εθνικής Προώθησης της Ψηφιακής Ταυτότητας.

5 Απριλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:328
Μοίρασέ το

Αυτή η τρέχουσα προσπάθεια για την εισαγωγή ψηφιακής ταυτότητας έρχεται σχεδόν μια δεκαετία μετά την έναρξη του σχεδίου ψηφιακής ταυτότητας “Verify” της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2013, το οποίο κατακρίθηκε από το Εθνικό Γραφείο Ελέγχου και εσωτερικές κοινοβουλευτικές επιτροπές για “αποτυχία του κοινού” και για απώλεια όλων των στόχων απόδοσης.

 

Σε λίγο, και στην Ελλάδα…

Σε λίγο, χωρίς αυτή δεν θα μπορείς να κάνεις βήμα…

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΣΙΤΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

The Exposé 31 Μαρτίου 2022, The Exposé Διάβαστε το εδώ

____________

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί τα σχέδιά της για πανβρεττανική ψηφιακή ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι οι μισές από τις απαντήσεις στη δημόσια διαβούλευση για την ψηφιακή ταυτότητα αντιτίθενται στην ιδέα.

Στις 6 Απριλίου 2022, θα εισαχθεί νέα τεχνολογία ψηφιακής επαλήθευσης εγγράφων ταυτότητας (IDVT), η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας. Θα διατεθεί σε εργοδότες, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για την ψηφιακή διενέργεια ελέγχων ποινικού μητρώου πριν από την πρόσληψη, ελέγχων του δικαιώματος εργασίας και ελέγχων του δικαιώματος ενοικίασης.

Η εισαγωγή αυτής της ψηφιακής ταυτότητας IDVT αποτελεί μέρος των εκτεταμένων σχεδίων της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα, τα οποία ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση διαμόρφωσε αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας ως έναν τρόπο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να “αποδεικνύουν εύκολα και γρήγορα την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές μεθόδους αντί να βασίζονται σε παραδοσιακά φυσικά έγγραφα”.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να “δημιουργούν μια ψηφιακή ταυτότητα με έναν αξιόπιστο οργανισμό”, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται “αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά” και “μέσω μιας τηλεφωνικής εφαρμογής ή ενός ιστότοπου”. Σε αυτούς τους έμπιστους οργανισμούς θα δοθεί στη συνέχεια μια “νομική πύλη” για να “διενεργούν ελέγχους επαλήθευσης σε σχέση με επίσημα δεδομένα που τηρούνται από δημόσιους φορείς για να βοηθήσουν στην επικύρωση της ταυτότητας ενός ατόμου”. Η κυβέρνηση θα επιτρέψει επίσης την “εμπιστοσύνη” που δημιουργείται από έναν μόνο επιτυχή ψηφιακό έλεγχο ταυτότητας να μεταβιβαστεί σε άλλους οργανισμούς “όπου χρειάζεται”.

Οι έμπιστοι οργανισμοί που παρέχουν αυτές τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας θα πρέπει να διαπιστευτούν και να πιστοποιηθούν βάσει νομοθεσίας που σχεδιάζει να εισαγάγει η κυβέρνηση. Μόλις διαπιστευτούν και πιστοποιηθούν, θα τους “δοθεί σήμα εμπιστοσύνης για να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους και θα οριστούν ως οργανισμοί με σήμα εμπιστοσύνης”.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) θα συσταθεί ένας νέος προσωρινός διοικητικός φορέας, το Office for Digital Identities and Attributes (ODIA), ο οποίος θα έχει την εξουσία να εκδίδει αυτά τα σήματα εμπιστοσύνης. Το ODIA θα δημοσιεύει επίσης έναν κατάλογο των οργανισμών με σήμα εμπιστοσύνης, ο οποίος θα μπορεί να προβάλλεται από το κοινό.

Άλλες εταιρείες που βασίζονται στις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας που παρέχονται από οργανισμούς με σήμα εμπιστοσύνης δεν θα χρειάζεται να πιστοποιηθούν, αλλά ενδέχεται να υπόκεινται σε “όρους ροής”, όπως συμφωνίες για τη μη κοινοποίηση των πληροφοριών που λαμβάνουν.

Πριν από την ανακοίνωση αυτών των σχεδίων για την ψηφιακή ταυτότητα, η κυβέρνηση ζήτησε απόψεις και σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη προσέγγισή της για την ψηφιακή ταυτότητα μέσω δημόσιας διαβούλευσης.

Το 50% των απαντήσεων σε αυτή τη διαβούλευση ήταν “κατ’ αρχήν κατά της ψηφιακής ταυτότητας”, αλλά η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τις απαντήσεις αυτές στη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων στη διαβούλευση, επειδή “δεν ασχολήθηκαν με τα ερωτήματα”. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι “εκτός του πλαισίου της παραγωγής της στατιστικής ανάλυσης, λάβαμε υπόψη μας αυτές τις απαντήσεις στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης”.

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε επίσης ότι ορισμένοι ερωτηθέντες φοβήθηκαν ότι “οι ψηφιακές ταυτότητες πρόκειται να γίνουν υποχρεωτικές για όλους τους ανθρώπους”, αλλά απέρριψε τις ανησυχίες αυτές ως “λανθασμένες” και δήλωσε ότι θα αναζητήσει ανατροφοδότηση σχετικά με το πώς θα “ενθαρρύνει ψηφιακές ταυτότητες χωρίς αποκλεισμούς”.

“Όπως ορίζεται στη διαβούλευση, δεν υπάρχουν σχέδια να γίνουν υποχρεωτικές οι ψηφιακές ταυτότητες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αναδυόμενη τεχνολογία και ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πλήρη επίγνωση των πλεονεκτημάτων της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας”, δήλωσε η κυβέρνηση. “Ως εκ τούτου, θα λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε την κατανόηση μεταξύ των δυνητικών χρηστών και θα συνεργαστούμε με ομάδες της κοινωνίας των πολιτών για να λάβουμε τα σχόλια των εμπειρογνωμόνων τους σχετικά με τον τρόπο αύξησης της ένταξης, τώρα και στο μέλλον.”

Η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι “δεσμεύεται να διασφαλίσει” ότι “οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα έγγραφα σε χαρτί”.

Το πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας της κυβέρνησης έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές άλφα. Τα επόμενα βήματα είναι μια δημοσίευση που ακολουθείται από δοκιμές beta πριν το πλαίσιο επισημοποιηθεί στη νομοθεσία.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι “τα θετικά σχόλια που έλαβε σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην ενοικίαση από απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19” ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της επανεξέτασης της τεχνολογίας ψηφιακής ταυτότητας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υιοθέτησε τα διαβατήρια εμβολίων – μια τεχνολογία που μοιράζεται πολλές ομοιότητες με την ψηφιακή ταυτότητα, απαιτώντας από τους πολίτες να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό πάσο.

Αυτά τα διαβατήρια εμβολίων χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων από τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ορισμένα από τα οποία μοιράστηκαν με ιδιωτικές εταιρείες.

Τα διαβατήρια εμβολίων είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιεί ή προτείνει τη χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση των πολιτών της. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν την κρυφή παρακολούθηση εκατομμυρίων δικαιούχων του εμβολίου COVID μέσω των τηλεφώνων τους, την πρόταση μιας εφαρμογής τύπου κοινωνικής πίστωσης για την ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής και την πρόταση για την αυξημένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης για την “προστασία” των γυναικών.

Παρά το ιστορικό της παρακολούθησης, η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτή η τεχνολογία ψηφιακής ταυτότητας θα έχει “ισχυρά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής”.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ψηφιακή ταυτότητα ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα που ξεκίνησε τη νομοθετική του πορεία το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλει την εφαρμογή τεχνολογίας επαλήθευσης ταυτότητας και ηλικίας σε πολλές μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Αυτή η τρέχουσα προσπάθεια για την εισαγωγή ψηφιακής ταυτότητας έρχεται σχεδόν μια δεκαετία μετά την έναρξη του σχεδίου ψηφιακής ταυτότητας “Verify” της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου το 2013, το οποίο κατακρίθηκε από το Εθνικό Γραφείο Ελέγχου και εσωτερικές κοινοβουλευτικές επιτροπές για “αποτυχία του κοινού” και για απώλεια όλων των στόχων απόδοσης.

——————

Δικτυογραφία :

UK Government plans to launch new Digital ID Technology in April 22 as part of Dystopian Nationwide Digital Identity Push – The Expose

https://dailyexpose.uk/2022/03/31/uk-gov-digital-identity-launch-april-22/

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 328


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα