Η Μεγάλη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ επαναφορά και ο Klaus Schwab

Η Μεγάλη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ επαναφορά και ο Klaus Schwab

28 Νοεμβρίου, 2020 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:624
Μοίρασέ το
 
Μπορούμε να καταγγείλουμε τα ψέματά τους! 
Εκθέστε την ατζέντα τους! 
Αρνηθείτε την αφήγησή τους! 
Απορρίψτε την τοξική ιδεολογία τους! 
Αντισταθείτε στον φασισμό τους!
 
Φοβούνται τη δυνητική μας δύναμη γιατί ξέρουν ότι αν σηκωθούμε, θα τους νικήσουμε. Μπορούμε να καταστρέψουμε το έργο τους πριν καν ξεκινήσει σωστά.
 
Είμαστε οι άνθρωποι, είμαστε το 99%, και μαζί μπορούμε να αρπάξουμε την ελευθερία μας από τα θανατηφόρα σαγόνια της φασιστικής μηχανής!

 

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, η Μεγάλη Επαναφορά,(The Great Reset) με τα δικά τους λόγια, το δικό τους αφήγημα.

Γεννημένος στο Ravensburg το 1938, ο Klaus Schwab είναι παιδί της Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ, σε ένα καθεστώς αστυνομικού-κράτους που βασίζεται στον φόβο και τη βία, στην πλύση εγκεφάλου και τον έλεγχο, στην προπαγάνδα και στα ψέματα, στον βιομηχανισμό και την ευγονική, στον απανθρωπισμό και στην «απολύμανση», ένα ψυχρό και μεγαλόπρεπο όραμα μιας «νέας τάξης» που θα διαρκούσε χίλια χρόνια.

Ο Schwab φαίνεται να έχει αφιερώσει τη ζωή του για να ανακαλύψει ξανά αυτόν τον εφιάλτη και να προσπαθήσει να τον μετατρέψει σε πραγματικότητα όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα χειρότερα, καθώς τα λεγομένα του επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά, το τεχνοκρατικό φασιστικό όραμά του είναι επίσης διεστραμμένο μετα-ανθρωπιστικό, το οποίο θα συγχωνεύσει τους ανθρώπους με μηχανές σε “περίεργα μίγματα ψηφιακής και αναλογικής ζωής”, τα οποία θα μολύνουν το σώμα μας με ” Έξυπνη σκόνη » και στην οποία η αστυνομία προφανώς θα είναι σε θέση να διαβάσει τον εγκέφαλό μας.

Και, όπως θα δούμε, αυτός και οι συνεργοί του χρησιμοποιούν την κρίση Covid-19 για να παρακάμψουν τη δημοκρατική λογοδοσία, να ξεπεράσουν την αντιπολίτευση, να επιταχύνουν την ατζέντα τους και να την επιβάλουν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα ενάντια στη θέλησή μας σε αυτό που ονομάζει «Μεγάλη» Επαναφορά”.

Ο Schwab δεν είναι, φυσικά, ναζί με την κλασική έννοια, δεν είναι ούτε εθνικιστής ούτε αντισημίτης, όπως φαίνεται από το βραβείο Dan David 1 εκατομμυρίου δολαρίων που του απονεμήθηκε από το Ισραήλ το 2004.

Αλλά ο φασισμός του 21ου αιώνα έχει βρει διαφορετικές πολιτικές μορφές μέσω των οποίων θα συνεχίσει το βασικό του έργο για τη διαμόρφωση της ανθρωπότητας ώστε να ταιριάζει στον καπιταλισμό με κατάφωρα αυταρχικά μέσα.

Αυτός ο νέος φασισμός εξελίσσεται σήμερα με το πρόσχημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, της βιοασφάλειας, της «Νέας Κανονικότητας», της «Νέας Συμφωνίας για τη Φύση» και της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης».

Ο Schwab, ο ογδοντάρης ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, βρίσκεται στο κέντρο αυτού του μάτριξ σαν μια αράχνη σε έναν τεράστιο ιστό.
 
Το αρχικό φασιστικό έργο, στην Ιταλία και τη Γερμανία, αφορούσε συγχώνευση κράτους και επιχειρήσεων.
 
Ενώ ο κομμουνισμός προβλέπει την ανάληψη επιχειρήσεων και βιομηχανίας από την κυβέρνηση, η οποία – θεωρητικά! – ενεργεί προς το συμφέρον του λαού, ο φασισμός αφορούσε τη χρήση του κράτους για την προστασία και την προώθηση των συμφερόντων της πλούσιας ελίτ.
 
Ο Schwab συνέχιζε αυτήν την προσέγγιση σε ένα αποσαφηνισμένο πλαίσιο μετά το WW2, όταν το 1971 ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης, το οποίο πραγματοποίησε ετήσιες συναντήσεις στο Νταβός της Ελβετίας.
 
 
Εδώ προώθησε την ιδεολογία του για τον καπιταλισμό των «ενδιαφερόμενων μερών» στην οποία οι επιχειρήσεις τέθηκαν σε στενότερη συνεργασία με την κυβέρνηση.
 
Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» περιγράφεται από το επιχειρηματικό περιοδικό  Forbes ως «η έννοια ότι μια εταιρεία επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών όλων των ενδιαφερομένων μερών: πελατών, υπαλλήλων, συνεργατών, της κοινότητας και της κοινωνίας στο σύνολό της».
 
Ακόμη και στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης επιχείρησης, είναι πάντα μια κενή ετικέτα. Όπως σημειώνει το άρθρο του Forbes, στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο ότι “οι επιχειρήσεις μπορούν να πηγαίνουν ιδιωτικά χρήματα στους μετόχους και τα στελέχη τους, διατηρώντας παράλληλα ένα δημόσιο μέτωπο εξαιρετικής κοινωνικής ευαισθησίας και υποδειγματικού αλτρουισμού”.
 
Αλλά σε ένα γενικό κοινωνικό πλαίσιο, η έννοια των ενδιαφερόμενων μερών είναι ακόμη πιο άθλια, απορρίπτοντας οποιαδήποτε ιδέα για δημοκρατία, κανόνα από τον λαό, υπέρ της κυριαρχίας από εταιρικά συμφέροντα.
 
Η κοινωνία δεν θεωρείται πλέον ως ζωντανή κοινότητα αλλά ως επιχείρηση, της οποίας η κερδοφορία είναι ο μοναδικός έγκυρος στόχος της ανθρώπινης δραστηριότητας.
 
Ο Schwab παρουσίασε αυτήν την ατζέντα το 1971, στο βιβλίο του Moderne Unternehmensführung im Maschinenbau (Modern Enterprise Management in Mechanical Engineering), όπου η χρήση του όρου “ενδιαφερόμενα μέρη” (die Interessenten) επαναπροσδιορίζει αποτελεσματικά τα ανθρώπινα όντα όχι ως πολίτες, ελεύθερα άτομα ή μέλη κοινοτήτων, αλλά ως δευτερεύοντες συμμετέχοντες σε μια τεράστια εμπορική επιχείρηση.
 
Ο στόχος της ζωής κάθε ατόμου ήταν “να επιτύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία” για αυτήν την επιχείρηση – με άλλα λόγια, να προστατεύσει και να αυξήσει τον πλούτο της καπιταλιστικής ελίτ.
 
 
Όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα το 1987, όταν ο Schwab μετονόμασε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης σε Παγκόσμιο Οικονομικο Φόρουμ.
 
Το WEF περιγράφει τον εαυτό του στον ιστότοπό του ως «παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», με τους θαυμαστές να περιγράφουν πώς δημιουργεί «εταιρικές σχέσεις μεταξύ επιχειρηματιών, πολιτικών, διανοούμενων και άλλων ηγετών της κοινωνίας για να ”ορίσει, να συζητήσει και να προωθήσει βασικά ζητήματα στην παγκόσμια ατζέντα.
 
Οι «εταιρικές σχέσεις» που δημιουργεί το WEF στοχεύουν στην αντικατάσταση της δημοκρατίας με μια παγκόσμια ηγεσία επιλεγμένων και μη εκλεγμένων ατόμων των οποίων το καθήκον δεν είναι να εξυπηρετούν το κοινό, αλλά να επιβάλλουν τον κανόνα του 1% σε αυτό το κοινό με ελάχιστη παρέμβασης από εμάς τους  υπόλοιπους όσο το δυνατόν περισσότερο.
 
Στα βιβλία που γράφει ο Schwab για δημόσια κατανάλωση, εκφράζεται με τα διπρόσωπα  κλισέ της εταιρικής εκδοχής και στην δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.
 
Οι ίδιοι κενοί όροι διατυπώνονται ξανά και ξανά. Κατά τη διαμόρφωση του μέλλοντος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης: Ένας οδηγός για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, ο Schwab μιλά για «την ένταξη των ενδιαφερομένων και την κατανομή των οφελών» και για «βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς εταιρικές σχέσεις» που θα μας οδηγήσουν όλους σε ένα «χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμο» και ευημερούμενο μέλλον “! (1)
 
Πίσω από αυτό το φάσμα, το πραγματικό κίνητρο που οδήγησε τον «καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών», το οποίο εξακολουθούσε να προωθεί αδιάκοπα στο συνέδριο του WEF για το 2020 στο Νταβός, είναι το κέρδος και η εκμετάλλευση.
 
Για παράδειγμα, στο βιβλίο του 2016 The Fourth Industrial Revolution, ο Schwab γράφει για την Uberisation της εργασίας και τα επακόλουθα πλεονεκτήματα για τις εταιρείες, ιδιαίτερα τις ταχέως αναπτυσσόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην ψηφιακή οικονομία: είναι – προς το παρόν – απαλλαγμένοι από την υποχρέωση καταβολής ελάχιστων μισθών, φόρων εργοδότη και κοινωνικών παροχών “. (2)
 
Η ίδια καπιταλιστική εχθρότητα λάμπει στη στάση του απέναντι σε ανθρώπους που πλησιάζουν στο τέλος της εργασιακής τους ζωής και έχουν ανάγκη από μια άξια ανάπαυση: «Η γήρανση είναι μια οικονομική πρόκληση γιατί εκτός εάν οι ηλικίες συνταξιοδότησης θα αυξηθούν δραστικά ώστε τα ηλικιωμένα μέλη της κοινωνίας να μπορούν να συνεχίσουν να συμβάλλουν στο εργατικό δυναμικό (μια οικονομική ανάγκη που έχει πολλά οικονομικά οφέλη), ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας μειώνεται ταυτόχρονα με το ποσοστό των εξαρτώμενων ηλικιωμένων να αυξάνεται “. (3)
Καταλάβατε γιατί αυξήθηκε το όριο ηλικίας για την σύνταξη;
 
Όλα σε αυτόν τον κόσμο περιορίζονται σε οικονομικές προκλήσεις, οικονομικές επιταγές και οικονομικά οφέλη για την άρχουσα καπιταλιστική τάξη.
 
Ο μύθος της προόδου χρησιμοποιείται από καιρό από το 1% για να πείσει τους ανθρώπους να αποδεχτούν τις τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να μας εκμεταλλευτούν και να εμας ελέγξουν και ο Schwab παίζει με αυτό όταν δηλώνει ότι «η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αντιπροσωπεύει μια σημαντική πηγή ελπίδας για τη συνέχιση της ανόδου ανθρώπινη ανάπτυξης που είχε ως αποτέλεσμα δραματικές αυξήσεις στην ποιότητα ζωής για δισεκατομμύρια ανθρώπους από το 1800 “. (4)
Ενθουσιάζεται: 
«Παρόλο που μπορεί να μην είναι βολικό για όσους από εμάς βιώνουμε μια σειρά μικρών αλλά σημαντικών προσαρμογών στη ζωή σε καθημερινή βάση, δεν είναι μια μικρή αλλαγή – η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ανάπτυξη, σε μια σειρά μετά την πρώτη, δεύτερη και τρίτη βιομηχανική επανάσταση, και για άλλη μια φορά καθοδηγούμενη από την αυξανόμενη διαθεσιμότητα και αλληλεπίδραση ενός συνόλου εξαιρετικών τεχνολογιών “. (5)
 
Αλλά γνωρίζει καλά ότι η τεχνολογία δεν είναι ιδεολογικά ουδέτερη, όπως θέλουν να ισχυρίζονται ορισμένοι. Οι τεχνολογίες και οι κοινωνίες διαμορφώνουν η μία την άλλη, λέει. 
«Σε τελική ανάλυση, οι τεχνολογίες συνδέονται με το πώς ξέρουμε τα πράγματα, πώς παίρνουμε αποφάσεις και πώς σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλο. Συνδέονται με τις ταυτότητές μας, τις κοσμοθεωρίες και τα πιθανά μελλοντικά συμβόλαια. Από τις πυρηνικές τεχνολογίες έως τον διαστημικό αγώνα, τα smartphone, τα κοινωνικά μέσα, τα αυτοκίνητα, τα φάρμακα και τις υποδομές – η έννοια των τεχνολογιών τις καθιστά πολιτικές. Ακόμη και η έννοια ενός «ανεπτυγμένου» έθνους στηρίζεται σιωπηρά στην υιοθέτηση τεχνολογιών και τι σημαίνουν για εμάς, οικονομικά και κοινωνικά ». (6)
 
Η τεχνολογία, για τους καπιταλιστές πίσω από αυτήν, δεν ήταν ποτέ για το κοινωνικό καλό, αλλά καθαρά για το κέρδος, και ο Schwab καθιστά αρκετά σαφές ότι το ίδιο ισχύει και για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
 
Εξηγεί: «Οι τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης προκαλούν πραγματικά αναστάτωση – υποστηρίζουν τους υπάρχοντες τρόπους ανίχνευσης, υπολογισμού, οργάνωσης, δράσης και παράδοσης. Αντιπροσωπεύουν εντελώς νέους τρόπους δημιουργίας αξίας για οργανισμούς και πολίτες “. (7)
 
 
Σε περίπτωση που η έννοια της «δημιουργίας αξίας» δεν ήταν σαφής, δίνει μερικά παραδείγματα: 
«Τα ντρόουνς (τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αντιπροσωπεύουν έναν νέο τύπο εργαζομένου που μειώνει το κόστος που εργάζεται ανάμεσά μας και εκτελεί θέσεις εργασίας που κάποτε αφορούσαν πραγματικούς ανθρώπους» (8) και “η χρήση ολοένα και πιο έξυπνων αλγορίθμων επεκτείνει γρήγορα την παραγωγικότητα των εργαζομένων – για παράδειγμα, στη χρήση των bots συνομιλίας για την αύξηση (και, ολοένα και περισσότερο, αντικαθιστά) την υποστήριξη” ζωντανής συνομιλίας “για αλληλεπιδράσεις πελατών”. (9)
 
Ο Schwab εξηγεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σχετικά με τα θαύματα που μειώνουν το κόστος και αυξάνουν τα κέρδη του Γενναίου Νέου Κόσμου του στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
 
Εξηγεί: «Νωρίτερα από ό, τι ήταν αναμενόμενο, το έργο των τόσο διαφορετικών επαγγελμάτων από τους δικηγόρους, τους οικονομικούς αναλυτές, τους γιατρούς, τους δημοσιογράφους, τους λογιστές, τους ασφαλιστικούς ασφαλιστές ή τους βιβλιοθηκονόμους μπορεί να είναι μερικώς ή πλήρως αυτοματοποιημένο…”
 
“Η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που ο Kristian Hammond, συνιδρυτής της Narrative Science, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αυτοματοποιημένη δημιουργία αφηγηματικών στοιχείων, προβλέπει ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το 90% των ειδήσεων θα μπορούσε να δημιουργηθεί από έναν αλγόριθμο, οι περισσότερους χωρίς κανένα είδος ανθρώπινης παρέμβασης (εκτός από το σχεδιασμό του αλγορίθμου, φυσικά) “. (10)
 
Είναι αυτή η οικονομική επιτακτική ανάγκη που δικαιολογεί τον ενθουσιασμό του Schwab για «μια επανάσταση που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και σχετίζονται μεταξύ μας». (11)
 
 
Ο Schwab περιγράφει με ποιητικό τρόπο την 4IR, επιμένοντας ότι είναι «σε αντίθεση με οτιδήποτε έχει βιώσει η ανθρωπότητα πριν». (12)
 
Περηφανεύεται: «Εξετάστε τις απεριόριστες δυνατότητες σύνδεσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων από κινητές συσκευές, δημιουργώντας άνευ προηγουμένου επεξεργαστική ισχύ, δυνατότητες αποθήκευσης και πρόσβαση στη γνώση. Ή σκεφτείτε τη συγκλονιστική συμβολή των αναδυόμενων τεχνολογικών ανακαλύψεων, που καλύπτουν ευρύτατα πεδία όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), ρομποτική, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), αυτόνομα οχήματα, τρισδιάστατη εκτύπωση, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, επιστήμη υλικών, αποθήκευση ενέργειας και κβαντικολυς υπολογιστές, για να αναφέρουμε μερικά. Πολλές από αυτές τις καινοτομίες βρίσκονται στην παιδική τους ηλικία, αλλά έχουν ήδη φτάσει σε ένα σημείο καμπής στην ανάπτυξή τους καθώς αναπτύσσονται και ενισχύονται μεταξύ τους σε μια συγχώνευση τεχνολογιών στον φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο “. (13)
 
Προσβλέπει επίσης σε περισσότερη διαδικτυακή εκπαίδευση, που περιλαμβάνει τη “χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας” για τη “δραματική βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων” (14), σε αισθητήρες “εγκατεστημένους σε σπίτια, ρούχα και αξεσουάρ, πόλεις, μεταφορές και ενεργειακά δίκτυα” (15 ) και στις έξυπνες πόλεις, με τις πολύ σημαντικές «πλατφόρμες δεδομένων» τους. (16)
 
“Όλα τα πράγματα θα είναι έξυπνα και θα συνδέονται στο Διαδίκτυο”, λέει ο Schwab, και αυτό θα επεκταθεί στα ζώα, καθώς “οι αισθητήρες που είναι ενσύρματοι στα βοοειδή μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας”. (17)
 
Αγαπά την ιδέα των «εργοστασίων έξυπνων κυττάρων» που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την «ταχεία παραγωγή εμβολίων» (18) και τις «τεχνολογίες μεγάλων δεδομένων». (19)
 
Αυτοί, μας διαβεβαιώνει, θα «προσφέρουν νέους και καινοτόμους τρόπους για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των πελατών» (20) και θα πρέπει να σταματήσουμε να αντιτασσόμαστε σε επιχειρήσεις που επωφελούνται από την αξιοποίηση και πώληση πληροφοριών για κάθε πτυχή της προσωπικής μας ζωής.
 
«Η δημιουργία εμπιστοσύνης στα δεδομένα και στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για τη λήψη αποφάσεων θα είναι ζωτικής σημασίας», επιμένει ο Schwab. “Οι ανησυχίες των πολιτών για το απόρρητο και η καθιέρωση λογοδοσίας στις επιχειρήσεις και στις νομικές δομές θα απαιτήσουν προσαρμογές στη σκέψη”. (21)
 
Στο τέλος της ημέρας είναι σαφές ότι όλη αυτή η τεχνολογική διέγερση περιστρέφεται καθαρά γύρω από το κέρδος, ή «αξία», καθώς ο Schwab προτιμά να ονομάζει το κέρδος αξία στον 21 του αιώνα, της εταιρικής διγλωσσίας.
 
Έτσι, η τεχνολογία blockchain θα είναι φανταστική και θα προκαλέσει “έκρηξη σε εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία, καθώς όλα τα είδη ανταλλαγής αξιών μπορούν να φιλοξενηθούν στο blockchain”. (22)
 
Η χρήση της κατανεμημένης καθολικής τεχνολογίας, προσθέτει ο Schwab, «θα μπορούσε να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις τεράστιες ροές αξίας σε ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, παρέχοντας ασφαλείς ψηφιακές ταυτότητες που μπορούν να κάνουν τις νέες αγορές προσβάσιμες σε οποιονδήποτε συνδέεται στο Διαδίκτυο». (23)
 
Σε γενικές γραμμές, το ενδιαφέρον της 4IR για την κυρίαρχη επιχειρηματική ελίτ είναι ότι θα “δημιουργήσει εντελώς νέες πηγές αξίας” (24) και “θα δημιουργήσει οικοσυστήματα δημιουργίας αξίας που είναι αδύνατο να φανταστούμε με μια νοοτροπία κολλημένη στην τρίτη βιομηχανική βιομηχανία” Επανάσταση “. (25)
 
Οι τεχνολογίες της 4IR, που θα λειτουργήσουν μέσω του 5G, δημιουργούν πρωτοφανείς απειλές για την ελευθερία μας, όπως παραδέχεται ο Schwab: «Τα εργαλεία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης επιτρέπουν νέες μορφές παρακολούθησης και άλλα μέσα ελέγχου που έρχονται σε αντίθεση με τις υγιείς, ανοιχτές κοινωνίες». (26)
 
 
Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να τις παρουσιάσει με θετικό φως, όπως όταν δηλώνει ότι “το δημόσιο έγκλημα είναι πιθανό να μειωθεί λόγω της σύγκλισης αισθητήρων, καμερών, λογισμικού AI και αναγνώρισης προσώπου”. (27)
 
Περιγράφει με λίγη απόλαυση πώς αυτές οι τεχνολογίες “μπορούν να εισβάλουν στον μέχρι τώρα ιδιωτικό χώρο του μυαλού μας, διαβάζοντας τις σκέψεις μας και επηρεάζοντας τη συμπεριφορά μας”. (28)
 
Ο Schwab προβλέπει: “Καθώς οι δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα βελτιώνονται, ο πειρασμός για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τα δικαστήρια να χρησιμοποιούν τεχνικές για να προσδιορίσουν την πιθανότητα εγκληματικής δραστηριότητας, να εκτιμήσουν την ενοχή ή ακόμη και να ανακτήσουν αναμνήσεις απευθείας από τον εγκέφαλο των ανθρώπων θα αυξηθούν. Ακόμη και η διέλευση των εθνικών συνόρων μπορεί κάποια μέρα να περιλαμβάνει μια λεπτομερή σάρωση εγκεφάλου για την εκτίμηση του κινδύνου ασφάλειας ενός ατόμου “. (29)
 
Υπάρχουν στιγμές που ο επικεφαλής του WEF παρασύρεται από το πάθος του για ένα μέλλον επιστημονικής φαντασίας στο οποίο «τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο διάστημα και η πυρηνική σύντηξη είναι συνηθισμένα» (30) και στις οποίες το «επόμενο επιχειρηματικό μοντέλο» ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποιον “Εμπορική πρόσβαση στις σκέψεις του για την επιλογή εξοικονόμησης χρόνου για την πληκτρολόγηση μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο με σκέψη” (31)
 
Η συζήτηση για τον “διαστημικό τουρισμό” με τον τίτλο “Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και το τελικό σύνορο” (32) είναι σχεδόν αστεία, όπως και η πρότασή του ότι “ένας κόσμος γεμάτος drones προσφέρει έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες”. (33)
 
Όσο περισσότερο προχωράει ο αναγνώστης στον κόσμο που απεικονίζεται στα βιβλία του Schwab, τόσο λιγότερο είναι για γέλια.
 
 
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η φιγούρα, που εξασκεί ισχυρή επιροή στο επίκεντρο της νέας παγκόσμιας τάξης που βρίσκεται σήμερα, είναι ένας απόλυτος μετανθρωπιστής  που ονειρεύεται ένα τέλος στη φυσική υγιή ανθρώπινη ζωή και κοινότητα.
 
Ο Schwab επαναλαμβάνει αυτό το μήνυμα ξανά και ξανά, σαν να είναι σίγουρος ότι έχουμε προειδοποιηθεί δεόντως.
 
“Οι εντυπωσιακές καινοτομίες που προκάλεσε η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, από τη βιοτεχνολογία έως την τεχνητή νοημοσύνη, επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος”, γράφει.
 
“Το μέλλον θα προκαλέσι την κατανόησή μας για το τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι, τόσο από βιολογική όσο και από κοινωνική άποψη”. (35)
 
«Ήδη, οι εξελίξεις στις νευροτεχνολογίες και τις βιοτεχνολογίες μας αναγκάζουν να αναρωτηθούμε τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι». (36)
 
Το εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες στο Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution: 
«Οι τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης δεν θα σταματήσουν να γίνονται μέρος του φυσικού κόσμου γύρω μας – θα γίνουν μέρος μας. Πράγματι, ορισμένοι από εμάς πιστεύουν ήδη ότι τα smartphone μας έχουν γίνει επέκταση του εαυτού μας. Οι σημερινές εξωτερικές συσκευές – από φορητούς υπολογιστές έως ακουστικά εικονικής πραγματικότητας – σχεδόν σίγουρα θα εμφυτευτούν στο σώμα και στον εγκέφαλό μας. 
Οι εξωσκελετοί και τα προσθετικά θα αυξήσουν τη φυσική μας δύναμη, ενώ οι εξελίξεις στη νευροτεχνολογία ενισχύουν τις γνωστικές μας ικανότητες. Θα γίνουμε καλύτεροι σε θέση να χειριστούμε τα δικά μας γονίδια και αυτά των παιδιών μας. Αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν βαθιά ερωτήματα: 
Πού σχεδιάζουμε τη γραμμή μεταξύ ανθρώπου και μηχανής; 
Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος; ” (37)
 
 
Ένα ολόκληρο τμήμα αυτού του βιβλίου είναι αφιερωμένο στο θέμα 
«Μεταβολή του ανθρώπινου όντος». 
Εδώ τρελαίνεται για την «ικανότητα των νέων τεχνολογιών να γίνουν κυριολεκτικά μέρος μας» και επικαλείται ένα μέλλον του cyborg που περιλαμβάνει «περίεργους συνδυασμούς ψηφιακής και αναλογικής ζωής που θα επαναπροσδιορίσουν τις ίδιες τις φύσεις μας». (38)
 
Γράφει: «Αυτές οι τεχνολογίες θα λειτουργούν εντός της δικής μας βιολογίας και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον κόσμο. Είναι ικανές να διασχίσουν τα όρια του σώματος και του νου, να ενισχύσουν τις φυσικές μας ικανότητες, και ακόμη και να έχουν μόνιμη επίδραση στην ίδια τη ζωή “. (39)
 
Δεν φαίνεται να υπάρχει παραβίαση για τον Schwab, ο οποίος ονειρεύεται «ενεργά εμφυτεύσιμα μικροτσίπ που σπάζουν το δερματικό φράγμα των σωμάτων μας», «έξυπνα τατουάζ», «βιολογικούς υπολογιστές» και «προσαρμοσμένους οργανισμούς». (40)
 
Είναι χαρούμενος να αναφέρει ότι “οι αισθητήρες, οι διακόπτες μνήμης και τα κυκλώματα μπορούν να κωδικοποιηθούν σε κοινά βακτήρια του εντέρου του ανθρώπου”, (41) ότι “Εξυπνη σκόνη, συστοιχίες πλήρων υπολογιστών με κεραίες, καθένα πολύ μικρότερο από έναν κόκκο άμμου, μπορεί πλέον να αυτοοργανώνονται απο μόνα τους μέσα στο σώμα “και ότι” οι εμφυτευμένες συσκευές πιθανότατα θα βοηθήσουν επίσης στην επικοινωνία σκέψεων που εκφράζονται συνήθως λεκτικά μέσω ενός “ενσωματωμένου” smartphone, και πιθανώς μη εκφρασμένων σκέψεων ή διαθέσεων διαβάζοντας εγκεφαλικά κύματα και άλλα σήματα “. (42)
 
Η “συνθετική βιολογία” βρίσκεται στον ορίζοντα στον κόσμο 4IR του Schwab, δίνοντας στους τεχνοκρατικούς καπιταλιστές ηγέτες του κόσμου “τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τους οργανισμούς εγγράφοντας DNA”. (43)
 
Η ιδέα των νευροτεχνολογιών, στην οποία οι άνθρωποι θα έχουν πλήρως τεχνητές αναμνήσεις εμφυτευμένες στον εγκέφαλο, αρκεί για να κάνει μερικούς από εμάς να αισθανθούμε ελαφρώς άρρωστοι, όπως είναι και η «προοπτική της σύνδεσης του εγκεφάλου μας με το VR μέσω φλοιών μόντεμ, εμφυτευμάτων ή νανομπότς» (44)
 
Δεν αισθανόμαστε καθόλου άνετα, όταν μαθαίνουμε ότι όλο αυτό-φυσικά! – είναι για τα μεγαλύτερα συμφέροντα του καπιταλιστικού κέρδους, δεδομένου ότι «προαναγγέλλει νέες βιομηχανίες και συστήματα για δημιουργία αξίας» και «αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για τη δημιουργία ολόκληρων νέων συστημάτων αξίας στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση». (45)
 
Και τι γίνεται με τη «βιολογική εκτύπωση οργανικών ιστών» (46) ή την πρόταση ότι «τα ζώα θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατασκευαστούν για να παράγουν φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφές θεραπείας»; (47)
 
Ηθικές αντιρρήσεις, κανένας;
 
Όλα είναι προφανώς καλό για τον Schwab, ο οποίος με χαρά ανακοινώνει: “Την ημέρα που οι αγελάδες σχεδιάζονται για να παράγουν στο γάλα της ένα στοιχείο πήξης του αίματος, το οποίο λείπει απο τους αιμοφιλικούς, δεν είναι πολύ μακριά. Οι ερευνητές έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν τα γονιδιώματα των χοίρων με στόχο την ανάπτυξη οργάνων κατάλληλων για μεταμόσχευση ανθρώπου “. (48)
Γίνεται ακόμη πιο ενοχλητικό. Από τότε που το απαίσιο ευγενικό πρόγραμμα της ναζιστικής Γερμανίας στο οποίο γεννήθηκε ο Schwab, αυτή η επιστήμη έχει θεωρηθεί πέρα ​​από το χλωμό από την ανθρώπινη κοινωνία.
 
Αλλά τώρα, ωστόσο, προφανώς αισθάνεται ότι η ευγονική οφείλει να αναβιώσει, ανακοινώνοντας σχετικά με τη γενετική επεξεργασία: 
“Ότι είναι πολύ πιο εύκολο να χειριστούμε με ακρίβεια το ανθρώπινο γονιδίωμα μέσα σε βιώσιμα έμβρυα σημαίνει ότι είναι πιθανό να δούμε την έλευση μωρών σχεδιασμένων” στο μέλλον που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή είναι ανθεκτικά σε μια συγκεκριμένη ασθένεια “. (49)
 
Στην περίφημη μετα ανθρωπιστική πραγματεία του 2002, Cyborg, ο Kevin Warwick προβλέπει: 
«Οι άνθρωποι θα μπορούν να εξελιχθούν αξιοποιώντας την υπερ-ευφυΐα και τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν οι μηχανές του μέλλοντος, αν ενωθεί μαζί τους. Όλα αυτά δείχνουν την ανάπτυξη ενός νέου ανθρώπινου είδους, γνωστό στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας ως «cyborgs»
Δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουν cyborg. Εάν είστε ευχαριστημένοι με την κατάστασή σας ως άνθρωπος, τότε μείνετε έτσι, μπορείτε να παραμείνετε όπως είστε. Αλλά σας προειδοποιούμε – όπως εμείς οι άνθρωποι χωριστήκαμε από τα ξαδέλφια μας τους χιμπατζήδες πριν από χρόνια, έτσι και οι cyborgs θα χωριστούν από τους ανθρώπους. Εκείνοι που παραμένουν ως άνθρωποι είναι πιθανό να γίνουν υποείδος. Στην πραγματικότητα, θα είναι οι χιμπατζήδες του μέλλοντος “. (50)
 
Ο Schwab φαίνεται να υπονοεί το ίδιο μέλλον μιας «ανώτερης» ενισχυμένης τεχνητής υπερ-ανθρώπινης ελίτ που ξεχωρίζει από τη φυσικά γεννημένο όχλο, σε αυτό το ιδιαίτερα καταστροφικό απόσπασμα από την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: 
«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας ριζικής συστημικής αλλαγής που απαιτεί τα ανθρώπινα όντα να προσαρμόζονται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να δούμε έναν αυξανόμενο βαθμό πόλωσης στον κόσμο, που χαρακτηρίζεται από εκείνους που αγκαλιάζουν την αλλαγή έναντι εκείνων που αντιστέκονται σε αυτήν.
 
«Αυτό δημιουργεί μια ανισότητα που υπερβαίνει την κοινωνική που περιγράφηκε προηγουμένως. Αυτή η οντολογική ανισότητα θα χωρίσει αυτούς που προσαρμόζονται από εκείνους που αντιστέκονται – τους υλικούς νικητές και τους ηττημένους με όλη την σημασία των λέξεων. Οι νικητές μπορούν ακόμη και να επωφεληθούν από κάποια μορφή ριζικής ανθρώπινης βελτίωσης που δημιουργείται από ορισμένα τμήματα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (όπως η γενετική μηχανική) από την οποία θα χαθούν οι χαμένοι. Αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει ταξικές συγκρούσεις και άλλες συγκρούσεις σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε ξαναδεί. ” (51)
 

Ο Schwab ήδη μιλούσε για έναν «μεγάλο μετασχηματισμό» το 2016 (52) και είναι σαφώς αποφασισμένος να κάνει τα πάντα με την αδιαμφισβήτητη δύναμή του να επιφέρει τον τεχνητό μετα ανθρωπισμό του, της επιτήρησης, του ελέγχου και του εκθετικού κέρδους.
 
Όμως, όπως αποκαλύπτεται από την αναφορά του πάνω στις «ταξικές συγκρούσεις», ανησυχεί σαφώς από την πιθανότητα «κοινωνικής αντίστασης» (53) και πώς να προχωρήσει «εάν οι τεχνολογίες δέχονται μεγάλη αντίσταση από το κοινό». (54)
 
Τα ετήσια πάρτυ του Schwab στο Νταβός αντιμετωπίζονται εδώ και πολύ καιρό από αντι-καπιταλιστικές διαμαρτυρίες και, παρά την τρέχουσα παράλυση της ριζοσπαστικής αριστεράς, γνωρίζει καλά την πιθανότητα ανανέωσης και ίσως ευρύτερης αντίθεσης στο έργο του, με τον κίνδυνο «δυσαρέσκειας», φόβου και πολιτικής αντίδρασης “. (55)
 
Στο πιο πρόσφατο βιβλίο του παρέχει ένα ιστορικό πλαίσιο, σημειώνοντας ότι «η αντι-παγκοσμιοποίηση ήταν ισχυρή έως το 1914 και το 1918, τότε λιγότερο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, αλλά επανήλθε στη δεκαετία του 1930 ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Ύφεσης». . (56)
 
Σημειώνει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 «η πολιτική και κοινωνική αντίδραση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση απέκτησε αδυσώπητη δύναμη», (57) λέει ότι η «κοινωνική αναταραχή» έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, επικαλούμενος τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία μεταξύ άλλων κινημάτων , και επικαλείται το «σκοτεινό σενάριο» ότι «το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά». (58)
 
Πώς πρέπει λοιπόν ένας έντιμος τεχνοκράτης να αναπτύξει το προτιμώμενο μέλλον του για τον κόσμο χωρίς τη συμφωνία του παγκόσμιου κοινού; 
Πώς μπορεί ο Schwab και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του να επιβάλουν την αγαπημένη τους κοινωνία στους υπόλοιπους από εμάς;
 
Μια απάντηση είναι η αδυσώπητη προπαγάνδα πλύσης εγκεφάλου που παράγεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ακαδημαϊκούς που ανήκουν στην ελίτ του 1% – αυτό που τους αρέσει να αποκαλούν «μια αφήγηση».
 
Για τον Schwab, η απροθυμία της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας να κάνει το άλμα στην έκφραση της 4IR αντικατοπτρίζει την τραγωδία ότι «ο κόσμος στερείται μια συνεπή, θετική και κοινή αφήγηση που περιγράφει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, μια αφήγηση που είναι απαραίτητη εάν είναι να ενδυναμώσουμε ένα διαφορετικό σύνολο ατόμων και κοινοτήτων και να αποφύγουμε μια δημοφιλή αντίδραση ενάντια στις θεμελιώδεις αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη “. (59)
 
Προσθέτει: 
«Είναι, επομένως, κρίσιμο να επενδύουμε την προσοχή και την ενέργεια στην πολυμερή συνεργασία σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά, πολιτικά, εθνικά και βιομηχανικά σύνορα. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις και οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία θετικών, κοινών και γεμάτων ελπίδες αφηγήσεων, επιτρέποντας σε άτομα και ομάδες από όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από τις συνεχιζόμενες μεταμορφώσεις “. (60)
 
Μία από αυτές τις «αφηγήσεις» εξωραίζει τους λόγους για τους οποίους η τεχνολογία της 4IR πρέπει να εγκατασταθεί παντού στον κόσμο το συντομότερο δυνατό.
 
Ο Schwab είναι απογοητευμένος που “περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού – περίπου 3,9 δισεκατομμύρια άτομα – εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο”, (61) με το 85% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών να παραμένει εκτός σύνδεσης και, ως εκ τούτου, απρόσιτο, σε σύγκριση με 22% στον ανεπτυγμένο κόσμο.
 
Ο πραγματικός στόχος της 4IR είναι να εκμεταλλευτούν αυτούς τους πληθυσμούς για κέρδη μέσω του παγκόσμιου τεχνο-ιμπεριαλισμού, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να δηλωθεί στην προπαγάνδα «αφήγηση» που απαιτείται για την πώληση του σχεδίου.
 
Αντ αυτού, η αποστολή τους πρέπει να παρουσιαστεί, όπως κάνει ο ίδιος ο Schwab, ως μια προσπάθεια «ανάπτυξης τεχνολογιών και συστημάτων που χρησιμεύουν για τη διανομή οικονομικών και κοινωνικών αξιών όπως το ενιαίο εισόδημα, οι ευκαιρίες και η ελευθερία σε όλους τους ενδιαφερόμενους». (62)
 
Σέβεται στάσεις ως θεματοφύλακας των αφυπνισμένων φιλελεύθερων αξιών, δηλώνοντας: «Ο συλλογισμός προχωράει πέρα ​​από το να σκεφτόμαστε τη φτώχεια ή τις περιθωριοποιημένες κοινότητες απλώς ως εκτροπή – κάτι που μπορούμε να λύσουμε. Μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε ότι «τα προνόμιά μας βρίσκονται στον ίδιο χάρτη με τα δεινά τους». Προχωρά πέρα ​​από το εισόδημα και τα δικαιώματα, αν και αυτά παραμένουν σημαντικά. Αντ ‘αυτού, η συμπερίληψη των ενδιαφερομένων και η κατανομή των παροχών διευρύνουν τις ελευθερίες για όλους “. (63)
 
Η ίδια τεχνική, μιας ψεύτικης «αφήγησης» που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους καλοπροαίρετους πολίτες ώστε να υποστηρίξουν ένα ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σχέδιο, έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.
 
Η Schwab είναι οπαδός της Greta Thunberg, φυσικά, η οποία μόλις σηκώθηκε από το πεζοδρόμιο μετά τη διαμαρτυρία της  στη Στοκχόλμη προτού κάνει την έκπληξη για να μιλήσει στο WEF στο Νταβός.
 
Είναι επίσης υποστηρικτής της προτεινόμενης παγκόσμιας Νέας Συμφωνίας για τη Φύση, ιδίως μέσω του Voice for the Planet, η οποία κυκλοφόρησε στο WEF στο Νταβός το 2019 από την Global Shapers, μια οργάνωση νέων που δημιουργήθηκε από τον Schwab το 2011 και περιγράφηκε κατάλληλα από τον ερευνητή δημοσιογράφο Cory Morningstar ως «μια αποτρόπαια επίδειξη εταιρικής κακοποίησης που μεταμφιέζεται ως καλή».
 
Στο βιβλίο του 2020, ο Schwab περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο ψεύτικος «ακτιβισμός των νέων» για την προώθηση των καπιταλιστικών του στόχων.
 
Γράφει, σε ένα εξαιρετικά ειλικρινές απόσπασμα: 
«Ο ακτιβισμός των νέων αυξάνεται παγκοσμίως, φέρνοντας την επανάσταση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αυξάνει την κινητοποίηση σε βαθμό που θα ήταν αδύνατο πριν. Παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές, από τη μη θεσμοθετημένη πολιτική συμμετοχή έως τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, και αντιμετωπίζει θέματα τόσο διαφορετικά όπως η κλιματική αλλαγή, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚ. Η νέα γενιά βρίσκεται σταθερά στην πρωτοπορία των κοινωνικών αλλαγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ο καταλύτης για την αλλαγή και πηγή κρίσιμης δυναμικής για το Great Reset “. (64)
 
Στην πραγματικότητα, φυσικά, το υπερβιομηχανικό μέλλον που προτείνει η Schwab είναι κάτι διαφορετικό από το πράσινο. Δεν είναι η φύση που του ενδιαφέρει, αλλά το “φυσικό κεφάλαιο” και το “κίνητρο για επενδύσεις σε πράσινες και κοινωνικές παραμεθόριες αγορές”. (65)
 
Η ρύπανση σημαίνει ότι η κερδοφορία και η περιβαλλοντική κρίση είναι μια ακόμη επιχειρηματική ευκαιρία, όπως αναφέρει στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση: “Σε αυτό το επαναστατικό νέο βιομηχανικό σύστημα, το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται από έναν ρύπο θερμοκηπίου σε ένα περιουσιακό στοιχείο και τα οικονομικά της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα μετακινούνται από το κόστος καθώς και η ρύπανση βυθίζονται σε κερδοφόρες εγκαταστάσεις δέσμευσης και χρήσης άνθρακα. Ακόμη πιο σημαντικό, θα βοηθήσει τις εταιρείες, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν και να εμπλακούν με στρατηγικές ενεργητικής αναγέννησης του φυσικού κεφαλαίου, επιτρέποντας έξυπνες και αναγεννητικές χρήσεις του φυσικού κεφαλαίου για να καθοδηγήσουν τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση και να δώσουν χώρο για την ανάκαμψη της βιοποικιλότητας σε απειλούμενες περιοχές ” (66)
 
Οι «λύσεις» του Schwab για την καταστροφική βλάβη που προκλήθηκε στον φυσικό μας κόσμο από τον βιομηχανικό καπιταλισμό συνεπάγονται περισσότερο από το ίδιο δηλητήριο, μπορεί και χειρότερο.
 
Το Geoengineering (γεωμηχανική) είναι ένα από τα αγαπημένα του: 
“Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση γιγάντιων καθρεφτών στη στρατόσφαιρα για να εκτρέψουν τις ακτίνες του ήλιου, σπέρνοντας  χημικά στην ατμόσφαιρα για να αυξήσουν τις βροχοπτώσεις και την ανάπτυξη μεγάλων μηχανών για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα”. (67)
 
Και προσθέτει: «Νέες προσεγγίσεις αυτήν τη στιγμή φαντάζονται μέσω του συνδυασμού τεχνολογιών της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, όπως τα νανοσωματίδια και άλλα προηγμένα υλικά». (68)
 
Όπως όλες οι επιχειρήσεις και οι καπιταλιστικές ΜΚΟ που υποστηρίζουν την απειλούμενη Νέα Συμφωνία για τη Φύση, ο Schwab είναι απόλυτα και βαθύτατα μη πράσινος.
 
Για αυτόν, η «απόλυτη δυνατότητα» «καθαρής» και «βιώσιμης» ενέργειας περιλαμβάνει την πυρηνική σύντηξη (69) και προσβλέπει στην ημέρα που οι δορυφόροι θα «καλύψουν τον πλανήτη με μονοπάτια επικοινωνίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύνδεση περισσότερων από 4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων εξακολουθούν να στερούνται διαδικτυακής πρόσβασης “. (70)
 
Ο Schwab επίσης λυπάται πάρα πολύ για τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την απρόσκοπτη πορεία γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων, προειδοποιώντας ότι «η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια θα επιτευχθεί μόνο,  εάν προσαρμοστούν οι κανονισμοί για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ότι η επεξεργασία γονιδίων προσφέρει μια ακριβή, αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος βελτίωσης των καλλιεργειών “. (71)
 
Η νέα τάξη που προβλέπει ο Schwab θα αγκαλιάσει ολόκληρο τον κόσμο και έτσι απαιτείται παγκόσμια διακυβέρνηση για να την επιβάλει, όπως δηλώνει επανειλημμένα.
 
Το προτιμώμενο μέλλον του «θα επιτευχθεί μόνο μέσω βελτιωμένης παγκόσμιας διακυβέρνησης» (72) επιμένει. Χρειάζεται κάποια μορφή αποτελεσματικής παγκόσμιας διακυβέρνησης (73).
 
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το πιθανό «έλλειμμα παγκόσμιας τάξης», (74) ισχυρίζεται, προσθέτοντας απίθανα ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας «δεσμεύεται με περιορισμένους και μειωμένους πόρους». (75)
 
Αυτό που πραγματικά λέει είναι ότι η κοινωνία της 4IR / great reset (παγκόσμια επαναφορά) θα λειτουργήσει μόνο εάν επιβληθεί ταυτόχρονα παντού στον πλανήτη, διαφορετικά “θα παραλύσουμε στις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις”. (76)
 
Παραδέχεται: «Με λίγα λόγια, η παγκόσμια διακυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών των άλλων θεμάτων». (77)
 
Αυτή η ολοκαίνουργια παγκόσμια αυτοκρατορία διαφωνεί πάρα πολύ με την ιδέα κάθε συγκεκριμένου πληθυσμού να αποφασίζει δημοκρατικά να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Αυτοί οι «κίνδυνοι να απομονωθούν από τους παγκόσμιους κανόνες, θέτοντας αυτά τα έθνη σε κίνδυνο να γίνουν οι καθυστερημένοι της νέας ψηφιακής οικονομίας», (78) προειδοποιεί τον Schwab.
 
Οποιαδήποτε αίσθηση αυτονομίας και λαϊκής βάσης θεωρείται απειλή από την ιμπεριαλιστική προοπτική του Schwab και πρόκειται να εξαλειφθεί βάσει της 4IR.
 
Γράφει: «Τα άτομα συνήθιζαν να αναγνωρίζουν τη ζωή τους πιο στενά με ένα μέρος, μια εθνοτική ομάδα, μια συγκεκριμένη κουλτούρα ή ακόμη και μια γλώσσα. Η έλευση της διαδικτυακής αφοσίωσης και η αυξημένη έκθεση σε ιδέες από άλλους πολιτισμούς σημαίνει ότι οι ταυτότητες είναι πλέον πιο ευέλικτες από ό, τι προηγουμένως … Χάρη στον συνδυασμό ιστορικών μοτίβων μετανάστευσης και χαμηλού κόστους συνδεσιμότητας, οι οικογενειακές δομές επαναπροσδιορίζονται “. (79)
 
Η πραγματική δημοκρατία εμπίπτει ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία για το Schwab. Γνωρίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα συμμορφωθούν πρόθυμα με σχέδια για καταστροφή της ζωής τους και για να τους υποδουλώσουν σε ένα παγκόσμιο τεχνο-φασιστικό σύστημα εκμετάλλευσης, οπότε το να τους δοθεί λόγος στο θέμα δεν είναι απλά μια επιλογή.
 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έννοια “ενδιαφερόμενα μέρη” ήταν τόσο σημαντική για το έργο του Schwab. Όπως συζητήθηκε παραπάνω, αυτή είναι η άρνηση της δημοκρατίας, με έμφαση αντί για την δημοκρατία σε «προσέγγιση των ομάδων ενδιαφερομένων για την οικοδόμηση λύσεων». (80)
Εάν το κοινό, οι άνθρωποι, συμπεριληφθούν σε αυτήν τη διαδικασία, είναι μόνο σε επιφανειακό επίπεδο. Η ημερήσια διάταξη έχει ήδη προβλεφθεί και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί πίσω από τα παρασκήνια.
 
Ο Schwab παραδέχεται αποτελεσματικά τόσο πολύ όταν γράφει: 
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών για να διασφαλίσουμε την αμοιβαία κατανόηση που χτίζει περαιτέρω μια κουλτούρα εμπιστοσύνης μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των επαγγελματιών και των επιστημόνων. Το κοινό πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη, διότι πρέπει να συμμετάσχει στη δημοκρατική διαμόρφωση των βιοτεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν την κοινωνία, τα άτομα και τους πολιτισμούς “. (81)
 
Επομένως, το κοινό πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως μεταγενέστερη σκέψη. Δεν ζητήθηκε καν άμεση διαβούλευση, απλώς «εξετάστηκε» Και ο ρόλος των ανθρώπων, τα demos, θα είναι απλώς να «συμμετέχουν» στη «διαμόρφωση» των βιοτεχνολογικών εξελίξεων. Η πιθανότητα του κοινού να απορρίψει την ίδια την ιδέα των βιοτεχνολογικών εξελίξεων έχει εξαλειφθεί εντελώς χάρη στις σκόπιμα ενσωματωμένες παραδοχές του τύπου των ενδιαφερομένων.
 
Το ίδιο μήνυμα υπονοείται στον τίτλο του συμπεράσματος του Schwab για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης: 
«Τι μπορείτε να κάνετε για να διαμορφώσετε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση». (82) Η τεχνική τυραννία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να σταματήσει, απλώς «να διαμορφωθεί».
 
Ο Schwab χρησιμοποιεί τον όρο «ηγεσία συστημάτων» για να περιγράψει τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο το 1% επιβάλλει την ατζέντα του σε όλους μας, χωρίς να μας δώσει την ευκαιρία να πούμε «όχι».
 
Γράφει: 
«Η ηγεσία των συστημάτων αφορά στην καλλιέργεια ενός κοινού οράματος για αλλαγή – σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της παγκόσμιας κοινωνίας – και στη συνέχεια ενεργώντας σε αυτό για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα προσφέρει τα οφέλη του και σε ποιον. Η ηγεσία των συστημάτων απαιτεί δράση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, στελεχών επιχειρήσεων, κοινωνικών επιρροών και υπευθύνων χάραξης πολιτικής “. (83)
 
Αναφέρεται σε αυτόν τον έλεγχο από πάνω προς τα κάτω πλήρους φάσματος ως «η διαχείριση του συστήματος της ανθρώπινης ύπαρξης» (84), παρόλο που άλλοι ίσως προτιμούν τον όρο «ολοκληρωτισμός».
 
 
Ένα από τα διακριτικά χαρακτηριστικά του ιστορικού φασισμού στην Ιταλία και τη Γερμανία ήταν η ανυπομονησία του με τους άβολους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην άρχουσα τάξη («το Έθνος» στη φασιστική γλώσσα) από τη δημοκρατία και τον πολιτικό φιλελευθερισμό.
 
Όλα αυτά έπρεπε να απορριφθούν για να επιτρέψουν σε ένα Blitzkrieg τον επιταχυνόμενο «εκσυγχρονισμό».
 
Βλέπουμε το ίδιο πνεύμα να αναδύεται στις εκκλήσεις του Schwab για «ευέλικτη διακυβέρνηση», όπου ισχυρίζεται ότι «ο ρυθμός της τεχνολογικής ανάπτυξης και μια σειρά χαρακτηριστικών των τεχνολογιών καθιστούν ανεπαρκείς τους προηγούμενους κύκλους χάραξης πολιτικής και τις διαδικασίες». (85)
 
Γράφει: “Η ιδέα της μεταρρύθμισης των μοντέλων διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των νέων τεχνολογιών δεν είναι καινούργια, αλλά ο επείγων χαρακτήρας του είναι πολύ μεγαλύτερος υπό το φως της δύναμης των σημερινών αναδυόμενων τεχνολογιών. , ευελιξία και προσαρμοστικότητα των ίδιων των τεχνολογιών και των φορέων του ιδιωτικού τομέα που τις υιοθετούν “. (86)
 
Η φράση «μεταρρύθμιση μοντέλων διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση νέων τεχνολογιών» δείχνει πραγματικά το παιχνίδι εδώ. 
Όπως και στο φασισμό, οι κοινωνικές δομές πρέπει να επανεφευρεθούν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του καπιταλισμού και των τεχνολογιών αύξησης του κέρδους.
 
Ο Schwab εξηγεί ότι η “ευέλικτη διακυβέρνησή του” θα περιλαμβάνει τη δημιουργία των λεγόμενων εργαστηρίων πολιτικής – “προστατευμένους χώρους εντός της κυβέρνησης με ρητή εντολή να πειραματιστεί με νέες μεθόδους ανάπτυξης πολιτικής χρησιμοποιώντας ευέλικτες αρχές” – και “ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία «Developtory sandboxes» και «πειραματικά testbeds» για την ανάπτυξη κανονισμών χρησιμοποιώντας επαναληπτικές, διατομεακές και ευέλικτες προσεγγίσεις ». (87)
 
 
Για τον Schwab, ο ρόλος του κράτους είναι να προωθήσει τους καπιταλιστικούς στόχους και όχι να τους κρατήσει σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου
Ενώ είναι όλοι υπέρ του ρόλου του κράτους στη διευκόλυνση μιας εταιρικής ανάληψης της ζωής μας, ενδιαφέρεται λιγότερο για τη ρυθμιστική του λειτουργία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδύνει την εισροή κερδών σε ιδιωτικά χέρια, και έτσι οραματίζεται την “ανάπτυξη οικοσυστημάτων ιδιωτικών ρυθμιστικών αρχών, που ανταγωνίζονται στις αγορές “. (88)
 
Στο βιβλίο του του 2018, ο Schwab συζητά το πρόβλημα των ενοχλητικών κανονισμών και τον καλύτερο τρόπο «υπέρβασης αυτών των ορίων» στο πλαίσιο των δεδομένων και του απορρήτου.
 
Καταλήγει στην πρόταση «συμφωνιών ανταλλαγής δεδομένων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που« σπάνε το γυαλί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ». 
Αυτά έρχονται στο παιχνίδι μόνο υπό προκαθορισμένες περιστάσεις έκτακτης ανάγκης (όπως μια πανδημία) και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των καθυστερήσεων και στη βελτίωση του συντονισμού των πρώτων ανταποκριτών, επιτρέποντας προσωρινά την κοινή χρήση δεδομένων που θα ήταν παράνομη υπό κανονικές συνθήκες “. (89)
 
Αστεία, δύο χρόνια αργότερα υπήρχε πράγματι μια «πανδημία» και αυτές οι «προσυμφωνημένες περιστάσεις έκτακτης ανάγκης» έγιναν πραγματικότητα.
 
Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τον Schwab, καθώς το WEF του είχε συνδιοργανώσει το περίφημο συνέδριο Event 201 τον Οκτώβριο του 2019, το οποίο διαμόρφωσε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού.
 
Και δεν έχασε καθόλου χρόνο για να παρουσιάσει ένα νέο βιβλίο, το Covid-19: 
The Great Reset, συν-συγγραφέας με τον Thierry Malleret, ο οποίος τρέχει κάτι που ονομάζεται Μηνιαίο Βαρόμετρο, “μια σύντομη προγνωστική ανάλυση που παρέχεται σε ιδιώτες επενδυτές, παγκόσμιους διευθύνοντες συμβούλους και απόψεις- και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων “. (90)
Δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2020, το βιβλίο αναμένεται να προωθήσει «εικασίες και ιδέες σχετικά με το πώς μπορεί να μοιάζει και πως πρέπει να μοιάζει ο κόσμος μετά την πανδημία». (91)
 
Οι Schwab και Malleret παραδέχονται ότι η Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες που έχει βιώσει ο κόσμος τα τελευταία 2000 χρόνια», προσθέτοντας ότι «οι συνέπειες της COVID-19 από την άποψη της υγείας και της θνησιμότητας θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες» . (92)
 
Προσθέτουν: “Δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή ή σοκ που θα αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πληθυσμό για δεκαετίες”. (93)
 
”Ωστόσο, απίστευτα, αυτή η «ήπια» ασθένεια παρουσιάζεται ταυτόχρονα ως η δικαιολογία για άνευ προηγουμένου κοινωνική αλλαγή κάτω από το πανό του «The Great Reset»!
 
Και παρόλο που δηλώνουν ρητά ότι η Covid-19 δεν αποτελεί μεγάλο «σοκ», οι συγγραφείς χρησιμοποιούν επανειλημμένα τον ίδιο όρο για να περιγράψουν τον ευρύτερο αντίκτυπο της κρίσης.
 
Οι Schwab και Malleret τοποθετούν την Covid-19 σε μια μακρά παράδοση γεγονότων που έχουν διευκολύνει ξαφνικές και σημαντικές αλλαγές στις κοινωνίες μας.
 
Επικαλέστηκαν συγκεκριμένα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: 
«Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πεμπτουσιακός μετασχηματιστικός πόλεμος, που πυροδότησε όχι μόνο θεμελιώδεις αλλαγές στην παγκόσμια τάξη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και συνεπαγόμενες ριζικές αλλαγές στις κοινωνικές στάσεις και πεποιθήσεις που τελικά άνοιξαν το δρόμο για ριζικά νέο πολιτικές και διατάξεις κοινωνικών συμβάσεων (όπως οι γυναίκες που προσχωρούν στο εργατικό δυναμικό πριν γίνουν ψηφοφόροι). Υπάρχουν προφανώς θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ μιας πανδημίας και ενός πολέμου (που θα εξετάσουμε λεπτομερώς στις επόμενες σελίδες), αλλά το μέγεθος της μετασχηματιστικής τους δύναμης είναι συγκρίσιμο. Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να είναι μια μετασχηματιστική κρίση προηγουμένως αδιανόητων διαστάσεων “. (94)
 
Συμμετέχουν επίσης με πολλούς σύγχρονους «θεωρητικούς συνωμοσίας», κάνοντας μια άμεση σύγκριση μεταξύ Covid-19 και 9/11
«Αυτό συνέβη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Σε όλο τον κόσμο, νέα μέτρα ασφαλείας όπως η χρήση ευρέων καμερών, Η απαίτηση ηλεκτρονικών δελτίων ταυτότητας και η είσοδος υπαλλήλων ή επισκεπτών έγινε και συνηθισμένη. Εκείνη την εποχή, αυτά τα μέτρα θεωρήθηκαν ακραία, αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται παντού και θεωρούνται «φυσιολογικά». (95)
 
 
Όταν οποιοσδήποτε τύραννος δηλώνει το δικαίωμα να κυβερνά έναν πληθυσμό χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις του, θέλει να δικαιολογήσει τη δικτατορία του με τον ισχυρισμό ότι έχουν ηθικά το δικαίωμα να το κάνουν επειδή είναι «πεφωτισμένοι».
 
Το ίδιο ισχύει και για την τυραννία που τροφοδοτείται από την Covid για τη μεγάλη επαναφορά του Schwab, την οποία το βιβλίο χαρακτηρίζει ως «πεφωτισμένη ηγεσία», προσθέτοντας: 
«Ορισμένοι ηγέτες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων που ήταν ήδη στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή μπορεί να θέλουν να πάρουν πλεονέκτημα του σοκ που προκαλεί η πανδημία για την εφαρμογή μακροχρόνιων και ευρύτερων περιβαλλοντικών αλλαγών. Στην πραγματικότητα, θα κάνουν «καλή χρήση» της πανδημίας, χωρίς να αφήσουν την κρίση να χαθεί ». (96)
 
Η παγκόσμια καπιταλιστική κυρίαρχη ελίτ έχει κάνει σίγουρα το καλύτερο δυνατό για να «εκμεταλλευτεί το σοκ που προκαλεί ο πανικός», διαβεβαιώνοντάς μας όλους από τις πρώτες μέρες της επιδημίας ότι, για κάποιο ακατανόητο λόγο, τίποτα στη ζωή μας δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι πάλι τα ίδια.
 
Οι Schwab και Malleret είναι αναπόφευκτα ενθουσιώδεις στη χρήση του πλαισίου της Νέας Κανονικότητας, παρά την παραδοχή ότι ο ιός ήταν μόνο «ήπιος».
 
«Είναι η καθοριστική στιγμή μας», κράζουν. 
“Πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα”. 
“Ένας νέος κόσμος θα αναδυθεί”. 
“Η κοινωνική αναταραχή που εξαπολύθηκε από την COVID-19 θα διαρκέσει για χρόνια, και ενδεχομένως γενιές”. 
”Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πότε τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Η σύντομη απάντηση είναι: ποτέ “. (97)
 
 
Ακόμη προτείνονται και ένας νέος ιστορικός διαχωρισμός μεταξύ της «προ-πανδημικής εποχής» και του «μετα-πανδημικού κόσμου». (98)
 
Γράφουν: «Ριζοσπαστικές αλλαγές τέτοιας εμβέλειας έρχονται ώστε ορισμένοι ειδικοί έχουν αναφερθεί στην εποχή ”πριν από τον κοραναϊό” (BC) και ”μετά τον κοραναϊό” (AC). Θα συνεχίσουμε να εκπλησσόμαστε τόσο από την ταχύτητα όσο και από τον απροσδόκητο χαρακτήρα αυτών των αλλαγών – καθώς συμπλέκονται μεταξύ τους, θα προκαλέσουν συνέπειες δεύτερης, τρίτης, τέταρτης  τάξης, επεισόδια και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαμορφώσουν ,μια «νέα κανονικότητα» ριζικά διαφορετική από αυτό που θα αφήσουμε σταδιακά πίσω. Πολλές από τις πεποιθήσεις και τις υποθέσεις μας σχετικά με το πώς θα μπορούσε ή θα έπρεπε να μοιάζει ο κόσμος θα καταρρεύσουν κατα τη διαδικασία “. (99)
 
Το 2016, ο Schwab προσβλέπει σε “νέους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας για την αλλαγή συμπεριφοράς” (100) και προβλέπει: 
“Η κλίμακα και το εύρος της εξελισσόμενης τεχνολογικής επανάστασης θα οδηγήσει σε οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές τέτοιων φαινομενικών αναλογιών που είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς “. (101)
 
Ένας τρόπος με τον οποίο ήλπιζε να προχωρήσει η τεχνοκρατική ατζέντα του ήταν, όπως έχουμε σημειώσει, μέσω των ψεύτικων «λύσεων» για την κλιματική αλλαγή που προτείνουν οι ψεύτικοι πράσινοι καπιταλιστές.
 
Κάτω από τον τίτλο «περιβαλλοντική επαναφορά», οι Schwab και Malleret δηλώνουν: «Με την πρώτη ματιά, η πανδημία και το περιβάλλον μπορεί να φαίνονται να σχετίζονται μόνο σαν ξαδέλφια. αλλά είναι πολύ πιο κοντά και πιο αλληλένδετα από ό, τι νομίζουμε “. (102)
 
Μία από τις συνδέσεις είναι ότι τόσο οι «κρίσεις» του κλίματος όσο και των ιών έχουν χρησιμοποιηθεί από το WEF και τους αρέσει να προωθούν την ατζέντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης. 
Όπως το έθεσε ο Schwab και ο συν-συγγραφέας του, «είναι παγκόσμιας φύσης και επομένως μπορούν να αντιμετωπιστούν σωστά μόνο με έναν παγκόσμιο συντονισμένο τρόπο» (103)
 
 
Ένας άλλος σύνδεσμος είναι ο τρόπος με τον οποίο η «μετά την πανδημία οικονομία» και η «πράσινη οικονομία» (104) συνεπάγονται τεράστια κέρδη για τους ίδιους τομείς των μεγάλων επιχειρήσεων.
 
Η Covid-19 υπήρξε προφανώς μεγάλη είδηση ​​για εκείνους τους καπιταλιστές που ελπίζουν να επωφεληθούν από την καταστροφή του περιβάλλοντος, με τους Schwab και Malleret να αναφέρουν: 
«Η πεποίθηση ότι οι στρατηγικές ESG επωφελήθηκαν από την πανδημία και πιθανότατα θα ωφεληθούν περαιτέρω επιβεβαιώνεται από διάφορες έρευνες και αναφορές. Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο τομέας της βιωσιμότητας ξεπέρασε τα συμβατικά κεφάλαια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 “. (105)
 
Οι καπιταλιστικοί καρχαρίες του λεγόμενου «τομέα αειφορίας» τρίβουν τα χέρια τους και χαίρονται με την προοπτική όλων των χρημάτων που κερδίζουν από την τεράστια φασιστική επαναφορά της Covid, στην οποία το κράτος συμβάλλει στη χρηματοδότηση του υποκριτικού κέρδους τους. .
 
Οι Schwab και Malleret σημειώνουν: 
«Το κλειδί για τη συσσώρευση ιδιωτικών κεφαλαίων σε νέες πηγές θετικής φύσης οικονομικής αξίας θα είναι να μετατοπίσουμε βασικούς μοχλούς πολιτικής και κίνητρα δημόσιας χρηματοδότησης ως μέρος μιας ευρύτερης οικονομικής επαναφοράς». (106)
 
Λογότυπο του  WEF 
“Ένα έγγραφο πολιτικής που εκπονήθηκε από τη Systemiq σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι η οικοδόμηση της θετικά προς τη φύση οικονομίας θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030 … Η επαναφορά του περιβάλλοντος δεν πρέπει να θεωρείται ως κόστος, αλλά ως επενδύσεις που θα δημιουργήσουν οικονομική δραστηριότητα και ευκαιρίες απασχόλησης “. (107)
 
Λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεξάρτηση των κλιματικών και Covid κρίσεων που έθεσε ο Schwab, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να προωθήσει τη νέα επαναφορά στο πίσω μέρος της κλιματικής κρίσης.
 
Όμως προφανώς, όλη αυτή η δημοσιότητα για την Greta Thunberg και το μεγάλο Extinction Rebellion που υποστηρίζεται από μεγάλες επιχειρήσεις δεν προκάλεσε αρκετό δημόσιο πανικό για να δικαιολογήσει τέτοια μέτρα.
 
Η Covid-19 εξυπηρετεί τέλεια τους σκοπούς του Schwab, καθώς ο άμεσος επείγων χαρακτήρας που παρουσιάζει επιτρέπει την επιτάχυνση ολόκληρης της διαδικασίας χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο.
 
“Αυτή η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των αντίστοιχων χρονικών οριζόντων μιας πανδημίας και εκείνης της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας φύσης σημαίνει ότι ένας πανδημικός κίνδυνος απαιτεί άμεση δράση που θα ακολουθείται από ένα γρήγορο αποτέλεσμα, ενώ η αλλαγή του κλίματος και η απώλεια φύσης απαιτούν επίσης άμεση δράση, αλλά το αποτέλεσμα (ή «μελλοντική ανταμοιβή», σύμφωνα με την ορολογία των οικονομολόγων) θα ακολουθήσει μόνο με μια συγκεκριμένη χρονική υστέρηση ». (108)
 
Για τον Schwab και τους φίλους του, η Covid-19 είναι ο μεγάλος επιταχυντής όλων όσων θέλουν να μας επιτεθούν εδώ και χρόνια.
 
Όπως λένε ο ίδιος και ο Malleret: “Η πανδημία επιδεινώνει σαφώς και επιταχύνει τις γεωπολιτικές τάσεις που ήταν ήδη εμφανείς πριν από την έκρηξη της κρίσης”. (109)
 
«Η πανδημία θα σηματοδοτήσει μια καμπή επιταχύνοντας αυτήν τη μετάβαση. Έχει κρυσταλλώσει το ζήτημα και έκανε αδύνατη την επιστροφή στην κατάσταση πριν από την πανδημία. (110)
 
Δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την κατεύθυνση που παίρνει τώρα η κοινωνία: 
«Η πανδημία θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την καινοτομία, καταλύοντας τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν ήδη ξεκινήσει (συγκρίσιμη με την επίδραση επιδείνωσης που είχε σε άλλα υποκείμενα παγκόσμια και εγχώρια ζητήματα) και «turbocharging» οποιαδήποτε ψηφιακή επιχείρηση ή την ψηφιακή διάσταση οποιασδήποτε επιχείρησης ». (111)
 
«Με την πανδημία, ο « ψηφιακός μετασχηματισμός» στον οποίο αναφέρθηκαν τόσα χρόνια πολλοί αναλυτές, χωρίς να είναι σίγουροι τι εννοούσε, βρήκε τον καταλύτη του. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα του περιορισμού θα είναι η επέκταση και η εξέλιξη του ψηφιακού κόσμου με αποφασιστικό και συχνά μόνιμο τρόπο.
 
«Τον Απρίλιο του 2020, αρκετοί ηγέτες τεχνολογίας παρατήρησαν πόσο γρήγορα και ριζικά οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κρίση υγείας είχαν επιταχύνει την υιοθέτηση ενός ευρέος φάσματος τεχνολογιών. Μέσα σε μόλις ένα μήνα, φαίνεται ότι πολλές εταιρείες όσον αφορά την υιοθέτηση της τεχνολογίας προωθήθηκαν αρκετά χρόνια “. (112)
 
Η μοίρα προφανώς χαμογελά στον Klaus Schwab, καθώς αυτή η κρίση Covid-19 κατάφερε, ευτυχώς, να προωθήσει σχεδόν κάθε πτυχή της ατζέντας που προωθεί τις δεκαετίες.
 
Έτσι, αυτός και ο Malleret αναφέρουν με ικανοποίηση ότι “η πανδημία θα προωθήσει γρήγορα την υιοθέτηση του αυτοματισμού στο χώρο εργασίας και την εισαγωγή περισσότερων ρομπότ στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή”. (113)
 
Οι υποχρεωτικές φυλακίσεις σε όλο τον κόσμο έχουν, αναμφίβολα, μια μεγάλη οικονομική ώθηση σε εκείνες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν online αγορές.
 
Οι συγγραφείς αφηγούνται: 
“Οι καταναλωτές χρειάζονται προϊόντα και, εάν δεν μπορούν να ψωνίσουν, θα καταφύγουν αναπόφευκτα στην αγορά τους στο διαδίκτυο. Καθώς η συνήθεια ξεκινά, τα άτομα που δεν είχαν αγοράσει στο παρελθόν στο διαδίκτυο θα γίνουν άνετα με αυτό, ενώ τα άτομα που ήταν αγοραστές στο διαδίκτυο μερικής απασχόλησης στο παρελθόν θα βασίζονται πιθανώς σε αυτό περισσότερο. Αυτό έγινε εμφανές κατά τη διάρκεια των υποχρεωτικών εγκλεισμών. Στις ΗΠΑ, η Amazon και η Walmart προσέλαβαν 250.000 εργαζόμενους για να συμβαδίσουν με την αύξηση της ζήτησης και δημιούργησαν τεράστιες υποδομές για παράδοση στο διαδίκτυο. Αυτή η επιταχυνόμενη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σημαίνει ότι οι γίγαντες της διαδικτυακής βιομηχανίας λιανικής είναι πιθανό να αναδυθούν από την κρίση ακόμη πιο ισχυρές από ό, τι στην εποχή πριν από την πανδημία ”. (114)
 
Προσθέτουν: 
“Καθώς όλο και περισσότερα πράγματα και υπηρεσίες μας προσφέρονται μέσω των κινητών και υπολογιστών μας, εταιρείες σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ανέπαφες λειτουργίες, το ψηφιακό περιεχόμενο, τα ρομπότ και οι παραδόσεις drone (για να αναφέρουμε μόνο μερικές) θα ευδοκιμήσουν . Δεν είναι τυχαίο ότι εταιρείες όπως η Alibaba, το Amazon, το Netflix ή το Zoom εμφανίστηκαν ως «νικητές» από τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς ». (115)
 
Ως συνέπεια, θα μπορούσαμε να προτείνουμε ότι “δεν είναι τυχαία” οι κυβερνήσεις που έχουν καταληφθεί και ελέγχονται από μεγάλες επιχειρήσεις, χάρη στους οπαδούς του WEF, επέβαλαν μια “νέα πραγματικότητα” υπό την οποία οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οι ” νικητές “…
 
Τα καλά νέα εμπνευσμένα από την Covid δεν σταματούν ποτέ για όλους τους επιχειρηματικούς τομείς που επωφελούνται από την τέταρτη βιομηχανική καταστολή.
Η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί όφελος για τη διαδικτυακή εκπαίδευση”, αναφέρουν οι Schwab και Malleret. 
“Στην Ασία, η μετάβαση στην διαδικτυακή εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, με απότομη αύξηση των ψηφιακών εγγραφών των μαθητών, πολύ υψηλότερη αποτίμηση για επιχειρήσεις διαδικτυακής εκπαίδευσης και περισσότερο διαθέσιμο κεφάλαιο για νεοσύστατες επιχειρήσεις” ed-tech “. , η κατεύθυνση της τάσης φαίνεται σαφής: ο κόσμος της εκπαίδευσης, όπως και για πολλές άλλες βιομηχανίες, θα γίνει εν μέρει εικονικός “. (116)
 
Τα διαδικτυακά αθλήματα έχουν επίσης απογειωθεί: 
«Για λίγο, η κοινωνική απόσταση μπορεί να περιορίσει την πρακτική ορισμένων αθλημάτων, η οποία με τη σειρά της θα ωφελήσει την ολοένα και πιο ισχυρή επέκταση των ηλεκτρονικών αθλημάτων. Η τεχνολογία και η ψηφιακή δεν είναι ποτέ μακριά! ” (117)
 
Υπάρχουν παρόμοιες ειδήσεις από τον τραπεζικό τομέα: 
“Οι διαδικτυακές τραπεζικές αλληλεπιδράσεις έχουν αυξηθεί στο 90% κατά τη διάρκεια της κρίσης, από 10 τοις εκατό, χωρίς μείωση της ποιότητας και αύξηση της συμμόρφωσης”. (118)
 
Η εμπνευσμένη από την Covid κίνηση σε διαδικτυακή δραστηριότητα ωφελεί προφανώς τη Big Tech, η οποία κάνει τεράστια κέρδη από την κρίση, όπως περιγράφουν οι συγγραφείς: 
“Η συνδυασμένη αγοραία αξία των κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών σημείωσε ρεκόρ μετά το ρεκόρ κατά τη διάρκεια των υποχρεωτικών εγκλεισμών, ακόμη και ανυψώνεται σε μεγαλύτερα επίπεδα πριν από την έναρξη της επιδημίας… αυτό το φαινόμενο είναι απίθανο να υποχωρήσει σύντομα, ακριβώς το αντίθετο. (119)
 
Αλλά είναι επίσης καλά νέα για όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν τα ανθρώπινα όντα για να εργαστούν για αυτές. Ο αυτοματισμός έχει, και ήταν πάντα, για την εξοικονόμηση κόστους και, συνεπώς, την αύξηση των κερδών για την καπιταλιστική ελίτ.
 
Η κουλτούρα της φασιστικής  Nέας Κανονικότητας θα προσφέρει επίσης προσοδοφόρα οφέλη για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η βιομηχανία συσκευασίας, εξηγούν οι Schwab και Malleret.
 
“Η πανδημία σίγουρα θα αυξήσει την εστίασή μας στην υγιεινή. Μια νέα εμμονή με την καθαριότητα συνεπάγεται ιδιαίτερα τη δημιουργία νέων μορφών συσκευασίας. Θα ενθαρρυνθούμε να μην αγγίζουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε. Απλές απολαύσεις, όπως η μυρωδιά ενός πεπονιού ή η συμπίεση ενός φρούτου, θα ταιριάζει και μπορεί να γίνει ακόμη και κάτι παρελθόν ». (120)
 
 
Οι συγγραφείς περιγράφουν επίσης αυτό που μοιάζει πολύ με μια τεχνοκρατική ατζέντα που σχετίζεται με τα κέρδη πίσω από την «κοινωνική απόσταση» που υπήρξε τόσο βασικό στοιχείο της «επαναφοράς» της Covid.
 
Γράφουν: 
”Με τη μία ή την άλλη μορφή, τα μέτρα κοινωνικής και φυσικής απόστασης είναι πιθανό να παραμείνουν μετά την υποχώρηση της πανδημίας, δικαιολογώντας την απόφαση σε πολλές εταιρείες από διαφορετικές βιομηχανίες να επιταχύνουν τον αυτοματισμό. Μετά από λίγο, οι μόνιμες ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογική ανεργία θα υποχωρήσουν καθώς οι κοινωνίες τονίζουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χώρου εργασίας με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη στενή ανθρώπινη επαφή. Πράγματι, οι τεχνολογίες αυτοματισμού είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για έναν κόσμο στον οποίο τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον ή είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις αλληλεπιδράσεις τους. Ο παρατεταμένος και ενδεχομένως διαρκής φόβος μας για μόλυνση από έναν ιό (COVID-19 ή άλλο) θα επιταχύνει έτσι την αδιάκοπη πορεία αυτοματισμού, ιδιαίτερα στους τομείς που είναι πιο ευάλωτοι στον αυτοματισμό ” (121)
 
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Schwab έχει από καιρό απογοητευτεί από όλους αυτούς τους κουραστικούς κανονισμούς που εμποδίζουν τους καπιταλιστές να κάνουν όσα χρήματα θα ήθελαν, εστιάζοντας σε οικονομικά άσχετες ανησυχίες όπως η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων.
 
Αλλά – Γιούπι! – η κρίση της Covid παρείχε την τέλεια δικαιολογία για την εξάλειψη μεγάλων επιπέδων αυτών των ξεπερασμένων εμποδίων για την ευημερία και την ανάπτυξη.
 
Ένας τομέας στον οποίο εγκαταλείπεται η ενοχλητική γραφειοκρατία είναι η υγεία. Γιατί ο οποιοσδήποτε σωστός ενδιαφερόμενος να φανταζόταν ότι οποιαδήποτε συγκεκριμένη υποχρέωση για φροντίδα και επιμέλεια πρέπει να επιτρέπεται να επηρεάζει την κερδοφορία αυτού του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα;
 
Οι Schwab και Malleret είναι πολύ χαρούμενοι που σημειώνουν ότι η τηλεϊατρική θα «επωφεληθεί σημαντικά» από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Covid: 
«Η ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας με οποιοδήποτε διαθέσιμο μέσο (επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιδημίας, η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας επιτρέποντάς τους να εργάζονται εξ αποστάσεως) κατάργησε ορισμένα από τα κανονιστικά και νομοθετικά εμπόδια που σχετίζονται με την υιοθέτηση της τηλεϊατρικής “. (122)
 
 
Η κατάργηση των κανονισμών είναι ένα γενικό φαινόμενο στο πλαίσιο του παγκόσμιου καθεστώτος New Normal, όπως αναφέρουν οι Schwab και Malleret:
 
«Μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις έχουν επιβραδύνει συχνά τον ρυθμό υιοθέτησης νέων τεχνολογιών με μακροχρόνιες σκέψεις σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει το καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο, αλλά, όπως δείχνει το παράδειγμα της τηλεϊατρικής και της παράδοσης drone, είναι δυνατή μια δραματική επιτάχυνση που απαιτείται λόγω της αναγκαιότητας. Κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού, μια σχεδόν παγκόσμια χαλάρωση των κανονισμών που είχαν παρεμποδίσει προηγουμένως την πρόοδο σε τομείς όπου η τεχνολογία ήταν διαθέσιμη για χρόνια ξαφνικά συνέβη επειδή δεν υπήρχε καλύτερη ή άλλη επιλογή. Αυτό που ήταν μέχρι πρόσφατα αδιανόητο ξαφνικά έγινε δυνατό… Νέοι κανονισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ ”. (123)
 
Προσθέτουν: 
“Η τρέχουσα επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί, νε οποιοδήποτε μέσο, η” ανέπαφη οικονομία “και η επακόλουθη προθυμία των ρυθμιστικών αρχών να την επιταχύνουν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μπάρες”. (124)
 
“Δεν έχει αποκλειστεί καμία μπάρες” Μην κάνετε λάθος: αυτή είναι η γλώσσα που υιοθετεί ο καπιταλισμός όταν εγκαταλείπει την προσήλωσή της στη φιλελεύθερη δημοκρατία και μεταβαίνει σε πλήρη φασιστική λειτουργία.
 
Από την εργασία του Schwab και του Malleret είναι σαφές ότι μια φασιστική συγχώνευση κράτους και επιχείρησης, προς όφελος της τελευταίας, υποστηρίζει τη μεγάλη επαναφορά τους.
 
Τα φαινομενικά χρηματικά ποσά έχουν μεταφερθεί από το δημόσιο πορτοφόλι στις διογκωμένες τσέπες του 1% από την αρχή της κρίσης της Covid, όπως αναγνωρίζουν: 
“Τον Απρίλιο του 2020, ακριβώς καθώς άρχισε η πανδημία να κατακλύζει τον κόσμο, κυβερνήσεις σε όλη την γή είχαν ανακοινώσει προγράμματα τόνωσης ύψους αρκετών τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σαν να είχαν εφαρμοστεί σχεδόν ταυτόχρονα οκτώ ή εννέα σχέδια Marshall. (125)
 
Συνεχίζουν: «Η COVID-19 έχει ξαναγράψει πολλούς από τους κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. … Η φιλανθρωπική (ή αλλιώς) μεγαλύτερη διείσδυση των κυβερνήσεων στη ζωή των εταιρειών και η συμπεριφορά της επιχείρησής τους θα εξαρτώνται από τη χώρα και τη βιομηχανία, λαμβάνοντας ως εκ τούτου πολλές διαφορετικές μορφές ». (126)
 
Μέτρα που θα φαινόταν ακατανόητα πριν από την πανδημία μπορεί να γίνουν στάνταρ σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αποτρέψουν την οικονομική ύφεση να μετατραπεί σε καταστροφική κατάθλιψη.
 
“Όλο και περισσότερο, θα υπάρξουν εκκλήσεις για την κυβέρνηση να ενεργήσει ως« πληρωτής έσχατης λύσης » για να αποτρέψει ή να σταματήσει το πλήθος μαζικών απολύσεων και καταστροφών επιχειρήσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία. Όλες αυτές οι αλλαγές αλλάζουν τους κανόνες του «παιχνιδιού» της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής. ” (127)
 
Ο Schwab και ο συνάδελφός του χαιρετίζουν την προοπτική να αυξηθούν οι κρατικές εξουσίες για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
 
Γράφουν: ”Ένα από τα μεγάλα μαθήματα των τελευταίων πέντε αιώνων στην Ευρώπη και την Αμερική είναι αυτό: οι οξείες κρίσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξουσίας του κράτους. Πάντοτε συνέβαινε και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είναι διαφορετικό με την πανδημία COVID-19 “. (128)
 
Και προσθέτουν: “Κοιτώντας στο μέλλον, οι κυβερνήσεις πιθανότατα, αλλά με διαφορετικούς βαθμούς έντασης, να αποφασίσουν ότι είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας να ξαναγράψουν ορισμένους από τους κανόνες του παιχνιδιού και να αυξήσουν μόνιμα το ρόλο τους”. (129)
 
Η ιδέα της επανεγγραφής των κανόνων του παιχνιδιού θυμίζει και πάλι τη φασιστική γλώσσα, καθώς φυσικά είναι η ιδέα της μόνιμης αύξησης του ρόλου του κράτους στη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα.
 
Πράγματι, αξίζει να συγκρίνουμε τη θέση του Schwab σε αυτό το ζήτημα με τη θέση του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην οικονομική κρίση το 1931 με τη δημιουργία ενός ειδικού φορέα έκτακτης ανάγκης, L’Istituto mobiliare Italiano, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις.
 
 
Δήλωσε ότι αυτό ήταν «ένα μέσο ενεργητικής ώθησης της ιταλικής οικονομίας προς την εταιρική της φάση, δηλαδή ένα σύστημα που σέβεται θεμελιωδώς την ιδιωτική ιδιοκτησία και την πρωτοβουλία, αλλά τις συνδέει στενά με το κράτος, το οποίο από μόνο του μπορεί να τις προστατεύσει, να τις ελέγξει και να τις θρέψει». . (130)
 
Οι υποψίες για τη φασιστική φύση της μεγάλης επαναφοράς του Schwab επιβεβαιώνονται, φυσικά, από τα μέτρα αστυνομίας-κράτους που έχουν εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης Covid.
 
Η καθαρή ωμή δύναμη που δεν βρίσκεται ποτέ κάτω από την επιφάνεια του καπιταλιστικού συστήματος γίνεται όλο και πιο ορατή όταν μπαίνει σε αυτό το φασιστικό στάδιο και αυτό αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό στο βιβλίο του Schwab και του Malleret.
 
Η λέξη «δύναμη» χρησιμοποιείται ξανά και ξανά στο πλαίσιο της Covid-19. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει σε επιχειρηματικό πλαίσιο, όπως και με τις δηλώσεις ότι “η COVID-19 ανάγκασε όλες τις τράπεζες να επιταχύνουν έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι τώρα εδώ για να μείνει” ή ότι “η μικρο-επαναφορά θα αναγκάσει κάθε εταιρεία σε κάθε κλάδο να πειραματιστεί με νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας, εργασίας και λειτουργίας “. (131)
 
Αλλά μερικές φορές εφαρμόζεται απευθείας στα ανθρώπινα όντα, ή στους «καταναλωτές», καθώς ο Schwab και οι άλλοι του προτιμούν να μας σκέφτονται.
 

“Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης, πολλοί καταναλωτές που προηγουμένως δίσταζαν να βασίζονται υπερβολικά σε ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις συνήθειές τους σχεδόν σε μια νύχτα: βλέποντας ταινίες στο διαδίκτυο αντί να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, να παραγγέλνουν γεύματα αντί να βγαίνουν σε εστιατόρια, να μιλούν με φίλους εξ αποστάσεως αντί να τους συναντήσουν, να μιλάνε με συναδέλφους σε μια οθόνη αντί να κουβεντιάζουν στο  καφέ, να ασκούνται στο διαδίκτυο αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και ούτω καθεξής…
 
«Πολλές από τις τεχνολογικές συμπεριφορές που αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε κατά τον περιορισμό θα γίνουν πιο φυσικές. Καθώς οι κοινωνικές και φυσικές αποστάσεις θα παραμείνουν, στηριζόμενοι περισσότερο σε ψηφιακές πλατφόρμες για επικοινωνία, εργασία ή αναζήτηση συμβουλών ή παραγγελία κάτι, λίγο-πολύ, θα κερδίσει έδαφος αολι τις παλαιότερα ριζωμένες συνήθειες. (132)
 
Κάτω από ένα φασιστικό σύστημα, δεν προσφέρεται στα άτομα η επιλογή του αν θέλουν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του ή όχι, καθώς οι Schwab και Malleret κάνουν αρκετά σαφή σχετικά με το λεγόμενο εντοπισμό επαφής: 
“Καμία εθελοντική εφαρμογή ανίχνευσης επαφών δεν θα λειτουργήσει εάν οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα στην κυβερνητική υπηρεσία που παρακολουθεί το σύστημα · εάν κάποιο άτομο αρνείται να κατεβάσει την εφαρμογή (και συνεπώς να αποκλείσει πληροφορίες σχετικά με πιθανή μόλυνση, κινήσεις και επαφές), όλοι θα επηρεαστούν δυσμενώς “. (133)
 
Αυτό, αντανακλούν, είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της κρίσης Covid έναντι της περιβαλλοντικής, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή της Νέας Κανονικότητας τους: 
‘Ενώ για μια πανδημία, η πλειοψηφία των πολιτών θα τείνει να συμφωνήσει με την ανάγκη επιβολής καταναγκαστικών μέτρων, θα αντισταθούν σε περιοριστικές πολιτικές σε περίπτωση περιβαλλοντικών κινδύνων όπου τα αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να αμφισβητηθούν “. (134)

 
 
Αυτά τα «καταναγκαστικά μέτρα», τα οποία αναμένεται όλοι να ακολουθήσουμε, θα περιλαμβάνουν φυσικά ασυναγώνιστα επίπεδα φασιστικής παρακολούθησης της ζωής μας, ιδιαίτερα στο ρόλο μας ως μισθωτοί σκλάβοι.
 
Γράφουν οι Schwab και Malleret: 
Οι κινήσεις μέσα στις εταιρείες θα είναι προς μεγαλύτερη παρακολούθηση. Για καλό ή κακό, οι εταιρείες θα παρακολουθούν και μερικές φορές θα καταγράφουν τι κάνει το εργατικό δυναμικό τους. Η τάση θα μπορούσε να έχει πολλές διαφορετικές μορφές, από τη μέτρηση των θερμοκρασιών του σώματος με τις θερμικές κάμερες έως την παρακολούθηση μέσω μιας εφαρμογής του τρόπου συμμόρφωσης των εργαζομένων με την κοινωνική απόσταση. (135)
 
Τα καταναγκαστικά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους είναι επίσης πιθανό να χρησιμοποιηθούν για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να πάρουν τα εμβόλια Covid που βρίσκονται επί του παρόντος σε σειρά.
 
Ο Schwab είναι βαθιά συνδεδεμένος με αυτόν τον κόσμο, με  το “όνομα” με τον Μπιλ Γκέιτς και χαιρετίστηκε από τον βασικό παράγοντα της Big Pharma, Henry McKinnell, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Inc., ως “ένα άτομο αληθινά αφιερωμένο σε μια πραγματικά ευγενή υπόθεση” .
 
Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι επιμένει, με τον Malleret, ότι “η πλήρης επιστροφή στο” φυσιολογικό “δεν μπορεί να προβλεφθεί προτού διατεθεί ένα εμβόλιο”. (136)
Προσθέτει: “Το επόμενο εμπόδιο είναι η πολιτική πρόκληση του εμβολιασμού αρκετών ατόμων σε όλο τον κόσμο (είμαστε συλλογικά τόσο ισχυροί όσο και ο πιο αδύναμος σύνδεσμος) με αρκετά υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης παρά την άνοδο των αντι-εμβολιαστών“. (137)
 
Έτσι, οι «αντι-εμβολιαστές» εντάσσονται στον κατάλογο απειλών του Schwab για το έργο του, μαζί με τους αντι-παγκοσμιοποιητές και τους αντι-καπιταλιστές διαδηλωτές, τα Κίτρινα Γιλέκα και όλους εκείνους που εμπλέκονται σε «ταξικές συγκρούσεις», «κοινωνική αντίσταση» και «πολιτική αντίδραση».
 
Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη αποκλειστεί από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων λόγω της έλλειψης δημοκρατίας που ο Schwab θέλει να τονίσει μέσω της εταιρικής κυριαρχίας των ενδιαφερομένων, της «ευέλικτης διακυβέρνησης» του, της ολοκληρωτικής «διαχείρισης του συστήματος της ανθρώπινης ύπαρξης».
 
Αλλά πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το «σκοτεινό σενάριο» ανθρώπων που ξεσηκώνονται ενάντια στη μεγάλη του μη φυσιολογική επαναφορά και την Μετα ανθρωπιστική Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση;
 
Τι βαθμό «δύναμης» και «καταναγκαστικών μέτρων» θα ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί προκειμένου να εξασφαλίσει το ξημέρωμα της τεχνοκρατικής νέας εποχής του;
 
Το ερώτημα είναι χαλαρό, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου το ιστορικό παράδειγμα του καθεστώτος του 20ου αιώνα στο οποίο γεννήθηκε ο Schwab .
 
Το νέο ναζιστικό φυσιολογικό του Χίτλερ επρόκειτο να διαρκέσει για χίλια χρόνια, αλλά κατέρρευσε 988 χρόνια πριν από τον στόχο.
 
 
Ακριβώς επειδή ο Χίτλερ είπε, με όλη την εμπιστοσύνη της δύναμης, ότι το Ράιχ του θα διαρκούσε για μια χιλιετία, αυτό δεν σήμαινε ότι ήταν έτσι.
 
Ακριβώς επειδή ο Klaus Schwab και ο Thierry Malleret και οι φίλοι τους λένε ότι μπαίνουμε τώρα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και ο κόσμος μας θα αλλάξει για πάντα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτσι.
 
Δεν χρειάζεται να αποδεχτούμε τη Νέα Κανονικότητα τους. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε με τον φόβο τους. Δεν χρειάζεται να πάρουμε τα εμβόλια τους. Δεν χρειάζεται να τους αφήσουμε να εμφυτεύσουν smartphone ή να επεξεργαστούν το DNA μας. Δεν χρειάζεται να περπατάμε, με φίμωτρα και να είμαστε υποτακτικοί, κατευθείαν στην υπερανθρωπιστική τους κόλαση.
 
Μπορούμε να καταγγείλουμε τα ψέματά τους! 
Εκθέστε την ατζέντα τους! 
Αρνηθείτε την αφήγησή τους! 
Απορρίψτε την τοξική ιδεολογία τους! 
Αντισταθείτε στον φασισμό τους!
 
Ο Klaus Schwab δεν είναι θεός, αλλά άνθρωπος. Μόνο ένας ηλικιωμένος άνδρας. Και εκείνοι με τους οποίους συνεργάζεται, η παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ, είναι λίγοι σε αριθμό. Οι στόχοι τους δεν είναι οι στόχοι της συντριπτικής πλειοψηφίας της ανθρωπότητας. Το υπερανθρωπιστικό τους όραμα είναι απωθητικό σε όλους σχεδόν έξω από τον μικρό τους κύκλο και δεν έχουν συγκατάθεση για την τεχνοκρατική δικτατορία που προσπαθούν να μας επιβάλουν.
 
Αυτός, εξάλλου, είναι ο λόγος που έπρεπε να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μας επιβάλουν με την ψεύτικη σημαία της καταπολέμησης ενός ιού.
Κατάλαβαν ότι χωρίς την αιτιολόγηση της «έκτακτης ανάγκης», δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσουμε το διεστραμμένο τους σχέδιο.
 
Φοβούνται τη δυνητική μας δύναμη γιατί ξέρουν ότι αν σηκωθούμε, θα τους νικήσουμε. Μπορούμε να καταστρέψουμε το έργο τους πριν καν ξεκινήσει σωστά.
 
Είμαστε οι άνθρωποι, είμαστε το 99%, και μαζί μπορούμε να αρπάξουμε την ελευθερία μας από τα θανατηφόρα σαγόνια της φασιστικής μηχανής!
 
πηγή
 

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Resist the Fourth Industrial Repression!

Fascism, newnormalism and the left

Liberalism: the two-faced tyranny of wealth

Organic radicalism: bringing down the fascist machine

The Great Reset

Παραπομπές το Ibid σημαίνει η ίδια πηγή με παραπάνω

1. Klaus Schwab with Nicholas Davis, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution: A Guide to Building a Better World (Geneva: WEF, 2018), e-book.
2. Klaus Schwab, The Fourth Industrial Revolution (Geneva: WEF, 2016), e-book.
3. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
4. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
5. Ibid.
6. Ibid.
7. Ibid.
8. Ibid.
9. Ibid.
10. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
11. Ibid.
12. Ibid.
13. Ibid.
14. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
15. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
16. Ibid.
17. Ibid.
18. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
19. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
20. Ibid.
21. Ibid.
22. Ibid.
23. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
24. Ibid.
25. Ibid.
26. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
27. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
28. Ibid.
29. Ibid.
30. Ibid.
31. Ibid.
32. Ibid.
33. Ibid.
34. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
35. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
36. Ibid.
37. Ibid.
38. Ibid.
39. Ibid.
40. Ibid.
41. Ibid.
42. Ibid.
43. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
44. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
45. Ibid.
46. Ibid.
47. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
48. Ibid.
49. Ibid.
50. Kevin Warwick, I, Cyborg (London: Century, 2002), p. 4. See also Paul Cudenec, Nature, Essence and Anarchy (Sussex: Winter Oak, 2016).
51. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
52. Ibid.
53. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
54. Ibid.
55. Ibid.
56. Klaus Schwab, Thierry Malleret, Covid-19: The Great Reset (Geneva: WEF, 2020), e-book. Edition 1.0.
57. Ibid.
58. Ibid.
59. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
60. Ibid.
61. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
62. Ibid.
63. Ibid.
64. Schwab, Malleret, Covid-19: The Great Reset.
65. Ibid.
66. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
67. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
68. Ibid.
69. Ibid.
70. Ibid.
71. Ibid.
72. Schwab, Malleret, Covid-19: The Great Reset.
73. Ibid.
74. Ibid.
75. Ibid.
76. Ibid.
77. Ibid.
78. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
79. Ibid.
80. Schwab, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution.
81. Ibid.
82. Ibid.
83. Ibid.
84. Ibid.
85. Ibid.
86. Ibid.
87. Ibid.
88. Ibid.
89. Ibid.
90. Schwab, Malleret, Covid-19: The Great Reset.
91. Ibid.
92. Ibid.
93. Ibid.
94. Ibid.
95. Ibid.
96. Ibid.
97. Ibid.
98. Ibid.
99. Ibid.
100. Schwab, The Fourth Industrial Revolution.
101. Ibid.
102. Schwab, Malleret, Covid-19: The Great Reset.
103. Ibid.
104. Ibid.
105. Ibid.
108. Ibid.
107. Ibid.
108. Ibid.
109. Ibid.
110. Ibid.
111. Ibid.
112. Ibid.
113. Ibid.
114. Ibid.
115. Ibid.
116. Ibid.
117. Ibid.
118. Ibid.
119. Ibid.
120. Ibid.
121. Ibid.
122. Ibid.
123. Ibid.
124. Ibid.
125. Ibid.
126. Ibid.
127. Ibid.
128. Ibid.
129. Ibid.
130. Benito Mussolini, cit. Pierre Milza and Serge Berstein, Le fascisme italien 1919-1945 (Paris: Editions de Seuil, 1980), p. 246.
131. Schwab, Malleret, Covid-19: The Great Reset.
132. Ibid.
133. Ibid.
134. Ibid.
135. Ibid.
136. Ibid.
137. Ibid.

Πηγή

Προβολές : 624


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα