Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. Νίκος Αντωνιάδης, με νέο εξώδικο προς Μητσοτάκη – Κεραμέως – Αρειο Πάγο:  “ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΕΣΤ. ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. Νίκος Αντωνιάδης, με νέο εξώδικο προς Μητσοτάκη – Κεραμέως – Αρειο Πάγο: “ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΕΣΤ. ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”

31 Αυγούστου, 2020 99 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,168
Μοίρασέ το
 
Νίκος Αντωνιάδης; “Τα παιδιά μας θα απέχουν από τα μαθήματα όσο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
 
Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά και πάλι και σε όλους τους τόνους, ότι όταν και εφόσον αποφασιστεί η φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε να διενεργήσει την παραμικρή ιατρική πράξη στα παιδιά μας, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για προγραμματισμένα δειγματοληπτικά τεστ που δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα του επείγοντος, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας.”
 

 
 
Αποφασισμένος να τραβήξει νομικά στα άκρα, είναι ο έγκριτος νομικός Νίκος Αντωνιάδης, το θέμα της χρήσης μασκών και την διενέργεια τεστ στους μαθητές και καλεί τους γονείς να συνυπογράψουν στο νέο εξώδικο που αποστέλνει σε κυβέρνηση – Κεραμέως – Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και σε όλες τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών, καθιστώντας τους σαφές, πως ούτε τα παιδιά θα πάνε στα σχολεία φορώντας μάσκες, ούτε να τολμήσουν να υποβάλλουν σε τεστ τους μαθητές.
 
Το εξώδικο προς όλους τους αποδέκτες θα επιδοθεί αύριο το πρωί, και μέχρι στιγμής ο αριθμός των γονέων που δίνουν το Ο.Κ. στον κ. Αντωνιάδη, έχει ξεπεράσει τις οκτώ χιλιάδες, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την σελίδα του.
 
Στείλτε του όλοι οι γονείς την συμμετοχή σας… ακόμα κι εσείς που τα παιδιά σας είναι μεγάλα, ή δεν έχετε παιδιά.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
 
Κι αν δεν έχετε σελίδα στο f.b. στείλτε μου εδώ σ’ αυτήν την ανάρτηση το Ο.Κ. είτε με σχόλιό σας είτε στο mail μου  [email protected] και θα διαβιβάσω την ανάρτηση με την συμμετοχή σας και τα mail σας, στον κ. Αντωνιάδη, όπως έκανα και την προηγούμενη φορά.
 
ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ.
 
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
__________________________________
 
Απαιτείται το “ΟΚ” από όλους τους γονείς για να εξουσιοδοτηθώ να επιδώσω εξώδικη δήλωση-αίτημα στην Υπουργό Παιδείας.
 
Επειδή η παρούσα ανάρτηση κοινοποιείται στη διαδικτυακή ομάδα “ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”, παρακαλώ τους κοινούς φίλους και ακόλουθους να καταγράφουν μόνο ένα “ΟΚ”, είτε εδώ είτε στην ομάδα αυτή.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις κοινοποιήσεις της ανάρτησης αυτής.
 
Τα “ΟΚ” θα πρέπει επίσης να καταγράφονται είτε εδώ είτε στην διαδικτυακή ομάδα των γονέων.
 
-Δηλώνουμε ότι τα παιδιά μας θα απέχουν από τα μαθήματα όσο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και εξηγούμε τους απολύτως ξεκάθαρους λόγους για την απόφαση αυτή.
 
-Απαιτούμε να μην υπολογιστούν οι απουσίες των παιδιών κατά το διάστημα που αυτά θα απέχουν από τα μαθήματά τους για τους αναλυτικά στο εξώδικο εκτιθέμενους λόγους.
 
Απαγορεύουμε οποιαδήποτε ιατρική πράξη στα παιδιά μας χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας, σε περίπτωση που αποφασιστεί η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ από τους αρμόδιους ιατρικούς φορείς, όταν και εφόσον ανακληθεί η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και τα παιδιά μας επιστρέψουν στα μαθήματά τους.
 
Στο θέμα φυσικά θα επανέλθω, όταν και εφόσον έρθει αυτή η ώρα.
 
Στο εξώδικο υπάρχει κενό στον αριθμό των γονέων που θα με εξουσιοδοτήσουν, και ο οποίος θα συμπληρωθεί μέχρι το πέρας της διαδικασίας εντός της ημέρας.
 
Επίσης, στο κείμενο που παραθέτω υπάρχει η παραγγελία για την επίδοση του εξωδίκου στην Νίκη Κεραμέως.
 
Αντίστοιχες παραγγελίες θα υπάρχουν για τις κοινοποιήσεις.
 
Τέλος, ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ:
Έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι έχουν προαναγγελθεί καταλήψεις στα σχολεία από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου:
 
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ !!
 
Η απόφασή μας είναι να ΜΗΝ ΠΑΝΕ τα παιδιά στα σχολεία και ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΝΕ και να κάνουν κατάληψη.
 
Γιατί τότε θα προκύψουν ποινικές ευθύνες για τα παιδιά και τους γονείς τους για παράβαση των άρθρων 285 και 360 του Ποινικού Κώδικα αντίστοιχα.
 
Και αυτό θα υποθηκεύσει και θα τινάξει στον αέρα όλη την κοινή προσπάθεια.
 
Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα είναι η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης σε ένα εξώδικο που θα απευθύνεται σε αυτούς από χιλιάδες γονείς.
 
Η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι μεγάλη.
 
Το εξώδικο αυτό κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την ποινική διάσταση της απόφασης να σταλούν τα παιδιά στα σχολεία, ενώ επίσημα δεν αποκλείεται, παρά τη χρήση μάσκας, η πιθανότητα να νοσήσουν από έναν ιό, ο οποίος, όπως μας βεβαιώνουν, είναι ταχύτατα μεταδοτικός, άκρως επικίνδυνος και θανατηφόρος.
 
Πολλώ μάλλον ότι οι επτά οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν από τα παιδιά, και ακόμη περισσότερο να επιβληθεί η τήρησή τους από τους εκπαιδευτικούς.
 
 
Το εξώδικο κοινοποιείται επίσης στην Ο.Λ.Μ.Ε., την Δ.Ο.Ε. και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
 
Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως της αντίδρασης της κυβέρνησης, στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα ιδιότυπο δημοψήφισμα.
 
Το ποσοστό της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα θα κρίνει την υπόθεση.
 
Άλλωστε, Δημοκρατία έχουμε.
 
__________________
 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ
 
Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών, οδός Ματρώζου 2 & Πιπεροπούλου ,
ατομικώς και για λογαριασμό … χιλιάδων (…) Γονέων,
που μου έχουν παράσχει τη σχετική εξουσιοδότηση, δια της συμμετοχής τους στη σχετική πρόσκλησή μου, αφενός στον προσωπικό λογαριασμό μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Facebook”, αφετέρου στη διαδικτυακή ομάδα “ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”.
 
 
ΠΡΟΣ
Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου αρ. 37.
Κοινοποίηση:
 
1. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κάτοικο Αθηνών – Μέγαρο Μαξίμου.
 
2. Βασίλειο Κικίλια, Υπουργό Υγείας, κάτοικο Αθηνών, οδός Αριστοτέλους αρ. 17.
 
3. Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 121.
 
4. Θεόδωρο Τσούχλο, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, κάτοικο Αθηνών, οδός Κορνάρου αρ. 2.
 
5. Αθανάσιο Κικινή, Πρόεδρο Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κάτοικο Αθηνών, οδός Ξενοφώντος αρ. 15Α.
 
6. Μιχαήλ Κουρουτό, Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, κάτοικο Αθηνών, οδός Χαλκοκονδύλη αρ. 13.
 
____________________________________________
 
 
Την 24.8.2020 ανακοινώσατε την απόφασή σας για τη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία όλων των βαθμίδων από την 7.9.2020 με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
 
Η απόφασή σας αυτή ελήφθη για την προστασία, αφενός της υγείας των ίδιων των παιδιών, αφετέρου της δημόσιας υγείας.
 
Για να μη νοσήσουν τα παιδιά από τον νέο κορωνοϊό Covid-19 και να μη μεταδώσουν τον ιό, ο οποίος, όπως μας βεβαιώνετε εσείς, η κυβέρνησή σας και οι συνεργαζόμενοι με αυτήν ειδικοί επιστήμονες, είναι ταχύτατα μεταδοτικός, άκρως επικίνδυνος και θανατηφόρος.
 
Είναι κατά τα άνω προφανές ότι η απόφασή σας αυτή ελήφθη επί τη βάσει των κάτωθι δεδομένων:
 
-Ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να νοσήσουν τα παιδιά από τον ιό.
 
-Ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μεταδώσουν τα παιδιά τον ιό.
 
-Ότι η χρήση μάσκας είναι απολύτως ακίνδυνη για τα παιδιά.
 
-Ότι η χρήση μάσκας αποκλείει την πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά.
 
-Ότι η χρήση μάσκας αποκλείει την πιθανότητα να μεταδώσουν τα παιδιά των ιό.
 
 
Πλην όμως, τόσο εμείς οι γονείς, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας, έχουμε γίνει μάρτυρες, από την έναρξη της κηρυχθείσης την 11.3.2020 πανδημίας έως και σήμερα, πρωτοφανών αντιφατικών επιστημονικών παραδοχών και παλινωδιών επί των ανωτέρω ζητημάτων, οι οποίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα σύγχυσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας.
 
Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου. Αν και έχει αποποινικοποιηθεί η παράλειψη των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να επιβλέπουν τη φοίτησή τους, παραμένει καθήκον μας έναντι των παιδιών μας να εξασφαλίσουμε την εκπαίδευση και τη μόρφωσή τους.
 
Υπέρτερο καθήκον μας όμως είναι να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή τους.
 
Εν προκειμένω, εμείς οι γονείς οφείλουμε να μην επιτρέψουμε τη φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία υπό τις ανωτέρω συνθήκες για δύο λόγους.
 
Ο πρώτος λόγος αμφισβητείται από την κυβέρνησή σας, ο δεύτερος όμως στην πράξη όχι.
 
Ο πρώτος λόγος αφορά στην επικινδυνότητα της χρήσης μάσκας.
 
Για την επικινδυνότητα αυτή μας έχουν ξεκάθαρα προειδοποιήσει τρεις έως τώρα επιστήμονες. Οι Σωτήριος Τσιόδρας, Νικόλαος Σύψας και Αναστάσιος Χατζής.
 
Και οι τρεις όμως έκαναν αίφνης στροφή 180 μοιρών και μας βεβαιώνουν πλέον το αντίθετο, χωρίς να επικαλούνται επιστημονικά δεδομένα, στοιχεία και μελέτες που να δικαιολογούν τη στροφή αυτή.
 
Ο δεύτερος λόγος όμως, καίτοι δεν αναγνωρίζεται ευθέως από την κυβέρνηση, η σοβαρότητά του αποδεικνύνεται από όλα τα επίσημα δεδομένα και τις επιστημονικές παραδοχές.
 
Αφορά στο κατά πόσο η μάσκα προστατεύει τα παιδιά μας από τον ιό, ο οποίος, επαναλαμβάνουμε, σύμφωνα με αυτά που εσείς, η κυβέρνησή σας και οι ειδικοί συνεργαζόμενοι με αυτήν επιστήμονες βεβαιώνετε, είναι ταχύτατα μεταδοτικός, επικίνδυνος και φονικός.
 
Δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας, από όλους όσοι συνεργάζονται με την κυβέρνηση, ο οποίος να βεβαιώνει ότι η μάσκα αποκλείει την πιθανότητα τα παιδιά να νοσήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό.
 
Η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, μάλιστα, επικαλούμενη μετανάλυση 2.666 επιστημονικών εργασιών από δύο αμερικανικές εταιρείες, έχει πει ότι η μάσκα “πολύ λίγο προφυλάσσει”.
 
Πέραν τούτου, οι επτά οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., στην επίσημη ιστοσελίδα του, για την σωστή χρήση μάσκας, ώστε να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές πιθανότητες να νοσήσουν τα παιδιά ή να μεταδώσουν τη νόσο, χωρίς όμως κατά τα ανωτέρω αυτές να μηδενίζονται, καθιστούν πρακτικά αδύνατη την παρακολούθηση της τήρησής τους από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
 
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω οδηγίες είναι οι εξής:
 
-Να εφαρμόζουν τα παιδιά υγιεινή των χεριών με πλύσιμο ή με αλκοολούχο αντισηπτικό αμέσως μόλις την φορέσουν και οπωσδήποτε πριν τη αφαιρέσουν.
 
-Να τοποθετούν τη μάσκα ώστε να καλύπτει πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ μάσκας και προσώπου.
 
-Να μην αγγίζουν τη μάσκα όταν τη φοράνε γιατί μπορεί να μεταφέρουν τον ιό στα δάκτυλά τους.
 
-Η μάσκα να αφαιρείται πιάνοντας μόνο τα κορδόνια πρώτα από κάτω και μετά από πάνω.
 
-Να μην αγγίζουν το μπροστινό μέρος της μάσκας γιατί θεωρείται μολυσμένο.
 
-Η μάσκα να αφαιρείται και να απορρίπτεται όταν υγρανθεί.
 
-Να απορρίπτεται κρατώντας την πάντα από τα κορδόνια ή τους λαστιχένιους βραχίονες.
 
-Εάν είναι πολλαπλών χρήσεων να πλένεται το συντομότερο δυνατόν μετά από κάθε χρήση με κοινό απορρυπαντικό και σε θερμοκρασία 60 βαθμών.
 
 
Είναι προφανές ότι είναι πράγματι πρακτικά αδύνατη η τήρηση των ανωτέρω οδηγιών από τα παιδιά, πολλώ δε μάλλον η επίβλεψη της τήρησής τους από τους εκπαιδευτικούς.
 
Αρκεί να σας παραπέμψουμε στη δική σας εικόνα, κατά την ανακοίνωση της απόφασής σας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, όταν παραβιάσατε η ίδια τις σχετικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αγγίζοντας πολλές φορές με τα χέρια τη μάσκα σας, ιδία δε το μπροστινό μέρος αυτής, το οποίο, κατά τον Ε.Ο.Δ.Υ. θεωρείται μολυσμένο.
 
Την οποία μάσκα, άλλωστε, φορούσατε κατά τρόπο που άφηνε κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας, παρά τις σαφείς, ξεκάθαρες και αυστηρές αντίθετες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι εάν εσείς η ίδια, που απαιτείτε από τα παιδιά μας να τηρούν τις ανωτέρω οδηγίες, δεν μπορείτε να τις τηρήσετε για μερικά λεπτά, αποκλείεται η τήρησή τους από τα παιδιά κατά την πολύωρη παραμονή τους στα σχολεία.
 
Επομένως, είτε εμείς οι γονείς ακόμη ανησυχούμε για την τυχόν επικινδυνότητα της μάσκας, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχικές θέσεις όλων των ανωτέρω επιστημόνων, είτε επειδή η χρήση μάσκας δεν αποκλείει την πιθανότητα τα παιδιά μας να νοσήσουν από έναν ταχύτατα μεταδοτικό, επικίνδυνο και θανατηφόρο ιό, οφείλουμε, στη σύγκρουση αυτή καθηκόντων, ξεκάθαρα να επιλέξουμε το καθήκον προστασίας της υγείας και της ζωής των παιδιών έναντι αυτού της μόρφωσής τους.
 
Τα κενά στη μόρφωση αποκαθίστανται.
 
Η υγεία όμως όχι αναγκαία.
 
Για τη ζωή δεν γίνεται ούτε λόγος.
 
Είναι δηλαδή απολύτως σαφές ότι εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να παίζουμε με πιθανότητες με την υγεία των παιδιών μας.
 
Το κλίμα άλλωστε σύγχυσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας ενισχύεται και εκ του ότι ούτε εσείς ούτε κανείς εκ των συναδέλφων σας στην κυβέρνηση ή τους συνεργαζόμενους με αυτήν ειδικούς επιστήμονες, έχετε δηλώσει ότι αναλαμβάνετε την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας νοσήσουμε ή πεθάνουμε είτε λόγω της χρήσης μάσκας είτε παρά τη χρήση αυτής.
 
Συμπεριφορά η οποία παραπέμπει, δημιουργώντας αρνητικούς σχετικούς συνειρμούς, στην άρνηση της εταιρείας που κατασκευάζει τα εμβόλια για τον Covid-19, που θα προμηθευτεί και η χώρα μας, να αναλάβει την αστική ευθύνη της για τις τυχόν επιζήμιες για την υγεία των πολιτών παρενέργειες της χρήσης των εν λόγω εμβολίων.
 
Τα ανωτέρω μάλιστα δεδομένα παραπέμπουν ακόμη και στις ποινικές διατάξεις της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής των παιδιών μας κατ’ άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, αφού η απόφασή σας να φοιτήσουν τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον στο οποίο παραμονεύει η αρρώστια και ο θάνατος, υπό συνθήκες που και εσείς η ίδια γνωρίζετε ότι δεν αποκλείουν την πιθανότητα να νοσήσουν τα παιδιά μας και να μεταδώσουν τον ιό, ξεκάθαρα τα εκθέτει σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους.
 
Και μαζί με αυτά και τον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό.
 
Επιπλέον, εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο αστικών και ποινικών συνεπειών οι διευθυντές των σχολείων, οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, στους οποίους έχει μετατεθεί η ευθύνη της πρακτικά αδύνατης κατά τα άνω επίβλεψης της τήρησης των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ασφαλή χρήση μάσκας από τα παιδιά μας,
 
Για τους λόγους αυτούς, η παρούσα κοινοποιείται και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 
Περαιτέρω, έναντι της πρόθεσης μεγάλης μερίδας των γονέων να μη στείλουν τα παιδιά τους υπό τις ανωτέρω συνθήκες στα σχολεία, έχετε χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης για να αλλάξουν την απόφασή τους, τις απουσίες των παιδιών που δεν θα φοιτήσουν στα σχολεία καθ’ όσο διάστημα ισχύσει η υποχρέωση της χρήσης μάσκας, και τον κίνδυνο απώλειας του σχολικού έτους.
 
Δια της παρούσης, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα ανεχθούμε να απωλέσουν τα παιδιά μας το σχολικό έτος, σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των απουσιών τους, όταν η απόφασή μας να μην τα στείλουμε στα σχολεία είναι απολύτως κατά τα άνω δικαιολογημένη.
 
Δεν πρόκειται για παράλειψή μας να εξασφαλίσουμε τη φοίτησή τους στα σχολεία, είτε αυτή είναι εκ του Συντάγματος και της σχετικής νομοθεσίας υποχρεωτική είτε όχι, αλλά για το υπέρτερο καθήκον και την σαφή υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή τους.
 
Τέλος, έχουμε λάβει γνώση της πρόθεσης της κυβέρνησής σας, δια του αρμοδίου υπουργείου και των αντίστοιχων αρμοδίων φορέων, να διενεργηθούν δειγματοληπτικά τεστ για τον Covid-19 στα παιδιά μας εντός των σχολείων.
 
Δια της παρούσης, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά και πάλι και σε όλους τους τόνους, ότι όταν και εφόσον αποφασιστεί η φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγορεύουμε σε οποιονδήποτε να διενεργήσει την παραμικρή ιατρική πράξη στα παιδιά μας, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για προγραμματισμένα δειγματοληπτικά τεστ που δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα του επείγοντος, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας.
 
Η υποχρέωση αυτή της προηγούμενης ενημέρωσής μας, απορρέει από την υπ’ αριθμ. 215/2015 απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας και έχει διανεμηθεί σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.
 
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από ενέργειες του Συνήγορου του Πολίτη και γνωμοδότηση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, βάσει του Συντάγματος, της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, των Επαγγελματικών Κωδίκων Δεοντολογίας, των διεθνών επιστημονικών παραδοχών, και της πρακτικής σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.
 
Ο νόμος 4682/2020, την κατάργηση του οποίου από τη Βουλή έχουν αιτηθεί τριάντα χιλιάδες πολίτες με εξώδικο αίτημά τους που επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής την 26.8.2020, δεν προβλέπει -και ούτε θα ήταν δυνατόν να προβλέπει- εξαίρεση εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης στο πλαίσιο των αναφερομένων σε αυτόν υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων.
 
Εάν και εφόσον μας γνωστοποιηθεί η πρόθεση των αρμοδίων ιατρικών φορέων να διενεργήσουν δειγματοληπτικά τεστ στα παιδιά μας, η απόφαση από εκεί και πέρα είναι του κάθε γονέα χωριστά, εάν θα επιτρέψει τη διενέργεια της ανωτέρω ιατρικής πράξης, κατά την οποία σε κάθε περίπτωση έχει το απόλυτο δικαίωμα, κατά την ίδια ως άνω απόφαση, να παρίσταται, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι την κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4682/2020 υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων, με απειλή φυλάκισης έως δύο έτη για όποιον δεν συμμορφωθεί.
 
Στην περίπτωση που επιτραπεί από γονείς η διενέργεια ενός τέτοιου δειγματοληπτικού τεστ, καθίσταται υποχρεωτική η παρουσία, εφόσον ζητηθεί, ειδικού επιστήμονα της επιλογής τους για την παρακολούθηση και τον έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας της δειγματοληψίας, του δείγματος και του αποτέλεσματος του τεστ.
 
ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ
 
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα επιτρέψουμε τη φοίτηση των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, για τους λόγους που αναλυτικά εκτίθενται στο κείμενο της παρούσης.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην υπολογιστούν οι απουσίες των παιδιών μας κατά το διάστημα που αυτά θα απέχουν από τα μαθήματά τους, για τους λόγους που αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την προηγούμενη ενημέρωσή μας σε περίπτωση που κατά τα άνω αποφασιστεί από τους αρμόδιους ιατρικούς φορείς η διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ για τον Covid-19.
 
Η παρούσα κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πλιώτα, τον Πρόεδρο της Ο.Λ.Μ.Ε. κ. Θεόδωρο Τσούχλο, τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. κ. Αθανάσιο Κικινή, και τον Πρόεδρο της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. κ. Μιχαήλ Κουρουτό, για τις δικές τους κατά νόμο ενέργειες.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει το παρόν στην κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, μετά των αναφερομένων στο κείμενο του παρόντος αναρτήσεων στο Facebook, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.
 
 
Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2020
 
Οι Εξωδίκως Αιτούντες
Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών
Ατομικώς και ως Πληρεξούσιος Δικηγόρος
… χιλιάδων (…) Γονέων, που μου έχουν παράσχει τη σχετική εξουσιοδότηση

Πηγή

Προβολές : 1,168


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα