Η νέα υπογραφή Εκτελεστικής Απόφασης του Τράμπ ενάντια στην Κινεζική Στρατιωτική Απειλή, προστατεύει τα συμφέροντα της Αμερικής και... βάζει φωτιά  πολεμικής σύρραξης ΗΠΑ, ΚΙΝΑΣ(;;;)

Η νέα υπογραφή Εκτελεστικής Απόφασης του Τράμπ ενάντια στην Κινεζική Στρατιωτική Απειλή, προστατεύει τα συμφέροντα της Αμερικής και... βάζει φωτιά πολεμικής σύρραξης ΗΠΑ, ΚΙΝΑΣ(;;;)

14 Ιανουαρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:456
Μοίρασέ το

Ο Τραμπ υπογράφει εκ νέου και τροποποιεί την Εκτελεστική Απόφαση 13959 (που υπέγραψε στις 12 Νοεμβρίου 2020) ενάντια στην Κινέζικη Στρατιωτική Απειλή και την συσσώρευση ενίσχυση, ισχύ ή και επιρροή της στην αμερικάνικη οικονομία.

 

Και το ερώτημα: Σε περίπτωση που ορκιστεί ο ψυχασθενής Μπάιντεν, μπορεί να ανατρέψει την απόφαση Τράμπ, καθώς είναι γνωστό, πως ο Τζο, αποτελεί πιόνι των Κινέζων;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 
Ο Τραμπ υπογράφει Εκτελεστική Απόφαση ενάντια στην Κινέζικη Στρατιωτική Απειλή – 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
 
Ο Τραμπ υπογράφει εκ νέου και τροποποιεί την Εκτελεστική Απόφαση 13959 (που υπέγραψε στις 12 Νοεμβρίου 2020) ενάντια στην Κινέζικη Στρατιωτική Απειλή και την συσσώρευση ενίσχυση, ισχύ ή και επιρροή της στην αμερικάνικη οικονομία.
 
Σύρραξη πολέμου ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ;;;;
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ…
 
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ… ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΦΑΛΜΑ…
 
Κείμενο επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρόεδρο της Γερουσίας των ΗΠΑ
 
“Αγαπητή κυρία Πρόεδρε: (Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε:)
 
Σύμφωνα με τον Διεθνή Νόμο για τις Οικονομικές Δράσεις Έκτακτης Ανάγκης (International Emergency Economic Powers Act, 50 USC 1701 επ.) (IEEPA), τον Εθνικό Νόμο Έκτακτης Ανάγκης (National Emergencies Act, 50 USC 1601 επ.) και την ενότητα 301 του τίτλου 3, Κώδικας των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρω ότι εξέδωσα εκτελεστική εντολή λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) καθώς αυξάνει την εκμετάλλευση των κεφαλαίων και πόρων των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών, μυστικών και άλλων συσκευών ασφαλείας που συνεχίζουν να επιτρέπουν στην ΛΔΚ να απειλήσει άμεσα την εδαφική ακεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και της ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής, προηγμένων συμβατικών όπλων και κακόβουλων κυβερνο-ενεργειών κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του λαού της.
 
Μέσω της εθνικής στρατηγικής της Στρατιωτικής-πολιτικής σύντηξης (Military-Civil Fusion), η ΛΔΚ αυξάνει το μέγεθος του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας, αναγκάζοντας πολιτικές κινεζικές εταιρείες να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες πληροφοριών.
 
Αυτές οι εταιρείες, αν και παραμένουν φαινομενικά ιδιωτικές και πολιτικές, υποστηρίζουν άμεσα τους στρατιωτικούς μηχανισμούς, τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της ΛΔΚ και την ενίσχυση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό τους.
 
Ταυτόχρονα, συγκεντρώνουν κεφάλαια με την πώληση δημοσίων αξιογράφων σε επενδυτές των Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιούν συναλλαγές σε δημόσια χρηματιστήρια τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, πιέζοντας τους παρόχους οικονομικών δεικτών των Ηνωμένων Πολιτειών και τα επενδυτικά κεφάλαια για να συμπεριλάβουν αυτά τα χρεόγραφα στις προσφορές της αγοράς και συμμετέχοντας σε άλλες πράξεις για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην Ουάσιγκτον, Πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
 
Με αυτόν τον τρόπο, η ΛΔΚ εκμεταλλεύεται τους επενδυτές των Ηνωμένων Πολιτειών για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του στρατού της.
 
Για να αντιμετωπίσω αυτήν την απειλή, υπέγραψα την εκτελεστική εντολή 13959 στις 12 Νοεμβρίου 2020.
 
Η εκτελεστική εντολή 13959 απαγορεύει ορισμένες αγορές που περιλαμβάνουν τίτλους που αποτελούν χρεόγραφα/τίτλους εισηγμένα στο χρηματιστήριο ή οποιουσδήποτε άλλους τίτλους που είναι παράγωγα ή έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν επενδυτική έκθεση σε τέτοια χρεόγραφα/τίτλους, οποιασδήποτε Κομμουνιστικής Κινεζικής στρατιωτικής εταιρείας.
 
Αυτές οι εταιρείες είναι αυτές που το Υπουργείο Άμυνας έχει απαριθμήσει, ή θα απαριθμήσει, σύμφωνα με το άρθρο 1237 του Δημοσίου Νόμου 105-261, όπως τροποποιήθηκε, ή προσδιορίζονται ως Κομμουνιστές κινεζικές στρατιωτικές εταιρείες ή οι θυγατρικές τους από τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιώντας παρόμοια κριτήρια.
 
Σήμερα, υπέγραψα μια εκτελεστική εντολή για την τροποποίηση της εκτελεστικής εντολής 13959.
 
Οι τροποποιήσεις απαγορεύουν ορισμένες πωλήσεις, καθώς και αγορές τίτλων που αποτελούν αξιόγραφα δημοσίων συναλλαγών, ή τυχόν άλλα αξιόγραφα που είναι παράγωγα ή έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν επενδυτική έκθεση σε αυτά τα χρεόγραφα, οποιουδήποτε κομμουνιστικής Κινέζικης στρατιωτικής εταιρίας.
 
Απαγορεύουν επίσης την κατοχή τέτοιων αξιογράφων από άτομα των Ηνωμένων Πολιτειών 1 έτος μετά τον χαρακτηρισμό μιας εταιρείας ως κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική εταιρεία.
 
Και, τέλος, επιτρέπουν στον Γραμματέα Άμυνας να απαριθμήσει δημοσίως εάν μια εταιρεία είναι μια κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική εταιρεία χρησιμοποιώντας τα κριτήρια στην ενότητα 1237 (β) (4) (Β) του Δημοσίου Νόμου 105-261, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1233 του Δημόσιου νόμου 106-398 και άρθρο 1222 του δημοσίου νόμου 108-375, ανεξάρτητα από το εάν ο Γραμματέας πρέπει να αναφέρει τον προσδιορισμό αυτό σύμφωνα με το άρθρο 1237 (β) (2).
 
Επισυνάπτω ένα αντίγραφο της εκτελεστικής εντολής που έχω εκδώσει.
 
Με εκτίμηση,
DONALD J. Τραμπ”
 
(Μετάφραση Ξένια Ιωαννίδου)

 

Πηγή

Προβολές : 456


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα