Η «ντρίπλα» που ετοιμάζει το Μαξίμου με «φράχτες» μεταξύ ανθρώπων. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.

Η «ντρίπλα» που ετοιμάζει το Μαξίμου με «φράχτες» μεταξύ ανθρώπων. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.

24 Μαΐου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Η «ντρίπλα» που ετοιμάζει το Μαξίμου με «φράχτες» μεταξύ ανθρώπων. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.

 

Το NBA δείχνει τον «δρόμο» για το μέλλον

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο για να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χωρίς να παραβιάσει κατάφορα το Σύνταγμα.

 

 

 

 

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

ΟΠΟΙΟΣ Π@#ΣΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΥΝΗΣΗ – ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η «ντρίπλα» που ετοιμάζει το Μαξίμου με «φράχτες» μεταξύ ανθρώπων. Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.

Γράφει: Θάνος Νικηταράς

Έντονη συζήτηση έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με πολλούς «ειδικούς» να εμφανίζονται στα κανάλια και να απαιτούν ουσιαστικά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 

Κάτι που γίνεται με εντολή του Μαξίμου, το οποίο (αν και δειλά-δειλά) αναφέρεται σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, οι οποίοι αρχικά θα αφορούν ορισμένες ομάδες ατόμων, ενώ στη συνέχεια δεν είναι διόλου απίθανο να αφορούν και όλο τον πληθυσμό. 

Ήδη είναι βέβαιο πως μέσα στο καλοκαίρι (ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο) θα ξεκινήσει η συζήτηση για τους υγειονομικούς, ενώ θα ακολουθήσουν (σύμφωνα με όσα αναφέρει το Μαξίμου) οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα Σώματα Ασφαλείας που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα λάβει χώρα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιοηθικής για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Η νέα πρόεδρος Έφη Βαγενά έχει κάνει ορισμένες αναγνωριστικές επαφές με τα μέλη της Επιτροπής, καμία συγκεκριμένη συζήτηση όμως.

Η Επιτροπή, λοιπόν, αξιολογώντας βιοηθικές και συνταγματικές παραμέτρους θα κληθεί να συντάξει μια εισήγηση προς τον πρωθυπουργό, σε πρώτη φάση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Πότε θα γίνει αυτό;

Η ελπίδα της κυβέρνησης ήταν πως θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, όμως, με δεδομένο ότι η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί και πόσες απόψεις θα πρέπει να ακουστούν προτού εξαχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι για κάθε σενάριο, ενώ είναι σαφές ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών δεν έχει μπει στη συζήτηση έτσι…για να μπει.

Μια δεύτερη συζήτηση, δε, αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων από το φθινόπωρο και μετά.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι σε αυτή τη φάση, δεν έχει ζητηθεί από την Επιτροπή να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως η αγορά θα αυτορυθμιστεί από μόνη της, κάτι που ουσιαστικά υποστήριξε και πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το Μαξίμου πιστεύει πως οι εταιρείες θα δημιουργήσουν από μόνες τους ένα πλαίσιο «ασφάλειας» για τους εμβολιασμένους. 

Αυτό θα γίνει είτε με το να απαιτούν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν (αλλιώς δεν θα τους προσλαμβάνουν), κάτι που ήδη γίνεται σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του pronews.gr.

Φυσικά η κυβέρνηση θα «δώσει τις ευχές» της στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Ενώ από πλευράς κυβέρνησης πιστεύουν πως θα απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πελάτες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάποιες δραστηριότητες.

Όμως… 

Όπως τόνισε και η ανώτατη δικαστικός Βασιλική Θάνου, αλλά και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί τόσο τα «προνόμια», όσο και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικά.

Μάλιστα και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Και κάπου εδώ η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο για να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χωρίς να παραβιάσει κατάφορα το Σύνταγμα.

Μετά και από το πρόσφατο «ράπισμα» από την ΕΕ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς το «πράσινο» πιστοποιητικό ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, αλλά και για όσους έχουν κάνει τεστ, η κυβέρνηση ψάχνει για εναλλακτικές, διότι παρά το επίσημο αφήγημα το πρόγραμμα «Ελευθερία» έχει «βαλτώσει» και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτευχθούν τα ποσοστά ανοσίας που θέλουν οι «ειδικοί».

Μία από τις εναλλακτικές, η οποία είναι και η πιο εύκολη στο να συμβεί, έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τον ΝΒΑ, εκεί που άνοιξαν τα γήπεδα… για όλους!

Ακόμα δηλαδή και για τους μη εμβολιασμένους, κάτι το οποίο δεν ήθελε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, όμως θα αναγκαστεί να το κάνει. Όμως στις ΗΠΑ μπορεί να άνοιξαν τα γήπεδα για όλους, όχι όμως με τα ίδια μέτρα για όλους.

Όπως είδαμε στο ματς των Νίου Γιορκ Νικς με τους Αταλάντα Χοκς, για την πρώτη αγωνιστική των playoffs του ΝΒΑ, το γήπεδο χωρίστηκε… σε εμβολιασμένους και μη.

Στα αριστερά της φωτογραφίες, είναι οι εξέδρες στις οποίες φιλοξενήθηκαν όσοι είχαν κάνει εμβόλιο και δεξιά εκείνοι που δεν είχαν ακόμα εμβολιαστεί, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες.

Για την ιστορία περισσότεροι από 15.000 οπαδοί βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, την ώρα που στην Ελλάδα μέχρι και ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έγινε στο άδειο ΟΑΚΑ. 

 

Πηγή

Προβολές : 451


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα