Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή αναλύει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και δηλώνει για το περιβάλλον Πισπιρίγκου πως “ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΤΕΡΑΤΑ”

2 Απριλίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:619
Μοίρασέ το

 

 

Χριστίνα Μπογιατζή: “Εν κατακλείδι, επέλεξε ένα ασφαλές σχήμα στο οποίο εκτίθετο καθημερινά, για να ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ το αίσθημα του φόβου, να ζητήσει βοήθεια, να δώσει έμφαση στο σπίτι της, να μείνει ασφαλής μακρυά του και -ενδεχομένως- και να στρέψει τα βλέμματα του παιδικου σταθμού εκεί.

Ο λόγος φαίνεται να είναι ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ μέσα απο τον παιδικό σταθμό και την παιδικότητα που αυτός συμβολίζει. Με απλά λόγια: «Κοιτάξτε το σπίτι μου εσείς που είστε δίπλα».

 

 

 

Η επιστήμη, η αληθινή επιστήμη και αυτοί που την υπηρετούν με εντιμότητα, ήθος και υπευθυνότητα, είναι ανοιχτή σε νέα στοιχεία.

Η παιδοψυχολόγος που ανέλυσε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, του τρίτου θύματος της ΦΟΝΙΣΣΑΣ, (εκκρεμούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για την Μαλένα, την Ιριδα και… την σπιτονοικοκυρά), συγκλονίζει με την ανάλυση των ζωγραφιών.

Μέσα απ’ αυτές η γλυκιά Τζωρτζίνα, εξέπεμπε S.O.S., ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Παιδικοί Σταθμοί με νηπιαγωγούς ανίκανους να αντιληφθούν το S.O.S.  της Τζωρτζίνας;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τι μηνύματα άραγε δέχεται η παιδοψυχολόγος κ. Χριστίνα Μπογιατζή από το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και δηλώνει πως “ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΤΕΡΑΤΑ… Θα τα καταθέσω στην Αστυνομία;;;

ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Εμφανιστηκε νέο δεδομένο άγνωστο σε εμένα τόσο καιρό.
Αριστερά της οικίας της Τζωρτζίνας βρίσκεται μία επιτοίχια ζωγραφιά ενός δέντρου που μοιάζει πολύ με εκείνο της ζωγραφιάς του εν λόγω παιδιού.
Συνεπώς, συμπεριλαμβάνοντας αυτό το δεδομένο, τροποποιούνται και συμπληρώνονται τα εξής στην ήδη υπάρχουσα ανάλυσή μου:
1. Το δέντρο του τοίχου έχει -σημαντικά- λεπτότερο οριζόντιο κορμό και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ σύμβολο μίας κρεμάλας.
Τα παιδιά δεν ζωγραφίζουν ένα οριζόντιο κορμό/ κλαδί με πάχος μεγαλυτερο απο τον κάθετο κορμό. Ο κάθετος κορμός ειναι ο ΚΥΡΙΟΣ κορμός.
2. Η φόρα του οριζόντιου κλαδιού/κορμού είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ απο την φόρα στην επιτοίχια ζωγραφιά. Γιατί;
Σε περιπτωση αριστεροχειρίας/αμφιχειρίας θα αποδίδαμε την αντίθεση αυτή σε κατοπτρική/καθρεπτική γραφή ή θα ήταν απλώς μία ανωριμότητα στον οπτικοκινητικό συντονισμό. Ομως η Τζωρτζίνα ηταν δεξιόχειρη (ειμαι σε θεση να γνωρίζω).
Συμπεριλαμβάνοντας και το στοιχείο #3, («Για εσάς») αλλά και το #4 (αριστερή θεση κούνιας στο πλαίσιο της ζωγραφιάς), φαίνεται πολύ διαφορετικός ο λόγος της αλλαγής φόρας του δέντρου.
Ο λόγος φαίνεται να είναι ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ μέσα απο τον παιδικό σταθμό και την παιδικότητα που αυτός συμβολίζει. Με απλά λόγια: «Κοιτάξτε το σπίτι μου εσείς που είστε δίπλα».
3. «ΓΙΑ ΕΣΑΣ» είναι στο δεξί μέρος του πλαισίου και επάνω που σημαίνει ήθελε να το δουν σίγουρα. Είναι γραμμένο σε αυτούς που ζητάει να κοιτάξουν το σπίτι της, στο σπίτι που η ΙΔΙΑ βλέπει απο αριστερά πανω σε μία κούνια αποστασιοποιημένη.
4. Η θέση της κουνιας ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μακρυά απο το υπόλοιπο μέρος. Η κουνια δεν είναι σε θέση ισχύος. Στο υπόλοιπο μέρος υπάρχει μόνο «Για εσάς» και συνεπώς, «Εσείς είστε αυτοί που βλέπετε και έχετε κυρίαρχη θέση στη ζωγραφιά».
Θα μπορούσαν να είναι αυτοί στον παιδικό σταθμό των οποίων το συμβολο/σχήμα δανείστηκε. Η άλλη οπτική είναι οτι το ΓΙΑ ΕΣΑΣ αφορά σε στενό οικογενειακό κύκλο για να ζητήσει βοήθεια, ή να επιστήσει την προσοχή σε ό,τι συμβαίνει στο σπίτι.
5. Δανείστηκε τη φιγουρα του δέντρου. Γιατί; Καταρχήν επειδή το έβλεπε καθημερινά (ηταν στο σπιτι της άλλωστε).
Οι επιτοίχιες ζωγραφιες δημιουργούν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ παραστάσεις μέσα στα παιδιά, νιώθουν σαν να ειναι μεσα τους, ειδικά εάν ειναι μία με τόσο ζωηρά χρώματα όπως αυτή.
6. Κοκκινα μάτια του παιδιού στην κούνια. Τώρα προστίθεται το στοιχείο αυτό ως συμπλήρωμα διότι προσδίδει μία ΕΝΤΑΣΗ στα ματια και το στόμα. Βλέπω κατι, λέω κατι. Το χαμόγελο είναι σαφές, βρίσκομαι σε μία κούνια και είμαι ικανοποιημένη που κινούμαι.
7. Εν κατακλείδι, επέλεξε ένα ασφαλές σχήμα στο οποίο εκτίθετο καθημερινά, για να ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ το αίσθημα του φόβου, να ζητήσει βοήθεια, να δώσει έμφαση στο σπίτι της, να μείνει ασφαλής μακρυά του και -ενδεχομένως- και να στρέψει τα βλέμματα του παιδικου σταθμού εκεί.
8. Όλα τα παραπάνω ΣΥΝΑΔΟΥΝ και συγκρατούν εσωτερική συνοχη με
α. Το μαυρισμένο κεφάλι της καρδιάς,
β. τον συγκερασμό αγγελου με πτηνό στην καρδιά και
γ. το μαυρο πλαίσιο στο οποίο βρισκόταν η μητέρα της στην ζωγραφιά που η Τζωρτζίνα κοιτάζει απο την άλλη, (ζωγραφιά «Σ’αγαπω πολύ» που αποτείνοταν σε ευρύτερο οικογενειακό μέλος/συγγενικό πρόσωπο).
9. ΕΠΙΠΛΕΟΝ: μαυρισμένο κεφάλι της μαμάς τύπου minie mouse. ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Παρακαλώ ό,τι πρόσθετο υποπέσει στην αντίληψη σας για τις τεχνικές λεπτομέρειες στη ζωή αυτού του παιδιού, ενημερώστε με.
Η αληθινή επιστήμη επιδέχεται νέων δεδομένων και δεν φοβάται τον επόμενο εαυτό της.
Ωστόσο, εαν δεχτώ πάλι μηνύματα απο το περιβάλλον της κ. Πισπιρίγκου, θα σταλούν άμεσα στην ΕΛΑΣ.
Δεν συνομιλώ με τέρατα.
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΕΚΠΑ

 

Πηγή

Προβολές : 619


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα