Η Ρωσία Συμμετέχει στο Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (WEF)

Η Ρωσία Συμμετέχει στο Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (WEF)

9 Απριλίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:855
Μοίρασέ το

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Børge Brende και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Chernyshenko, υπέγραψαν εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης τη συμφωνία σήμερα στη Μόσχα.

 

 

 

 

 

Έχω γράψει από την αρχή αυτής της πολεμικής κρίσης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, να κρατάμε μικρό καλάθι για τον Πούτιν…

Ναι στην διεκδίκηση των ρωσικών εδαφών, ναι στον πόλεμο που  διεξάγει κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, και της Ε.Ε., αλλά στα παρασκήνια πίσω, κανείς μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει…

ΔΙΒΑΡΚΟΣ Ή ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;;;

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

20 Οκτωβρίου 2021, Anti-Empire, World Economic ForumΔιάβαστε το εδώ.

____________

Μόσχα, Ρωσία, 13 Οκτωβρίου 2021Η Ρωσία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Σήμερα, οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ανακοίνωσαν το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση της Ρωσίας.

Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου του Φόρουμ, το νέο Κέντρο θα φέρει σε επαφή κορυφαίες επιχειρήσεις, φορείς χάραξης πολιτικής και μέλη της κοινωνίας των πολιτών για να συνδιαμορφώσουν και να δοκιμάσουν καινοτόμες προσεγγίσεις για τη διακυβέρνηση της τεχνολογίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το δίκτυο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Centre for the Fourth Industrial Revolution επεκτάθηκε σε 15 χώρες. Ομάδες έργου εργάστηκαν σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την οικοδόμηση νέων πολιτικών για την πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και εμπορικών αεροσκαφών στον ίδιο εναέριο χώρο, την κρατική προμήθεια τεχνητής νοημοσύνης και την επιτάχυνση της υπεύθυνης ανάπτυξης της αλυσίδας μπλοκ (blockchain) σε όλη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Το Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη Ρωσία θα φιλοξενηθεί από την ANO Digital Economy στη Μόσχα. Θα εργαστεί σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των πραγμάτων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους τους.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Børge Brende και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Chernyshenko, υπέγραψαν εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης τη συμφωνία σήμερα στη Μόσχα.

“Η ταχεία τεχνολογική ανακάλυψη διαταράσσει τα οικονομικά και κοινωνικά μας συστήματα. Για τη διαχείριση αυτής της αλλαγής απαιτείται συντονισμένη, προσανατολισμένη στον αντίκτυπο δράση”, λέει ο Børge Brende, πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. “Το νέο Κέντρο για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη Μόσχα θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του παγκόσμιου δικτύου του Φόρουμ. Είναι σημαντικό να εργαστούμε διασυνοριακά για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω”.

“Σήμερα, η Ρωσία οικοδομεί ενεργά την ψηφιακή οικονομία στον βιομηχανικό και κοινωνικό τομέα, καθώς και στη δημόσια διοίκηση”, δήλωσε ο Dmitry Chernyshenko, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. “Είμαστε τώρα μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επαναστατικής ανάπτυξης. Ο κύριος σκοπός του Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση της Μόσχας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας εμπειρογνωμόνων. Πρόκειται για μια ευκαιρία να μοιραστούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους του σε όλο τον κόσμο”.

Ο Chernyshenko συνέχισε: “Υπάρχουν σχέδια για την έναρξη πιλοτικών έργων σχετικά με τα νομικά πρωτόκολλα, την τεχνητή νοημοσύνη και το IoT μαζί με το Φόρουμ στο Κέντρο. Τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και θα περιλαμβάνουν αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ιατρική και επεξεργασία δεδομένων. Η Ρωσία εφαρμόζει ενεργά τις τεχνολογίες ΤΝ τα τελευταία χρόνια. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 800 τέτοιες λύσεις και ορισμένες από αυτές είναι ήδη ορατές στις διεθνείς αγορές. Σε γενικές γραμμές, η συνεργασία με το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους τομείς, όπως η πολιτική δεδομένων, οι έξυπνες πόλεις, η υποστήριξη των εξαγωγών και η προώθηση των ρωσικών τεχνολογιών πληροφορικής σε ξένες αγορές”.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στο παγκόσμιο δίκτυο των Κέντρων για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΑΝΟ “Ψηφιακή οικονομία” Evgeny Kovnir. “Ο οργανισμός μας συγκεντρώνει κορυφαίες ρωσικές εταιρείες τεχνολογίας. Θα συνεργαστούμε με τους ηγέτες αυτών των εταιρειών και σε όλο το δίκτυο για να διερευνήσουμε και να εφαρμόσουμε τις καλύτερες διεθνείς λύσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, το IoT και την πολιτική δεδομένων. Θα μεταφέρουμε τις προόδους της Ρωσίας σε αυτούς τους τομείς στο παγκόσμιο δίκτυο και θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση της παγκόσμιας προόδου στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση”.

Πηγή: World Economic Forum Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

——————

Δικτυογραφία :

Russia Joins Centre for the Fourth Industrial Revolution – Anti-Empire

https://anti-empire.com/russia-joins-centre-for-the-fourth-industrial-revolution/

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 855


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα