Η σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και λειτουργεί, ως θεραπαινίδα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Η σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και λειτουργεί, ως θεραπαινίδα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

22 Οκτωβρίου, 2020 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:328

 

Η Πόλις Εάλω

 

Για ποιά εκκλησία μιλάμε;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΣΧΗΜΗ;

ΤΗΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ;

ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ;

ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ;

ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ;

ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;;;

Αυτή, δεν είναι εκκλησία… την οδό Φυλής θυμίζει… ή μάλλον… τις 120 μέρες στο Σαλό του Παζολίνι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Τις θεραπαινίδες ο λαός, τις λέει αλλιώς… μια και ομοιάζουν με τις ενοίκους της οδού Φυλής.

Υ.Γ.2. Όταν βγάζεις τον σταυρό, για να επισκεφθείς τα λαθροτζιχάντια, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ούτε όταν φέρνεις τον Πάπα, ούτε όταν συμμετέχεις στο Παγκόσμιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και σε Κολυμπαρένιες  Οικουμενίστικες Συνόδους.

Η σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και λειτουργεί, ως θεραπαινίδα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

 

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η απονεύρωση της Εκκλησίας μας  και η μετάπτωσή της  εις έναν τυπικό οργανισμό ή ένα αποστειρωμένο σωματείο, ουδέν γόνιμο κομίζει εις την πορεία και εξέλιξη τοσούτον του έθνους αλλά και της οντολογίας της ανθρωπίνης πορείας.

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινής γνώμης από την «συλλογική» απόφαση περί της μη συγκλήσεως της συνόδου ένεκεν του ιού, ερείδεται εις το γεγονός ότι  η σημερινή διοίκηση της Εκκλησίας καθεύδει τον νήδυμον ύπνο και λειτουργεί, ως  θεραπαινίδα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Δίδει την εντύπωση ότι η Εκκλησία κατ’ ουσίαν, συνιστά αμιγώς έναν κοσμικό θεσμό, ο οποίος άγεται και φέρεται ή άλλως ποδηγετείται, υπό την εκάστοτε εξουσία με αποκλειστικό γνώμονα ότι, δια της στάσεως της εν γένει, διευκολύνει το «έργο» της εκάστοτε εξουσίας, απεμπολώντας τόσο την αυτονομίας της αλλά κυρίως αμβλύνει το εξ ορισμό ανανηπτικό μήνυμα προς την κοινωνία.

Η αδρανής και η εν συνόλω, παθητική στάση της ως προς τον απαράδεκτο εγκλεισμό μας, το παρελθόν Πάσχα, η ανηλεή επίθεση κατά των Αχράντων μυστηρίων, οι λυσσώδεις επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού, δια των κατάπτυστων ιταμώς προκλητικών εγχειριδίων θρησκευτικών, τα οποία αντιβαίνουν θρασύτατα προς τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, συνιστούν ανυπερθέτως, μία ζοφερή πραγματικότητα, η οποία αφενός απογοητεύει τους πολίτες και εξ ετέρου, τους ξενίζει, διότι η συνθηκολόγηση από την Ιεραρχία καθίσταται προδήλως ασυμβίβαστη με το θυσιαστικό πνεύμα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και το πύρινο και εξ ορισμού ανατρεπτικό του λόγο.

Ο απλός κόσμος, ακουμπάει εις την Εκκλησία, προσβλέπων προς την εξανάσταση του και εντός των κόλπων της κοινωνίας και ουχί μόνον εσχατολογικώς, διότι ο Θεός μας υφίσταται και δρα αποκαλυπτικά εις την καθημερινότητα μας και ο Ορθόδοξος πολιτισμός συνιστά μία πρόταση ζωής εις την καθημερινή πολιτική και κοινωνική πρακτική του βίου, δίχως ουδόλως να συνιστά απλώς ένα περιθωριακό φιλοσοφικό θεσμό, εξ αυτού του λόγου, αυτονοήτως, δεν πρέπει να υποτάσσεται εις τα κελεύσματα της ως άνω εξουσίας, δέον όπως να αποτελεί αείποτε έναν φωτεινό φάρο όπου θα μεταλαμπαδεύει την ζείδωρη ελπίδα και το ζώπυρο φως της Αναστάσεως εις τις καρδιές αλλά και την διάνοια των πολιτών.

Περαιτέρω, η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν πρέπει να ταυτίζεται με το κατεστημένο, να συνιστά ένα άβουλο ανδράποδο της πολιτείας το οποίος πειθήνια υπακούει εις τις νουθετήσεις της Πολιτείας χάριν εξυπηρετήσεως αλλότριων συμφερόντων, αφισταμένη παρασάγγας, από αυτά δια τα οποία έχει καταστατικώς ταχθεί.

Συνελόντι ειπείν η Εκκλησία δεν είναι Κοινοβούλιο, διότι εάν εκπέσει ως προς την κατεύθυνση αυτή, ο Θεός να βάλει το Χέρι του δια το μέλλον του τόπου, διότι κονιορτοποιείται αυθωρεί και παραχρήμα παν ψήγμα ελπίδας.

Στώμεν καλώς Στώμεν μετά Φόβου.

 

 

Πηγή

Προβολές : 328

Ετικέτες: ,

Μπορείτε να κάνετε δωρεά είτε με τον λογαριασμό σας στην Paypal αν διαθέτετε , η και με Visa ή Mastercard μέσω Paypal

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.