Η συλλογή από μεγάλα λόγια, μόλις έκλεισε! Τώρα μόνο πράξεις.

Η συλλογή από μεγάλα λόγια, μόλις έκλεισε! Τώρα μόνο πράξεις.

8 Ιουνίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:239
Μοίρασέ το

 

 

 

Χόρτασα από μεγάλα λόγια. Δεν χρειάζομαι άλλα στη συλλογή μου. Όμως έμαθα από αυτά. Κατάλαβα πως τα λόγια, που κάνουν θόρυβο, πρέπει να τα φοβάσαι. Πείθουν πολύ, μα κρατάνε λίγο. Γιατί οι προσωρινοί άνθρωποι διδάσκουν μόνιμα μαθήματα.

 

 

 

 

Και τα λόγια που κάνουν θόρυβο να τα φοβάσαι, και τις πράξεις που αυτοπροβάλλονται..

Τα ομορφότερα λόγια και οι καλλίτερες πράξεις, γίνονται σιωπηλά…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Δώρα Βλαχοπούλου

 

Βαρέθηκα. Κουράστηκα να εξαπατώμαι εθελοντικά. Να επιδιώκω να δώσω ό,τι έχω και να μένω πάντα με ό,τι μου απομένει στο τέλος.

Χόρτασα από μεγάλα λόγια. Δεν χρειάζομαι άλλα στη συλλογή μου. Όμως έμαθα από αυτά. Κατάλαβα πως τα λόγια, που κάνουν θόρυβο, πρέπει να τα φοβάσαι. Πείθουν πολύ, μα κρατάνε λίγο. Γιατί οι προσωρινοί άνθρωποι διδάσκουν μόνιμα μαθήματα.

Ήλπιζα. Και ακόμα ελπίζω. Ελπίζω στην πιθανότητα να με καταλάβει κάποιος. Στο ενδεχόμενο πως το ένστικτό μου, κάποια στιγμή, δεν θα πέσει εντελώς έξω.

Δεν θέλω να ακούσω άλλη συγγνώμη. Είναι κούφια, αν δεν ακολουθείται από μία αλλαγή συμπεριφοράς.

Μην με ρωτάς γιατί σταματάω να προσπαθώ.

Γιατί αν σήμερα δεν κάνω τίποτα για εσένα, είναι γιατί χθες έκανα ό,τι μπορούσα.

Γιατί όταν ανέχεσαι πολλά, μηδενίζεις τον εαυτό σου.

Δεν είναι κτήματα και αποκτήματα οι άνθρωποι.

Είναι προνόμια, που κερδίζονται με πράξεις.

Πριν γίνει πάγος ένας άνθρωπος, σκέψου για πόσους έγινε νερό να ξεδιψάσουν…

Γιατί μία ημέρα θα με προσέχω περισσότερο!

 

Πηγή

Προβολές : 239


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα