«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη – Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος» | Επιστολή Νασιούλα στην Πρόξενο των ΗΠΑ (Θεσσαλονίκη)

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη – Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος» | Επιστολή Νασιούλα στην Πρόξενο των ΗΠΑ (Θεσσαλονίκη)

15 Ιουνίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:296
Μοίρασέ το

 

 

Ιωάννης Νασιούλας: “Οι Έλληνες ανησυχούν πραγματικά και βαθιά ότι ο σφετερισμός του διάσημου ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» από ξένους θα αποτελέσει τη βάση για μια οικοδόμηση έθνους που θα βασίζεται σε κατάχρηση της εθνικής, ανθρωπολογικής, ιστορικής, γλωσσικής και θρησκευτικής κληρονομιάς τους.

Το όνομα της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για τους Έλληνες, καθώς περιγράφει το λίκνο του ελληνιστικού πολιτισμού.”

 

 

 

 

Δυστυχώς αυτός είναι ο “αθέατος” προς το παρόν στόχος για τους περισσότερους νεοέλληνες.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ όμως γνωρίζουν, πως στόχος είναι όντως η οικοδόμηση ενός έθνους που θα σβήσει κάθε τι το ελληνικό και το οποίο θα έχει πρωτεύσουσα την… “ΜΙΚΡΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ”, δηλαδή, την Θεσσαλονίκη.

Χρειάζεται να πούμε ποιοί την εποφθαλμιούν να την κάνουν δική τους και ποιοί βρίσκονται πίσω από αυτό το σατανικό σχέδιο;;;

Οι ίδιοι που βρίσκονται και πίσω από όλες τις εθνικές τραγωδίες της Ελλάδας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

white head bust in museum

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη – Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»

 

Κυρία Πρόξενε,
Αγαπητή κυρία Elizabeth K. Lee,

Γενικευμένη αντίδραση είναι αυτό που η ελληνική προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Zoran Zaef.

Η συμφωνία ήταν για τη νέα κρατική ονομασία του νότιου υπολείμματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με τη βόρεια ελληνική περιοχή της Μακεδονίας. Μαζί, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ένα νέο όνομα για την επικράτεια, τη γλώσσα και τον λαό της ΠΓΔΜ, κυρίως αυτοπροσδιοριζόμενο ως Βούλγαροι, Αλβανοί, Σλάβοι, Ρομά και Έλληνες.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Έχει επιτευχθεί ρητά αγνοώντας το Ελληνικό Σύνταγμα, Άρθρο 41 §2 & 3 και μια σειρά από τις ίδιες της τις διατάξεις.

Αυτό που αποξένωσε την ορατή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής διασποράς είναι ότι ο πρωθυπουργός τους είχε δώσει τη συγκατάθεσή του να παραδώσει το αρχαίο ελληνικό όνομα της Μακεδονίας («Μακεδονία») για χρήση σε ένα πολύ ασαφές διεθνές και εγχώριο νομικό πλαίσιο στους ξένους τους γείτονες.

Εδώ και δεκαετίες, οι αρχές στα Σκόπια αναζητούν μια κοινή εθνική ταυτότητα για τους κατοίκους του μικροσκοπικού κράτους που αποτελούσε προηγουμένως μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Με το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας για το πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος (δηλ. «Ενωμένο Σλαβικό»), το όνομα «Μακεδονικός» για τον λαό και την ονομασία «Μακεδονικός» για το ιδίωμά τους στη νότια Σλαβική / Βουλγαρική γλώσσα που γράφεται στην Κυριλλική, έχει ανακύψει μια σημαντική διαφωνία, με τους δύο γείτονες να διατηρούν ελάχιστες επίσημες σχέσεις μέχρι πρόσφατα.

Παλιές πικρές αναμνήσεις της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης της Γιουγκοσλαβίας στη Μακεδονία – Βόρεια Ελλάδα, ενάντια στην Ελλάδα και τον εξέχοντα σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ήρθαν στην επιφάνεια. Οι Έλληνες από τότε βγαίνουν στους δρόμους. Μια πρόταση μομφής συζητήθηκε εν μέσω δηλητηριώδους αντιπαράθεσης στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχει ορατή συναίνεση για την εκχώρηση του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας και των παραγώγων του για γενική χρήση από τους γείτονες αλλοδαπούς.

Οι Έλληνες ανησυχούν πραγματικά και βαθιά ότι ο σφετερισμός του διάσημου ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» από ξένους θα αποτελέσει τη βάση για μια οικοδόμηση έθνους που θα βασίζεται σε κατάχρηση της εθνικής, ανθρωπολογικής, ιστορικής, γλωσσικής και θρησκευτικής κληρονομιάς τους.

Το όνομα της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για τους Έλληνες, καθώς περιγράφει το λίκνο του ελληνιστικού πολιτισμού: το βασίλειο της Μακεδονίας υπό τον βασιλιά Φίλιππο Β ‘και τον γιο του Αλέξανδρο τον Μέγα ένωσε όλα τα αντιμαχόμενα ελληνικά κράτη για τον κοινό στόχο του να δώσουν ένα μάθημα στους Πέρσες που εισέβαλαν στα ελληνικά βασίλεια και τις πόλεις-κράτη και κατέστρεψαν τους ελληνικούς ναούς.

Στον εμβληματικό ναό της Θεάς Αθηνάς, τον Παρθενώνα, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Νο 1 ήρωας των Ελλήνων για τους τελευταίους 23 αιώνες, έκανε τη συλλογική του εντολή επίσημη με μια δήλωση που έχει ως εξής: « Ο Αλέξανδρος, γιος του Φίλιππου, και οι Έλληνες εκτός από τους Λακεδαιμονίους… » κ.λπ. κ.λπ.

Οι Λακεδαιμόνιοι, δηλαδή οι Σπαρτιάτες, δεν επιθυμούσαν να ξεβολευτούν, οπότε οι υπόλοιποι Έλληνες πήγαν μόνοι για να αντιμετωπίσουν τον παλιό ανατολίτικο εχθρό τους, ώστε να λογοδοτήσουν οι εχθροί του Βασιλιά Λεωνίδα και του Περικλή της Αθήνας: οι παντοδύναμοι Πέρσες του Ξέρξη και του Δαρείου που επιτέθηκαν στην Ελλάδα και κατέστρεψαν τα ιερά των Ελλήνων Θεών, οι οποίοι από παλιά πιστευόταν πως κατοικούν στον Όλυμπο στην καρδιά της σύγχρονης Μακεδονίας, στη βόρεια Ελλάδα.

Περίπου το 90% αυτού που ιστορικά έχει αυτοπροσδιοριστεί από Έλληνες ως σήμερα ως η περιοχή της Μακεδονίας αποτελείται από τρεις ελληνικές Περιφέρειες, δηλαδή την Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στον ελληνικό βορρά.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι μετά τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι Σλάβοι, Βούλγαροι ή Αλβανοί, και έχουν έρθει στην περιοχή μόνο μετά τον 6ο αιώνα, αιώνες μετά τον Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του Αριστοτέλη, εκείνοι από τη διεθνή κοινότητα που απαιτούν από τους Έλληνες να δεχτούν μια οικοδόμηση έθνους με κόστος της ιστορικής, ανθρωπολογικής, γλωσσικής και πολιτιστικής ακεραιότητας ζητούν πάρα πολλά.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται πολλές ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη Εκτελεστική Εντολή “που εμποδίζει την ιδιοκτησία και την αναστολή εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένων ατόμων που συμβάλλουν στην αποσταθεροποιητική κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια”. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μου και των Ελληνοαμερικανών της διασποράς των ΗΠΑ θεωρούν αυτόν τον νόμο ανεπιθύμητο.

Αποδεχτείτε την εγκάρδια διαθεσιμότητα για να σας ενημερώσω λεπτομερώς και προσωπικά για τις θέσεις που εκφράζονται εδώ.

Κυρία Πρόξενε, αγαπητή κ. Elizabeth K. Lee,
παρακαλώ αποδεχτείτε τους υψηλότερους σεβασμούς μου.
Ειλικρινά δικός σας,
Δρ. Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

 

Πηγή

Προβολές : 296


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα