Μετά το 1974 η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν να αντιμετωπίσουν όσα τους επέβαλε ο Αττίλας στο μεγάλο νησί της Ανατολικής Μεσογείου.
Τα λάθη της χούντας αλλά και το ” Η Κύπρος κείται μακράν” του… εθνάρχη Καραμανλή σε συνδυασμό με την Τουρκική εισβολή, άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο πολύπαθο νησί του ελληνισμού.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Ελλάδα επιδίωξε τη συμμετοχή της στην Ε.Ο.Κ. και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και στη νομισματική ένωση με τις χώρες της Ευρώπης, πράγμα που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 2.000. Από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε έκθετη από το ΝΑΤΟ στην Κύπρο το 1974, έψαξε συνεργασίες οι οποίες θα της έδιναν το πλεονέκτημα οικονομικά αλλά και στρατιωτικά. Αντίστοιχα, η Κύπρος επιχείρησε με το ίδιο πλάνο να εισέλθει στο κλαμπ των μεγάλων της Ευρώπη,ς αφού η κατάσταση ήταν δύσκολη, δεδομένου ότι υπήρχε η διαρκής τουρκική απειλή.
Η Ελλάδα ακολούθησε μία πορεία οικονομικής αυτοκαταστροφής εντός της Ένωσης και γι αυτό ευθύνεται κυρίως η ίδια. Υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, τεράστιοι μισθοί και συντάξεις αυτών χωρίς να έχει επαρκή έσοδα το κράτος, ο συνεχόμενος δανεισμός, η ατελείωτη συνδικαλιστική παρεμπόδιση της οικονομίας κ.α. Φτάνοντας στα μνημόνια και την αναγκαστική λιτότητα από το 2010 και μετά, επί μία δεκαετία η Ελλάδα δεν ανανέωσε τον εξοπλισμό της ούτε έλαβε καινούριο πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Αντίθετα, ο εξ ανατολών γείτονας ανέπτυξε πυρετωδώς την δική του βιομηχανία ακόμα και αν αυτή περιλαμβάνει απλά τη συναρμολόγηση συστημάτων ή την απλή παραγωγή αντιγράφων από τρίτες χώρες, χωρίς να έχει πραγματική σχεδιαστική δυνατότητα. Η τουρκική ηγεσία με προεξάρχοντα τον Ερντογάν , εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες από το 2014 και ειδικά μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 για να επεκταθεί σε σχεδόν όλα τα γειτονικά κράτη (Ιράκ, Συρία) αποκομίζοντας εδάφη, πληθυσμό και εσωτερικά υψηλή δημοτικότητα και σταθερότητα.
Με την όρεξη να ανοίγει για την Τουρκία, οι Τούρκοι προχώρησαν το σχέδιό τους να εμπλακούν στο ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου ακόμα και με μεθόδους πειρατείας. Η πιο αδύναμη Ελλάδα δε θα μπορούσε να υποστηρίξει αποτελεσματικά την Κύπρο και έτσι οι Τούρκοι στόχευσαν εκεί. Πιο αδύναμη, χωρίς το απαραίτητο Ναυτικό και την Αεροπορία για να αποτρέψει τα τουρκικά ερευνητικά και γεωτρύπανα η Κύπρος προσέφυγε εκεί που ως κρατική οντότητα ανήκει, δηλαδή στις Βρυξέλλες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπρός στην τουρκική πειρατεία αναγκάστηκε να προβεί, έστω και αργά, σε δηλώσεις αλλά και την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης για το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσων επιβαίνουν στα τουρκικά γεωτρύπανα και ερευνητικά. Λίγα πράγματα…
Μέχρι και πέρυσι, για τους Τούρκους η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούσαν ιδιαίτερο πρόβλημα αφού θεωρούσαν ότι οι Κυβερνήσεις τους δεν έχουν τη θέληση και την δύναμη να τραβήξουν την όποια κατάσταση στα άκρα, έχοντας παράλληλα διαφορές μεταξύ τους.
Η απόπειρα της Τουρκίας να διαλύσει την Ελλάδα και να προκαλέσει εσωτερικό ρήγμα στην Ένωση μέσω του μεταναστευτικού, όπως είχε κάνει εν μέρη το 2015, ήταν και η σταγόνα που αφύπνισε ακόμα περισσότερο τις πολιτικές ηγεσίες Αθήνας αλλά και Λευκωσίας καθώς και μερικών εκ των ευρωπαίων εταίρων, οι οποίες εντόπισαν την λαίλαπα που πλησιάζει απειλώντας την χριστιανική υπόσταση της Ευρώπης.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε τη δυνατότητα στο μικρότερο από αυτά ( την Κύπρο ) να μπορέσει να στηριχθεί νομικά, να εδραιώσει την κρατική υπόστασή του εντός της Ένωσης και να πετύχει να λάβει υποστήριξη σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο. Αυτό αποδείχθηκε χρήσιμο από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατούσε να το πράξει επαρκώς, όντας η ίδια χρεωμένη και υποχρεωμένη σε ξένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα τα παραπάνω είναι που κράτησαν την Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια μακριά από τη νήσο μαζί φυσικά με το γεγονός ότι η Τουρκία επανεξοπλιζόταν.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ…
Τώρα που οι συνθήκες είναι κατάλληλες λόγω των Αμερικανικών εκλογών αλλά και των εθνικών διαφορών που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία θεωρεί ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πιέσει μέχρι τέλους Ελλάδα και Κύπρο προς όφελός της.
Η πίεση αυτή έχει λάβει μάλιστα στρατιωτική διάσταση με την Ελλάδα και μέρα με την μέρα γίνεται φανερό ότι η Τουρκία θα οδηγήσει την κατάσταση σε θερμό επεισόδιο. Οι Τούρκοι σκέφτονται να επιχειρήσουν, για να δημιουργήσουν τετελεσμένα, με το κοντέρ να σταματά σε μερικές ώρες χαμηλής έντασης, αφού έχει καταληφθεί το Καστελόριζο και ίσως ένα ακόμα νησί, το ισοζύγιο απωλειών να είναι μετριασμένο μεταξύ πλοίων και αεροπορίας και στις δύο πλευρές, μέχρι να πέσουν τα μαζικά τηλέφωνα και αναγκαστεί η ελληνική πλευρά να υποχωρήσει. Αυτό ελπίζει η Τουρκία πως θα γίνει.
Αυτή τη φορά όμως αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να συμβεί καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων. Η μαζική Ελληνική αντίδραση στις τουρκικής προκλήσεις, τα “ατυχή” γεγονότα σε αέρα και θάλασσα για τους Τούρκους ( βλέπε Κεμάλ Ρέϊς, υποβρύχια, μαχητικά με άπειρους πιλότους) συνθέτει και το κάδρο των αμφιβολιών για την τουρκική ηγεσία.
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΑ
Ένα ακόμα πρόβλημα αποτελεί η Κύπρος καθώς μπορεί να πρόκειται για δύο ξεχωριστά κράτη αλλά πρακτικά πρόκειται για ένα Έθνος με κοινούς στόχους σε γενικές γραμμές.
Η ύπαρξη ακριβώς αυτών των ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων αλλά και η διαχρονική φοβία των ελληνοκυπριακών κυβερνήσεων από το 1974 για στενή συνργασία με την Ελλάδα, ωθούν την Τουρκία να ποντάρει στην μη συμμετοχή της Κύπρου στην όποια σύγκρουση.
Μία σύγκρουση με την Ελλάδα και με μία Κύπρο ουδέτερη, εξυπηρετεί το ότι δε θα υπάρχει επικίνδυνο μέτωπο για τους Τούρκους στην Κύπρο.
Αν τα πράγματα πάνε καλά έναντι της Ελλάδας, τότε η Κύπρος θα γίνει τουρκικό προτεκτοράτο μαζί με όλα τα ερείσματά της στις διαπραγματεύσεις που θα επακολουθήσουν.
Σε περίπτωση όμως που μία σύρραξη με την Ελλάδα γενικευτεί και εξαπλωθεί η «φωτιά» και στην Μεγαλόνησο, εφόσον συμφέρει και την ελληνική ηγεσία, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ειδικά αν ο τουρκικός στόλος υποστεί απώλειες και δεν εντοπίσει τα ελληνικά Τ-214 τα οποία θα αποκλείσουν το βορρά του νησιού από μεταφορές.
Τότε πάνω στην Μεγαλόνησο θα λάβει χώρα ένας αδυσώπητος αγώνας επικράτησης με το πλεονέκτημα σε αυτόν που θα κατορθώσει να ενισχύει αδιάκοπα το νησί και σε αυτό το σενάριο δεν θα υπάρχουν δύο κράτη, αλλά ένα Έθνος σε διαφορετικό χώρο.
ΤΟΤΕ θα ισχύει μόνο το παρακάτω…
«Αν τους κερδίσουμε, αυτοί έχουν που να πάνε, αν όμως εμείς χάσουμε δε θα έχουμε πατρίδα να επιστρέψουμε».
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά.
Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;”
Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434.
(Από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών για τον Οσιο Παΐσιο του κ.Νικου Ζουρνατζογλου)
ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ, Ο ΧΕΣΤΗΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΔΥΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ….
Η προφητεία δεν λέει ούτε ποιος θα κάνει επέκταση ούτε προς τα πού θα γίνει.Το λέει ξεκάθαρα.Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….
Και συνεχίζει ότι θα κάνουν την πρόκληση οι Τούρκοι και τότε θα μας πιάσει πείνα.Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.Το αν και πότε και ποιος θα επεκτείνει ή θα ανακήρυξη αοζ προς Τουρκία θα δείξει πως θα πάει το θέμα.
Όμως εδώ είναι τόσο ξεκάθαρο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.Τα νμ είναι γεγονος.
Λογος για επέκταση έγινε στην προηγούμενη δεκαετία 2 φορές.Αλλα στα λόγια.Τωρα εάν γίνει κανονικά εστω και προς Ιόνιο και Κρήτη και κατά πως είναι η κατάσταση κρίσιμη με την Τουρκία θα έχουμε ακόμα χειρότερα με τους τουρκους.
Φυσικά εμείς ότι κάνουμε δεν το κάνουμε βάση σχεδιασμού ετών οπως οι Τούρκοι αλλά επειδή τους έβαλε νέφτι στον @@λο ο Ερντογάν και μόνο.
Νομίζω ότι όλοι έχουμε την αίσθηση ότι το καζάνι όλο και θερμαίνεται.Τωρα πως θα καταλήξει ένας θεός ξέρει.Μπορει να χειροτερέψει μπορεί κάτι να γίνει και να έχουμε παλι καθυστερήσεις.
Πάντως από εδώ μέχρι αμερικανικές εκλογές και έως τέλος χρόνου είναι η ευκαιρία για την Τουρκία να κάνει κάτι.Αυτο που έγινε με την Αίγυπτο έστω και κουτσουρεμενο λύση ταιλευταία στιγμής για την ακρίβεια την έχει εξοργίσει την Τουρκία.
Η τουρκια κανονικά πρέπει να με κηρύξει τον πόλεμο.Ψηφισε πριν 25 χρόνια ότι επέκταση σε δώδεκα νμ είναι αιτία πολέμου.
Για να δούμε;Της βαστάει ή μόνο για επεισόδια με βάρκες και βραχονησίδες είναι.
Αεροπορία τους έχουμε.Στο Ναυτικό τα 3-4 υποβρύχια που έχουμε τα τρεμουν.Ξερεις τι θα πει να μην μπορείς να εντοπίσεις 4 υποβρύχια από κάτω σου;
Φυσικά τους ετοιμάζουν να τους παραδοσουν και αυτούς 6 οι Γερμανοί ίδια.
Θα ενεργήσουν τώρα εναντίον μας η θα περιμένουν να τα παραλάβουν και να εκπαιδεύσουν στα επόμενα 10 χρόνια πιλότους.Τους έχουμε θαρρος και τόλμη χρειάζεται.Εκτος και αν σκεφτούμε το αιώνιο σαράκι του έθνους την εσωτερική προδοσία.Μονο έτσι χάνουμε.
Αν λάβουμε τοις μετρητοις τα όσα λέει η προφητεία τότε να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο ακόμα και με 12 ναυτικά μίλια στο ιόνιο πράγμα που ΔΕΝ ισχύει οπότε η προφητεία πάει για κουβά.
Δηλαδή τι έπρεπε να λέει.Οτι όταν γίνει επέκταση στα 12 νμ με την Τουρκία;Εκπληρώνεται κανονικά.Ειναι σημείο που δείχνει ότι πλησιάζουμε στα Ελληνοτουρκικά.
Εάν η τουρκία συνεχίσει να προκαλει θα αναγκαστούμε να κάνουμε και προς την Τουρκία.
Ανακήρυξη αοζ δεν περιμέναμε να κάνει η Ελλάδα ούτε σε 500 χρόνια.Τα γεγονότα έγιναν αγγούρι που την κυνηγάει και αναγκαστικά ενεργει όπως ενεργεί.Πλησιαζουμε κι άλλο σε γεγονότα.Τωρα θα γίνουν σύντομα;Αργότερα;Πάντως θα γίνουν.Τα νμ είναι ένα σημείο.Το επόμενο η πρόκληση με κάποιο επεισόδιο και στη συνέχεια εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων.
Έρχονται τα γεγονοτα.Βλεπω τον Βιλ Γκάιτς με μάσκα στη μουρη και να του μένει το εμβόλιο στο χέρι.
Για μισό λεπτό,για περίμενε,για να χαρακτηριστούν τα λεγόμενα κάποιου ως προφητείες θα πρέπει να τα έχει πει κάποιος άνθρωπος της εκκλησίας και το κυριότερο ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.
ΑΝ ΠΑΡΕΚΛΛΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ.
Αλλο πράγμα η ανακύρηξη 12 ναυτικών μιλίων στο ιόνιο και άλλο στο αιγαίο.
Η τουρκία δεν ψήφιζε το casus belli για το ιόνιο.
Η τόλμη συνεπάγεται αν γίνει πράξη η κίνηση για το αιγαίο.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10224953468404369&set=gm.987222061701092&type=3&theater&ifg=1
δε φταίνε αυτοι εδώ μα οσοι τους ψηφιζουν αμετανόητα
https://www.facebook.com/1647009202207881/videos/303121790892446/UzpfSTEwMDA1MjkwMjUwMTY5MjpWSzo5Nzk3MzExODkxMTY4NDY/