“Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δημοσίως: Είναι ιατρική οδηγία ή φασιστική επιβολή/εξαναγκασμός;”  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ άρθρο, παγκόσμιας προσωπικότητας κύρους, στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

“Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δημοσίως: Είναι ιατρική οδηγία ή φασιστική επιβολή/εξαναγκασμός;” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ άρθρο, παγκόσμιας προσωπικότητας κύρους, στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

1 Ιουλίου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:527
Μοίρασέ το

 

Martin Baldwin-Edwards: “Το να υποχρεώνεις ανθρώπους να φορούν μάσκες δημοσίως είναι κάτι ενάντια σε επαγγελματικές ιατρικές οδηγίες, θεωρείται λάθος και αναποτελεσματικό και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που πάρθηκε καθαρά για πολιτικούς λόγους. 

Δεν είναι βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία.”

 

Ο Martin Baldwin-Edwards, είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους στο μείζον ζήτημα της μετανάστευσης.

Είναι  Βρετανός ερευνητής, συγγραφέας και ακαδημαϊκός.

Όντας πολυγραφότατος, έχει εκδόσει πολλά βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες. 

 
Πρώην Διευθυντής, Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης της Μεσογείου · Εξωτερικός εμπειρογνώμονας, ICMPD; Expert and Expert Evaluator, DG Migration and H2020, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τυγχάνει εμπιστοσύνης

Το γεγονός ότι μια αναγνωρισμένη παγκόσμια προσωπικότητα υψηλού κύρους, δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα, την προσωπική του άποψη για το άλλο μείζον παγκόσμιο θέμα, αυτό του κορονοϊού, στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και το ιστολόγιό μου και ευελπιστώ να μου δοθεί η ευκαιρία και μιας συνέντευξης στο θέμα της μετανάστευσης, σε σχέση με την κατάσταση που υφίσταται στην Ελλάδα. 

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Martin Baldwin-Edwards για την αποκλειστική  παραχώρηση του άρθρου του στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά και την κυρία Άννα Μαρία Κουτσομυτέλλη, καθηγήτρια Αγγλικών – πληροφορικής – ερευνήτρια και ψυχολόγο παιδιού και εφήβου, η οποία έκανε και την μετάφραση του κειμένου.

Μήπως επείγει η δημιουργία ενός κινήματος που να απαρτίζεται από επιστημονικές προσωπικότητες εγχώριες και διεθνείς, εναντίον της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας έκφρασης και αντίστασης, στα όσα μας ετοιμάζουν ;;;  

Προσωπικά, θα το έβλεπα πολύ θετικά…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το αποκλειστικό άρθρο του παγκοσμίου κύρους επιστήμονα Martin Baldwin-Edwards, δημοσιεύθηκε στις 29 Απριλίου 2020, στο καταργημένο λίγες μέρες αργότερα, δημοσιογραφικό ιστολόγιό μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κατόπιν καταγγελίας ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ στην google, όταν αποκάλυψα τον ρόλο του στην λαθροεισβολή, θεωρώ όμως πως είναι πολύ επίκαιρο και το αναδημοσιεύω… 

 

Martin Baldwin-Edwards

 

Τελευταία, αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, με την πρόφαση έτσι θα αποτρέψουν την εξάπλωση του Κορονοϊού. 

 

Όλες αυτές οι χώρες είναι μη Δημοκρατικές ή έχουν πρόσφατη ιστορία φαστιστικής δικτακτορίας. 

 

Όμως ας δούμε ποιά είναι η επιστημονική ιατρική οδηγία  για τις μάσκες προστασίας?

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας είναι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό το θέμα, και προσφάτως επιβεβαίωσε την επίσημη επιστημονική γνώμη του:

 

there is currently no evidence that wearing a mask (whether medical or other types) by healthy persons in the wider community setting, including universal community masking, can prevent them from infection with respiratory viruses, including COVID-19.

 

Επεξηγηματικά ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει την χρήση μάσκας μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και συνθήκες, και ειδικότερα σε νοσοκομεία και άλλα παρόμοια μέρη όπου υπάρχουν άρρωστοι και χρήζουν φροντίδας.

 

Όμως υπάρχει έλλειψη από μάσκες σε νοσοκομεία στις περισσότερες χώρες- συμεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, όπου οι γιατροί είναι θυμωμένοι λόγω της ανοησίας του κράτους που παροτρύνει τους πολίτες – το ευρύ κοινό – να φοράει μάσκες και ταυτόχρονα  να μην παρέχει μάσκες στους ίδιους τους γιατρούς. 

 

Είναι επίσης γελοίο το γεγονός ότι οι άνθρωποι καλούνται να φορέσουν μάσκες κατασκευασμένες από οποιοδήποτε υλικό που πολλές φορές βρίσκουμε στο σπίτι μας – με άλλα λόγια οι χειροποίητες μάσκες είναι ακατάλληλες: αυτό δεν είναι μόνο σοβαρό αλλά αποτελεί ένα κακόηθες ανέκδοτο εις βάρος των ανθρώπων στην Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες.

 

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι λοιπόν. 

 

Το να υποχρεώνεις ανθρώπους να φορούν μάσκες δημοσίως είναι κάτι ενάντια σε επαγγελματικές ιατρικές οδηγίες, θεωρείται λάθος και αναποτελεσματικό και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο και είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που πάρθηκε καθαρά για πολιτικούς λόγους. 

 

Δεν είναι βασισμένη σε επιστημονικά στοιχεία.

 

Συνεπώς, έχουμε δυο σοβαρά ερωτήματα να κάνουμε προς την Ελληνική κυβέρνηση:

1

.    Ποιά είναι τα μέλη της ανώνυμης επιτροπής που προφανέστατα έχουν αποφασίσει να πουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες να φορούν μάσκες ( σαν να ήταν μουσουλμάνες) και ποιά είναι τα ιατρικά τους προσόντα?

 

2

.    Σύμφωνα με την ιατρική επιστημονική κοινότητα το να φοράς μάσκες είναι περισσότερο επικίνδυνο από το να μήν φοράς, εκτός εάν ο χρήστης ακολουθεί πιστά και με προσοχή όλες τις διαδικασίες υγιεινής: σκοπεύει το Ελληνικό κράτος να εκπαιδεύσει τους πολίτες για το πως να χρησιμοποιούν να χειρίζονται και να πετούν τις μάσκες έτσι ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών? Αν πρόκειται να το κάνει πότε θα το κάνει και με ποιόν τρόπο?

 

 

Πιστεύουμε πως η επιβολή και υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολιτικό φετίχ –  σχεδιασμένο να ξεγελάσει τους ανθρώπους ώστε να πιστεύουν πως τα πάντα είναι υπό έλεγχο. 

 

Δεν βασίζεται σε καμία επιστημονικά στοιχεία, όμως βασίζεται στην ιστορία του φασισμού.

 

Παροτρύνουμε τους Έλληνες πολίτες να εναντιωθούν σε αυτή την επίθεση που δέχεται στα ανθρώπινα δικαιώματά τους και να αντισταθούν στις αυθαίρετες πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν από αδαής πολιτικούς και ανώνυμους γραφειοκράτες.

 

Martin Baldwin-Edwards

Expert, European Commission, DG Migration

External Expert, ICMPD, Vienna

Former Director, Mediterranean Migration Observatory, Athens

 

Μετάφραση Anna Maria Coutsomitelli

 

 

Προβολές : 527


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα