Η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς: Η καταπάτηση Συντάγματος & διεθνών συμβάσεων για εμβολιασμούς – Το άρθρο 5 παρ. 5

Η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς: Η καταπάτηση Συντάγματος & διεθνών συμβάσεων για εμβολιασμούς – Το άρθρο 5 παρ. 5

23 Ιουλίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς: Η καταπάτηση Συντάγματος & διεθνών συμβάσεων για εμβολιασμούς – Το άρθρο 5 παρ. 5

 

 

 

Είναι η πρώτη φορά που μεταπολεμικά, με εξαίρεση του νόμους της δικτατορίας 1967-1974 που έχουμε τόσο «βίαιη» παραβίαση του Συντάγματος κατά των ελευθεριών των πολιτών και ιδιαίτερα του δικαιώματός τους να αρνούνται ιατρικές πράξεις στο σώμα τους.

Η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς: Η καταπάτηση Συντάγματος & διεθνών συμβάσεων για εμβολιασμούς – Το άρθρο 5 παρ. 5

 

ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΔΑΙΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ:

“ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΦΕΚΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙ-ΣΡΑ-ΕΛΙ”

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1.  Όσοι ψηφίσατε αυτό το ΚΤΗΝΟΣ, ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου.

 

 

Ολική και συνολική παραβίαση του Συντάγματος και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της σύμβασης του Οβιέδο, αποτελεί ο χθεσινός νόμος που ψήφισε η συμπολίτευση (ΝΔ) και το κόμμα της αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ), αναφορικά με την παύση μισθοδοσίας και της διακοπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μη εμβολιασμένων πολιτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι η πρώτη φορά που μεταπολεμικά, με εξαίρεση του νόμους της δικτατορίας 1967-1974 που έχουμε τόσο «βίαιη» παραβίαση του Συντάγματος κατά των ελευθεριών των πολιτών και ιδιαίτερα του δικαιώματός τους να αρνούνται ιατρικές πράξεις στο σώμα τους.

Κατ’αρχήν ας δούμε τι επικαλέστηκε η κυβέρνηση ως άρθρο του Συντάγματος για να δικαιολογήσει την αυθαιρεσία της οικονομικής εξαθλίωσης και την αφαίρεση του δικαιώματος ασφαλιστικής κάλυψης (της ασφάλισης που έχουν πληρώσει οι ίδιοι οι πολίτες) των ανεμβολίαστων:

Συγκεκριμένα επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην ΠτΔ, Α.Σακελλαροπούλου αναφέροντας το άρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων) το οποίο αναφέρει τα εξής:

1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

Ειδικότερα η κυβέρνηση επικαλείται την παράγραφο 4: «Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Τι σχέση έχει αυτό με την υποχρεωτικότητα που επιβάλλουν στην έκχυση φαρμακευτικών ουσιών στο σώμα πολιτών που δεν θέλουν να τις δεχθούν, είναι ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο θα μείνει αναπάντητο φυσικά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η «εκπλήρωση της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είναι μεν αυτονόητη, αλλά είναι τελείως άσχετη με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αν ίσχυε, το κράτος θα μπορούσε να επιβάλλει οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ρύθμιση με την επίκλησή της (όπως και κάνει).

Και είναι κάθετα αντίθετη με την σαφή πρόβλεψη του άρθρου 5 παράγραφος 5 του Συντάγματος.

«Αλληλέγγυος» δεν σημαίνει ότι επιλέγει ένας πολίτης να εκχύσει στο σώμα μου ουσίες που πιστεύουν ότι προκαλούν ή δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην υγεία του. Αυτό λέγεται «αυτοκτονικός». Δικαίως ή αδίκως. Και σίγουρα όταν του το επιβάλουν και αυτός ο πολίτης π.χ. πεθάνει, τότε η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον θάνατό του.

Αντίθετα το άρθρο 5 παρ. 5 του Συντάγματος που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είναι σαφές και ξεκάθαρο:

«5.5.: Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων».

Και αυτή η πρόβλεψη του Συντάγματος, πέραν πάσης αμφιβολίας, καταλύεται βίαια με τη νυν κυβερνητική ρύθμιση,

Όπως βίαια καταλύθηκε με τα lockdown και μία άλλη παράγραφος, η παράγραφος 4 του άρθρου 5: 

«5.4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει».

«Η εξαιρετική περίπτωση ανάγκης» που θα μπορούσαν να επικαλεστούν, αναιρείται φυσικά από την εν συνεχεία διευκρίνιση: «… και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων», κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση των lockdown.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η μία παράβαση του Συντάγματος έφερε την άλλη και πλέον αυτό που λέγεται «υπέρτατος νόμος της χώρας» έχει καταλυθεί.

Αλλά δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος που προστατεύουν τον πολίτη από ιατρικές επεμβάσεις στο σώμα του και κατοχυρώνουν την συναίνεση ως αυτοτελές δικαίωμα.

Η θεμελιώδης αρχή της «συναίνεσης ύστερα από ενημέρωση» (informed consent) καθιερώνεται σε πλείστα νομικά κείμενα. 

Το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται:

– Στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (άρθρο 3 παρ. 2)
– Στη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (Σύμβαση Οβιέδο) που ισχύει στην Ελλάδα υπερισχύοντας του κοινού δικαίου (ν. 2619/1998) (άρθρο 5 παρ. 1)
– Στον ν. 2071/1992 (Εκσυγχρονισμός και Οργάνωση του Συστήματος Υγείας (άρθρο 47 παρ. 2)
– Στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005) που επανέλαβε τις ρυθμίσεις της Σύμβασης του Οβιέδο και ρύθμισε διεξοδικότερα τα ζητήματα της συναίνεσης και ενημέρωσης του ασθενούς (άρθρα 11 και 12)
– Στο άρθρο 308 παρ. 3 Ποινικού Κώδικα
– Στο Σύνταγμα (άρ. 2§1, 5§1, 9§1 εδ. β)

Ειδικά η Σύμβαση του Οβιέδο έχει αυξημένη τυπική ισχύ και καθιερώνει τη συναίνεση ως αυτοτελές δικαίωμα. Δεν μπορεί, λοιπόν, να διενεργηθεί επέμβαση στο σώμα του προσώπου, παρά τη θέλησή του.

Αυτό θα ήταν αντίθετο στην αρχή της ανθρώπινης αξίας και θα αποτελούσε προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 επίσης του ελληνικού του Συντάγματος «Tα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει».

Αλλά η ρύθμιση για παύση μισθοδοσίας και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αν δεν εμβολιαστούν, προσκρούει και σε ένα νόμο της νυν κυβέρνησης που ψηφίστηκε επίσης «στα μουλωχτά» ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο οποίος πέρασε στο ΦΕΚ τον περασμένο Νοέμβριο:

Ο ν. 4675/2020 (ΦΕΚ Τεύχος A 54/11.03.2020) για «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις») στο άρθρο 4 αναφέρει: «Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.

Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.».

Στην τροπολογία που πέρασε χθες δεν έχουμε ούτε «το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού», ούτε αναφέρεται ότι πρόκειται για «ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο».

Είναι χωρίς χρονικό όριο! 

Για να μην αναφέρουμε την πρόβλεψη του νόμου για αναφορά σε «ομάδες του πληθυσμού». Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν είναι πληθυσμιακές ομάδες, είναι επαγγελματικές ομάδες…

Εν τέλει για παραβιάσεις του Συντάγματος, από την όποια εξουσία, έχουμε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταλύσει με την βία δικαίωμα των πολιτών και είναι αυτή υπεύθυνη για την πρόκληση «αντίστασης των Ελλήνων με κάθε μέσο».

Αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και η Ελλάδα πρέπει να υπάρχει και μετά τον κορωνοϊό.

Αλλά ο πρώτος που πρέπει να το αντιληφθεί είναι η κυβέρνηση. Όλα τα άλλα συζητιόνται…

 

 

 

Σχόλια

Εσχάτη προδοσία

1. Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να μεταβάλει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και: (α) όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη της προηγούμενης παραγράφου με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής, καθώς και (β) όποιος ασκεί την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

3. Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο Κεφάλαιο αυτό:
α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή,
β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια,
γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης,
δ) η αρχή του πολυκομματισμού,
ε) η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα,
στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής λειτουργίας από το Σύνταγμα και τους νόμους,
ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και
η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

 

Οσο υπαρχει αντισταση τοσο πιο πολυ σκυλιαζουν και φανερωνουν ποιοι πραγματικα ειναι.

Μην φοβαστε αυτο το παναθλιο συστημα-τερατουργημα. Ειναι στα τελευταια του κι αυτος ειναι ο επιθανατιος ρογχος του.

Η πιο σκοτεινη ωρα της νυκτος ειναι λιγο πριν ξημερώσει…

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 328


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα