Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!

Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!

23 Οκτωβρίου, 2020 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:330
Μοίρασέ το
 
 
Η Microsoft οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με μυθικά ποσά  πολλών δις εκατ. ευρώ διότι ενδεχομένως, με παρέμβαση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει εξόχως επικίνδυνη εθνική βλάβη στο Αιγαίο.
 

 
 
 
Σιγά μην ζητήσει αποζημίωση από την Microsoft, το Κούλη…
Ζητάνε μωρέ αποζημιώσεις οι δούλοι από τα αφεντικά;
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Της Κύρας Αδάμ

 

Η Microsoft οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με μυθικά ποσά  πολλών δις εκατ. ευρώ διότι ενδεχομένως, με παρέμβαση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει εξόχως επικίνδυνη εθνική βλάβη στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης   οφείλει να μην καυχιέται με την επένδυση 1δις ευρώ της Microsoft,  αλλά να ζητήσει αποζημίωση.

Στις 21 Νοεμβρίου 1999 η Microsoft κυκλοφόρησε το cd video Play Game Flight Simulator-2000, FS-2000( εξομοιωτής πτήσεων 2000), που αναπαριστά τις πτήσεις και διαδικασίες τηλεπικοινωνίας αεροσκαφών.

Το 2000 το ΓΕΑ εντόπισε το FS- 2000 της  Microsoft.  

Μετά από μελέτη διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Ένα αεροπλάνο από Γερμανία,  Ολλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Βέλγιο κλπ. με προορισμό Τουρκία, Ιράν, Ιράκ κλπ.  και με ανατολική πορεία,  πριν εισέλθει από το FIR Πρίντεζι Ιταλίας στο FIR Αθηνών δέχεται ασύρματη ( φωνητική ) επαφή να έρθει σε επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Αθήνας που ελέγχει το FIR Αθηνών.

Το αεροσκάφος, συνεχίζοντας με ανατολική  πορεία προς Τουρκία, φτάνοντας στη μέση του Αιγαίου ( 25ος μεσημβρινός) λαμβάνει ασύρματη ζώσα εντολή  (voice) να φύγει από την έλεγχο της Αθήνας και να καλέσει το κέντρο ελέγχου Κων/λης ή του στρατιωτικού αεροδρομίου Μπαλί Κεσίρ της Τουρκίας.

Δηλαδή, σύμφωνα με το FS- 2000, ανατολικά της μέσης του Αιγαίου δεν είναι Ελλάδα – διότι ελέγχεται από την Τουρκία- με τα Δωδεκάνησα,  Σαμοθράκη, Λήμνο Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Αη Στράτη, Ψαρά Οινούσσες,  Παναγιά κλπ.  να ελέγχονται από την Τουρκία.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα αεροπλάνα από τη Μέση Ανατολή προς Ευρώπη, τα οποία το FS- 2000 τα έχει κάτω από τον έλεγχο Κων/λης ή Μπαλί Κεσίρ  μέχρι τη μέση του Αιγαίου, όπου με δυτική πορεία  τους δίνει ασύρματη εντολή να έρθουν σε επαφή με το Κέντρο Ελέγχου Αθήνας.

Ο πωλήσεις του FS-2000  έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατ. μέχρι σήμερα.

Το γεγονός αυτό  οδηγεί σε ακριβή συμπεράσματα ότι εκατομμύρια άνθρωποι  έχουν πειστεί ότι από τη μέση του Αιγαίου και ανατολικά δεν είναι Ελλάδα αλλά Τουρκία.

Οι άνθρωποι αυτοί, στο πέρασμα του χρόνου, μπορεί να έχουν καταλάβει σημαντικές θέσεις στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα  των χωρών τους και είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να αλλάξουν θέση, άποψη και εντύπωση από τη διχοτόμηση του Αιγαίου, που είχαν συνειδητοποιήσει-παίζοντας- σε μικρότερες ηλικίες.

Το ΓΕΑ με έγγραφο του στο ΥΠΕΞ  ζήτησε λόγω αρμοδιότητας  να προβεί τις απαιτούμενες ενέργειες προς τη Microsoft για διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

ΥΠΕΞ και ΥΠΑ αποφάνθηκαν  ότι μάλλον πρόκειται περί λάθους, διότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπαλί Κεσίρ Τουρκίας που αναφέρεται στο FS-2000 δεν ασκεί εναέρια κυκλοφορία.

Ωστόσο είναι γνωστό  ότι η Τουρκία σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου αναθέτει τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην ΠΑ της Τουρκίας, η οποία ασκεί τον έλεγχο όσον αφορά στο Αιγαίο  με τα αεροδρόμια  Μπαλί Κεσίρ, Μπατίρμα,  SCIGLI  και Ντάλαμαν και με τα ραντάρ Μπαμπάκαλε,  Τσανάκαλε, Ντάτσα κλπ.

ΟΙ σημερινές εξελίξεις όσον αφορά στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και τις διχοτομικές κινήσεις της Τουρκίας, δεν μπορούν να θεωρηθούν άσχετες με το FS- 2000 που έχει ήδη διχοτομήσει το  Αιγαίο εδώ και 20 χρόνια..

militaire.gr

 

Πηγή

Προβολές : 330


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα